Моята "прекрасна" бъдеща свекърва ме побърква - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моята "прекрасна" бъдеща свекърва ме побърква
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2968 пъти
Става дума за моята "прекрасна" бъдеща свекърва. Живеем заедно с приятеля ми, майка му, баща му и брат му. Ние имаме две стаи на долния етаж. Проблемът ми е, че тя е изключително мърлява. Ще дам няколко примера: кучешка посуда в миялната заедно с нашата, хвърля мръсни дрехи във ваната, където се къпя (нямало място), през лятото миреше на пот, прави ми забележки, че при нас било мръсно, а аз трябва да уча по цял ден и нямам особено време, но пак е по-чисто отколкото горе ( тя работи два дни в седмицата за по 5 часа! ). Когато се храним, започват някакви невероятни базици на мой гръб, а на мен не ми е приятно. Освен това тази жена, дава на кучето, което е на няколко месеца, да дъвче всичко възможно. Горкото повърна два пъти вече. Говорих с приятеля ми поне за кучето и за дрехите във ваната. Той каза, че нямало място, защото сме пет човека и да не се оплаквам толкова. Забравих да кажа, че си изиграе с кучето и после ръцете не си мие, а яде. Нарича ме " Монк", защото явно имам някаква лична хигиена.

С приятеля ми трябваше да се карам, че да пипне и той нещо, а не аз всеки път сама да чистя. Той поне възприема...

Моля за съвет, как да се справя, защото всичко това ме дразни изключително много. Как мога да променя всичко това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: ff333795cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изнесете се. Тя си е у дома, ти не си.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 61efef37ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много гадна ситуация....
Няма ли как да се изнесете и да живеете сами? Страничните хора от семейството винаги са пречка...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 59ba08e305
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Смени приятеля а със смяната ще дойде и нова свекърва да се надяваме че ще бъде по-чиста и възпитана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b8dfd5b06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никак не можеш да се оправиш- докато сте там... Или се изнасяте двамата или сама... Не може да отидеш в чужда къща и да внасяш нов ред- този там, макар и свински да е, няма да го промениш защото е изграждан с години. Какво значи той възприема- не не възприема! Защото ако започнете сами ще се стиковате по ваше му, а когато сте с който и да било- дори с твоите родители ще има търкания. Затова младите отделно да се оправят сами, да си ходите на гости и да си се чувате като приятелки. Така в един момент ще си станете и близки и всеки ще свикне с другия. Говоря от позицията на жена около 50г. Била съм със свекърва, свекър и още един член на тяхното семейство. Още в началото стана война- не ме приемаха, все кусури и търкания. Преместихме се при тяхната баба- нещата бяха почти същите, но в по- мек тон. Накрая на 3-тата година се изнесохме и от тогава 25г сами- имаме и дете разбира се. така ни е спокойно, свикнахме си, вече не се дразним или не си обръщаме внимание на недостатъците и ги приемаме. Скоро дори стана въпрос, че така сме се облъчили с годините, че дори другото им внуче/мое племениче от старан на съпруга ми / по характер прилича повече на мен, отколкото на тях. Така, че или приемаш обстановката и в един момент свикваш или започваш да търсиш варианти но трябва и двамат да го искате, ако не стана, не става и беж докато нямаш дете. Успех с мислите си!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5a79e4e157
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Изнесете се. Аз лично бих се замислила дали тя ще ми стане свекърва въобще. Казваш, че приятелят ти ти помага като го помолиш, но явно във всяко отношение ти казва ти да си траеш и да не се занимаваш с майка му. Това за съжаление е доста трудно като живееш под един покрив с нея. Затова е по-добре да решите този проблем преди да се ожените преди да си стигнала до момента, в който ще пишеш теми, че искате дете, но свекървата се меси или че имате дете и тя се меси и нямаш миг покой. Затова ти казвам - тези проблеми не минават от само себе си, а се задълбават, ако не се решат навреме.
Както по-горе ти казаха, няма начин ти да диктуваш правилата в чужда къща и ти трябва да стискаш зъби. Затова се бори да излезете на квартира някъде и тогава виж дали ще се разбирате добре. След като сте живяли известно време сами, без свекървата наоколо, тогава се женете.
Ана

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8d848a7590
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Единственото решение е да се изнесете. Да, ще кажеш- няма пари, ние имаме стаи там, и т. н.

Не очаквай да ти даваме съвети как да промениш жената или поне отношението й към теб. Такъв филм няма. Поне това личи от написаното от теб. Как така ще ти вика Монк, пък в същото време ще ти прави забележки, че у вас е мръсно.

Ти пък си нямале време да чистиш, но пък виждаш колко е мърлява тя.

Да, живота не е само чистота и ред, но като цяло стигам до извода, че по-добре да сте далеч една от друга, за да може всяка да поддържа дома си както намери за добре, без другата да й прави забележки.

Хващай си приятеля и се изнасяйте. Тъкмо ще видите дали сте един за друг, без мама да е там и да се меси.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1797a9262b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   E*аси наглото парче дето си! Не стига, че си в чужд дом, ами и с претенции към домакините! Да не говорим, че той дори не ти е съпруг, а приятел! А ти вече го командориш в собствения му дом! Като не ти харесва, изнасяй се, какво правиш там???

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: be5be67072
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Намери по-чиста и възпитана. Тя пък ще е недоволна от теб за други неща и така до края на света... :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4ba255f300
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Много кофти ситуация, аз самата съм кажи речи в същата ситуация. С разликата, че свекървата чисти в почивните дни, но пак няма начин да правя каквото ми се иска на мен в кухнята и така. Не е приятно кучешката купичка с вашите, най-малкото може да се разболеете нещо. Дрехите навсякъде също не е приятно. Незнам и аз какво е решението, но докато не сте сами, съм сигурна че ще е такова положението.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 33a0cbdec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Офф писна ми от такива недоволни жени като теб. Че има гадни свекърви има, обаче не стига че са те приютили в дома си, ами ти и претенции имаш. Мислиш ли че на тази жена, а и на всички дриги свекърви им е много приятно, да им идва някаква жена вкъщи. Като толкова искаш работи ти и мъжа ти и се изнесете, в момента наемите са ниски и можете да наемете поне един едностаен апартамент. Ама ако може хем да не плащате наем, хем да ви хранят и гледат, и после пак да имате претенции. Като нещо те дразни хващаш и го променяш, а не висиш да се оплакваш по сайтовете.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bba690b285
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Авторке, както казаха по горе, съвсем не си права.
Като не ти харесва как ти мият чиниите, купи си свой и си ги мии. Като не ти харесват мръсните дрехи във ваната, вземай си само душ, те ще си ползват собстванета си вана, както намерят за добре. Кучето си е нейно и ще прави с него каквото намери за добре не можеш да спасиш всички кучета на света от собствениците им. Дали тя ще си мие ръцете или къпе, си е нейна грижа. Ти си в чуждия дом и ти си човека, който трябва да се съобразява. Викат ти Монк сигурнно защото се държиш като него правиш се на чистофайница, едвали не се бършеш с мокра кърпа след здрависване, е как да те наричат.
Един ден като си имаш своя собствена къще там създавай свой ред, не в чуждата, както си решила сега.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 36540d5809
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо не можем да се изнесем, защото учим (не в България). Наемите са космически и не можем да си го позволим( и двамата работим между ученето, но нямаме постоянен доход). Преди бяхме в моята квартира, но договорът ми изтече и се преместихме при него по негово настояване.
Ваната само аз я ползвам, защото си имат друга баня горе. Вземам си само душ, но сред космите, паднали от мръсните дрехи.
Тя няма обсолютно нищо против мен, а и аз против нея. Просто тази нечистоплътност е дразнеща.
Номер 11, не се правя на чистофайница, а имам нормална хигиена. Не мисля, че прекалявам. Тя ме нарича така, когато например си изгаря с кучето и след това си измия ръцете.
Не искам да внасям нов ред. Тя да си прави горе, каквото иска. Искам поне, където се къпя да си остава чисто. Не е нормално да мия ваната и след 1 час вътре да намирам килимчета, кучешки дрешки и мръсно бельо.
Не съм недоволна, нито съм някаква лигла. Просто е гнусно и прекалено. Допреди няколко седмици дори не ми правеше впечатление, но сега ми идва вече много.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bba690b285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Колкото и да ме убеждаваш авторке, чия чистоплътност е или не е прекалена виждам само едно, че ти си в чуждата къща и искаш чуждата вана да ти я пазят чиста за теб. Как си представяш да дойда у вас и да искам нещо твое да ползваш както и когато аз реша? Не е възможно нали?
На теб ти се налага да живееш в чуждата къща, затова трябва да се съобразяваш с чуждите правила създадени в нея.

Моята свекърва например не понася шума на прахосмукачка, у тях е закон да се мете само с естествена метла /от онея жълтите/ и какво да скоча срещу нея и насила да чистя с прахосмукачка ли? Свекъра пък има астма и не поняся миризмата на какъвто и да е препарат, освен обикновенно веро /от кафявото/ а всички препарати на пазара са с мирис!!! Когато с години една баня е мита само с обикновенно веро и вода знаеш ли как изглежда и мирише. Измих с доместос докато ги нямаше и вечерта като се прибраха вместо да харесат, ми се скараха жестоко, че свекъра трябвало да спи на терасата. Е не ми харесваше и се изнесох на квартира, цените на квартирите космически или не, цените на лекарствата за нерви са по космически, особенно като разбереш, че трябва да ги вземаш до живот.
Всеки е прав в дома си да прави каквото намери за добре, ако ще и л.... да се зарине.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker