Осиновена братовчедка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Осиновена братовчедка
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2721 пъти
Здравейте, имам проблем. Разбрах за братовчедка ми, че е осиновена и сега рева. Пиша си по скайп с нея и пак рева. Не знам какво да правя. Просто искам да разбера на какво прилича майка й. Обичам братовчедка си, не мога да го понеса, не знам какво да правя. Сигурно, защото не мога да го повярвам и за това съм така. Днеска цял ден ревах, какво да правя?

Не мога да й кажа, не съм аз човека, а и знам че в законите, трябва родителите да казват тея неща, но сега няма да е като преди. Много ми е гадно, че тя си мисли, че е със истинските си родители, а не е. ПОМОЩ, какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2c4926a474
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Помъчи се да забравиш, тя е същатат тази твоя братовчедка, кой е биологичният матерял, който я е създал е без значение, важното за едни индивид е кой го е отгледал. Следователно леля ти е нейна майка и ще продължава да бъде до живот.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 014a2e56dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Понякога се случват и такива неща.
Аз имам осиновена сестричка, която вече е на 7 години, рускиня е но говори и български и английски.
Когато тя дойде в къщи, аз се зарадвах, , защото никога съм нямал сестра обаче още от първия ден тя ме обикна.
Аз съм я срещал и преди но не съм вярвал, че тя е осиновена сега като повярвах. Реших да ти пиша и да те утеша.
Братовчедка ти поне да е добра като моята сестра

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3259277e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Защо ще ревеш? Сега тя сигурно има прекрасно семейство и е щастлива. Трябва да се радваш за нея. И аз съм осиновена и не се срамувам от това! Тя пак си остава твоя братовчедка, просто нямате кръвна връзка :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3d638dbd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хората са казали, че не е важно кои са биологичните родители, по-важно е кой е отгледал детето, за мен това са истинските родители :) Предлагам ти да не страдаш и да ревеш, а да се радваш, че ако не друго някой я е осиновил, а не е в дом :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9f0a072bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Какво като не са я родили? Нали те се грижат за нея. Те са и истинските родители.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 457fc54d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Какво толкова има да правиш? Наистина не може да останеш безразличен, разбирайки подобно нещо за свой близък човек, но нищо не можеш да сториш. Успокой се малко! Нищо толкова страшно не е станало. Това, че е осиновена и се разбира с осиновителите си като с родни родители дори е прекрасно. Нима щеше да е по-добре да е в дом за сираци, сама, без подкрепа, без семейство и приятели? Не е необходимо хората, с които живее да са й биологични родители, за да могат наистина да се нарекат "нейни родители". Достатъчно е просто да са до нея, да я подкрепят и защитават, да изпълняват родителските си задължения към нея. Има деца, които се чудят как да избягат от биологичните си родители, тъй като се чувстват неразбрани и подтиснати, така че това дали е осиновена или не няма значение, важното е какви са отношенията й с нейните осиновители. Няма нужда да й го казваш, сигурно ще дойде момент, в който тя сама ще научи. Продължи комуникацията си с нея така както е било и преди да разбереш, че е осиновена. Опитай се да осъзнаеш, че ако е щастлива няма никакво значение осиновена ли е или не.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b43f94c592
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Гадно ми е, че нямаме кръвна връзка, а много свикнах с нея, да тя е много добра към мене, понякога се е случвало да не ми обръща внимание заради приятелките си, но е много добра

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 52728bd3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   ДА, ЗАЩО ревеш - защото сега си има прекрасно семейство, а не умира от глад и студ в някой приют ли?
Още повече тя НЕ РЕВЕ, а ти защо я стресираш?
Ако толкова я обичаш - трябва да си доволна, че животът й така се е наредил, че се е озовала при вас.
На тази възраст непрекъснато си намирате поводи за измислени драми, просто спрете да правите циркове. НИКОЙ НЕ Е УМРЯЛ!
Запомни - осиновените деца са ДОКАЗАНО ЖЕЛАНИ деца - за тях 100% се знае, че са осъзнат избор, докато раждането на свое дете понякога е случайност.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 929fbf48f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Голяма драма-НЯМА ЩО! Всеки си има осиновен роднина и какво толкова? ! Нали е жива и здрава? Какво ревеш и се филмираш?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6552c26635
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, кръвната връзка не винаги е най-важната. От нейното осиновяване всички са щастливи - тя е щастлива, защото не е попаднала в дом за сираци и леля ти и чичо ти са щастливи, че имат дете, което да ги свързва и да го обичат. Колко по нещастни щяха да бъдат те, ако живееха без братовчедка ти? А има и толкова нещастни родители, чиито собствени деца ги отблъскват и са неблагодарни. От това, че братовчедка ти я има всички се радват.
По-добре ли щеше да ти е да имаш за братовчедка неудачница, с която две думи не можеш да си размениш, но да е твоята кръв?
Единствените хора тук, които има право да рева или да се чувства объркани са тя и твойте леля и чичо. Знам, че не го пишеш с лошо и че не можем да контролираме чувствата си, но в крайна сметка приемаш нещата прекалено драматично.
Ана

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c0bbedc554
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Като начало - СПРИ С ДРАМИТЕ!! Разбирам, че си шокирана, но това не е нищо необичайно, хиляди, милиони хора са осиновени. Това не я прави по-различна или по-лоша, тя е същият човек. да, кръвна връзка може да нямате, но има кръвни роднини, които се мразят или си правят мръсотии. Стегни се малко и не казвай абсолютно На никого, нито пък и намеквай нещо!!
Аз също имам осиновена братовчедка и я обичам повече от истинските ми, защото е прекрасен човек. Тя пак ти е братовчедка, така че не си вкарвай филми ами се дръж нормално:)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ee662ceaa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И сега като си разбрала, да не би да спреш да я обичаш? -съмнявям се, имате си хубавите спомени и нищо не се е променило. Тя си е същото момиче, не е важно кой те е родил, а кой се е грижил за теб и на какво те е научил.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ef99ba6761
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Кръвната връзка не означава непременно Разбирателство, всичко зависи от човека, който стои пред теб. Какво от това, че не са й биологични родители, те са нейните мама и татко, и точка. Ти нямаш право да й казваш това, нека родителите й го направят по най-подходящия начин.
Ти не спираш да ревеш и ти не знаеш защо, а представи си тя колко ще е разстроена, ако разбере.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 125cc24379
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравей, Авторке! Разликата между осиновени и собствени е, че едните деца растът в корема на майката, която ги е родила, а другите в сърцето на осиновителката. Така, че няма разлика, дали са родени или взети. Моята сестра си осинови дете преди точно 10г. Аз пък си имам свое. Къде е разликата- НИКЪДЕ!!!! И двете деца са израстнали заедно. И двете деца ги обичаме еднакво, и двете!!! Дори племенницата ми е доста по задоволена от моето дете- защото сестра ми има повече възможности от мен. Но това не пречи майка ми/или бабата/ да ги боготвори и двете- ние също. Както са казали старите хора- "Роди ме мамо с късмет, пък ме хвърли на смет. " Има едно нещо, което в началото не харесвах и спорихме много със сестра ми, но установих, че е права, то е- направиха клип на дома от който е взета, както и изписването й от дома с датата и часа на вземането.

Първо както казах, не бях съгласна да се говори за осиновяването, но сестра ми беше твърдо решена и така и направи. Още като малка и по- късно и се показваше клипа, когато тя питаше, както обикновено питат децата и малката си знае, че са я взели от дом, защото мама е нямала дете и толкова е мечтала да има и точно нея я е търсила, търсила, търсила... а друга жена я е оставила, която не е имала възможност да я гледа- каква е била причината, никой не знае.... /никога не е обвинявана жената, окато я е родила, защото ако не е била тя да я роди- сега нямаше да сме заедно... / и така са се откирили. Така и племенницата си знае от малка и никой сега не може да и разбие психиката. Защото това не са теми табу- така както казах реши сестра ми. Обичай братовчедка си! Тя е твоята братовчедка!!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 54dfd01425
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И какво като е осиновена? Тя трябва да е благодарна на сегашните й родители, че има истински дом!
по-добре не й го казвай защото може да се почувства зле!
както виждаш - в момента тя си живее като едно съвсем нормално момиче. От тук следва да разбереш, че родители може да са други хора. Биологичните родители на това момиче не са никакви родители! Жената която е родила братовчедка ти е просто износила плод. Тя не е родител!

По някакъв случай не казвай истината на братовчедка си! Нека си живее като нормално дете. Има вероятност да го приеме съвсем нормлно и дори да заобича повече сегашните родители - защото трябва д аиме много благодарна. Но нищо не се знае.

Сегашните родители сигурно са имали някакъв здравословен проблем и затова са я осиновили.. помисли, че и ти след време може да имаш такъв и няма да тис е иска децата ти да носят цял живот мисълта, че са по-различни от другите деца и съученици - защото си нямат истински мама и татко.

Дори има случай когато някое дете е осиновено - в училището и детските градини да им се подиграват за това. Разбира се те не разбират сериозността на тематиката и затова го правят.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e6505b1911
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Стегни се, момиче не е умряла.

Какво те засяга майка й?

Май няма с какво да се занимаваш, че ревеш на чужд гроб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker