На никого не пожелавам такова семейство! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На никого не пожелавам такова семейство!
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 3412 пъти
Сигурно ще има хора, които ще ме упрекнат за написаното, но въпреки, всичко искам да ви кажа, че обичам майка си! Обичам я, въпреки, че не го заслужава!

Тя съсипа целия ми живот. Родителите ми са разделени, майка ми напуснала баща ми когато съм била на една годинка и от тогава живеем при баба и дядо. Още когато станах на 6, тя ме заряза. Замина за Франция и не се върна цели 6 години. А за всичките 6 години не ми е изпратила и една стотинка, не се позаинтересува как е детето й. Звънеше само веднъж седмично... остави ме точно когато имах най-голяма нужда от нея. Баба и дядо ме отгледаха и възпитаха добре, татко помагаше с каквото може(от към финансова гледна точка) и ме взимаше през ваканциите. Ако не бяха те, днес сигурно щях да съм в някои дом за сираци. Сякаш болката, че нямам семейство не беше толкова силна, докато дядо ми не почина. Мъжа, който чувствах повече като баща, отколкото биологичния ми, ме остави... от тогава света ми спря да е същия. Започнаха финансовите ни проблеми, започнах да чувствам липсата на баща... на майка... , но никой не можеше да го разбере. Никой не разбираше, че не съм щастлива.

И така след няколко години майка ми се върна - без нито една стотинка, залегнала върху гърба на старата ми баба, която трябваше да издържа и нея и мен. Тогава за първи път като, че ли почувствах, че имам майка до себе си, докато не започна да ме бие. Събаряла ме е на земята и ме е ритала, удряла ме е с какви ли не предмети, драла е лицето ми... но това не може да се сравни с болката, която изпитвах в сърцето си.... И днес тази моя "прекрасна" МАЙКА очаква аз да се грижа за нея.... Дори и баба ми се промени, започна да иска само пари от мен - не знаят нищо освен пари... Ходя често при баща си, той не ме е лишил от нищо, дава ми всичко, от което имам нужда, но когато се прибера тук ме нападат още от вратата за пари... От 15 годишна съм гонена от къщи, тъй като не внасям достатъчно...

Сега вече съм на 18, завършвам след няколко месеца. През всичките години в училище съм била отличничка, а приятелите ми ме познават като силен и "щастлив" човек. Никой не предполага какво съм преживяла и на какво съм подложена... явно съм доста добра актриса. Нямам търпение да завърша и да се махна от тук... да се скрия някъде от всичко и всички... А майка ми - иска ми се просто да я нямаше. Понякога ми се иска просто да беше мъртва - така нямаше да ми причинява толкова много болка!
В крайна сметка, децата страдат, заради постъпките на родителите си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9049fb7496
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами махни се наистина, когато завършиш, ти явно и сега работиш, щом ти искат пари, ще ти е трудно, но ще се махнеш от ада, в който живееш! Ако не можеш сега да си го позволиш, поработи няколко месеца и се изнеси тогава! Не, че ще ти е по-лесно, но поне ще градиш живота си сама! Относно майка ти не желая да коментирам, според мен нищо не и дължиш, и не затова, че те е зарязала като малка, всички правят грешки, а за това, че след като се е върнала пак се държи с теб като с парцал. А за баба ти, не знам, може би като си стъпиш на краката, може да и помагаш според възможностите си, все пак те е отгледала! Не съжалявай за нищо, тежко ти е, не съм го преживяла, но се опитвам да те разбера и донякъде мога, защото най-добрата ми приятелка години наред живя с майка си, която не работеше и чакаше на приятелката ми да я издържа, само я тормозеше и почти я докара до нервна криза. Преди година приятелката ми просто се вбеси и замина за чужбина, праща някакви пари на майка си, но само когато има. Казвам ти това, за да те предпазя от нейната грешка - майка ти няма да се промени най-вероятно, а като завършиш ще стане още по-зле, защото ще искат все повече от теб, просто се изнеси от там и по-добре дори не им казвай къде си отишла, къде работиш, защото ако майка ти наистина е такава, каквато я описваш, ще те преследва за пари навсякъде! Успех и пиши как са се развили нещата при теб, дано всичко да бъде наред!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 28f06b2e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не можеш ли да отидеш при баща ти?
Иначе, съжалявам за болката ти.
Не се предавай.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 22facd270a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не казавш защо продължаваш да живееш при тях /майка ти и баба ти/, след като баща ти живее отделно и иска да се грижи за теб и да ти помага? Но правилно си решила не си длъжна на никого изнасяй се колкото може по скоро, като работиш работи за себе си, след като няма кой да мисли за теб, мисли сама за себе си. И кураж не се оставяй на миналото да повлече бъдещето ти. Имам предвид не се ядосвай, не мисли за миналото, мисли само и единствено за себе си, за своето бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: db361a91fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбрам твоята болка. Аз като навърших 16 се махнах от нас макар, че тогава имах 3 години докато завърша сега съм на 20 почти , но освен това аз временно идвам във "Скучния дом" , за да им оставя по някой, лев а сестра ми не позволи да ме гонят, но за нейно нещастие ме изгониха , сега тя е до мен в новия дом, където сме сега.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: db361a91fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Тука последното е вярно. Децата страдат от грешките на родителите им.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0af6d967ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На 16 години съм, а моята майка все още ме бие. Повтаря ми, че не ставам за нищо, изпускала се е и е казвала, че съм грешка, на няколко пъти е споменавала, че съм грозна. Пред приятелки се държи като перфектна майка - пуска шеги, дава съвети и т. н. С нетърпение чакам и аз да се махна, но дали ще е по-добре или ще стане още по-лошо? !

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0af6d967ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И моята така. :( И твоята ли има проблем с алкохола като моята? Днес станах и слязох в мазата да запаля парното после направих пържени филий. Тя стана в 12 и ме пита какво съм готвила. Удари ме по гърба. Дори да си грозна не трябва да ти го казва. Аз съм хубава, а моята ми казва , че съм грозна. Баща ми е умрял. Ти защо не отидеш при твоя? По добре при баща ти отколкото при майка като твоята. Аз съм на 14 и няма къде да отида. Ама който е избягал от къщи все по-зле е станало.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bee57324e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Съвет ли търсиш или се оплакваш? Всеки си "носи кръста" в този живот и всеки страда по свой начин. Ако искаш да помогнеш на майка си(защото я обичаш) кажи и, че Христос ни учи хората да се обичат и помагат, не да прилагат насилие върху си. Питай я защо го прави, какъв е мотива. Поискай да се промени към добро. Ако се разкае и спре да върши това, прости и продължете заедно да живеете в името на Христос. Ако не се разкае и продължава по стария начин, просто се махни, но не влизай в грях постъпвайки по същия начин като нея - да мразиш. Това е грях. Ако обичаш някого истински не можеш да мразиш - дори най- големия си враг. Просто излез оттам, не се прави на герой в собствените си очи, като търпиш и се оплакваш пред други хора. Ако искаш да си герой търпи и си мълчи, и се моли с вяра - Бог вижда и ще те възнагради когато му дойде времето.
Ако тя не зачита Христос, махни се от тази среда. Намери хора на които наистина ще бъдеш полезна и които имат нужда някой да ги обича. Има изоставени възрастни или деца, или болни хора, които ще ти бъдат благодарни на всякакъв малък жест който направиш за тях. Ако го правиш, не го прави заради благодарността им, а защото Христос иска така да правим.

Отговора за всяко предизвикателство и изпитание в живота е Христос. Учи се от него, постъпвай така както той е постъпвал. Ако твоите родители го възприемат също, ще си върнеш отново семейството, ако ли собствената им гордост надделява, напусни ги пак в името на Христос. Знай че всяко наше действие има изкупление и наказание в бъдеще време - рано или късно. Нещастията идват едно след друго заради греховете на хората и затова, че не се разкайват за тях ( не спират да вършат грехове). Но ако някой от тези които са те тормозили някога помолят за каквато и да е помощ, не отвръщай лицето си, защото именно там е мъдростта, да помогнеш на човек когато е в нужда, и той да разбере какво е причинявал преди и да се покае - да иска прошка. От това по-хубаво няма. Човек да се отвърне от лошия си път и да намери Христос - Пътят, Истината и Живота.

Опитай се да си промениш ценностната система, както и на домашните ти - при вас явно парите са източник на недоразумения и разправии. Като ти искат пари, давай им според възможностите си, защото Бог ни дава и на нас. Ние всички сме гости на тази земя, която принадлежи на Бога и нищо не занасяме в гроба. Всичко материално си остава пак на земята до деня на Божия гняв, когато и без това ще бъде унищожено. Когато хората забравиха живия Бог и направиха парите и удоволствията свой бог, се получават именно ситуации като във вашето семейство в която се въртиш като в омагьосан кръг и се чудиш как да излезнеш.

Имало е времена, когато хората са били по-щастливи, но са живеели в страх от Бога и са се подчинявали на Божиите закони. Сега не е така, но пак ще дойде това време, защото времето на нечестието и греха свършва, идва до своя край. Божието царство ще дойде на власт - царството на мира, любовта и радостта. Това царство идва първо в сърцата на хората, но не всички го приемат т. е. не разрешават на Бог да живее в тях и да ги учи. Но който го приеме ще живее в благоденствие и щастие завинаги със самия Бог=любов. И затова борбата ни не трябва да е срещу "плът и кръв" сиреч хората, а срещу злите и греховни дела, които хората вършат разрешавайки на злите духове да ги завладяват. Сърцето е където се таят духовете - доброто или злото, които самия човек разрешава да го обладаят. Та давайки пример с твоето поведение, ти може да увлечеш и други хора да се отвърнат от греховния живот и заживеят в името на Христос. Наградата за такива е още по-голяма(не материална награда), а живот вечен в Божия рай.
Чети Библия, просвещавай се, може точно това да се окаже ключа към разрешение на проблемите ти.
Аз съм благодарна на Бог за всичко, което е направил за мен и близките ми след горещи молитви и наистина Бог чува и помага... на тези, които го търсят.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: cb10f3690e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Към номер 8 : ЩО ЗА ГЛУПОСТИ?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: cf401144cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм на мнението на наомер 9.

Сектаааа

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bee57324e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   В истинско семейство на христос ще намерите милост, ще намерите разбиране и любов, ще намерите Христос, дори и в несъвършени хора, защото няма съвършени хора, но поне няма да бъдете убивани. Внимавайте. Закона на свободата. 13 стих. Бог пояснява. Божият съд ще бъде безмилостен, за този, който не е бил милост. Но показалият милост може без страх да застане пред съдията
Това е закона на свободата да даваш на ближния прошка и милост. Това е свобода. Да пуснеш на свобода вързания – не да го връзваш. Съгрешил ти е много – пусни го на свобода, подари му милост. Ако това не познаваме, нищо не сме познали и не можем и да претендираме, че сме божии деца. Това е ключов стих. Ако ти не познаваш закона на свободата, т. е. сърцето на Христос. Не можеш да пускаш на свобода угнетените – не можеш. Не си в състояние да им подариш милост и любов. Това е да обичаш ближния. Всичко останало са следствия. Започва се отначалото, не от следствията.

Mат. 5:7 „Благословени са милостивите, защото Бог ще се смили над тях. ” Бог ще се смили над този, който е подарил милост. На когото простите ще бъде простено, т. е. ще бъде развързан, а на когото задържите ще си остане вързан. Ние не сме богове, разбира се. Милостта развързва обстоятелствата в живота си. Това затваря врати пред дявола. Ако в живота ти има много проклетии – това слово е за теб.
Обикни ближния както себе си, покажи милост, а Бог ще избави теб. Ако действаме обратно – Бог ще ни бъде противник. С Него не можем да се преборим.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: cf00381d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Често хората с най-широките усмивки, са тези, който най-много са страдали! Защо е така? Кой знае, може би, хората, който са преживяли много са се научили как да се радват и на дребните неща...
Успех в живота, миличка!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1b2025121f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 8 и 11 - абе я се заври обратно в сектата от която си изпълзял/а!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2a01627d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Към №13 абе я не дей да знаеш много. Ще ти кажа една секта това да не ти е Америка какви секти ви гонят и на вас 9, 10. Знаете ли въобще какво е секта тц тц не говорете, че ме изкарвате извън нерви с вашите глупости. Като толкова не вярвате се заврете някъде и спрете да ме нервите ех, че идиоти има на този свят.
Прав е 11 спокойно след време няма да е така. Ти не си длъжна с нищо на майка ти щом се отнася така с теб.



Йоана

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker