Самотните/разведените майки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Самотните/разведените майки
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 31555 пъти
Интересно ми е мнението на хората. Дали когато една жена е с дете/деца тя има шанс да се омъжи отново или да започне връзка. В България специално ми е правило впечатление, че ако една жена е самотна майка или разведена и има дете мъжете я подценяват, третират я като второ качество. Всеки бяга когато нещата станат по сериозни сакън да не се наложи да гледа чуждо дете. Ако мъжът е с дете някак е по друго. Живея в Лондон и тук ми не е така. Има жени с по 3 деца от 3-ма различни мъже и пак успяват да се оженят. Та интересно ми е защо като мъжете , когато са на среща с една жена и чуят, че тя е с деца/дете и бягат като дявола от тамян?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 139

преди: 11 години, 6 месеца
hash: c637a52352
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В България няма да намериш мъжа за теб. Казвам ти го от личен опит. Ганьовци са - затова. По келепира са, а не по това да дават.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 34f80922a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един приятел живееше с жена с дете. Разделиха се след 3 години и ми каза никога да не се занимавам с жена, която има дете. Щом веднъж не е успяла да запази семейството си, значи не ставала за съпруга и нямала право на втори шанс. Нищо, че вече е доказала, че може да изпълнява детеродните си функции успешно.

Лично аз нямам опит с такива жени, но ще ми е интересно да чуя и други мнения по въпроса. Дано стане добра дискусия в коментарите, за да можем всички да се поучим от опита на другите и да не повтаряме техните грешки.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c719e317ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

3.   №1, а какви са доходите на средния български и на средния английски мъж и по колко чужди деца им позволяват те да гледат? Нещо възможност да си вземат икономка, или да се преместят в по голямо жилище, където да има достатъчно стаи за всички?
Май жените в подобно положение сте ганки и сте по келепира, щом веднъж сте го допуснали (положението) с лошотията и опърничавостта си, а след това очаквате и мъжа да ви гледа децата с българските си доходи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ee07ab2b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Засягаш темата за гледане на чужди деца и сравняваш Лондон с България? Сега сравни доходите на повечето мъже в Лондон и България, нима българският мъж може с 500лв заплата да издържа жена с чуждо дете и евентуално свое? Доходите в Бг са толкова ниски, че всеки си прави сметка колкото е възможно по малко харчове, докато лондончанинът въобще не се замисля в магазина дали ще може да плати сложеното в пазарската количка. Българските мъже не са свидливи просто нямат възможност. Дори женените не правят вече повече от едно свое дете, заради липса на средства.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7b8d24e6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   1. Извинението е като задника - всеки си има по едно. Вашето е, че българите били ганьовци. ОК, така е. Какви са майките отгледали и възпитали тия ганьовци питам?
Иначе до авторката - в държава, в която жените приличат на кръстоска между състезателен кон и боен кораб не е чудно, че коя да е българка би си намерила имуществено превъзходен съпруг, готов за хубавия гарантиран секс да си плати с гледането на Н на брой чужди деца

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bbe56389f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   ? !!!!
№ 3, не всички "ганки" са допуснали положението с лошотията и опърничавостта си... може просто да са били наивни и Ганьо-то да ги е използвал... никога не е късно да се усетиш и да избягаш... и съвместното съжителство с някой не е само да... "очаквате и мъжа да ви гледа децата с българските си доходи. "...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a0208b6bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Подкрепям номер 3 изцяло.
Иначе към авторката:
Ако е хубава, ще си намери мъж, друг е въпроса какъв мъж търси, какви са и критериите и т. н.
В днешно време голяма част от жените сами се поставят в това положение. Омъжват се млади без да мислят, а след това в същия този дух зарязват партньорите си защото им били омръзнали, без да мислят за последиците. Написах това, защото е много по-трудно да срещнеш в днешно време неразвеждала се жена без дете, от отколкото обратното.

Вече както 3 написа, съвсем друга е темата, че лесно може да се започне връзка с жена с дете, но много трудно може да продължи, защото обикновено младите момичета раждат, като се разведат вече са на по 25, докато си отгледат децата стават на по 30 и после без образование и с ниска култура, разбират че освен продавачки, друга професия не ги чака. И така искат някой красавец, който хем да ги търпи, хем детето им да ги хареса, хем той да се грижи за него и не на последно място да плаща за всичко.
За това такива жени, обикновено се задоволяват с някой грозноват, който да ги гледа в очите и да плаща като поп, а това че нямала чувства към него, не било важно, винаги може да си хване някой любовник, нали? :)
Трудно е с две думи.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0bff1d9c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Ами, ако си търсите мъж да ви издържа с децата, много ясно че няма да намерите, глупаците свършиха. Бъдете финансово независими и ще видите как мъжете няма да са толкова страхливи.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 533934cfd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Познавам мъже в България оженили се за жена с дете от преди това. И не смятам, че няма такива мъже, а жените са повече. В България повечето жени, които се женят за мъж с дете от преди това просто се стараят да изтрият отвсякъде спомена за това дете. Бащите рядко виждат децата си и рядко поемат отговорност. Една част от жените се сърдят на мъжете си като дадат 5лв на чуждото детето си. Иначе има и свестни жени, които примеат детето на мъжа си, но се толкова често колкото мъжете, които приемат детето на жена си.

Иначе смятам, че номер 3 е прав. В крайна сметка детето е отговорност на родителите си и трябва да бъде гледано от майката и от бащата. Не може с тази отговорност да се товари трети човек. Тъй като имам познати доста двойки, които са жена с дете и мъж без дете мога да ти кажа, че ми е правило впечатление, че жената като роди второ дете явно проявява повече симпатии към първото, което е уж без баща. В чести случай го смята за по-онеправдано и му се купуват повече неща и му се обръща повече внимание. Не казвам, че всички случай са такива, но една част. И също ми е правило впечатление, че жена с дете в повечето случай си търси млад мъж без деца. Много рядко съм видяла жена с дете да тръгне с мъж с дете и заедно да си гледат двете деца.

Просто въпросът е много сложен. Естествено, че жените и мъжете с деца не са втора ръка хора, но е нормално човек повече да внимава като излиза с човек с дете. Въпреки всичко едно дете е отговорност. Не казвам, че няма и свестни случай. Една моя близка приятелка се омъжи повторно след като 4 години живя заедно с втори си мъж и детето от първия брак. Даде време да видят дали нещата ще потръгнат, дали детето ще се разбира с мъжа, дали мъжа ще приеме детето и накрая се ожениха, имат си второ дете и са си едно нормално, щастливо семейство. Но в много случай жената просто си търси мъж, който да гледа нея и детето й, което не е често срещано в Англия. То в България жените без дете си търсят в много случай някой да ги издържа....
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: cfaef09059
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Един мъж ако обича жената до себе си и дори тя да е разведена ще обича и децата и. Имам такава връзка с такава жена, обичам нея, обичам и децата и. Помагам и във всичко. Някой може да ме упрекне в това, това съм аз. Ако един мъж обича децата на жената в която е влюбен, той е влязъл в сърцето на жената.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c719e317ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   №10, много си прав, и си чудесен човек, но не може всяка жена с деца може да очаква и да изисква това от всеки мъж. Не и в масовия случай. Това е горчивата истина.
Освен това единица са онези, които изобщо могат да си го позволят финансово, жилищно и всякак.

От №3

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a0208b6bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   номер 10 от колко време си с тази жена? Прави ми впечатление че още си на фаза и приказки за обичането, но според мен след него (до 3-тата година) започва веселбата.
Ти ли издържаш децата и? и ако не, кой го прави?
Иначе номер 9 също е казал съществени неща, с единствената добавка че не мисля че българските мъже като цяло са безотговорни. Познавам прекалено много мъже, които след развода (в масовия случай поискан от съпругите) дават луди пари по тях, за да са добре. Най-добрия ми приятел правеше същото, докато не разбра че всички пари които дава отиват не за детето, а за дрешки и цигарки на майката и чак тогава я поряза и сега не дава пари освен издръжката, ами ходи с детето си на пазар и му купува той. Разбира се тя орева всичко живо, че той бил "ужасен баща и безотговорен" след това.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c3d83dc934
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   №2, твоят приятел голяма глупост е казал - няма как да се правят такива обобщения, защото хората са различни и всичко си опира до човека. А това, че щом една жена не била успяла да си запази семейството, следователно не ставала за съпруга направо ме уби! Тя в това семейство да не е самостоятелна единица? Абе, то според сивото вещество всеки прави някакви изводи. По темата: напълно подкрепям №10 - това е истината. Аз също съм разведена с дете и имам дългогодишна връзка с мъж, който приема дъщеря ми като свое дете. Но е вярно и това, че тези щастливи случаи са редки.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c3d83dc934
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

14.   Напротив, №12, българските мъже са като цяло тотално безотговорни след раздялата, развода. Със сигурност има е смотани майки, които решават, че могат да живеят основно от издръжката на съпруга, макар че как се случва това не знам. Максималната издръжка, която се присъжда по съдебен ред е не повече от 120 лева. Но тя като е присъдена не означава, че се плаща. За суми по споразумение... - много рядко се чуват такива неща. И това съвсем не е толкова често присъждана сума. И така болшинството бащи са си точно биологични такива - никаква отговорност при възпитанието или пък финансова подкрепа при отглеждането на детето. Масовият случай е, че майките се чудят какви гимнастики да правят, за да се справят с положението, а бащите вятър ги вее на бял кон, живеят си безметежно и си мислят, че като дават издръжка, майката си купува цигари, козметика и разни глупости. От цялата работа са ощетени децата. Това е картинката. А що се отнася до това, че съпругите искали развод в повечето случаи - естествено, че ще искат. Един мъж много рядко рискува да се разведе, защото просто не му изнася. Най му изнася да си прави каквото иска, да си поддържа любовницата и да си има готвачка, гладачка, перачка вкъщи. Само че има съпруги, на които това определено не им допада и следва разводът, след който всички копия си остават в з... а на съпругата, но това е по-добрия вариант за нея все пак. И по-коректният.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6638ed1437
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Всички се изказват, гледайки от своята камбанария. Мъжете в българия като цяло не могат да издържат себе си- камо ли друг, това ги комплексира и не са инициативни. В Бг. жената е водещата фигура- колкото и да ми се иска да е обратното. Тя е инициативна, защото след един развод знае, че детето си е нейно и тя носи отговорността. Затова и става като машина искаша да постигне всички, така в стремежа си да осигури това, което трябва за детето и нея- забравя, че е жена. Ако срещне мъж и случайно се влюби- него ще го е страх да поеме отговорността, защото знае, че не може да достигне или да постига това, което тя прави. Просто ги е страх- това според мен е проблема. Ако сме в страна с по- висок стандарт и не сме се впуснали в тази борба за оцеляване ще е различно. А мъже, които се впускат в такава авантюра- са доста борбени и тях борбената жена не ги плаши, а я приемат като равностоен партньор. Мъже с по- ниско социално и материално състояние от жената, както и образование и кариера- нормално е да ги е страх. Когато търсиш мъж или съответно жена- без значение дали е развенен/а с дете или без- важното е да са със еднакъв статус, както и положение в обществото- бабите са казали: да са от една черга т. е. да имат еднаква ценностна система и еднакви виждания- да гледат в една посока. Другото е временно, нарича се привличане, секс, страст, но охладят ли се страстите/макар това де е важно да ги има- остава прозата, а само страст... не стига/ Това, че момичета в подобно състояние са се оженили млади и нямат образоване- не съм сигурна... това се случва на всеки, особено ако е влюбин, а тогава е и облъчен... простено е...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 084b65b1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Авторката на темата съм. Аз съм на 23, нямам още деца. Питането ми е свързано с моя първа братовчедка. Тя живееше с мъж на семейни начала. Роди им се дете. Той го призна. И малко след втория рожден ден на детето, той заяви, че ги напуска заради друга. По принцип не е бил такъв човек, който изневерява, пие и др. Просто никой не го е очаквал това от него. Разделиха се. Братовчедка ми го осъди за издръжка от 150лв. месечно. Освен официалната издръжка, бащата винаги ако се наложи помага с каквото може. Карал е детето в спешното винаги. Грижил се е за него когато е болно, но майката не може да отсъства от работа. Братовчедка ми е счетоводител в частна фирма. Не е въпросът някой да и издържа детето. В началото на есента се прибрах в България за кратко. Говорихме си с нея и тя сподели, че е супер отчаяна от отношение на мъжете към нея след като разберат, че има дете. Винаги се били отдръпвали. Тук не става въпрос за женитба веднага. Те просто не искат даже и връзка да имат само защото тя е с дете. Тук в Лондон срещам много двойки подчертавам двойки, все още не семейства, един от които има дете/деца от предишна връзка. Често задавам въпроси на мъже тук дали биха се отдръпнали, ако разберат, че новата им приятелка има деца. Как пък никой не отговори положително?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 58aef83599
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Дори да изключим финансовата страна на въпроса, която никак не е маловажна, защото каквото и да говорим, издръжките масово са мизерни, а и някои дори не ги плащат, гледането на деца си е трудно. Дори собствените ми деца понякога ме изнервят ужасно, особено когато ангажиментите станат много, а какво остава за друго дете (нарочно не казвам чуждо, че ще наскачат)? Да не говорим как самото дете ще възприеме другия човек.
Така че не бих обвинявала някого, че не иска да се ангажира с това, защото нещата рядко са като по филмите: голямо щастливо семейство.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d3d162c3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Включвам се в темата само, защото ме подразниха първите мнения "какви били доходите в Англия? ". Когато говорим за деца, означава да говорим за деца, не за доходи и други условия, с които оправдаваме собственото си решение. Същият довод за доходите използвате и когато става дума за собствените ви деца и колко да имаш, на 50 или на 60 години, което е много елементарно да сравняваш създаването на един човешки живот с пари!
В България не става дума за доходи, а за манталитет. И аз съм забелязала това, че ако имаш вече едно дете, никой не те иска, независимо каква е причината и какво се е случило! Дори съм чувала реплики от сорта, "абе остави я тази с това ремарке".
Едно запомнете, ДЕТЕТО НЕ Е РЕМАРКЕ, ДЕТЕТО НЕ Е ПАРИ, ДЕТЕТО НЕ Е ПРЕДМЕТ, СТОКА!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8e03d31c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

19.   Жените твърдят, че мъжете в България са безотговорни, но ако беше така, много ми е интересна извадката, че в 74 % от случаите, жените зарязват мъжете си (това всеки може да го види из нета).

От друга страна, ако един мъж е безотговорен, то той си е бил такъв и преди, не от вчера. И какво излиза, един мъж е бил идеален до едно време, после жената сменя приоритетите и изведнъж мъжа става някакъв си, било безотговорен, било друг. Най-доказуемото и тук е видно, колко мъже пускат тема че изневеряват на жените си и колко жени пускат такива теми? " Бас държа че вторите са в пъти повече.

А пък жените са номер 1, влезте в някой сайт за запознанства и ще видите колко жени има там и какви са. Повечето или са омъжени или са разведени с деца. Влизам в един такъв и скоро не съм засичал момиче което да не е без дете или мъж. И тогава идва въпроса какво правят тези жени постоянно там? Не си гледат децата си, не им готвят не се грижат за тях или?
Иначе на думи мъжете били неблагонадежни все, а вие сте жертви само, никога нямате вина.

И да, никога не бих си хванал жена с дете. Ясно ми е че в началото всички се правят на ударени и на страшно добри, само защото им е ясно, че не могат да се мерят по показатели с необвързаните, но като се мине момента на преструването какво остава? Жалката действителност.
А пък най-голямата грешка на жените е че търсят мъж с пари. Какво като е с пари? И дори да има, какво можете да му дадете в замяна на тази финансова обезпеченост?
Както днес е с пари, така утре ще е без, или пък ще е с друга, която търси същото като вас ПАРИ.
Толкова жени чувам че искам мъже с пари, претенции много, обаче реално дори да са били с такъв, една не съм видял да има някакви дивиденти от това, защото не съм видял скоро някой да раздава ей така, само защото някоя искала.

Никога не бих си хванал жена с дете за партньор, защото я реши някой ден да имаме свое, я не. От друга стана е ясно, че това дете ще трябва да се храни, ще му трябват дрехи, ще му трябват почивки на море, планина, екскурзии, а тези пари спокойно биха могли да отидат по мое собствено, което ще се знае че ще ми вика татко, а няма когато не му изнася да ме мрази и да ми казва че не съм му никакъв.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c719e317ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   18, а какво е? Да не е циганче да метнеш днес 3 хляба вкъщи на 10-те чавета и това да ти е цялата грижа за тях? То даже не става въпрос за сравнение и между кон и кокошка, ако трябва да сравняваме как българите и как циганите гледат децата си.
Англичаните не ги знам, но доколкото чета там гледат да си вземат прислужница от Източна Европа, че явно и там мъжката сила и отговорност не стигат, когато става въпрос за гледане на деца, водене на училище и т.н. А и жените им да не си развалят маникюра случайно.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6638ed1437
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   До №19. Прав си- затова и отгоре е писано от една черга! Детето не е стока, детето е човек и има нужда от внимание! Не е живтно само да го нахраниш- иска Грижи! Цитирам:"От друга стана е ясно, че това дете ще трябва да се храни, ще му трябват дрехи, ще му трябват почивки на море, планина, екскурзии, а тези пари спокойно биха могли да отидат по мое собствено, което ще се знае че ще ми вика татко, а няма когато не му изнася да ме мрази и да ми казва че не съм му никакъв. " Това дали ще те мрази едно дете- зависи от теб! Зависи от възрастта на детето, дори да е Твое Биологично!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 91c7ee711e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   "Бъдете финансово независими и ще видите как мъжете няма да са толкова страхливи. "... Браво Номер:8 АМАН от жени който искат мъжа да им осигури добър стандарт че и на децата с тях.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3bae6707bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Моите наблюдения са следните - една жена, която е била семейна и има дете/деца - след това винаги ще има мъж до себе си, без значение дали много мъже за кратко или една сериозна дълга връзка.
Просто настройката на тези жени от самото начало е такава, че предпочетат да имат партньор, тоест те лесно привличат мъжете.
Същевременно е пълно с жени без деца, които си живеят сами, защото така са свикнали. Даже и да имат много ухажори, те съзнателно или не ги отблъскват, защото се боят от обвързване.
Разбира се, има изключения, но според моите наблюдения в 90% от случаите е точно така.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8e03d31c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Преди имах едно мнение по въпроса, сега ми е друго. Преди мислех че това се случва, че са човешки неща и че на всеки може да се случи. Но с времето повечето разведени майки които срещам, почти до една ( даже не се сещам за изключения), са толкова зле емоционално, че вече мисля че това не е случайно и едва ли бих тръгнал да излизам с такава.
Повечето от тези които познавам, се държат като тинейджърки, оставяйки децата си на родителите си и не се грижат за тях самостоятелно или както трябва.
Лично аз много си бях харесал такава жена с дете. Външно беше перфектна и беше много силна като изказвания и на думи изглеждаше перфектна, но колкото повече я опознавах, толкова повече разбирах за какво става на въпрос. зарязала мъжа си защото е го обичала вече, после се оказа че е имала още 3 връзки след него, които са били сериозни, които пак били приключили по нейно желание, мъже които са я приемали в дома им, които са плащали за нея и детето, а кой знае колко пък са несериозните връзки които е имала. Да не говорим, че в началото не се замислях, ама за да бъде с мен, тя е зарязвала системно детето си при родителите си, а на тях им казваше че имала работа до късно. После пък се чудеше защо нейното дете било проблемно в училище, защо не изкарвало добри оценки и било странно. Не стига е тя зарязала мъжа си и това дете не се виждаше почти с него, ами и другият родител вместо да го гледа, да учат заедно, тя го мята на бабата и дядото да го гледат. домашни, уроци за живота, всичко от тях знаеше, а майката която го играеше на жертва, на самотен родител се беше толкова наиграла, че с времето колкото повече разбирах, толкова повече се погнусявах. Даже един ден я питах, добре де, знаеш че скоро има важен изпит по математик, защо не се прибереш да му помогнеш, а тя отговори, че не разбирала от задачи по математика, след което едва ли не ме изкара мен виновен за ситуацията, защото заради мен ставало така, че детето и било само.
да не говорим че преди това като ме прие като приятел във фейсбук, като и пратих целувка там ме направи на нищо, защото какво щяли да си помислят всички в профила и, и всъщност тогава разбрах че малко преди да се запознае с мен е приключила поредната връзка с някъв, дето били задно повече от година, който правел всичко за тях, но на нея и било безинтересно и не можела да го трае накрая.
а да не говорим за пари, че редовно ходеше да си купува нови дрехи, ходеше по козметици и фризьори, солариуми, а всичко за детето и поемаха родителите и, та даже и на нея даваха.
Така издържах няма и 6 месеца, след което и казах да не ме занимава повече. След това започна да ми прави впечатление, че всъщност много от разведените жени в деца на възраст до 30 години да кажем се държат така. Дискотеки заведения, както са казали по горе сайтове за запознанства, гримове само това им е в главата, а децата им се гледат от родителите им, а те видиш ли им трябвало лично пространство, защото не им било лесно да са самотни родители.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0bff1d9c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Номер 8 съм.

Номер 24 е описал много добре може би 90% от самотните майки. Вероятно сред тях има и свестни жени, които се грижат за децата си, но както и свестните хора, като цяло са малцинство. Макар, че не съм имал подобна връзка, познавам доста такива "майки" и всички са точно копие на образът описан по-горе. Мога само да допълня, че не до 30, а цял живот си остават такива.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 084b65b1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   №24. Еми така е. Аз също съм самотна майка с дете. Тук да отбележа, че не съм случаят на бившата ти т. е. мен ме зарязаха най-брутално. На самотните родители ни се живее. Да. Живее ни се. Ако бяхме омъжени с партньори щяхме да мислим и да се грижим освен за детето и за партньора си. Само който не е бил самотен родител не знае какво е. Относно въпроса в темата не съм се замисляла. Поне за сега нямам намерение да влизам във връзка. Но въпреки, че имам дете ухажори не ми липсват.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ee07ab2b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

27.   Ооо №26 Какво значи "живее ми се". Животът на една жена се променя в момента, в който роди и не може тя да си позволява да живее като мома /така да се каже/. Не е важно дали ти си зарязала, или са те зарязали, важно е дали като майка се грижиш за детето си. Важно е кое ти е приоритет в мислите "живее ми се" или детето.
Аз съм омъжена с две деца, нима на мен не ми се живее? Но се съобразявам с това, че съм създала деца, дори да ме зарежат един ден, аз пак ще остана майка на децата си и съм длъжна да ги гледам поне докато учат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8e03d31c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   24 до 26.
27 ти го е казала много меко и галантно, аз обаче мисля да ти обясня как седят нещата в прав текст.
Права си че ти се живее имах си аз да не ти се. въпроса обаче е в това, че някъде в миналото ти правила избор някакъв и спрямо този избор трябва да живееш. Ок зарязали са те, но нали в момента е широко разпространено че вие жените си избирате мъжете? Като е така, защо тогава не си избрала правилния човек? Втория избор който си направила е да имате дете, надявам се той да е бил съвсем съзнателен, а не да е било грешка.
Така че като си решила да имаш дете, това автоматично значи че ти трябва да се грижиш за това дете искаш, не искаш, не е от значение.
От къде ги намираш тези много ухажори? Едва ли е защото си седяла пред пералнята и печката, както и си чистила у вас. Ей така една като теб, преди ми каза че спокойно във времето можела да вмести чистене, готвене, козметични процедури, кафета с приятелки, даже кино, в рамките на 24 часа, при положение че работи 8 от тези 24 :)
нормален човек, не би могъл да повярва на това нали се сещаш. Та и ти така, имала си много ухажори, които сигурно ги срещаш ей така случайно за секунда, когато водиш детето на градина и тичаш на работа.
Изобщо пълна скръб е написаното, за съжаление това се отразява на децата, ей това е най-голямата грешка.
И да, със такова мислене, няма да срещнеш отговорен човек, който да те пожелае или ако го направи, то ще е за толкова малко време, колкото да разбере какви ги правиш :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 084b65b1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   От 26 до 27. Като съм майка нямам ли право да изляза веднъж седмично на кафе с приятелки да поклюкарствам? Като съм майка да си заключа ли оная работа с катинар? Сакън, щото имам дете никакъв секс не ми се полага. Не мога да твърдя, че съм идеалният родител / то май такъв не съществува/. Работя, грижа се за детето, осигурявам му каквото му е необходимо, не го малтретирам, лежала съм няколко пъти в болница докато е било болно, искам добро бъдеще за него и се старая да му го дам. Но сега ако не помисля поне малко за себе си, то кога? Детето ще порасне, ще си има свой собствен живот и аз какво ще кукувам? Или ще правя нещата, който съм искала да правя с бастун и с чене? Ходете вижте хората, които са с деца по нормалните държави как живеят. Манталитета български е страшно нещо. Това не ви е комунизма да е издигнат този култ на себеотвержената майка до гроб. В днешно време няма такова нещо. Да. Обичам детето си повече от всичко. Дано порасне живо и здраво. Докато съм на тази земя ще му помагам с каквото мога и ще го подкрепям. Но това не значи, че трябва да забравя напълно за себе си. Да се оставя в много неугледен вид. Та като тръгна на интервю за нова работа примерно да ме отрежат въпреки знанията и качествата, които имам. Не значи, че не трябва да се виждам с никой и да не се забавлявам. Защото от липсата на такива неща някои се чувстваме психически изтормозени, а всички знаем, че това води до какви ли не болести.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 084b65b1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Самотните майки и разведените жени с деца естествено, че могат да си намерят нова връзка или да създадат ново семейство.

История №1
Тя изобщо, ама изобщо няма привлекателна външност. При 165-166см. е 90 кг., че и отгоре. Запозна се с един ром. Набързо заживяха заедно и тя забременя. През това време ромът влезе в затвора, а когато излезе се оказа, че си има жена и дете. С две думи тя остана сама. Баща и щеше да получи инсулт. Навиваше я като роди да даде детето за осиновяване. Когато роди брат и застана плътно зад нея и заедно с него и баща и отгледаха дъщеря и. Тя опита няколко връзки, но не се получаваше. Случайно по интернет се запозна с мъж от друг град, ерген, с няколко години по голям от нея. А и физически много си подхождаха. Той е също пълничък като нея. Срещнаха се на няколко пъти и в последствие се събраха. Днес си живеят щастливо.

История№2
Още в пубертета тя тръгна по лош път. Бягства от училище, алкохол, проституиране. На 21 се запозна с едно леке. Футболно фенче, което един ден през живота си не е работило. Уж всичко беше сериозно, но след като забременя той започна да се ддържи с нея отвратително. Биеше я и я риташе всеки ден. Тя роди. Кръсти детето на майка му. Но след поредния побой, когато той и счупи ребрата се разделиха окончателно. Тя беше страшно огорчена и нещастна. Тръгна отново по пътя на проституцията и връзките за по нощ-две. Така се запозна с него. Обикновено работещо момче. Той въпреки миналото и и детето я прие. Към днешна дата те са щастливо женени. Тя е бременна в 7-ми месец.

Тези истории са истински. Случиха се пред очите ми. Така, че всичко е въпрос на късмет и на малко по упорито търсене.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1dd248f345
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Съгласна съм напълно с н. 28
На н. 29 мога да кажа, че лошо няма - Приказки сме чували 1001, въпросът е, че не е правило, а е изключиението една проститутка да срещне такъв, нали?
По твоята теория да правим глупости на кило, после ще срещнем някой мъж, който да ни оправи живота, да ни изгледа отрочетата и да ни направи щастливи?
Аз съм прагматик- човек, здраво стъпил на краката и затова подкрепям н. 28.
Гадно е, жестоко е дори, но такъв е животът и такава е реалността - като жена мога да потвърдя, че ние правим избора, но като жена съм и наясно, че имам право на ограничен брой избори, а когато се появи дете - край на веселието.
Няма лошо и разведените майки да търсите щастието си, но интересите на детето трябва да са на първо място. И аз ще почна като н. 29, но ми писна да гледам безотговорни жени, които прескачат от мъж на мъж и всеки месец нов господин е „баща“ на децата им. Успокойте малко топката, стъпете си на краката и се научете да отговаряте сами за себе си и децата си, после търсете мъже.
На Авторката ще кажа, че не само у нас, но и на Запад мъжете не се избиват за разведени жени с деца. Там обаче и за разведени мъже не се избиват жените, защото въпросните са обвързани с огромни издръжки. У нас не е така, мъжете много лесно се измъкват. Е, на Запад в определени ниЗки и ниски класи разведените жени с деца са дори търсени, защото имат осигурен доход (от бившия мъж) и често могат да приютят някой хрантутник, който да живее от издръжката на въпросната.
Но както и да е, в България не е така.
Мили жени, не си губете времето в търсене на мистър Принц на бял кон, а гледайте децата си. Нека те и техните интереси са номер 1. Да, ще порастнат и ще тръгнат по пътя си, но до тогава вие сте отговорни за тях. Не разбивайте психиката им и живота им, защото не знаете, какво искате и как да устроите живота си. Ще смените 10 мъже, и какво?
Мъжете няма да ви направят щастливи, ако вие не сте щастливи. Децата ви обаче са изцяло зависими от вас. Не забравяйте това.

ж28

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1dd248f345
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   н. 24/28

Забравих да напиша, че за съжаление имам подобни наблюдения като теб. Не казвам, че всички самотни майки са такива, напротив - шапка свалям на повечето от тях, но доста жени има сред тях, които залагат изцяло на поредния мъж.
Има и жени като твоята приятелка, и сред съпругите ги има подобни. Аз по-скоро свързвам този феномен с твърде ранното и необмислено раждане на деца. Но ти си направил своя си опит. Не поставяй всички жени под един знаменател обаче, всяка си е различна. Бягай обаче от жени, които не знаят, какво искат, не могат да поемат отговорности и не се интересуват за близките, приятелите си, дори собствените си деца. Внимателно преценявай бъдещата си жена, защото и твоята мадама не е била винаги разведена, и тя някога е омотала някой будала, както е въртяла и върти родителите си цялживот.
Като жена ми е ясно, че правя избора си, че аз избирам бащата на децата си. Това е огромна отговорност, но всеки прави грешки. Не мога да разбера обаче жените, които повтарят една и съща грешка, особено ако е за сметка на собствените им деца.
Н. 2 е доста краен - всеки заслужава втори шанс, но за съжаление познавам доста такива жени. Общото между тях е, че винаги мъжете им са виновни, че не са се научили да бъдат самостоятелни, а винаги чакат поредния мъж да ги направи щастливи, да направи това или онова за тях, без те самите да могат да направят каквото и да е било за мъжа до себе си.
Авторката иначе не е права - не в Лондон, на Луната да отидете, не можете да избягате от грешките си, най-вече не можете да избягате от себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3b30793a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   предпочитам жена без деца,
предполагам повечето необвързани мъже са така

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 439f6ea18b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   За Англия мога да кажа според моите наблюдения-богата и изключително социална държава, макар и в криза напоследък. Аз живея тук от доста години.
Причините един англичанин да не се плаши толкова от това дали жената е с дете/деца са:

1. Финансови:
-за детето държавата дава седмично пари с които се покриват почти разходите му за храна.
Нарочно не споменавам цифри, защото те нищо няма да значат за човек, който си няма представа еквивалент на какво е тая сума. Ще казвам какво може да си купиш с парите.
-майката получава пари от държавата като самотен родител
Тези пари са колкото една минимална/базова пенсия за страната. Жената може да купи храна, дрехи (дрехите за деца са много евтини), да си плати наема(който може да е на общински цени, ако жилището е държавно). А тя може да вземе такова с приоритет заради статута си на самотна майка.
-може да получи общинско жилище, за което наема е по-нисък от частна къща например, а самата подръжка и ремонта на инсталациите в къщата - ток, вода, газ както и косенето на тревата в двора например ги осигурява и извършва общината, като хазяин на къщата
-може да получава и други регулярни или еднократни помощи-тук вече всеки случай си е индивидуален и зависи от нуждите и обстоятелствата. Може на детето да му се дават безплатни купони за храна в уч-ще, безплатна или по-евтина карта за транспорт, да им се плаща данъка за къщата и т. н.
-лекарствата за деца до 18 год тук са безплатни
-лечението в болница е безплатно
-образованието до 18 год е безплатно
С парите до тук минималния жизнен екзистенц минимум на майката с дете е гарантиран от държавата. Т. е. те ще са нахранени, облечени, ще са на топло, детето ще има осигурено безплатно образование и лечение.

Има изискване дете да не се оставя само дете в къщи до 12год възраст. А майката се налага да го води в уч-ще в 9ч. и да го взима в 3ч и нещо. Така, че на практика не може да има работа на пълен работен ден, ако няма на кой друг да разчита. Масово тук майките работят на половин работен ден-4-5 ч на ден, дори и неразведените жени, за да могат да си гледат децата и къщата. Трудно може да срещнеш жена от средна класа например, която да работи повече от 28ч седмично(пълната работна седмица е 37 и половина часа). Те хич не си дават зор, макар, че ще взима повече пари, тъй като тук се заплаща на час. Предпочитат да си имат повече свободно време.

Обаче само за сведение-кварталите с общински жилища нямат много добра репутация в обществото. Там атмосферата е.... по-различна от един "добър" квартал.

-издръжката от бащата също е в помощ
-отделно ако жената работи още пари ще влизат в къщата

Има си гледачки с почасово заплащане(част от парите за това се плаща от общината) за целта или майката си ги гледа. Частните градини са по джоба на жена със стабилни доходи и професия. В някои общински градини жена на минимална работна заплата може да си остави детето за няколко часа на ден, иначе е скъпо. И пак може да ползва финансова помощ от общината за това във форма на ваучери.


Имайте в предвид, че за храна едно домакинство с хора на минимални заплати харчи около 25%, не повече от 30% от доходите си. А над това повечето са за разни такси, осигуровки и т. н. Ходят и един път на почивка в Испания например.

По магазините работещите са предимно млади хора без семейства и деца, студенти или по-възрастни зрели жени някои в предпенсионна възраст, които са си изгледали вече децата.... Никой работодател няма изискване към продавачката да е с приятна външност, с висше образование и да е до 25 год, като в БГ.... и да говори английски:):)

Еее, до тук както виждате във финансово отношение една жена с дете не би била в тежест върху доходите на втория си съпруг или приятел(много от тях живеят без брак)

2. културно-социални

Феминистко общество са и жените са доста нахакани. Пиенето им петък и събота вечер до безпаметност е безпрецедентно. Социално приемливо е една една жена да е с дете и без мъж, за разлика например от някои други общества. За тях е и нормално двойка да има деца без брак. Може да видите и много бременни тийнейджърки или с малки деца. В класа на сина ми имаше доста момичета, които не завършиха, защото се ожениха и родиха. Половината след завършването си отиват в колеж, много малка част в университет. Голяма част обаче завършват нещо докато работят. Стажа и опита за тях са по-важни от едно образованието без опит. Като цяло впечатлението ми е, че не са толкова амбициозни за учене и кариера като българите например.... Като цяло -изкарват си един колеж и си гледат живота. Но това им стига, по-практични са. После в процеса на работа вземат и по висока образователна степен, ако им предложи работодателя. Заплащат се от фондове.
Много от децата напускат семейството около 18г и заживяват самостоятелно с някой някъде. Теглят си кредит за учене в уни ако ще учат, ако не хващат се някъде на работа и се издържат сами и това е. А родителите им не се чувстват длъжни да им помагат финансово, да им купуват къщи или да им гледат децата. Те си имат своя живот.

От всичко казано до тук не е проблем за един англичанин да "вземе" жена с дете. Не са претенциозни и взискателни към жената:
-Да е с тяло на манекенка например.
Че повечето момичета и жени са с тяло на морж, ако става за въпрос. Такива каквито едва ли някой уважаващ себе си българин би погледнал, пък камо ли да я сваля, а пък камо ли да се ожени за нея.
-да е добра домакиня и готвачка
Всичко в магазина е полуготово или готово-само го мяташ в микровълновата и е готово. Те са абсолютно непретенциозни за храна-радват се на един картоф с боб, ама то всичко си е готово от консерви и кутии, само отваряш и сипваш
- за пиячката-еее, искат да има редовно биричка.

За детето- имало нужда от повече внимание. Ама мъжа ако е на работа цял ден майка му ще си го гледа. Него това не го бърка. А тя не бърза да го дава някъде на отглеждане и да почва работа... ама хич. Стои си в къщи с години след раждането, а майчинството и е платено 9 месеца, но после взима други помощи. А бащата ако си е в къщи ще си играе с децата или ще ги изведе в парка, ще поритат топка, ще си поиграят-какъв е проблема. Домашната работа не е само за жената. В къщи те не са чистници като нас-който не е влизал в английска къща с малки деца нищо не е видял. Ама хич не им пука, че не било изчистено и други ала бала. Като ходят някъде ще е с цялото семейство и за тях където е 1 там са и 3 и е много весело-пълна къща с дечурлига, а и не се втелясват като нас толкова за нещата и така си живеят лесно....

Мога да пиша още много.... Но като цяло няма за какво толкова да се притеснява мъжа, защото си живеят в социална държава с висок стандарт, в която елементарния минимум и грижа за детето и въобще за човека в голямата си част е и грижа на държавата.... ама те са си го постлали.

Когато нашите дядовци са орали на нивата и са се борили за нац. независимост, техните са били по корабите и са завладявали света. Сега 32 държави(една трета от света) са в британската общност, същите са били и бивши техни колонии. Е, как няма техните внуци да са си добре сега?


Жани

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1dd248f345
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Жани, много хубаво, но не видях, с какво положението в Англия е по-добро - напротив, стимулират хората от ниските социални слоеве да се плодят и взимат заеми и увеличават данъците на нормалните хора.
Не знам, от кога не живееш в България, но ние сме бедна държава и нямаме право на заеми, защото сме минали през това - и на англичаните няма да бъде спестено, не сепритеснявай - те нямат производство, необразовани са и от 120 г. се развиват само в една посока - назад.
Жал ми е за тази някога велика нация, но те отдавна не са велика нация, не са и богати и същност не могат да си позволят разточителството. Разковничето там е именно в лошото им обществено образование, каквото получават именно децата на самотните майки. Как мислиш, колко от майките, които са на социални помощи могат да си позволят добро училище?
В България елитните гимназиид и университети са държавни да напомня и децата на самотните майки си делят чина с детето на председателката на парламента..
Но темата беше друга - да, определено не само в Англия, но и в цяла Западна социална Европа е пълно със самотни майки и мъже за тях, но ти забравяш, че там имаме и социални класи и тези хора автоматично принадлежат към оттайката на обществото. В България не само нямаме социални класи, но и самотни майки се срещат сред всички слоеве на обществото и далеч не са автоматично отписани, посещават същите училища като децата на богатите семейства.
Иначе мъжете от средната класа и по-богатите и в Западна Европа не си умират за самотни майки. Любовници има разбира се, но никой мъж не се жени за такава жена, с което българите не виждам, с какво са по-различни.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bb5cdfcb24
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Аз не съм съгласна с автора - да, жена съм :). Българските мъже, като цяло (не визирам никого индивидуално), имат доста дефицити в сравнение с мъжете на запад. Това се дължи на много фактори, най-сериозните от които са икономически и законови. Но по отношение на самотните майки не вярвам, че са по-предубедени от европейските си събратя.
И ще обясня защо.
Моят братовчед вече трета година има връзка със самотна майка. Тя има дете на 9 годинки. Детето го отглеждат баба му и дядо му. Майката се прибира у дома, за да преспи или да се преоблече. Братовчед ми и помага финансово, защото, според него, с нейната заплата от 800 лева й е много трудно. Всяка година излизат два пъти в чужбина - тримата - изцяло на негови разноски. Ама изцяло! :) През лятото ходят на няколко почивки. Тримата. Веднъж в месеца излизат извън града - тримата, на негови разноски. През другото време тя вижда детето си, когато се прибере след работа преди среща с братовчеда. Фактът, че тя не полага достатъчно грижи за детето много го впечатлява в негативен план. Фактът, че тя приема огромните разходи за негова сметка без да иска да промени нищо в живота си по посока да се събере с него също започна силно да го отблъсква. Той сега се разделя с нея, но му е мъчно за момченцето й - как ще реагира то.
Случай две. Сестра ми е разведена. Има син от първия си брак. Срещна мъж, който се превърна във втори баща за сина й. Синът й е вече на 20 години, а тя се раздели и с този готин мъж, но той продължава да се грижи за племенника ми - помага му финансово, всеки ден говорят по телефона и т. н.
Със сигурност има страхливи мъже, пресметливи мъже, малодушни мъже - но такива си съществуват навсякъде. Има, обаче, и отговорни, зрели мъже, които, щом решат, че са срещнали любовта, я приемат каквато е.
Аз, например, не приемам особено и свободния английски модел. Зарязва мъжът жена си с двете им деца, отива при друга с три чужди деца - тях да гледа вместо своите, а жена му си намира някой разкрепостен... баща на още няколко деца от две-три жени. Е, това да не е много нормално и отговорно? :) :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e89359d54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Всички, които са толкова зле и не могат да се оправят в БГ отиват в Лондон или някъде другаде... а там са общи бичкии и работят пак за 300лв.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 439f6ea18b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   от н34 до н35

Написаното от мен по-горе е само и изключително на база лични наблюдения и опит от живота ми в Англия, а не какво съм чела и гледала като филми, коментари, журналистически статии и др. такива, които могат да бъдат целенасочено предадени, манипулативни и подвеждащи.
Струва ми се, че ти никога не си живяла и работила в тази страна, а си позволяваш да правиш коментар за неща и явления, които не познаваш в дълбочина и затова звучиш предубедено.
Тъй като темата е за самотните майки и по-точно по въпроса защо за един англичанин не е проблем да се ожени за жена с дете от предишни връзки, съм се постарала да обясня на хората по-подробно защо.

По въпроса защо се дават пари на ниските соц. слоеве. В последните 2 мандата управляващи бяха лейбърите и нещата бяха под техен контрол. Идеята им е, че така се намалява детската бедност/мизерия и престъпност, както и се издига нивото на стандарта на живот на ниските соц. слоеве. Бяха реализирани много соц. проекти и програми за подкрепа на деца и млади семейства. Но както в много неща монетата си има две страни-така пък се поощрява ражданията сред млади необразовани още момичета и т. н... Тук много може да се говори, но ще спра до тук.

За образованието им-не бих казала, че е лошо. Просто е по-различно от това на което сме свикнали-по-практично е и по свързано с живота. Не е толкова архаично и сухо. Материалната им база е.... мечта.
Според мен ако има липса на образователен напредък, това е по-скоро проблем на манталитета и културата на един човек( или на група от хора), а не на системата им като цяло. Т. е. ако един човек предпочита да не си дава много зор да учи, той няма и да има напредък много ясно. То навсякъде е така.
Тук има много хубави държавни училица-с традиции, престижни, с хубава база като комплекси, които се водят държавни, но са самостоятелни и независими и се водят академии, така ги наричат. Какво пречи детето на самотна майка да учи там-нищо. Стига да има желание и да му се учи. В класа на дъщеря ми има такива деца.

Това за класите няма да го коментирам, защото не е предмет на темата. Ще кажа само, че тук има социална мобилност, а и хората са по-културни и възпитани за разлика от новоизлюпените БГ богаташи и тия от бившата номенклатура, които се имат за нещо в повече и са изключително арогантни-лъжливи и крадливи, а тук такива неща няма да се толерират и час.

Хайде със здраве!


Жани

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1dd248f345
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   от 35 до 34/38

Не съм живяла в Англия, но не пиша голословно - брат ми живее там от 5 г., имам много познати там, знам езика, гледам BBC, икономист съм по образование (завършила съм на Запад) и няма начин - минала съм и през икономическата история на Англия и сме анализирали причините тази страна да деградира така.
Познавам поне 2 български семейства, вярно - не самотни родители или социално слаби, които се върнаха, защото не можеха да си позволят частното училище в Англия, а в първи клас там научили децата им да смятат с елка!
Колкото до материалната база в училище - то в моя град в България най-добрата матариална база има спортното училище - имат модерен басейн дори, имат зимна градина, големи стаи, всеки етаж е с различен цвят, имат скъпо оборудване и т. н., но никой нормален родител не си праща там детето, а в Природо-математическата гимназия от 19 век с раздрънкани дъски и повредено парно. В България обаче, както и в повечето страни от континентална Европа (без Испания), можеш да си сигурен, че общественото образование ще даде шанс на детето ти да стои на един чин с това на синчето на председателката на Народното събрание. В англо-американската система обаче трябва да приготвиш едни 10-30 бона на година за тази привилегия.
Това е и причината Островът да не е добро място за децата на емигрантите - колкото и да си ученолюбив, нито материалът, нито системата са направени така, че ти да просперираш и да имаш равен шанс. Той не е желан!
Когато през 19 век са се сформирали официалните езици и немците, руснаците например (и българите) са избрали фонетичния принцип - пишеш, каквото четеш, англичаните НАРОЧНО са избрали да не се пише, каквото се чете, за да нямат достъп долните класи до писмо и четмо. И днес (според брат ми) не е изключение в Англия да намериш хора, които не могат да четат и пишат. Негови колеги не можели да прочетат, какво пише на кофите за разделно събиране на боклука-АНАЛФАБЕТИ. В България се оплакваме заради писмени грешки, но по процент на грамотност сме втори в света след Сингапур и много под 1% от населението ни са действително неграмотни. Не говоря тук за четене с разбиране, а за елементарната грамотност - да можеш да прочетеш „мама“, „тати“, да знаеш азбуката - у нас няма практически неграмотен човек, дори циганите могат да четат до толкова.
Къде са научните и икономическите успехи на Великобритания в последните 50-100 г.?
Питайте аристокрацията и наследствените индустриалци, които отдавна са изнесли производството в Азия и не им дреме за собственото население (масите).
Политическата система е направена така, че само две партии да имат шанс, кой защитава интересите на бедните класи?
Просто по стара традиция висшите класи осигуряват на най-нисшата хляба, покрива, за да си мълчи последната и да деградира мирно и тихо в някое социално жилище, но далеч от именията, моля, далеч от местата, където се движи „високото общество“ и за Бога - далеч от училищата и университетите, където учат децата на „тона“.

Моята най-добра приятелка е самотна майка в България. Синът ? посещава най-доброто училище, а тя си има приятел (не живеят заедно още), който взима детето ? от училище вечер, защото тя работи на смени и понякога няма възможност. В класа на това дете са и децата на местните богаташи, децата на лекарите, дори децата на мутрите, децата на чистачките, децата на кмета. В моят клас в България бяха децата на собствениците на най-големите фабрики за козметика в страната, както и дъщерята и наследничката на най-голямата фирма за бутилиране на минерална вода. Моето семейство си беше бедно направо, а семейството на Сергей се състоеше от баща пияница, безработна майка и три деца.
Какво искам да кажа - ами децата у нас имат сравнително равен шанс. Когато порастнах, имах връзки, винаги можех да се обадя на шефа на фирма Х и У, защото бях учила с тях в началното училище, в гимназията. От детската градина се познавам с много известен български режисьор, със Заместник Кмета.
Как мислиш, в класа на децата на самотните майки, емигрантите и нисшите класи във Великобритания дали ще има деца на кметове, политици, аристократи, индустриалци?
Между другото не само в България системата е такава, тя е взаимствана от френската, немска и руска системи.
Колкото до мъжете - има такива, има и онакива. Мои съученик, също богаташко синче, се ожени за жена с две деца. Всеки познава хора с по два брака, не е вече някакво чудо и в България, но да - държавата определено не стимулира хората да раждат деца, за които не могат да се грижат. Нито можем, нито искаме да печатаме пари като на Острова, нито искаме да увеличаваме данъците, затова всеки да си прави сам сметката. Държавата не е длъжна да ни гледа децата. Много хора сме израстнали малко или много в бедност, но не ни е навредило, защото у нас беднстта не се наследява и няма класи, за разлика от положението във Великобритания. Хич не ме е срам, че съм била бедна, нали вече не съм.
В моето училище нямаше парно и басейн, но виж - не ми навреди и отидох да уча висше на Запад, но да - в държава с развито обществено образование, където децата на самотните майки, емигрантите и т. н. имат що-годе равни шансове, не социални помощи на калпак. В момента действително само във Великобритания живеят толкова хора на социални помощи. Проблемът не е в това - проблемът е, че и децата им ще живеят така и техните деца, както е било, но дали ще могат да си го позволят това в бъдеще? До кога можеш да печаташ пари и да не произвеждаш нищо, освен социално слаби?
Отношението на едно общество към самотните майки не се измерва с размера на социалните помощи, това искам да кажа - отношението се измерва с шанса за децата им за по-добро бъдеще и шанса им в сравнение с децата на заможните, богатите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0bff1d9c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Тук не става въпрос кой колко пари и възможности има. Ако една жена идва при мен само с идеята да си намери касичка за нея и детето, няма да стане. Дори детето да е мое, пак не бих търпял такъв човек до себе си, просто не виждам смисъл. Първо един човек трябва да може да се грижи за себе си и после и за онези, които е създал. Не може да раждаш, очаквайки някой друг да поеме отговорността теб и децата ти. Не може да имаш претенции за почивки и други глезотии, след като не изкарваш и 5 лева. Нищо лошо няма да излезеш с приятелки през деня или да речем да отидеш на дискотека в петък вечер. Бабите и дядовците могат да отменят родителят за няколко часа, но да гледат детето за постоянно, докато майката не излиза от кафетата и дискотеките е несериозно.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4874cf0312
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Всички разведени жени с деца, които познавам, имат партньори до себе си, които се грижат за децата им. Дали са перфектните мъже? Едва ли? Но такива няма и за жените без деца. Перфектни хора просто няма. Във всеки случай, всяка една жена- самотен родител с дете със 100% сигурност търси мъж, който да й помага финансово и това не е защото е непременно материалистка. Просто всяка майка би направила всичко възможно, за да осигури материално детето си и в повечето случаи търсенето й на подобен партньор е даже на подсъзнателно ниво. В този смисъл моите наблюдения са, че жените, разведени с дете или самотен родител с дете са много по-успешни в търсенето и намирането на партньор до себе си, който да го подсигурява, защото са склонни на повече компромиси, по-настоятелни са, по-настойчиви са, по-отстъпчиви са, ако щете са и по "прилепчиви". Готови са да готвят, чистят, да угаждат без много възражения, докато не обвържат мъжа до себе си и докато не го привържат към себе си много здраво. Влизат много лесно в ролята на жертва - сама жена с дете, която има нужда от закрилник, а мъжете си умират да се чувстват силни и закрилници. Това са наблюденията ми върху приятели и познати... винаги системата работи безотказно. Познавам много прекрасни самотни жени и много жени-самотни майки - всяка, от които с партньор до нея.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 084b65b1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Свободните жени с деца ги оставяли на родителите си, ходели по фризьори, козметици, дискотеки и т. н. Ми то аз познавам най-малко 5-6 такива семейни жени, които вършат същото. Ама за тях никой не е казал, , Тази какво се развява на ляво, надясно, а не си гледа детето., , За такива жени всичко може. Те са семейни. Запазили са морала. А че може да имат по няколко любовника това другите не ги интересува щом са женени. Хора разберете, че когато една жена е останала сама с дете, тя не може до гроб да е сама, без секс, без партньор. Защо и фередже да не си сложи, а? Стига вече. Осъзнайте се, че живеем в 21-ви век.

Карина

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8e03d31c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   42 точно че сме в 21 век, би трябвало да дава на хората поне малко мозък, а не да действат като тамагочита.
Тези семейните които правят по описания от теб начин имат едно временно предимство, а именно че са намерили мъже, които да са толкова глупави или толкова слабохарактерни, че да ги търпят. Разведените не са имали този късмет, а предвид децата които са родили, трябва да се съобразяват с далеч по-тежки правила.
И ако беше толкова лесно и преспективно, нямаше да са сами с деца, а вероятно щяха да имат друг социален статус.
Всичко това е без значение и е въпрос на личен избор, но само и единствено ако въпросните разведени не са легнали на чужд гръб, примерно на своите родители, които искат не искат трябва да се грижат за децата им, докато "болните" им майки правят отчаяни опити да придърпат някой заможен господин. Най-лошото е е времето си тече, годините минават и единственото което утре ще се различава от днес е, че обикновено хората остаряват визуално, но по характер не се променят.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6638ed1437
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Авторке, имаш шанс до тогава, докато имаш надежда. Не оставай сама- гледай си живота и не прави жертви заради дете- НЯМА ПО- НЕБЛАГОДАРНИ СЪЩЕСТВА ОТ ДЕЦАТА. Така, че не прави жертви и си търси другар- както и да ти звучи. Аз съм една самотница- жертвала се за НЕБЛАГОДАРНА дъщеря. Бъди щастлива и търси щастието си!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ab3b07f1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Нямах време да изчета всички коментари, но искам да дам и моето мнение.
А то е, че ако майката иска да си намира оправдание с детето си и да го обвинява за лошите си връзки, първо че тя никога няма да намери щастието и второ, че ще комплексира детето си, което продължава нататък, така да се изразя.
Иначе на какво са способни мъжете? На всичко, стига жената която обичат да е качествена и да знае, че детето винаги е на първо място.
Моя приятелка има 4 деца, първото е от мъж който не я потърсва, после има още 2 и след това се разведе. Вторият и мъж по нищо не дели чуждото от неговите. Сега тя има и бебе и заедно с 3-тия си съпруг отглеждат всичките 4, като предишния също ги взема.
Не казвам, че е права, не е. Въпроса е, че тя никога няма да каже децата ми ми пречат. Ако един мъж и го заяви, тя ще отвърне, че щом не ги приема, а те са част от нея и от нейния живот, то тогава той е единствения който и пречи.
Това, че детето ти пречи да излизаш вечер, да се срещаш с мъже или да се "реализираш" в работата( аз не съм виждала такава фирма в БГ но майната му) е абсолютна измислица и най- лесното оправдание, на една жена без самочувствие.
Аз лично имам 2 деца и не мисля да се развеждам. Но направя ли го или не, децата ми са на първо място.
~Рамона~

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 084b65b1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   №45 пишеш, че имаш две деца, но не си разведена. Тогава не давай компетентно мнение по нещо, което не си преживяла. На 26 съм, самотен родител с дете нямащо още 2 годинки. В момента не мисля да се обвързвам сериозно, тъй като тази година ми предстои дипломиране и търсене на по добра работа. А и точно сега искам малко да си поотпочина от семейни съжителства. Та ако аз реша примерно да излизам вечер с мъже естествено, че няма да мога от детето. Първо нашите не биха се съгласили, а и не са длъжни. Все пак си е мое детето. То моито дете не е и на такава възраст да мога да го оставя приятелка да го наглежда или детегледачка. Бих казала, че докато са малки децата ни възпрепятстват, но после след като минат 5-6 годишна възраст вече е друго.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1dd248f345
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

47.   Подкрепям Рамона, макар че намирам, че приятелката ? не е за пример, а точно обратното.
Иначе, номер 46 - да си мислила, когато си бързала със семейната академия. Никой не ти е виновен.
Да ти напомня, че е забранено да оставяш дете под 12 г. само, така че не си мисли, че на 5-6 г. можеш да оставиш детето си, за да ходиш по мъже. На 26 г. си, бързала си да вземеш всичко от живота, но безплатен обяд няма.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 084b65b1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   От №46 до №47 като не знаеш как и защо съм стигнала до това положение не говори. Някъде да прочета, че възнамерявам да оставя детето си САМО? Не, естествено. Имах в предвид, че като стане на 5-6 години ще разбира повече и примерно мога да го оставя на приятелка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ee07ab2b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   № 48 На 2 годишна възраст детето ще преживее по леко няколко часовата раздяла с майка си, на 5-6 за детето ще е по трудно. Детегледачките са професионалистки, вечер детето спи, май ти не можеш да преживееш да се разделиш с него сега. За дето ще е по добре ако въобще ще му търсиш втори баща то да е сега, както за детето така и за мъжът ще е по лесно ако детето няма 3 годинки.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1dd248f345
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   49 - не съм съвсем съгласна с теб. Аз съм работила 3 г. като детегледачка и просто не можеш да замениш майката, макар че за няколко часа става и в едно си права - при малки деца дори е по-леко за всички.
И за другото не си права. Ако не си намериш качествен мъж, възрастта на детето няма значение.
М. е самотен баща, които е отгледал детето си от 2 г. възраст и смени много „майки“, което страшно стресира детето му и днес е повредена млада жена, която избяга при родителите си от него. Всяка жена не му отговоаряше на изискванията, винаги поставяше детето на първо място /вечно повтаряше на всяка следваща жена, че дъщеря му е номер 1, да свиква/ и страшно разглези малката, която правише страшни номера, за да се оттърве от всяка следваща жена в живота му. Днес не ? дреме за баща ?, разбира се. Остана да повтаря 12 клас и си живее при баба и дядо, където продължават да я глезотят, бащата си стои сам като кукувица и загуби и последната жена, която го обичаше.
Проблемът на самотните родители като цяло е, че си има причина на първо време да са самотни родители. Повечето от тях (не всички) имат твърде големи изисквания към партньорите и не са готови да правят компромиси. Трагичното е, че се чувстват и виновни за липсата на втори родител и превръщат децата си в смисъл и център на живота си, разглезват ги и възпитават следващото поколение самотни родители, защото такива деца са свикнали и очакват да получават всичко, внимание и глезене и не търпят нормален човек до себе си

 
  ...

1-50 от 139
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker