Детето е самотно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето е самотно
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 3606 пъти
Той е на 17 години. Учи в езикова гимназия и мисля, че е асоциален. Сутрин става отива на училище, връща се сяда пред компютъра ляга събужда се и все така и така. Няма приятели, не излиза навън абсолютно, случвало се е през летните ваканции да не излиза навън дни наред, дори и до магазина. Просто ми е мъчно някак си, как да ви обясня, не знам как да опиша чувствата си. Досега не е имал нито една приятелка, което не е нормално за младо момче на 17 г. Не ходи по дискотеки и заведения както връстниците си. Аз когато бях на неговите години какви ли не работи съм вършил.

Бях борец, имах много добри приятели, жените никога не са ми липсвали, абе с една дума си изживях младостта на 100%. Но той имам чувството, че просто си пропилява живота, времето просто отлита от неговите ръце. Срамежлив е, не обича да говори много, дори и с нас - родителите си, камо ли някой непознат. Обожава футбола цял ден чете футболни статии гледа мачове и играе Фифа.

Обича да слуша рок музика най-вече Ред Хот Чили Пепърс. Едно от редките моменти, когато го виждам усмихнат и доволен е когато слуша тази банда. Друго не знам какво да кажа за него, гледа телевизия или си е пред компютъра - това е. Племенникът ми играе футбол в школата на Литекс, синът на съседа е колоездач някъде из чужбина. И като почнат така как синът им вкарал гол на Левски или ЦСКА пък другия участвал на състезания във Франция и накрая попитат "Какво прави твоя син" аз отговарям -Ми нищо, добре си е учи си.... друго няма какво да кажа. Оценките не са му кой знае колко добри между другото, но никога не бих му се сърдил за това аз едвам едвам изкарах средното.

Когато си говорим със съпругата ми за него тя непрекъснато повтаря едно и също. По-добре да си седи по цял ден вкъщи от колкото да стане наркоман или разбойник и да го гледаме по новините как е пребил някой си и да ходи по затворите мрън мрън мрън. Да ама не е така. Не дай се Боже примерно ако речем утре умре какво ще стане? Какво ще разбере той от този живот? Какво е изживял какво е постигнал? За радост нямам финансови проблеми, и със здравето съм добре. Имам си хубава работа, макар и не много умна, но хубава жена, като цяло съм си доволен от живота, но напоследък като се замисля по тази тема за сина ми просто не знам какво да направя. Мъчно ми е за него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6c08da34be
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ееееее, не- как може пак да публикуваш същата история!?? Синът ти вече трябва на 18 да е станал! Остави го на мира! Той не е Ти!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c26e20387c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има ли приятели- момчета? Излиза ли с тях, общува ли в скайп? Говори ли със и за съученици? Нямя проблем. Ще се отрака- спокойно, ти си бил по- буен от по- рано. Излизай с него- това е трябвало да стане от по- малките му години и да си играете по мъжки. Да ритате футбол, да карате колело, да ходите на риба. Щом толкова те тормози- намерете си мъжко занимание ваше си. Така ще създадеш сонтакт с него и ще знаеш какво мисли и как разсъждава. Говете за музика, ходете на рок концерти- заедно по мъжки! Смятам, че за едно момче е много важен примера на бащата- така, че тук вина имаш ти- оправи я и всичко ще се нареди. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1cf11d5742
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А бе човек това е моята история която съм публикувал преди една година някъде. Заглавието беше Синът ми е асоциален. След като я публикувах доста хора се опитаха да ми помогнат и следователно аз продължавам да хвърлям поглед от време на време в тоя сайт и сега виждам че някой е копирал моята история. Не знам защо го направи но оставям решението на админите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c902d1b2fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравейте господине,
първото което искам да кажа е, че аз съм малко по-голям от сина ви - но все едно това го е писал моя баща.

Съпругата ви НЕ е права, радвам се, че вие сте осъзнали проблема. Разбира се, че по-добре е това отколкото да е наркоман или разбойник.
Но няма ли да е още по-хубаво ако си има прителка, няколко (2-3 - не 10-20 момчета приятели) и да ходи някъде на развлечение през ден за по час? това питайте съпругата си!

Още нещо да кажа за да не забравя - това което казахте за приятелите ви - те се "хвалят" с техните деца а вие нямате с какво. Прав сте - но никога, ама никога не позволявайте това да го разбере сина ви! Като се сетите сега за това - помислете - някои избира ли си какви да са му децата? Не - както и аз, и сина ви - родителите си. И той може да си мисли същото за вас - може би иска друг "тип" баща!

Но от написаното смятам, че вие сте добър човек, росто трябва да разберерте какво се прави в такъв случай и да действате - оставете мнението на съпругата ви относно проблема (защото е такъв).

Първо какво обича - футбол - това разбрах най-много.
Разберете какво още.

Не може ли да го взмет и него да тренира някъде футбол? така ще се запознае с много момчета и поне с няколко от тях ще станат приятели.
Какво друго - кола имате ли? той може ли да шофира? ако не - защо някои път не му каже "искаш ли да се научиш да караш? " ако може - давате ли му често? намере си работа някъде извън града и използвайте момента да покара - това също вдига самочуствието!
След като се научи може да му предложиите да запише шоф. курсове!

Ако живеете в голям град има доста възможности за забавление - кино, картинг, различни спортове, стрелба, това със цветните топчета на което му забравих името... риболов и т. н.

Щом обича рок - може да го попиташ дали иска да иде другата година С ТЕБ на коннцерта в София - мисля, че ще има голям такъв но не си спомням коя рок група беше...

Всички тези дейности които избройх трябва да започне с ва - т. е. да започне да излиза. По-нататък може някое момче от училище да иска да отидат някъде и той ще се съгласи. Със сиг има и други съученици които ходят по мачове и т. н. - той тогава вече ще излиза и с тях. Това е начинът.
Но не му казвайте - стига на компютъра. Излез навън - на дума е лесно, както и да го кажете - но бъдете сигурни, абсолютно не е така!

И не си мислете, че на него му харесва това полужение - просто е такъв и го е приел! Ако му се помогне и той промени ежедневието - сигурен съм, че ще му хареса!

А прителка защо няма - доста срамежли е, има ниска самооценка, и ниско самочувствие.
За да успее трябва да му се вдигне самочувствието.
Врем е еда действате! Трябва да промените ежедневието му преди да е завършил 12 клас!!!!

Пожелавам ви успех!
Ще се радвам да отговорите какво мислите за идеите които в дадох и да публикувате повече информация с цел да разберем повече за сина ви.

Ще се радвам по-натък да прочета история от вас в която пишете, че сина ви ходи да спортува след училище. През няколко дни излиза с приятели. има си прителка. ще учи след 12 л.
най-важното е той да е щастлив - тогава и вие може да си отдъхнете.

успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker