Искам да ни остави на мира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да ни остави на мира
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 3222 пъти
Здравейте! Пиша ви, защото съм на път да се разделя с мъжът ми. Имаме дете на 2 години и от както съм забременяла се почна историята със свекървата. Преди като че ли не и обръщах внимание, докато не стана ужасно. Не живеем заедно, но е ад. Детето никога повече от половин ден не го е гледала и това са 2 или 3 пъти, постоянно идваше при нас уж да видела детето, а то с цел да и свършим някаква работа за нейната фирма и така почти 2 години продължава. Като през това гостуване почва караници за фирмите и със сина си пред мен и детето. Това не го издържах и го помолих повече да не идва у нас. Тогава пък се почна, че не съм и давала детето, а тя като стане въпрос да го гледа все работа има. Сега се стигна до ситуация, която не знам как да постъпя. След поредица от караници с мъжът ми и нея намеси и моите родители, убиждайки ме пред тях и детето. 90% от караниците ни са заради нея и не знам как да постъпя. Постоянно настройва него против мен и родителите ми, а на всичкото отгоре и има претенции да помагала за детето и се меси и там. Искам да запазя семейството си, а не мога да търпя този контрол за всичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 835aa3eec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Още преди да съм отворила темата, бях сигурна, че ще е за някоя излязла от контрол свекърва. Просто го усетих. И моята е много властна и обсебваща. Не живее при нас, но постоянно ни се изтърсва без предупреждение и ни вдига къщата с краката нагоре. Бърка се за всичко, не се съобразява с графика ни... Дете нямаме. Представям си какво чудо щеше да е, ако имахме... като при теб:( Постоянно врънка мъжа ми да ? върши някаква работа, той се опитва да отказва, но тя е толкова досадна, че той се навива на част от задачите, само за да не му дудне. Поне е на моя страна твърдо. Винаги, когато тя се опита да го настройва срещу мен, ме защитава.

Според мен трябва да се подготвиш да се изнесете с детенцето. Направи си пълна подготовка - жилище, доход, най-важен багаж и т. н. Всичко да става тайно - мъжът ти и свекървището да не знаят. След като вече си напълно готова, постави ултиматум на мъжа си. Или спира тоя тормоз, или си тръгваш. Ако почне да го увърта или откаже, изнасяте се с детето на часа. Тази внезапна и категорична реакция ще го стресне. После, ако те моли да се върнеш, ти ще определяш условията. А ако не... тежко е знам, но помисли, би ли могла да си омъжена цял живот и за мамчето?

Искрено ти съчувствам и стискам палци нещата да излязат на добър край и семейството ти да оцелее!!

B. M.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 195c3dc057
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти добре ли си, бе? ! Как ще зарязваш мъжа си, заради свекървата. Не си нито първата, нито последната снаха на тоя свят. Всеки е страдал малко или много.
А и тя му е майка, не може да спре да се вижда с нея.
Просто не се намесвай в делата им, излизай някъде и намали контактите с нея. Тя не е глупава, ще разбере намека. И от внучето нямаш право да я лишаваш да го вижда, те са една кръв и един ден, детето ти може да застане на нейна страна, ако го лишиш от контакти. Така, че умната.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a8be1c35bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Авторке Ще ти разкажа нещо което се случи на мен. Та и аз имах /имам/"лоша свекърва" и веднъж говорих с непозната баба на около 70г. Питах я и вие ли едно време имахте проблеми, като нашите сега със свекървите си? А тя ми отговори ооо дори по големи, но нямахме право да се обиждаме, дори да се сърдим, както вие сега. Защото мъжете ни бяха извън село, кой с овцете в кошарите цяло лято, кой с търговия в града със седмици го няма, а ние снахите затворени при свекърва "слугини" в нейната къща. Ако свекъвата ги пусне можели да идат на гости на майка си за два часа, иначе не, без разрешение не може. Бабата също ми каза, че на нея например й се е случвало да иде да пере чаршафите на реката с другите "булки" и разгъвайки един от мръсните чаршафи да има в него абортирано бебе /свекърва й абортирала завила ембриона и дала на снаха си чаршафа за пране/ да я говорят жените, че не задържа бебета "ялова". В такива моменти не можело да обвиниш свекърва си, че тя е абортирала и мълчиш, и жените те говорят по седянки.

От тогава реших, че нашето днес е много по лесно и начинът да се справим със свекърва, не е да се скараме с мъжа си. Той като син няма как да я промени, тя си е такава и не трябва да се ядосваме, а с добро да спечелим мъжа си, ние снахите в очите на мъжете си да сме преоритет, а свекървите да обикалят от страни. Когато спечелиш мъжа си, ти и детето ви да сте негов приоритет, тогава той сам ще отлага ангажименти поставени от майка му.

Ти авторке имаш дете, как детето ти да промени твоето мислене, осъзнай се мъжът ти не е виновен, че майка му е такава, че майка му прави това или онова. Когато я плюеш пред него той какво да стори, по този начин ти обвиняваш него за нейните думи и действия и той разбира се те напада, защото е невинен. Така се получават вашите скандали, няма смисъл, от твойте думи само губиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 15c756e009
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може би не се уточних, аз не искам нито да я променя, нито да спира връзката с нея. Напротив искам да имаме едни нормално взаимоотнишения, за които доста пъти съм правила опити да станат такива. Казвала съм и, че когато е свободна да взима детето. Просто искам едно културно взаимоотношение, но нещата се изопачават постоянно. Помагала съм и винаги с каквото мога, нито съм имала претенции за нещо, показвала съм уважение, но в един момент чашата прелива и просто помолих мъжът ми, като иска майка му взаимоотношение с внучето да става чрез него. А за него знам, че няма вина, той даже осъзнава нейното поведение, но тя му е майка, която ни стропва всички и ако някои не се подчини се почват историите. Исках съвет за това как повечето успяват да изтърпят ситуациите в живота си от този аспект.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker