Да разкажа ли всичко на брат ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да разкажа ли всичко на брат ми?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 3531 пъти
Ето и моята история.
С брат ми не сме в добри отношения от години - снаха ми майка ми се изпокараха, в последствие той се настрои и срещу мен, защото му се казаха в очите няколко истини за жена му, които не му се харесаха.
Наскоро разбрах, че сина му - племенника ми, който всички знаят, че е студент в голям софийски университет, всъщност не се е мяркал там от 2008 г., има всичко на всичко 2 взети изпита, от които едния по физическо (трябваще да са вече 57). В същия университет, в същата кадерда, баща ми е бивш професор, вече пенсионер и познавам от малка колегите му от катедрата. Един от професорите-приятел на баща ми притиснал племенника, като му казал да призане всичко вкъщи пред баща си (брат ми), защото не може да се ползва до безкрай са авторитета на дядо си, а малкия го излъгал, че е вече студент в друг университет същата специалност, но помолил да не се казва на брат ми, защото щял да го пребие и изгони от къщи. Обадила се и снаха ми да потвърди думите на "студента", като казала, че тя знае всичко, че той наистина е студент в друг университет и моли да не се съобщава за това на брат ми, защото това щяло да доведе едва ли не до кръвопролитие!!!
Обадих се на племенника ми по телефона, той и мен се опита да излъже, че учи другаде. Казах му: кажи ми кой курс си, коя специалност и кой факултетен номер - аз ще проверя, ако наистина учиш другаде ОК, но ако лъжеш въпреки сложните ни отношения ще отида при брат ми и ще му разкажа всичко. Тогава малкия призна, че не учи никъде! Закле ме да не казвам на баща му, защото щял да ги изтрепе и двамата с майка му (която стана ясно, че е в течение на сичко)!
Междувременно загубения ми брат, пригласян от жена му се хвали и гордее сред роднини и приятели с преуспелия си син, който върви по стъпки на уважавания си дядо! За заслуги на "ученолюбивото дете" му е закупена кола, за да ходи на лекции, дават му се пари за семестиални такси и студентски пособия, а за награда след всяка "успешна" сесия бива изпратен на "заслужена" почивка я на море, я някъде в чужбина.
Заблудата, лъжите в които живее брат ми са безкрайни! Ние не общуваме от 10-на години, за племенника съм разбрала от колегите на баща ми, а за колко ли други лъжи и манипулации на знам? !
Въпросът ми е: да отида ли все пак да му кажа какво знам? Ами ако наистина се изтрепят вкъщи, ако влезе в затвора, или дори само се разведе с жена му по моя вина?
Не знам как да постъпя, моля дайте съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 72ef0e36ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, съветвам те ти самата да се образоваш, поне елементарно, защото написаното е достатачно неграмотно, за да се чете трудно. По принцип съм толерантна към правописните грешки, аз самата правя понякога, но при теб просто е трудно да се чете и разбере смисъла.

Второ, спри да се занимаваш със сплетни и си гледай своето си семейство. Семейството е, за да се подкрепя и дарява обич. Що за семейство сте вие? Вместо да подкрепиш племенника си, да го питаш, как е, защо се е отказал от следване, да го насърчиш, ти играеш ролята на една заядлива леля, която сама не е могла да учи. Не бива да те интересува и каква била жената на брат ти, негова си е - щом от толкова години са заедно, значи си му харесва.

Според мен, ти просто обичаш да се бъркаш в живота на другите, но накрая можеш да завършиш без семейство. Къде останаха обичта, подкрепата? Каква леля и сестра си ти?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 61e9b2b866
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, много сложно положение се е създало, но единственото, което ми хрумна, като по-благоприятния изход от ситуацията е да говориш с племенника и снаха си, като ги накараш с последващите си действия да покажат поне малко признателност към своя съпруг и баща, когото правят на глупак. Накарай племенника си отново да кандидатства, или да продължи, ако може обучението си, да ти обещае това, като ако не е съгласен му обещай, че ще споделиш всичко с брат си. Снахата също да знае това. Така ще им дадеш малко време, за да могат да поправят до някъде стореното, в крайна сметка той -племенника отново ще учи. Честно казано, не разбирам такива взаимоотношения, може би брат ти е много принципен и строг човек, та да не смеят жена му и сина му да споделят с него, но дори и да е така синовете трябва да намират път, за да споделят с родителя си, за да могат да получат адекватен съвет, помощ, които никой друг не може да ги даде. Как сина ползва всички блага от баща си, след като знае, че не ги е заслужил. Кога и как ще му се отплати за грижите, след като тези действия са измамни, неморални, безсъвестни. Само, като учи и постигне, това, което е длъжен вече. Защото заблудата е много силна. Не съм поддръжник на тезата-родителя да определя бъдещето на децата си, но в този случай, племенника ти, вече е длъжен да стори това, за което е лъгал и то от години. Това на мен ми хрумва, като евентуален по-благоприятен изход.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c7a72cc027
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   До номер 1 - съветвам те преди да започнеш да правиш забележки за грамотността и правописа на другите, първо да погледнеш своята, защото и при теб нещата не са цветущи.

До авторката - според мен е по-добре да кажеш на брат ти истината, а не да слушаш съвети от рода на : " Вместо да подкрепиш племенника си, да го питаш, как е, защо се е отказал от следване, да го насърчиш, ти играеш ролята на една заядлива леля, която сама не е могла да учи... ". Всяко прикриване на неща от този род би довело до още по-големи бъдещи конфликти и накрая виновната ще излезеш ти.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4965184aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никой не бива излъган, ако сам той не го желае! Затова не се бъркай. Брат ти иска да живее с тази жена, с тези й нейни недостатъци, обича този си син възпитал го е с неговите недостатъци. И би му купил кола, и би го пратил на почивка, дори да не е студент. По лесно му е да вярва, че е студент пък и така си измива ръцете пред изискващите роднини.
Защо например вие роднините задължавате момчето да завърши университет и то точно този, където дядо му е бил професор?
Дали един син ще лъже баща си? , това са отношения баща-син. Ти като леля би трябвало да обичаш детето такова каквото е, с всичките му недостатъци, защото те са всъщност наследство от вашия род. Не ме убеждавай, че недостатъците идват от майка му, защото самата нея, за майка на детето си, я е избрал брат ти. Брат ти е възпитан от вашия род и неговото възпитание позволява да бъде лъган и да вярва, следователно във вашия род лъжите са нещо нормално.
За да стане едно дете престъпник /лъжец, крадец и т. н. / то не е възпитано правилно, родителите да си дали отвод по тази част от възпитанието. За да стане изнасилвач родителите са си дали отвод по сексуалното възпитание.
Във вашия случай брат ти си е дал отвод и е оставил цялостното възпитание на детето в ръцете на жена си, това е негово решение не нейно. Затова го остави той да си бере плодовете от усилията, който не е положил.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: cbe7486711
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   според мен завиждаш на брат ти!
ако искаш да му помогнеш - направи си една среща с момчето и му кажи да почва да учи - иначе ще кажеш всичко на родителите му!

в момента ти искаш да им развалиш семейството само защото той не си говори с теб защото си му каза някакви истини, уж, за жена му - разбира се, че няма да му е приятно. дори да е истина.. а може да си мисли, че не са истина

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a068876e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Тази история е измислена от някое момиченце или момченце!

Номер 3, защо не напишеш нещо същественно, вместо да даваш оценки! Излишно е да казвам, че IFQ ти е под средния за страната.
По-добре вместо да пишеш заядливи глупости, пъхни си пръсчетата в ан*лното отверстие и изсвири "Интернационала".

Само не питай как започва!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: cb6a1d617f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката съм.
Към №1 - ти да не би да си снаха ми? ! Ако е така - добре, че не си ми пред очите; бих те хванала за косата и бих избърсала пода с теб, за това, че правиш брат ми на глупак вече 25 години, а племенничето ми превърна в лъжец, измамник и манипулатор като теб; съсипа ни хубавия ген! Грамотница тя!
Съжалявам за тона, много ми е мъчно!
А иначе безумно обичам брат ми и сина му, боледувам за тях и за това, че снаха ми с интригите си ги откъсна от мен и родителите ми. И университетът, в който учи племенника, също не сме го избирали ние, а той сам - беше приет другаде, но брат ми и снаха ми направиха всичко възможно да го прехвърлят точно в този университет, в който е преподавал баща ми. Защо ли? ..
Въпросът е друг. Ако брат ми разбере подобно нещо за моето дете и не ми каже - ще го приема като голямо предателство най-вече към сина ми! Не може да гледаш отстрани как племенничето ти потъва, как се е оплело в лъжи пред целия свят; как вече пета година от живота си играе в един мъчителен театър, вместо да се запише да учи нещо друго и да си осмисли младините! И друго: лъжата, измамата и фалша се превръщат за това дете вече в норма на поведение! Това е вече една отдалечена от човешките ценности, омърсена и деформирана младежка психика!
Нищо, разбира се, не оправдава брат ми за това, че се стигнало до тук - той носи огромна вина и отговорност за ставащото: да не смее детето да сподели с баща си - това е ужасно, значи брат ми има генерални пропуски във възпитанието на сина си, липсва близост и доверие между тях! Но аз дълбоко вярвам, че още не всичко е загубено за това дете. И ако все пак някой може да сложи край на мъчителното положение и сложи ново начало - това е той, брат ми.
С племенникът говорих на няколко пъти - оплете се и пред мен в лъжи, плаче, моли се, заклева ме да не казвам на баща му, иначе щял да ми отмъсти! Това последното се направих, че не съм го чула. Попитах го с какво мога да съм полезна - да проучим възможностите за друг университет; да му помогна с учебници, литература, каквото и да е само да ми каже. Той заяви, че сега през януари си е уговорил да се яви на 3 изпита и щял да продължи да учи. Дано! Аз ще изчакам и ще проверя и това, но ако пак ме излъже - вече ще трябва да говоря с брат ми.
Или просто да ги оставя да си трошат главите?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 72ef0e36ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   От н. 1 до Авторката
Няма как да съм снаха ти, мъжът ми (слава Богу) има само брат, а и нямам подобно синче.
Що за извратено семейство сте обаче - вместо да се обичате и подкрепяте, вие се разяждате от завист, интриги и омраза.
Като „грамотница“ те съветвам да погледнеш правилата за притежателните местоимения и за пълен и кратък член, преди да тръгнеш да съдиш някакъв прекъснал студент. Момчето е младо, ще се оправи в живота, какво ще правиш ти обаче с цялата си жлъч и омраза?
Твоят син, къде учи между другото? Погледна ли в своята си паничка, преди да погледнеш в чуждата или прсто много се дразниш, че въпросният племенник ще лъже роднините на поредната Коледа и всички ще питат за пореден път за образованието на твоите деца? Яд ли те е, че не можеш да си позволиш да купиш кола и други екстри на децата си?
Иначе, лошо няма - кажи на брат си, каквото си разбрала. И без това изгаряш от желание за поредната (но не последна) интрижка в семейството си. Не забравяй да споделиш и мнението си за съпругата му и нейните гени.
Не смятам обаче, че ще се приключи с това. Те ще се оправят някак си, но чакай ответен удър от племенничето и така до окончателното разпадане на вашето фалшиво и грънливо семейство.
И пак казвам - не съм снаха ти, слава Богу попаднах на разумни, образовани и прекрасни хора, които ме подкрепят и обичат. Не познавам подобно на вашето семейство, както и сестра, която да е до такава степен обсебена от завистта и злобата си към собствения си брат и неговото семейство. Сега ги мразиш толкова, не ми се мисли, какво ще правите, когато започнат болести, смърти и делби на имущество...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ddba4e24d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Напълно съгласна съм с номер 1. Първо едва ли снахата има вина за да не говориш с брат си 10 години. Не се ли замисли? Явно и очевидно и на теб нещо ти куца. Толкова години да не намерите път един към друг и дори и да е имало някакво недоразумение да не успеете да го оправите е просто ужас. Нямаш никакво право да се намесваш. Ако толкова егото ти не издържа, кажи на снаха си, че знаеш и толкова. Според мен на теб изобщо не ти пука кой учи, кой какво е заслужил, а просто искаш да се биеш в гърдите пред брат си и да кажеш- "ето, виж, жена ти каква е, аз ти казах.... виж как е възпитала синът ти... станал е лъжец долен! " Пределено ясни са ми такива хора като теб. Просто си стой на страна и не се прави на много добрата леля. Това семейство е отделно от теб и сами си решават как да живеят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker