Човекът, който ще остане в сърцето ми, но не и живота ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Човекът, който ще остане в сърцето ми, но не и живота ми
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 3141 пъти
Искам да ви разкажа моята история. Объркана съм и не разбрах семейство ли бяхме или просто всеки използваше другия. Аз съм на 40 и съм разведена и имам син на 15години, той е на 50 и е вдовец, има две дъщери - на 25 и на 26. Бяхме само приятели, но след време нещата се промениха и заживяхме заедно.

Бяхме на квартира, макар неговия апартамент да е свободен, защото едната му дъщеря е в чужбина, а другата на квартира с приятеля си. Тогава реших да купя апартамент. След развода имах пари и направих тази крачка. Вместо наем, реших да плащам заем, но да имам жилище. Негова мечта беше да си оправи къщата на село и да си ходим там през лятото и почивните дни.

Зарадвах се, че това което съм искала - село, цветя, градинки с цветя, пет корена с домати за салата... и човека до мен не ми трябваше нищо повече. Бях щастлива. В един момент се оказа, че къщата не била негова а на бившата му съпруга. Половината негова, другата половина на балдъзата му. Тя нямала намерение да се връща на село, но и къщата не иска да му продаде.

След една година тя видя, че има друга жена в двора на сестра си и явно и беше неприятно. Показваше го по всякакъв начин, че нямам работа там. Той виждаше всичко това, но мълчеше, а аз стисках зъби. Тогава ми каза, че те са му семейството - балдъзата и децата, а за не съм му никаква.

Некролога на жена му започна да се сменя на всеки три месеца, а не беше сменян с години. Започнах и на това да не обръщам внимание, но го приемах като намек, да не забравям къде съм. Щерката с приятеля си отидоха да живеят в неговия апартамент, започнаха да идват и те на село, макар и за малко. Не знаех как да постъпя - да ги посрещам като домакиня или да се чувствам виновна, че аз съм там.

Дойдем си в града - всичко нормално, отидем на село - проблеми. Това започна да ме изнервя, ставах раздразнителна, започнах все по-често да вдигам скандали и да се караме. Каза ми, че трябва да завъртя децата му за да съм добре с него. Те са големи, не са деца, едната е семейна и има дете. Правила съм опити, но когато откажат да направим нещо заедно - аз съм виновна, че не мога да ги завъртя.

Разбрах и нещо друго, те никога не са приемали никоя жена до баща си. Едната му приятелка са я нагрубили, когато е е отишла един ден до тях, другата са я срещнали на пазара и са я разревали, но той тези неща не ги знае. Аз съм първата му дълготрайна връзка след за последните 10 години откакто е вдовец. Заедно бяхме почти 6 години. Не издържах когато на бъдни вечер каза, че дъщеря му ще се събира с леля си на село и той иска да отидем там. Попитах го дали е поканен, каза - не. Искал да отидем в тях да празнуваме. Тя не иска в двора да ме види, той се опитва да празнувам с нея.

Знае че няма да ми е приятно, но заради него трябвало да направя. Казах, че ако иска да отиде, аз ще си остана в града. Костваше ми много усилия да не го прави, предложих му да извика децата си в къщи в крайна сметка имат дете и може да им е по-удобно да дойдат до нас. Живеем през една пряка. Накрая си останахме двамата и си изкарахме много добре.

Синът ми по празниците ходи при баща си. Започнах да мисля за неговите деца повече отколкото за моето. Правех за тях каквото мога, но никога не казаха едно благодаря. Била съм длъжна щом съм с баща им. Започнах да си давам сметка, че винаги ще бъде така, а той той започна да вижда в мен само това че се дразня, но не и това което правя.

Снощи бяхме на село, напи се, скарахме се за поред път, наби ме и преди час ме докара в града. Взе си багаж и отново се върна на село. Искам да съм с този човек, но май наистина е по- добре да се разделим и то завинаги. Мисля, че направих каквото можах, но той не можа да разбере, че ако ме накара да се чувствам спокойна на село и децата му ще знам как да посрещна и с балдъзата му как да се държа, стига да знам, че той държи на мен и аз да мога да разчитам на него. Трудно ще ми бъде сама, но дано когато дойде да си взема другия багаж да не се опитам отново да го задържа. Вече не искам. Не знам правилно или не, но така трябва да бъде. За мен нещата могат да са променят, но за него явно е трудно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: bf7353a04b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трудно е да си сама, но този човек няма да ти донесе нищо добро :( По-добре се опитай да го превъзмогнеш, обърни малко повече внимание на сина си и така... Не се знае какво може да те очаква на прага на Новата 2013! :)
Успех и късмет!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e937abdfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нещата никога няма да се променят, нито пък привързаността му към другото семейство. Ако смяташ, че можеш да продължаваш да живееш така- да се мъчиш да се доказваш пред чуждо семейство, което въпреки всичко, което правиш никога няма да те приеме, или да го оставиш, да продължиш напред и да си гледаш сина. Кой знае, може пък някой друг да се появи на хоризонта. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3e43007276
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Излиза, че само ти правиш компромиси в тази връзка, а не получаваш елементарно уважение. Раздялата е единственото решение.
м29

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9c062f3f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   а има ли смисъл да го задържаш, при положение, че ти за него си "госпожа никоя" Мъж съм

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8b01493571
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   От целия роман видях само "НАБИ МЕ". Само това е достатъчен повод да го изгониш и да не го поглеждаш повече. Нека си парясва сам на дърти години. Жените и 40 години, ако сме добре поддържани, ще се намерят кандидати, ама мъжете прехвърлят ли 50 - вече не стават ни на външен вид, ни в леглото. Така че прецаканият е той.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c14a71d02a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ужасно е, когато някой казва: " Наби ме " и то звучи, сякаш, нещо между другото...
Приготви му багажа в чанти ( целия ) и го остави в коридора. Когато дойде, му ги връчваш. И заключваш след него. Това е, което е правилно! Нищо друго!
Ти и сега си сама, не разбираш ли? Сама с някого. А това е по - страшно от самотата със самата теб!
Пожелавам ти сила да постъпиш правилно! Без повече компромиси със себе си. Заради някой, който очеизвадно - не го заслужава!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9cf340aad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   не се притеснявай мила, всичко ще се нареди както трябва!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 240b1b0861
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   "Снощи бяхме на село, напи се, скарахме се за поред път, наби ме и преди час ме докара в града. Взе си багаж и отново се върна на село"
... :(((
Животът е път, а не спирка... Всеки от нас го извървява сам, без значение кого среща... Самотата не е страшна, опасен е само страхът от нея.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 95a49379dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За мен думите "той се напи, наби ме.. " изчерпват въпроса. Бягай с 200-та, нямаш работа при такъв "мил" човек.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e3a0734a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката
Днес си взе багажа. Помогнах му са си го събере. Искаше да остави половината и да дойде пак, но казах - не! Бях твърда. Като приятел го посъветвах следващия път да не прави същите грешки които направи с мен. Не тя да се бори за място до него, а той да и направи и да каже като мъж, че така ще бъде. Казах му още, че не искам да го виждам, защото знам че и неговата тръпка към мен е голяма, моята също, но по-добре ще е за двамата да не сме заедно. Тръгна си! Сега съм спокойна, но самотата ме плаши. Страх ме е. Една самотна и разстроена жена прави много глупости. Плаша се от самата себе си. Плача и ме е яд, защо съм правила толкова компромиси със себе си. Толкова ли много съм обичала този човек. Може би боя преля чашата. Не съжалявам дори и за това, защото ако не беше ме ударил аз пък щях да направя компромиси със себе си щях да се въртя в един омагьосан кръг. Номер 4, твоето виждане като мъж, ме кара никога да не съжалявам за това което направих. Номер 5, съгласна съм с теб - все пак съм на 40 и не изглеждам никак зле. Сега се сещам, че за сватбата на дъщеря му колежки ме съветваха какво да облека и каква прическа да си направя за да не засенча булката. Всичко остава в миналото. Продължавам напред. Само тази самота.... и както казваш номер 8 - страха от самотата.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 955074d7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Самотата е временна. Изобщо не задълбавай в нея. Обличай си най-хубавите дрехи, запиши се на фитнес, на танци - там ще срещнеш доста хора. Излизай с приятели и ще видиш как много скоро няма да си спомняш за самотата. А и как може човек с дете да бъде самотен?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker