Попилявам си здравето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Попилявам си здравето
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1830 пъти
Аз съм на 20. Майка ми и баща ми често се карат. Да, живея при тях, защото съм студент и нямам възможност да се издържам сам. Имам сестра: по-голяма е, тя реди нейният живот отделно, за което страшно много се радвам. Тя е единственият човек в това семейство за когото ми пука. До тук в резюме.

Бяхме малки, аз бях на 7-8 когато баща ми удари майка ми, не беше за първи път но го помня и до днес. Тя е добра жена, работлива, просто за такива няма работа. Той-той е изрод, психясъл невръстеник.

Минаха години в скандали и тормози, но никакъв изход. Пробвахме, тръгвахме си със сестра ми и майка ми около 5 пъти, но пак изходната позиция беше при него. Бях на 14, тогава го напуснахме за последно, можете да се досетите, че пак сме заедно.

Минаха години, нещата УЖ се подобриха, до момента в който той посегна на сестра ми. Никога не му простихме това, но пак сме там. (Не си мислете, че сме имали къде да отидем) Живота течеше с него и годините. Но тази година беше най-зле : наложи се да стана студент и няма да казвам как, защото много хора ще могат да се сетят кой съм.

И така се наложи да остана тук, избрах следването пред работата извън дома, но от 1 месец разбирам че това е било най-голямата ми грешка. Той има проблем с алкохола, но това не го бърка изобщо. Продължава да ни тормози психически, минаха времената на физическия тормоз, но вече не чувствам нищо към родителите си.

Мразя го, но жалкото е че почвам да мразя и майка си покрай него. Не искам но така се получава... Можехме да се спасим и да живеем щастливо, въпреки минималните възможности. Не съм от хората които се вълнуват от материалното, искам да има мир. Пацифист съм. Боли ме от това което виждам, страх ме е за бъдещето ми, СТРАХ МЕ Е ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНА В НЕГО, ВЪПРЕКИ ЧЕ МЕ ОТВРАЩАВА КАТО РОДИТЕЛ. Задава ми въпроса - Няма ли да доведеш някаква приятелка тук да се запознаем, а мен ме е срам да отговоря защото ме е срам да доведа момиче в къщата да го види, не искам хората да разбират що за боклук е той. Имал съм приятелки, но до такава фаза не се е стигало. Майка ми ги познава, но до него не е стигало нещо такова. Така е и при сестра ми. Не знам вече какво да правя, омръзна ми но не мога да сторя нищо...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9e06dd9789
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш! Пълнолетен си. Хвани се на работа, дори да е като сервитьор, много студенти учат така. Потърси си квартира, не казвай колко е невъзможно. Естествено е да го мразиш, не се чувствай виновен за това. Той си го е заслужил. А майка ти не е трябвало да търпи, но в България е така. Не я съди, не я мрази, това е нейният избор и тя има право на него, колкото и да е ужасно. Преживяла съм абсолютно същото и мога да кажа, че детството ми остави тежък отпечатък за цял живот. Ако сестра ти не е семейна, излезте на квартира, ако е, временно иди при нея, докато си намериш къде да живееш. Ясно е, че сте свикнали в блатото, защото да промениш нещо иска дупе, иска да се бориш, не да хленчиш колко е невъзможно. Никой тук не може да ти помогне, но ти МОЖЕШ. Ако поискаш достатъчно силно.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c17f622ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мрази поне майка си. Едва ли го заслужава. И за нея нещата не са били лесни така като гледам. А най-подлото, което ще сториш е да я намразиш... Много хубаво...

Потърпи малко, поогледай се за работа, която ще можеш да съчетаваш с университета. Това е моят съвет. Много хора учат и работят едновременно. С достатъчно воля всичко се постига.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ad29229b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Баща ти има нужда от помощ. Не знам какво може да му помогне, да се съберете цялото семейство и да си говорите относно състоянието на семейството, но едва ли някой от вас ще иска, най-вече той. Но в крайна сметка, ако на баща ти не се окаже помощ, нещата ще се задълбочат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2f9ac0fa7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора: Не мразя майка си, безразлично ми е, те трябва да са пример за родители пред мен, но не са. Не искам да бъда такъв родител! Обичам ги като родители, но мразя баща си като човек. Най-доброто което мога да направя за себе си е да се отделя. И при първа възможност бих помогнал на майка си!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2f9ac0fa7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора до 3 : Имаше момент в който му се помагаше по този проблем, той се отказа от помощта. Вече няма как да му се помогне, той сам не иска помощ...

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9e06dd9789
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   1. Когато станеш родител, ще видиш лесно ли е да си пример за децата си. Това, че човек е станал родител, не означава, че вече няма слабости, грешни желания или пък, че целият му живот е посветен на децата. Родителите са всякакви. Има хора, всеотдайни до глупост, а има и такива, на които въобще не им пука. Те си остават обикновени човеци, които просто имат деца. Не е лесно, ще видиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker