Майка ми е феминистка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми е феминистка
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 6068 пъти
Постоянно ми натяква колко по - силни са жените и колко по - добре се справяли с всичко. Момиче съм, но вече ме дразни. Аз съм против феминизма. Преди жената трябваше само да готви и да гледа деца, а сега трябва и да работи. Майка ми изтква довода, че като иска може да си събере багажа, защото работи и е финансово независима. Но аз и изтъкнах довода, че семейството трябва да се пази. Искам да помоля Вас, драги читатели за мнение относно феминизма. Одобрявате ли го? Смятате ли, че жените са по - добри в професионално отношение? Аз лично не мисля така, защото един мъж има повече време за кариера от една жена, защото няма домакинска работа съответно има повече време. Какво мислите за изречението "Зад всеки успял мъж се крие по една успяла жена, а зад всяка една успяла жена се крият голям брой неизпълнени задължения? ". Вие, мъже бихте ли се оженили за феминистка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 012049c442
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми това е доста сложен въпрос. Аз лично не съм за времето от преди 70 години, когато жената е трябвало да си седи само вкъщи и да гледа децата и семейството. А това да учи и да се развива професионално да е просто невъзможно. Но също така съм и против феминизма.
За мен е вярно, че повечето мъже са по-добри специалисти. Уча техническа специалност и мога да кажа, че инженерните науки просто по им се отдават. Не че няма добри жени физици, но просто са по-малко на брой. Естествено това се компенсира от куп други професии, в които жените са по-добри. Мойте впечатления са, че жените шефове са по-трудолюбови и постоянни, а мъжете просто са много по-прагматични и рационални.
"Зад всеки успял мъж се крие по една успяла жена, а зад всяка една успяла жена се крият голям брой неизпълнени задължения? " - Първата половина за мен е до голяма степен вярна. Естествено, че ако един мъж е много амбициозен винаги ще успее, но просто, ако той няма до себе си подходяща жена ще я остави и ще си намери неговата успяла жена. Била съм свидетел на мъже с обещаващи професии, но с не толкова силни амбиции да биват сринати от жените си, които просто ги е страх мъжете им да не постигнат нещо повече и да не ги зарежат. Смятам, че както е важно един мъж да намира подкрепа и спокойствие в дома си и да вижда приятел в лицето на жена си, така и една жена трябва да намира същото. Сега и на теб ще ти е трудно да напреднеш, ако човекът до теб се съмнява в способностите ти и ако всеки път, когато се отвори нова възможност пред теб, той вместо да ти каже колко добре ще се справиш да ти разправя колко рискове и отговорности и задължения крие това. Втората част не смятам, че е вярна. Има доста успяли жени, които имат и добри семейства. Иначе е нормално мъжът да е по-успелият от двамата - все пак в някой сектори стартовите им заплати са по-високи, има по-голяма вероятност да назначат или повишат мъж отколкото жена, не излизат по майчинство и просто имат по-добри предпоставки. Също така е факт, че ако и двамата души гонят само кариера няма кака нещата да изглеждат добре - все единя трябва да гледа дома и семейството и това е по-нормално да е жената. Смятам, че жената макар и да няма същите професионални успехи като мъжи си, не трябва да е само домакиня - трябва да работи и тя да има стремежи за себе си, но не да поставя кариерата пред семейството си.
Иначе за мен е хубаво жените да са финансово независими. Аз лично бих се чувствала зле да трява да искам за всяко нещо пари от някой мъж и той да определя живота ми. Смятам, че и на много мъже след време ще им дотежи да поемат цялата отговорност за семейството.
Като цяло е доста сложна тема. Не е хубаво да живеем като мюсюлманките - само за семейството и децата си - ама не е хубаво и да сме тотални феминистки и кариеристки. Затова хората са казали - "златната среда".
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 37cfaf0641
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как ги виждам аз нещата! Всеки трябва да има роля в семейството, задължително е да я изпълнява! Ролята е според възможностите на индивида. Като цяло мъжете са добри в сферата на прехраната, а жените в домакинството. Така е устроен света, нещата си имат дълго минало! ==> Винаги има изключения<== :)
Хубаво, добре! Интересно ми е, защо след като имат идеята че са равносилни, жените се впускат из офисите! Ами дами, има толкова много професии, които пропускате, а баш в офисите отивате. Защо? Нима това са най-важните професии? ! Като имате силата и енергията да преборите мъж, ми започне от дъното, покажете как се правят нещата със замах.
Имаш много правилно виждане за нещата! Блазе на мъжа до теб!
Радвайте се на живота!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 862b254b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

3.   Жените, които се правят на мъже заслужават за партньори само и единствено мъже, които се правят на жени...
Толкова по темата с феминизма!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 82364e4bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Феминизма вече е държавна политика в много страни по света. Това съвсем не е случайно-наложено е от Матрицата. Едно общество се скапва много лесно когато стане феминистко.
А дали зад всеки успял мъж стои една успяла жена... звучи правдоподобно, но само ако нивата им на самоосъзнаване и в частност на образование са сходни. При големи разлики единия се срива тотално. Всъщност за да разбереш какъв е единия огледай и прецени внимателно другия.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 19028420db
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Аз съм мъж и не го одобрявам!!! Много е грозно една жена да мисли и говори такива неща.

Сигурно тези жени мислят, че трябва те да чукат мъжа анално, а не тях.

Извинявам се, просто не се сдържах...

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 92527c160e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Не казвам, че жените трябва да са мачкани, но с този феминизъм се прекалява и то много. Женската дума тежи повече, дори и да е лъжлива и това е лошо. Дори помня, че преди като учих на момичетата се позволяваха много неща, които ако го направи момче го карат при дирекцията. Сега съм на 22 и си спомням какво е било преди 10 години в училище, те псуват, обиждат като каруцарки, но ако момче направи същото жална му майка. За това намаразих феминизма. Дори си спомням като бях първи клас, че за едно и също провинение момичетата просто им беше казвано да не правят, а момчетата пред дъската като добичета. Е ако е това феминизъм, аз съм против.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b01dd4a3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Истинската максима е: "Зад всеки успял мъж стои една жена". И това е много обяснимо за всеки средно интелигентен човек. Колкото до майка ти, остави я да живее живота, който разбира. Бас държа обаче, че дълбоко в себе си тя не е щастлива, защото се опитва да имитира мъжа. "
"Силата на жената е в нейната слабост" древен автор.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bc8ccef82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Мъжете не харесват феминистките, тъй като тези жени извземат малко или много мъжките функции в семейството и в обществото. За да харесва един мъж жена феминистка трябва да е не на място, тоест да не държи толкова да бъде мъжът в семейството. Според мен някои сред жените, за които говорим за достойни за възхищение. Да направиш кариера изисква освен ум и много воля. Не смятам, че ролята на жената е само да седи вкъщи, да пере, да чисти и да готви. Да, има и жени, които са се отдали изцяло на домакинската работа и в това няма нищо лошо, но има и друг тип жени, които не биха се задоволили само с това и просто имат амбицията да постигнат нещо повече в живота. Амбиция, която не се знае кога и от какво е породена, но все пак си е амбиция. Прието е мъжът да е по-успял, но реално погледнато мъжът и жената са с равни способности. Какво толкова прави един мъж по-надежден кариерист от една жена? ! Жените също са много способни и могат да се реализират в доста области. Просто този факт излезе наяве през последните години, тъй като преди това не е имало толкова свобода и шанс за реализация както в момента. Една жена сама избира дали да се бори сама по пътя на финансовата независимост или да разчита изцяло на мъжа. Все още ги има и двата типа жени. Остава ни да видим кой от двата ще победи.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 30ff60dfbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Боже пази ме от семейството ми- враговете аз сам си ги знам, а по- големи врагове от детето ми, което съм отгледала с цялата си любов- нямам. Дори и книжка за отровни родители ми даде да чета. Прости и Господи- вразуми я!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c08e5cb52e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бог създаде жената за мъжа, за да му бъде помощник, а не да го командва. И каза още "жените да се възпитават в мълчание и пълно подчинение на мъжете си".
А то какво стана, жените се съревновават с мъжете във всяка сфера на живота. И е грозно, и е отблъскващо, и устройството на живота не е било такова.
С умиление си спомням времето, когато моята баба беше жива и всички признавахме домакинските и умения, докато дядо ми се е занимавал с неговото дърводелство. Та той дори една попара не можеше да си надроби, но като дърводелец беше - класа. А на баба гозбите и до ден днешен си ги спомняме и се облизваме, а и други типични за времето си умения имаше. И това си спомням, че тя вършейки цялата домакинска хамалогия, тон не му е повишавала, не му се е "отяждала", нито пък той и се е бъркал в нейната работа, или обратното. Много спокойно се живееше около тях, въпреки че дядо ми е бил доста сербез. Но като цяло семейството беше уравновесено с доминиращо уважение към мъжа.
За себе си бих казала, че типично за 70 - 80 години, се поддадох на феминисткия модел, но нищо не спечелих съревновавайки се с мъжете, напротив - много загубих. Виждам, че всички от мойто време също загубиха, но някои просто не си го признават.
Лошото е, че този модел се предава от поколение на поколение, и сегашното общество, го намира за "даденост" и "нормално", а то е отвратително - да виждаш млади хора да нямат никаква ценностна система, да се смятат за недосегаеми, за безгрешни, за велики - толкова е жалко как се погубват.
Всички знаем Маргарет Тачър - бивш министър председател на Великобритания - както и викаха "желязната лейди". Е какво и е желязното? Не знам колко хора знаят, но сега тя е болна от Алцхаймер (заболяване на централната нервна система), което води до пълно оглупяване и незадържане на резервоарите на организма. И сега някои ще ми кажат, че това са нормални заболявания. Не, не са. Всички заболявания и особено тези в старческа възраст са наказанието ни за живота, който преди това сме водили. Написано е в Библията.
Ще завърша, като кажа, че като не спазваме Божията воля относно ролята си семейството и обществото - ще страдаме за изкупление. Който е живял праведно не страда от такива неща, но колко са праведниците в днешния живот?

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 20d2e9677e
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

11.   Жал ми става за бг жените, като чета как възприемат феминизма. Защо си мислите, че феминизмът означава освен с работата или бизнеса да се товарите и с домакинската работа и децата и трябва да се нагърбвате с всичко? Феминизмът е течение, предизвикано и развило се, за да получи жената същите права, каквито преди е имал само мъжът. Право на учене, право на работа, право на заплащане, право на собствено мнение, право на собствени решения какво да прави със себе си и с живота си, право да отвръща на насилието, да не търпи командване и шамари от мъжа си, право да решава дали да ражда или не... Ей такива елементарни права. Която смята, че феминизмът означава да докарваш доходи вкъщи и отделно да се бъхтиш по домакинските задължения, които голяма част от мъжете все още възприемат като само женски, е в голяма грешка. Щото се опитва да докаже колко е силна и способна да се справи сама с всичко, но е достатъчно глупава по тоя начин да освободи мъжа до себе си от всякакви задължения в домакинството. Аз работя до определен час и мъжът ми работи до определен час. След това не смятам, че само аз трябва да подкарам втора смяна у дома само защото съм жена, докато той си кибичи пред тв и чака да му бъде сготвено, поднесено, отнесено. Поделяме си домакинските задължения. Пък пука ми дали съм феминистка или не според криворазбраните представи на голяма част от бг обществото.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a50630b46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Браво, номер 11! Повечето коментиращи НЕ ЗНАЯТ дефиницията на феминизъм! Уважаеми, първо се образовайте!!! http://bg.wikipedia.org/wiki/Феминизъм
Авторке, момоченце, питаш дали мъжете биха се оженили за феминистки, еми БАЩА ТИ го е направил! Та чак ТИ се се появила на този свят в резултат!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6892163c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До 12: тя тогава не е била феминистка. После стана, а и на него дума не му казва, само пред мен вика колко по - добри са жените във всичко.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a00286a906
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   съвремените жени искат да съперничат на мъжете, т. е. да са като мъже. защо ли се обиждат когато мъжете не се държат кавалерски в присъствие на жени. жените искат да се отнасят с тях като с жени, но да имат всички "привилегии" на мъжете. често се чува от жени какъв мъж си ти бе, щом една жена ти се опира? ако жена шамароса мъж на публично место - защитава честта си, обратното е насилие срещу горката жена. в семейство от вишисти, жената казва - аз съм с висше обрзовоние не съм слугиня и детегледачка, а мъжът има ли качествата да се грижи за децата и всичко в къщи(потърпевши децата). истината за предимството на мъжа идва от древни времена когато сексът е бил определящ за създаването на поколение и ако мъжът не е в кондиция нещата се провалят. тогава мъжката работа е била тежка и жените са съзнавали, че без мъж не могот да съществуват. защо и е на жена да се нагърбва да шета на мъж? щото не е можела да достави храна и топливо. сеге условията на живот се промениха-ток за отопление и готвене(парно също)няма хамалогия. инвитро оплождане-няма нужда от мъж. обществото приема "семейство "с единродител(жена), хапчета анти бебе свободно се продават, аборти по желание, секцио раждане по желание, кърменето не е задължително, нищо, че децата не получават необходимото, жените пушат преди и по време на бременност, карат си колите - щом имаш пари мъж не ти трябва, има и секс играчки. Е, раждаемостта падала. много важно - мъжете да си раждат деца, няма да си разваляме фигурата я (за пред кой ли ни е тя-фигурата). феминзма отива към -амазонки(сега се казват друго).

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b1ddae7c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   Не съм крайна феминистка, но я разбирам. И аз не приемам идеята, че 21 век ролята до жената се свежда само до готвене, чистене и пране. За това и поведение сигурно си има причина, представи си, че едно време са и втълпявали, че жената е слугиня на мъжа си и сега тя е минала в другата крайност. Или пък просто иска да те научи да бъдеш силна и независима, а не да чакаш някой мъж да се грижи за теб. Ако е така, съвсем права е. Много е смешно като видиш някоя млада и образована жена как седи по цял ден без работа и чака мъжът си да и даде пари за елементарни неща. Лично аз не бих се принизила до нивото да прося пари от мъжа си. Така, че майка ти просто се опитва да те научи на самоуважение, защото ако беше някоя крайна феминистка първо никога нямаше да се омъжи и второ никога нямаше да се родиш ти. Така, че явно жената държи на семейството си, но не го разбира по начина по който са го разбирали преди 100 години, когато една жена е можела да е само домакиня и майка. Вместо да и се ядосваш опитай се да научиш нещо от нея, без да стигаш до крайности. Лично аз съм много благодарна на нашите, че никога не ми казаха:"Ти си момиче, трябва да се учиш да готвиш и да чистиш! " Напротив насърчаваха ме да следвам мечтите си. И сега мъжът ми готви по-добре от мен. Е, и аз мога, ама го правя само когато искам, а не защото трябва. За това не и се сърди на жената. Прави го за твое добро.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9f400c8723
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Просто кажи на майка си, че вече си изслушала нейното мнение по въпроса... Все пак, майка ти е, предполагам няма да ти се разсърди. Моята като започне да ми разправя история, дето съм я чувала един милион пъти, я прекъсвам с думите "Да, мамо, разказвала си ми го този случай" или нещо подобно. :D
Колкото до феминизма... Не съм крайна, но напоследък започвам да се дразня, че живеем в 21ви век, а жената още се третира като втора ръка човек. Много се нервирам на приятеля ми като кара кола и започва да коментира карането на някоя жена по пътя... Добре, ясно ни е, че повечето жени не са добри шофьори, но хей, статистиката показва, че мъжете правят тежките катастрофи, а не жените!
Също така- работното място. За съжаление, в днешни дни още се практикува "щом си жена ще получаваш по- ниска заплата, нищо че вършиш същата работа като мъжете с твоята длъжност". О, да, има го това...
И това, което не просто ме ядосва, а ме наранява- спокойното ходене по улиците. Значи, ако съм облечена добре, ако съм разголена, значи си прося някой да ме изнасили- това е логиката, която чувам дори от жени!? !? Мъж може да ходи гол до кръста и да се счита за нещо нормално, но ако момиче е с гол гръб или голямо деколте си заслужава да бъде изнасилена, или най- малкото опипана...
Та, аз лично съм ЗА феминизма! Не крайния, в който си горим сутиените, но този, в който мъж и жена се разглеждат като човешки същества с равни права. Защото колкото и банално да звучи този лозунг, светът още не е напълно узрял за да го приложи.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 229e89bb90
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Добре, че беше номер 11 да ви обясни. Защо мъжете си мислите, че жените сме ви лични слугини, а вие сте по - велики от нас? И двата пола са равни, просто от векове мъжът се смята за по - висш.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a70aae3b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Много сте сладки, българските жени... Забавно е да чете човек как разбирате феминизма/и не само него, но това е друга тема... /. Държите се като дете, което е получило модерна играчка за подарък, която не можете да разберете как работи. Но не искате и не приемате обяснения за да изпитате пълно удоволствие от възможностите ?. И я стискате здраво в ръцете си, въпреки, че не работи...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fba15b8843
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Здравей авторке.
Майка ти има доста криворазбрана концепция за феминизма, както и повече жени, наричащи себе си феминистки. Много от тези жени са разочаровани от мъжете мъжемразки.
Доста жени ползват идеите на феминизма за да си го изкарат на мъжете, света или всички около тях.
Феминизъм означава равенство между половете - еднакви права, равни задължения. Нито повече, нито по-малко. Не означава превъзходство на единия пол над другия, както се опитват да ти внушат. Не означава омраза. Не означава злоба и липса на уважение на базата на признак пол.
Така става с идеите - хората взимат хубава идея и я изкривяват за собствените си цели.
Нямам против домакинската работа, но определено ще се дразня, ако в една връзка само аз я върша.
Да, понякога съм уморена, но не бих заменила удоволствието от работата си, удовлетворението от постигнатите лично от мен цели и от малките си победи с това да ме издържа мъж, защото автоматично ставам зависима от него.
Също така ми е направило впечатление, че тук мъжете не уважават жената, ако не работи, а доста често я третират грубо и пренебрежително, защото си мислят, че като не работи е зависима от тях и им е длъжна едва ли не да ги боготвори.
Истината е в златната среда :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f9a2c7514f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Както каза номер 17 двата пола са равни.
Авторке, защо не си направиш следния експеримент. Отиди при баща си и го помоли да направи нещо типично женско. Нещо, което обикновено се прави от майка ти. Примерно да ти сготви супа топчета, да ти зашие копче на блузата, да ти боядиса косата, да изглади дрехите или каквото друго се сетиш.
После помоли майка ти да направи нещо типично мъжко. Примерно да поправи капещо кранче в банята, да те извади от асансьора когато заседнеш, да смени спукана гума на колата, или да сглоби новия гардероб който сте си купили. Пак няма значение какво точно ще я помолиш. Важното е да си упорита и да настояваш да го направят.
Мисля, че осъзнаването ще дойде много бързо.
Номер 17 препоръчвам този експеримент и на теб. Все пак сме равни но кой знае защо от векове мъжът се смята за по висш.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 97c7e1e85e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Феминистките в 99 % от случаите са жени попаднали на смотан мъж или просто такива, които не са си намерили такъв и остават стари моми. Кариера се прави с подкрепата на семейството и на близките, защото знаеш за какво го правиш. Ние сме три деца в семейство на лекари-доценти. Дори млади са се оженили родителите ми, възпитали са ни и са постигнали професионални успехи. Но винаги са се разбирали и са знаели кое как да правят. Баща ми е карал по 36 часови дежурства, а майка ми е готвила, прала и ходила на работа. Когато е трябвало са се убивали от работа, но са го правили заради нас и са били щастливи, защото са се подкрепяли един друг. Сега живеят леко, защото ние сме големи и е време да поемем по техния път. Аз се прекланям пред тях, защото са съумяли да ни отгледат, възпитат и да постигнат професионалните си успехи. На младите момичета ще кажа. Гледайте мъжът, с който ще се обвързвате сериозно, да е истински мъж, който ще работи, ще е амбициран и думата му ще тежи, а не някакъв послушко, който ще трепери от страх и няма да може, да вземе решение без вас в трудна ситуация. Или пък още по-лошо - да се хванете с някакъв безволеви мързеливец, който ще си мислите, че ще командвате, а в крайна сметка само ще му перете смръдливите чорапи. И в двата случая ще ревете, че нямало истински мъже и ще станете комплексирани феминистки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8b82187a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Внимавай да не станеш като нея - никой не харесва старите моми

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2135e19b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Щом като жената ще седи вкъщи с децата, ще трябва да свикне със следните мисли:
първо, че не винаги и за всичко мъжът ще й дава пари и така тя тотално зависи от неговото благоволение;
второ: докато той е ''уж'' на работа кой знае с колко жени ще й кръшка (и колко пъти ще трепери да не я зарежат сама с децата)!
трето: това, че е мъж и има правото от време - навреме да излиза с приятели и да си пийва с тях алкохол - това не му дава правото да се прибира пиян като талпа и да пребива съпругата си пред очите на децата си!
и четвърто: ако къщата където живеят е негова, може да очаква във всеки един момент да остане на улицата, или да върви да досажда на роднините си.
... Та дотук със ''справедливото'' разделение на половете!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ed1f0fe2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Здравей авторке! Намери ли отговори на въпросите които си задала? Зад всеки успял мъж стоят амбиции и качества, които жените не притежават! Феминизмът вреди на човечеството, и ти сама си го осъзнала. Няма успели жени без подкрепата на мъже, които от лакомия лансират жените... майки, съпруги, дъщери, любовници и т. н. Днес жените не искат да приемат че стоят по-долу (по-нисши са) от мъжете, но това си е очевидно. Задай си въпроса! Може ли баща ти да пребие майка ти, ако нещо много вземе да му възразява? И помисли дали майка ти може да пребие баща ти, ако не и се подчинява? Лесно е нали? Не че е задължително да се прави, но не е изключено. За това майкати се прави на "велика" само пред теб, без да знае за това баща ти. Няма такова нещо, жената да е по-умна от мъжа. Никога не е било, няма и да бъде. Преди 70 години жените са си знаели задълженията, мъжете също, и животът е протичал без излишен стрес, а семейството е било щастливо. Днес едни лоши мъже измислиха феминизма и го наложиха като политика на държавите от "демократичния свят". Наложиха закони с които жената като по-нисшо същество от мъжа може да се гаври с него най-безнаказано насърчавана от законите. Жена началник на мъже е престъпление срещу природата. По природа няма такова нещо мъже и жени с равни права. За да са с равни права, трябва и да са равностойни, а те никога не са били такива. Мъжксият пол е физически много по-силен и природно по-умен от женския. С овластяването на по-нисшия пол разложението на обществото е гарантирано, а феминизмът е такава "религия" която зад фасадата на "равните права" допринася това да се случи за по-кратко време. Но, днес ситуацията е много динамична, и бъдещето на"демокрацията" е неясно, а и феминизмът ще умре в скоро време. Европа вече се ислямизира. Само че цената която ще платят жените за безумието феминизъм ще е много висока.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8f8b91062a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Феминиските искате да ви носят на ръце и се изживявате като незаменими или богини. И от какво се оплаквате. За това че някой е пожелал една филийка или да изчистите големия апартамент. В България има само малки апартаменти с по 3 стаи, които не се чистят всеки ден, пък и да се чистиха не е за повече от 15 минути. Мързи ви една филия да направите ама знаете да сте на телефона по цял ден. А вие какво очаквате, някой мъж да дойде и да си пропилее живота заради вашия мързел и проблем с хормоните? И после нямало мъже. Хехе верно ли. Това може да го каже само истинска жена, не мързелива и комплексирана. Ама нямате нищо против като ви се дават апартаменти и коли. Нито физически сте по-силни, нито умствено. Доказано е и вие си го знаете.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7c6fbabff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   27, ти да не си Чичо, че така говориш? Колко "силни" и "умни" са жените всеки мъж го знае, освен самите жени. За това една "силна" и "умна" жена решила, че е мноооого силна, че е и умна, и че като такава ще стане генерален секретар на ООН. Каузата и била неравенството между половете! Е, това и беше грешката, от многото умнотия. Самата тя си помисли и всички феминистки като нея, че щом не е имало жена до сега за този пост, непременно трябвало жена да го заеме? !? Брей, че женска "умнотия"! Само че, такъв регламент нямало, а бил само в съзнанието на феминистките. И от толкова женска "умност" пропуснали да забележат, че номинираните не са само жени, а имало и мъже. А, сега де? Мъжете пак отсвирили женския пол, за по-сигурно, че не се знае какво щяло да последва. Представяли жена-генерален секретар-върла феминистка, като луда баба с картечница, дето ще испозастреля мъжете, несъгласни с женско мнение! За това заложили на по-сигурното и избрали отново мъж!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 23c6922324
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   То и 27 и 29 и авторката все е Чичо, давай Чичи още можеш, почваш да ме кефиш ще се омъжиш ли за мен?
В.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 18d49253d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Естествено, че 27 е Чичо, той е възродил тема на 3 години да се из. оди в нея!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b1ddae7c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   В 21 век е нормално всеки да има право да изживее животът си както намери за добре. И това трябва да важи за двата пола. Ако някоя жена иска да е само домакиня и майка-прекрасно, нека си стои вкъщи и да е изцяло зависима от мъжа си. Друга пък може да иска да няма деца и да се посвети само на кариерата си-това също си е нейно право. Да не говорим, че вече има и мъже, които предпочитат да си стоят вкъщи с децата докато жена им гради кариера и изхранва семейството. И в това няма абсолютно нищо лошо! Всеки има право да изживее животът си както намери за добре и е абсолютна простотия да се опитваме да ограничаваме това му право въз основа само на пола. На принципа щом си жена значи мястото ти е в кухнята, а щом си мъж си длъжен да изхранваш семейството си. Това е абсолютно безумно! Познавам доста успели жени, които изцяло са поели финансовата част, а съпрузите им работят почасово или даже не работят въобще, но пък са поели изцяло грижата за децата и дома. Така, че няма универсално решение. Важното е всеки да се чувства доволен и щастлив. И точно за това са се борили феминистките. Жените да имат право на избор как да изживеят живота си. И мисля, че са успели в това си начинание или поне в Европа и в Северна Америка. За арабските държави няма нужда да говорим. Там има още много да се направи по въпроса. Но все пак ние живеем в християнска и европейска държава, така че в България мисля, че почти всички цели на феминистките са постигнати. Жените имат право на образование, собственост, работа, собствен избор... е, остават разни детайли като равното заплащане за една и съща работа, но на фона на това, че преди 100 години прабабите ни дари не са ходели на училище след 6-7 клас или са учили (по-богатите) в девически колежи, където са ги подготвяли само и единствено за домакини... мисля, че сме постигнали завиден напредък.
Колкото до това, че на някои хора това не им харесва... ами проблемът си е техен.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e1fc1a427f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   Според мен авторката на тази тема е поредната мързелна, която иска мама и тати да я издържат докато не си намери мъж. Ама явно никой не й връзва и горките й родители вече се чудят какво да измислят, че да приканят тази "принцеска" най - после да започне сама да си изкарва прехраната.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 13b0c1fc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Е, то бива антимъжка модерация, ама чак пък толкова, защо??? За останалите ще го потретя пак, ако модераторите благоволят да ви удостоят с отговорите ми!!! Предполагам, че някои от липсващите коментари са мои, но пък може и да греша. Сигурно софтуера на сайта е със специални опции и ми е "пропуснал" коментарите поради бъг в сървъра. Вярно е че аз съживих тази тема, защото ми хареса посланието и, не съм я възродил, защото тя си беше само малко заспала, а не умряла. Теми тук никога не съм писал, няма и да го направя. 31, кой точно се изаква в темите е лесно да се види. №30, коментар 27 не е мой, нито пък съм авторката! За пореден път път го казвам и дано този път го пуснат, защото не аз, а вие губите! №30, ако искаш да се ожениш сега еднополовите бракове са узаконени на запад. Скоро сигурно и при нас ще стане, ако не стане чудо. Доста мъжествени жени (самодостатъчни и с кариери) искат да се женят, а и лесно си намират за половинки други жени, които пък искат да се омъжат за тях и имат същото влечение. А ако след това ви трябва бик за разплод обадете ми се. Няма да чакате пред банките за сперма, и ще бъдете осеменени безплатно, дори и да сте много грозни!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 63bb897a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Много е прав номер38. Ако майката на тази мързелана беше наистина феминистка - ами по - скоро хич нямаше и да е майка...
И като вади толкова пари щеше наистина да се изнесе, а не да се обяснява, при това на детето си особено...
Истината е горчива за тази авторка и тя е, че е време да почне сама да си плаща душ геловете, интимните гелове и гащите!
Видно е, че е въздух под налягане, защото мъжете, който имат финансова възможност сами да издържат жена и дете/деца искат съпруга, която е интелигентна и оправна, която има богата обща култура, която може да работи и да печели, но би напуснала работа, за да се отдаде на фамилията! А не някоя куха селска пръчка като авторката, която просто търси лекото и на баницата мекото...
За авторката остават по - обикновените мъже: тези с от минимална до средна работна заплата - в такъв случай е ясно, че госпожицата ще трябва яко да бачка, та дори и на две работни места като поотраснат дечицата и тръгнат на училище.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker