При кой остава детето в този случай - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

При кой остава детето в този случай
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 35850 пъти
Здравейте, интересува ме, ако имам дете от мъж, с когото не съм женена. Живеем си заедно, но нямаме брак. В случай, че се разделим той може ли да ми вземе детето? Държавата на кого предоставя родителските права?

Надявам се да получа отговор и ви благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 55

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 74ba5e709f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Много е индивидуално. Взимат се предвид много неща, като например-финансовото състояние на единия и на другия. Има значение и средата, която можеш да предоставиш на детето в случай, че остане с теб. Ако бащата има по-добри възможности и при теб нещо не е наред може и при него да остане. Въпреки, че когато детето е малко обикновено се дава на майката...

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0ce1a52ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Какво имаш предвид под това "да ми го вземе"? Ако той е баща на детето (т. е. детето е припознато), то като родител ще има същите права, каквото имаш ти. Българският законодател не дава никакви предпочитания въз основа на пол. Няма такова нещо като вземане/даване на дете, родителските права се дават за упражняване на един от родителите, но по никакъв начин това не означава, че на другия това дете е взето.

Ако се стигне до раздяла и с бащата на детето не се споразумеете за упражняването на родителските права, съдът ще постанови това нещо, като ще вземе под внимание отношението на детето към вас (т. е. детето ще бъде разпитано от психолог и социален работник), вие също ще бъдете разпитани, ще се гледа средата ви (приятелски кръг, роднини и прочие)... абе въобще ще се направи опит да се установи къде за детето ще бъде по-добре да живее и къде би се чувало по-комфортно.

Пак казвам - според законодателството ни полът не играе роля за определяне на упражняването на родителските права, така че те съветвам да мислиш много внимателно от кого ще имаш дете, че да не си навлечеш беля на главата.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3388115495
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Важните неща са:
1. дали детето е признато, с неговите имена ли е?
2. дали ти имаш доходи и собствен дом!
3. дали дали няма оплаквания срещу теб в полицията, от хулигански или неморален характер?
Най важно е кой е мъжът от който правиш дете, защото ако мъжът е много богат и иска детето, той ще го вземе дали със силен адвокат или насила той ще го вземе.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7fc3cc75b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

4.   Детето момиче или момче е ако е момче остава при майката ако е момиче при бащата

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e0ea3f6289
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   На никого, защото няма дело за развод. Родителските права ще ги упражнявате съвместно. Ако има неразбирателство по някои въпроси-ще се обръщате към съда. Ако пък искате да си правите номера и да искате възлагане на родителските права само на единия-то тогава ще си водите дело.. и който спечели.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c488744f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   На майката, но това не означава, че бащата не може да се бори за детето. Зависи от мн.неща - какви са причините за раздялата, условията на живот, които има майката, съответно бащата, на каква вазраст е детето и т.н. и т.н...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: dc603d9a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Може да ти го вземе но той трябва да заведе дело и ако докаже че нямаш условия да го гледаш и ли не си способна и докаже че той е ще ти вземе детето. Ако се случи наемаш си адвокат задължително който да докаже обратното и ако трябва намесваш и родителите си. По принцип съда обаче е на страната на майката.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c570448481
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Детето остава при родителя с по - добри качества. Вече ги няма глупостите с - остава при майката. В съдебната практика от 1-2 години насам нещата са други. Преценяват качествата на двамата родители, моралните им ценности, средствата, работата, жилища... и решават.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 92e2d606eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   По принцип детето остава при майката. Има причини, поради които може да остане и при бащата, но те трябва да бъдат доказани като такива. Ако детето е по-голямо само решава при кого иска да остане. Но най-добре се консултирай с адвокат. Мисля че при раздяла, двойките на семейни начала и тези с брак ги изравниха.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 842ac1e41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Ако детето е признато от мъжа, той може да се бори теоретично за него. По принцип обаче ти като майка имаш по-голям шанс за успех в съда.
Той трябва да докаже, че си наркоманка, алкохоличка и т. н., за да ти вземе детето. Ще имате общи родителски права, но правото да живе с детето е по принцип на майката, ако не се докаже, че е пълен боклук в съда. След като навърши 10 г. детето може само да избира родителя, при който ще живее

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 60d648b387
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Благодаря ви много! Дано не се стига до подобни неща, но е хубаво човек да се информира предварително...
от авторката

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 92e2d606eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №8, какви са тези утопии по отношение на нашата корумпирана и на практика не работеща съдебна система? Преценявали по качества - ако бащата има пари и иска да вземе детето, той ще успее със сигурност. Вярно е, че официално никой няма да ти каже, че се взема под внимание пол. Но практиката доказва съвсем друго, а в повечето случаи майката се грижи определено по-добре за детето. То и случаите, в които бащите предявяват претенции за родителски права са си със съмнителни мотиви доста често - да натрият носа на майката. Айде, стига. В процентно отношение колко са делата, решени в полза на бащата спрямо тези, решени в полза на майката? В последните 1-2 години?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c570448481
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   №12, мисълта ти ми бяга. Ако бащата има пари и успее да докаже, че е добър родител е напълно възможно да вземе родителски права. Защо да не може? И защо това да е проблем?

В нашите глави има един голям проблем. Гледаме на бащите като на родител втора ръка. А реално един баща е точно толкова родител, колкото и майката. И съдебната ни система най - накрая започна да го прилага това.
В доста съдебни решения е записано, че фактор за определяне на родителски права е пола на детето. Има си го и разписано.
Относно % на решения. Можеш да разгледаш практика на ВКС и на различни съдилища. Доста бащи са получили права без да са наркоманки и проститутки майките.
Въпроса е да си ценен като родител. Баща или майка.... Какво значение има?

Аз едно, че съм майка, второ, че и пълни родителски права имам. :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 79040de588
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Никой няма да гледа на бащата като на родител втора ръка, ако той не се държи като такъв. Много си права, че бащата е родител точно толкова, колкото и майката, но примери бол колко често се случва бащите да забравят за това, че са родители. Или се държат само като биологични такива. Мисълта ми беше, че бащата може всъщност изобщо да не е по-добрия родител, но поради финансови възможности и добри връзки да успее да получи родителските права, а истинския мотив за това само той ще си го знае. Както и ако наистина е по-добрия родител и съдът бъде убеден в това, рушвети няма да са му нужни. Говоря за бащите, защото за съда по презумпция предполагам, че е по-целесъобразно да присъди детето на майката, както се и случва. Не поради пола, а поради връзката майка-дете.

И аз едно, че съм майка, и второ имам пълни родителски права. Без да се боря за тях - бащата нямаше грам претенции.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c570448481
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   №14, колкото калпави бащи има, толкова и такива майки. Моят бивш съпруг и баща на детето ми си плаща присъдената издръжка и вижда детето 1 път за месеца. Това е по негов избор. Може да взима детето при себе си когато иска. Повече от него не искам. Ако някой ден се стигне до съд и една кофа пари да изтърси, права няма да му дадат.
От друга страна има майки, които не само държат на права, но държат и на минимални режими на виждане. Това защо го правят? За отмъщение също. Искат и права и огромни издръжки и минимални срещи. По този начин си мислят, че тровят бившите, а тровят само себе си и децата.
В крайна сметка, много е важно двамата родители да могат без съд да се разберат. Това говори, че и двамата са на място и най - вече са родители. Тръгне ли единия да прави мръсно, всичко свършва.
Родител, който в усилието си да накаже другия лишава детето от спокойствие за мен не е родител.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 466b5f096a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Не съм съгласна, защото от това, което виждам покрай себе си, а и от моя собствен опит, калпавите бащи са определено повече. И не всички са разведени. Вярно е и че има майки, които за нищо не стават. Но така или иначе класическият случай си е добра майка с дете и скапан баща, който не плаща издръжка и не желае да вижда детето си, дори когато никой не го спира. По този въпрос няма какво да спорим, защото много се съмнявам да си обградена от щастливо разведени приятели с деца, които не си създават мизерии един на друг. Естествено, че най-добрият вариант е да се разберат родителите помежду си, защото това означава, че са понадраснали егото си и работят единствено в интерес на детето и в този случай няма нужда от съд. А по въпроса за кофата пари много е относително - според парите и корумпираността на юристите. Зависи и от възрастта на детето. Ако то е малко или пък голямо, но се поддава на манипулация изобщо не е невъзможно кофата с пари да свърши работа.

№14

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 842ac1e41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Подкрепям 16/14.
Мъжът ми е разведен и има две големи деца от първи брак, но изобщо не му е идвало през акъла да отнема децата от майка им. Оставил им е семейното жилище до завършването на пълнолетие и е покривал абсолютно всички матариални нужди на децата си.
Мало са такива мъже. Повечето гледат да се измъкнат от издръжка и превръщат децата си в инструмент за отмъщение.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c570448481
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   №16, разведена съм. Щастлива съм, детето ми също. Бившия не ми прави номера и през ум няма да му мине. Плаща си издръжката и никога няма да ме вкара в съда за родителски права. Какво повече от това? Но спазваме едно доста дебело правило: Никой не си завира носа в личния живот на другия.
Докато не си завира носа в моя живот и аз в неговия всичко е ОК. №14

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 23c0432150
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   здравейте да ви обясня накратко моя случай, имам момиченце на 2 годинки с баща му живеем заедно но не се разбира ме , подсигурява ми храна, дрехи, но не работи. Майките ни които са в чужбина ни поддържат. той постоянно скита не се прибира, малтретира ме, с две думи като робиня съм. но вече не издържам. моля го да ми прави пълномощно за дететода замина при родителите си, но не иска да ми направи. той има още две деца от различни майки за които не се грижи. страхувам се да не докаже че детето ще живее по добре при него защото моято жилище в българия не е луксозно като неговото. макар че в чужбина детето ще живея много по добре аз съм живяла 10 години в чужбина и за това искам да живея там с детето при моите родите ли. моля ви дайте ми съвет как да постъпя...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7887a8e142
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   А мога ли да взема правата ако майката е чужбина. ь458

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8f012609cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Виж какво ще ти кажа, да оставим настрана неработещата, корумпирана и т.н. съдебна система.
Никой не може да ти вземе насила детето, което си родила и на което си майка. Недей да допускаш и да подхранваш
такива мисли, че някой може да ти вземе детето.
Никой не може да го направи против волята ти, с брак, без брак, с пари, без пари - запомни, никой.

А вече ако ти се съгласиш да си дадеш детето, е друга работа, но без съгласието ти, не.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f727097cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Прочетох подобен случай като моя, но с разликата, че жената с която живея и имаме дете на година и 3 месеца тормози мен! На 34 се запознах с нея а тя е по голяма от мен с 5-6 месеца. Тогава когато излизахме като гаджета веднъж не си отвори устата да ми направи скандал за нещо. Има проблем със щитовидната жлеза и и бяха предписали да пие цинк и селен на таблетки. Малко трудно ги пиеше, но изглежда и влияеха на организма и тя не беше раздразнителна. Един ден седнахме и и обясних какво търся и кое е най-важно за мен в живота. Именно, че искам мое дете! Показах и какво имам, какво съм постигнал и какво представлявам. Очаквах от нея или да се съгласи или да ми възрази. Бях готов и за двата отговора. Помисли малко и отговора и беше, че иска да отгледаме дете и живеем заедно. На коледа забременя. Разбрахме със сигурност чак когато влезе във втория месец. По препоръка на гинеколога и спря да пие цинка и селена и започна фолиева киселина. И от тогава за мен започна адът!!! Намеци, упреци, скандали!!! Хващаше се за най-малката дреболия. Например защо съм закъснял с 10-15 минути да се прибера от работа. Мълчах, говорех спокойно, проявявах разбиране, чаках момента в който ще се успокои или умори да вика. Да. Идваше и този момент, но за съжаление за да си поеме въздух или и свършваха думите за спора. И подхващаше друг!!! Четях и преглеждах из интернет и форумите за това, и достигнах до заключението, че е заради хормоните по време на бременноста. За това си натисках парцалите и търпях. Минахме през какви ли не гадости докато не ме събуди една сутрин с изтекли води и влезе в родилния. Няколко пъти и казах. -Каквото и да става искам да знам и да те чуя поне веднъж на ден. Е няма такова нещо. Не знам от какво, от капризи ли, или от инат роди секцио въпреки, че беше против това. На втория месец след като излезе от родилния се сби с майка ми понеже тя била майката на детето и не искала да му се стиска нослето за да се отпуши от сополките. До ден днешен тя не спира да си търси причина да ми вдигне скандал за нещо! Спира за по 30-40 минути от време на време за да обмисли следващ скандал! Четох и за следродилна депресия и какво ли още не! Говорил съм с нея хиляди пъти! Обяснявал съм на дълго и на широко какво ми е на мен когато се държи така и как се отразява на детето. Обръща се и най-демонстративно ми казва, че не иска да ме слуша. Страшно спокоен и търпелив човек съм, но се събира и на моменти започвам да превъртам и избухвам! Няколко пъти я питах така ли трябва да продължаваме и дали иска да живеем заедно за да си гледаме детето. "Глас в пустиня"! Готвя, домакинствам, гледам си детето от 18. 00 до 24. 00 часа понеже тя е уморена от ходенето през деня до детската кухня и целодневното и гледане на детето и вечер заспивам със скандал. Понякога и сутрин ме събужда със скандал. Предлагал съм и да се лекува. Да говори със специалист. Но аз съм бил този който се нуждаел. За това ще изтърпя още малко време да започне детето да посещава целодневно детската ясла и ще се консултирам с адвокат как да не я допускам до детето. Много изтърпях!!! Но не знам как да представя тези доказателства в съда за да прецени съдията, че майката има психични отклонения. Не винаги бащите са лоши!!! Нямаме брак. Припознал съм детето си! Носи моите имена! Живее в мой собствен апартамент! За разлика от майка му която има един сак дрехи и още един с козметика! Предпочитам да платя двойно за маркова стока от колкото да затрупам детето си с качествен боклук! Плащам кредит който аз не съм уползотворил! Издържам я! Гледам да и подсигуря всичко от което се нуждае! И пак съм със скандалите! Някой може ли да даде съвет как да постъпя?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 842ac1e41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 22 - питай я дали ще си лекува щитовидната жлеза отново, но според мен не е от това - не е и от следродилна депресия, вече е твърде късно за това.
Според мен, просто си бил прекалено влюбен преди (както и тя), за да я видиш в истинската ? светлина. Ако питаш хора, които са я познавали и преди теб, ще ти кажат, че такава си е била винаги. Тя също е била влюбена в теб и затова може би се е държала нормално, но като ? е минало е почнала да показва себе си.
Не вярвам да се промени иначе - такава е била, такава ще е. Можеш обаче на спокойствие пак да поговориш с нея.
За детето - дори да имахте брак, то се дава на майката за живеене, а родителски права са на двамата. Ще го виждаш само ваканции и събота и неделя, а на 10 г. може да се води ново дело, при което детето може само да реши, при кого да живее.
Иначе лошо няма - мъжът ми е разведен и си гледа много добре децата от първи брак - нещата се случват естествено - идват и при нас, но живеят при майката, а ние си имаме и собствени деца.
При повечето неуспешни бракове и връзки така се получава като при вас. При съпругът ми подобен тормоз е било, отказвала е секс, но и обвинения как сама била правила всичко, а тя не е работила 10 г. да кажем, за да си гледала децата. Мисля, че всеки си има своя гледна точка - и тя е права, и ти си прав, но всеки може да си решава как иска да живее и дали иска да търпи

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fec14167b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   22, при така описаната ситуация не вярвам някой да ти даде като съвет нещо различно от това да опиташ да поговориш с нея и да изгладите отношенията, а ако не се получи - да се разделите. никой не може да живее в такава обстановка, а и не е нужно да си тровите нервите, както и тези на детето.
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a987e03836
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   На каква възраст дете може да откаже пред съда, че не иска да ходи при баща си?

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 74129c378f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Разговори помагат при пораснали хора!С всеки изминал ден с ужас установявам,че жената с която съм съм създал живот има мозък на 13-15 годишно момиченце!!!Тя живее за да ми вдигне скандал,че съм запалил цигара,че съм закъснял с 10-15 минути да се прибера от работа,защо майка ми с която живеем работи до 23-24.00 часа.Виждам в нея едно пораснало дете на 13 години!!!Имам чувството,че ако стигнем до съд няма да ми трябва адвокат!Съдебните заседатели и съдията много лесно могат да разберат дори и без присъствието на психолог,че тя не живее на земята!!!!Детето не трябвало да яде нищо друго за вечеря освен кисело мляко с бисквити!Не трябва да спи когато трябва а когато то си реши!!!Има толкова много бисери,че ако започна да ги изброявам няма да ми стигне цяла страница!Живее за да се заяжда!Да търси причина да вика !Винаги тя е ощетена!Аз ходя на работа за да ме няма в къщи!Минава покрай изи-пей всеки божи ден през седмицата като се връща и отива до детската кухня.Но за нея е ОГРОМЕН проблем да се отбие за 5 минути и плати месечните сметки!!!НЯМАМ ДУМИ!!!Не знам до кога ще издържа потози начин!Имам чувството,че в изблик на гняв ще стана и ще и откъсна главата с голи ръце и зъби!!!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 119d9605af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   До №25 - ако е над 10 години, спокойно може да стане това. Мисля че над тази възраст могат да се явяват в съда при дела за развод.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 76a6e548c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   28. Детето е на 5 месеца, ако се стигне до съд какво време за виждане биха му дали?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 36ba637ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   До №28 - за такова малко дете, не знам. Предполагам, че ще става въпрос за час в някакви съботи. Най-добре е да се стигне до съд, защото ще имаш регламентирани режим за свиждане и издръжка. В случай, че не ги спазва можеш да го съдиш за това.

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 7dd1a48d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   ЗДРАВЕЙТЕ ИСКАМ СПЕШНО СЬВЕТ. Имам дете от вдовец с две деца, мислех, че нещата ще вьрвят но не потрьгнаха и сега той е с друга. Детето сега на 19. 06. 2015 ще стане на 1 година, не е припознато и носи мойте имена, какви права има бащата, има ли право да вижда детето, и ако вземе да ме заплашва, че ще ми го вземе или да настоява да го вижда има ли това право. След появата на другата започна да ме обижда и да ми налага психически тормоз като ми казва, че ако много ми знае устата ще ме пребие, и че сьм много дебела и сьм била тьпа овца имам ли право да поискам ограничителна заповед изобщо мога ли да поискам ограничителна заповед защото се страхувам, че някога може и това да се случи. Искам да защитя себе си и детето си да няма досег до нас с тази ограничителна заповед, кьм кого да се обьрна за тази ограничителна заповед кьм полиция, районния сьд или адвокат да задвижи нещата. Искам да спомена, че жената с която е сега е пропаднала и не желая детето ми да има досег в такава среда. Моля за спешен отговор и предварително благодаря.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 дни
hash: 1b4a7046bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Детето ти не е припознато и бащата може да докаже, че е такъв само чрез ДНК анализ. Дотогава юридически той няма нищо общо с него, нито ти и детето с бащата. Ограничителна заповед се издава от полицията. Все пак е добре да направиш консултация с адвокат, ще имаш компетентно мнение. Консултацията е 20 лева минимум.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8e1f037264
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   здравейте със съпругата ми не се разбираме от доста време тя постояно зарязва децата си и ходи при родителите си за по месец два дори в момента децата пак са при мен и тя е пак при родителите си вчера ми звънна и ме заплаши че щяла да ме съди за издражка щяла да ми направи живота черен моля да ми помогнете какво да правя

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1d75b5dae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Здравейте. Моля някой да ми помогне. Имам дете на 3 месеца с мъжа сме пред раздяла изглежда няма да може да се разберем при кой да остане бебока. Семейния ни живот е в рамките на 15 месеца и все с проблеми за ревност с кой говоря да не закъснея с минута от работа дали говоря с колегите си и тн. Та въпроса ми е той има по добри условия спрямо моите аз съм при родителите ми разполагаме с 2 стаи родителите и брат ми. За издръжка нямам доходи тъй като нямам достатъчно стаж. Може ли да ми отнеме детето??? Не се държеше добре и с бебока не го гледаше на моменти беше много мил, на моменти му крещи оставя го да реве и тн. но няма как да го докажа....

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f727097cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Обърни се към адвокат! Той ще те посъветва най-добре по какъв начин и ред да подредиш картинките пред съда. А ако се позадолбочат нещата ще излязат още кирливи ризи които ще са ти от полза.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 842ac1e41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   н 38, съдът ще реши при кого да остане детето, но по принцип такова малко детенце оставя при майката. Трябва да работиш за по-добри условия на живот, защото не знам дали е нормално 4 човека да живеят в 2 стаи и тук съдът не знам как ще реши. За евентуална издръжка не се притеснявай - ти ще получаваш ако остане при теб детето, а ако нямаш доходи, няма как да те осъдят за издръжка, а самите издръжки са в порядъка на 150 лв - 200 лв. нещо такова - ами ти толкова за детенцето си не би ли отделила и без това?

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1d75b5dae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   аз имам отделени пари за детето и ще почне да ми се плаща и майчинство след няколко месеца като направя необходимия стаж, но няма да са кой знае колко, пък достатъчно да си отгледам детето тъй като и семейството ми помага. Аз съм учителка, учила съм педагогика дали и това ще ми е от полза??? Той има по добри условия разполага с къща има фирма( която се отвори след брака, на негово име )

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9ed38da06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   № 40, 150 е абсолютен максимум за издръжка и то за дете в училищна възраст в горните класове. На повече от 100 лева изобщо да не се надява. А авторката да си наеме свестен адвокат - консултациите започват от 20 лв. Самото дело за развод също не евтино, така че докато излезе решение за права и издръжка ще минат поне 6 месеца от завеждане на делото.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 842ac1e41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Aвторке, виж се с Адвокат де, но учителската професия ще ти помогне заради благоприятното работно време, не е предимство иначе. Най-голяма полза имаш от пола си - такова малко дете се дава на майката обикновено, макар че действително по Закон това не е писано. Важно е обаче да имаш поне една стая за това дете, да имаш елементарни условия на живот за него.
Не знам какво те кара да се разделяш, но ако имаш някакъв шанс - запази връзката си с бащата на детето си.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4972c54dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Номер 13. Смисълът е следния. Яко къжа е по-богат, винаги може дас купи я съдията, я адвоката на жената. А кякто знаем, мъжете имат повече пари от жените, поради половото неравенство.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: acad432e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   посъветвай се с добър адвокат и то най добре с няколко защото може да те подведе, както стана с мен. И тогава вземай решение, но не чакай да стане късно

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ded7dcae08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Здравейте. Имам дете на годинка и един месец. С баща му нямаме брак, но е припознал детето. Още докато бяхме заедно няколко месеца преди да се разделим ние спяхме в отделни стаи. Той никога не се е грижел за малкия. Като се прибере от работа го гушкаше половин час и това му беше гледането. Аз потърсих друг мъж, бившия ми приятел и с него се чувствам много добре макар че почти не можем да се виждаме защото аз съм постоянно с малкия. Баща му не ми позволява да се събера да живея с този мъж и ми казва че ще ме съди и ще ми вземе детето. Той е малтретирал бившата си приятелка. Обича да пие. Почива само в неделя. В събота излиза и се напива. Идва да взима малкия понякога нез да е лягал и когато го вземе го гледа майка му. Мъжът с когото искам да живея е осъждан в друга страна извън ЕС. Имам няколко въпроса. Бащата на малкия има и акт за хулиганство пред една община. Доста е и импулсивен и избухлив
1. Има ли някакъв шанс да ми вземе детето?
2. Ще окаже ли влияние ако бившата му приятелка и съседи които са живеели в техния блок ако свидетелстват и употребата му на алкохоо?
3. Ще окаже ли влияние това че мъжа с когото искам да съм е осъждан. Има ли значение каква е причината?
4. Ако поискам мога ли да отида и да живея при него или някъде другаде. Заплашва ме че ще ми вземе малкия. Има ли това право.
5. Ако поиска да вземе малкия насила към кого да се обърна.
Въпросите са много и изплуват още в главата ми. Опитах да се разберем по мирен начин но не се получава. Какво да правя. Посъветвайте ме

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 94155e2db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   До № 46: 1. Теоретично има шанс, но на практика трябва да докаже, че си неспособна да се грижиш за него.
2. Да
3. Вероятно, но ти няма да се обясняваш с кого имаш намерение да живееш.
4. Можеш да отидеш да живееш при бившия си приятел, но моят съвет е да не правиш това преди да е минало дело за присъждане на родителски права и издръжка. Не можеш да извеждаш детето извън страната без нотариално заверена декларация от бащата.
5. Към полицията.

Въпреки отговорите, които съм дала необходимо е да се консултираш с адвокат. Консултацията започва от 20 лв. Най-добре е да заведеш дело, на което ще се реши кой ще упражнява родителските права, каква издръжка ще получаваш за детето, какъв ще е режимът на свиждане. Искай да ти се издаде изпълнителен лист въз основа на решенията на съда по делото. Изпълнителният лист ще ти гарантира изпълнението на решенията. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 842ac1e41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   до 46
1. Има ли някакъв шанс да ми вземе детето?
Да, но само теоретично. Такова дете обиковено остава при майката, трябва да докаже, че си пияница, наркоманка и тем подобни
2. Ще окаже ли влияние ако бившата му приятелка и съседи които са живеели в техния блок ако свидетелстват
Може, но бившата му има и мотив да лъже - няма да навреди, но събери още свидетели
3. Ще окаже ли влияние това че мъжа с когото искам да съм е осъждан. Има ли значение каква е причината?
ДА. Не живей с този човек ако е осъждан за кражба, убийство, опит за убийство, хулиганство, наркотици, побой и така нататък. Ако е осъждан за ПТП или измама е ОК, не трябва да е бил осъждан за нещо, свързано с насилие.

4. Ако поискам мога ли да отида и да живея при него или някъде другаде. Заплашва ме че ще ми вземе малкия. Има ли това право.
Можеш да живееш където си искаш, а детето може само чрез съд да ти вземе
5. Ако поиска да вземе малкия насила към кого да се обърна.
Полиция и адвокат
щом ти имаш такива опасения, просто заведи Ти дело за отнемане на родителски права и готово.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ded7dcae08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Благодаря ви, че се отзовахте. Има хора от кооперацията където са живели и те могат да потвърдят какви скандали и побоища са ставали. Той и публично го е правил. Мъжа с когото искам да заживея е бил осъждан точно за измама и няма нищо общо с насилие. Ще се консултирам в най скоро втеме с адвокат. Още нещо ще попитам ако поиска да вземе детето насила и се обадя в полицията какво става защото той му е баща все пак. Но е много агресивен и избухлив. Взима малкия сега за няколко часа след работа за да не е с мен и го оставя майка му да го гледа. А също и обича да пие. Не просто до напиване а до уливане. Че и колата се качва да кара

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 55c0a3e7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   При майката остава много ясно. Автоматично. Освен, ако той не заведе дело след раздялата. Тогава вече се вземат предвид по-горе обяснените неща (ако признато).

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ded7dcae08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Благодаря ви. Ако имам въпроси отново ще се обърна към вас

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f9859bae95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Здравейте, аз също съм разделена със бащата на моята дъщеря. тя е на 6г. във момента водя дело за издражка и родителски права. вече си имам друго семейство и бебе на 9месеца. значи условията са следните;вие със детето трябва да имате каде да живеете, да нее лишено от ежедневнитеси нужди, да ходи на градина и т. н Намен също мие много притеснено макарче да знам че бащата няма никакви шансове. но моя съвет е да се консултирате със Адвокат. дано съм ви помогнала със консултацията

Модератор - моля, съблюдавайте елементарни правописни правила! Не пишете от мобилни устройства ако не се получава!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c57a6c6fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Здравейте, от 1993 съм разведена. имам две деца, по време на развода бяха малки. Присъдиха ги на мен. С големи усилия ги изгледах, ходеха на градина, изучих, завършиха и сега карат магистратури и двамата работят държавна работа, въпреки, че израснаха без баща са добри умни деца, не че са мои. Разводът ми беше доста тежък, но все пак го спечелих и ми определиха издръжка, с която и по два хляба не можех да купя. Тук е мястото да благодаря на колегите ми, които страшно много ми помагаха за всичко. Баща им един път не си плати издръжката и нито веднъж не ги взе в събота и неделя, да не говорим за единия месец през лятото. Майка ми и аз ги водехме на почивка, дори имах възможност да ги заведа и в чужбина няколко пъти. Искам да ви кажа, че има и такива, които и внуците не са си виждали, както е в моя случай, да не говорим, че и сега не си вижда децата. Аз и до ден днешен се явявам и майка и баща, но не съжалявам, напротив радвам се, че отгледах такива деца, да са живи и здрави и те и внуците ми.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d25a764e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Аз, съм баща набарах майката да си пише по фейсбук със различни маже, имаме едно дете момиченце на 2 годинки болна алергична към белтъка на кравето мляко! Живеем във жилището на моите родители, през цялото време сам си издържал семейството без да ги лишавам от нищо, седнах говорих със майката със целта да се разберем и да не допуска такива грешки друг път, тя не прояви разбиране и пожела да се разделим обади се на майка си да дойде да я вземе, взема и детето и си тръна. Искам да знам впрочим че майката няма условия и нунжните средства да гледа това дете закона позволява ли детето да остане при нея? Като имате на предвид че нямам брак със женами и не съм признал детето но истинския биологичен баща съм аз... моля ви помогнете ми...

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d25a764e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

55.   Аз, съм баща набарах майката да си пише по фейсбук със различни маже, имаме едно дете момиченце на 2 годинки болна алергична към белтъка на кравето мляко! Живеем във жилището на моите родители, през цялото време сам си издържал семейството без да ги лишавам от нищо, седнах говорих със майката със целта да се разберем и да не допуска такива грешки друг път, тя не прояви разбиране и пожела да се разделим обади се на майка си да дойде да я вземе, взема и детето и си тръна. Искам да знам впрочим че майката няма условия и нунжните средства да гледа това дете закона позволява ли детето да остане при нея? Като имате на предвид че нямам брак със женами и не съм признал детето но истинския биологичен баща съм аз... моля ви помогнете ми...

 
  ...

1-50 от 55
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker