Писна ми... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Писна ми...
преди: 14 години, 11 месеца, прочетена 4215 пъти
Край. Не мога повече. Писна ми наистина. Всеки ден с майка ми е скандал. Разведоха се с баща ми и са си хванала нов. Много печен, но изобщо не му завиждам. Всеки ден е скандал с нея. Държи магазин за хранителни стоки и се връща късно. Аз съм легнала и се чуват викове: Писна ми в толко си идваш. И скандал. Човека си седи милия без да каже нищо, а тя си вика. Признавам му железни нерви има. Но за съжаление аз не. Определено НЕ! Всеки ден майка ми се кара и с мен. На 13 съм, а никъде ама никаде не ме пуска.

Това лято исках на море със собствения ми баща, но не. Не дава даже с него. Писна ми. Всички тия нерви ме съсипват. А даже и приятелите не ми помагат. Аз съм в среда с хора, който се интересуват само от наркотици, алокохол и цигари. До миналата година бях невероятно дете. Само шестици в училище. Бях добра, но просто майка ми и всички тия нерви ме съсипаха и ме наклониха да посягам даже на живота си.

Всички около мен са депресирани. От година вече пия яко и пуша. Някой приятели даже и шмъркат, но се надявам да не стигна до там. Просто не знам. Всичко това ме съсипва. Писва ми. Майка ми коренно се промени. Работи два на два. През почивните дни едвам се мяркаме сутрин при ставане и вечер при лягане за едно лека нощ. Не мога повече. А алкохола е спасение. Казват, че наркотиците нямат равни, но ако започна и да се дрогирам ще стана боклук без бъдеще. А не искам. Алкохола не води до нищо хубаво. Напих се на един купон и загубих една от най- добрите си приятелки. Няма да давам подробности.

Моля ви искам само съвет. Затъвам. А и оценките ми паднаха от шестици едвам закърпих тройки на края на годината. Просто.. Моля ви помощ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 11 месеца
hash: 8dc6ff5d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си едва на 13 , навлизаш в пуберитетът и е нормално да се караш с майка си , а това , че не те пуска никъде е съвсем нормално , ти си още малка и наивна . А и като чувам с какви се събираш разбирам, че си от ъндерграунд обществото. Аз израстнах в такова общество . Мисля, че започнах да се събирам със смъкнатите хора, когато бях на 12 години . Много ми е дало това общество, но и много ми взе.

Радвам се, че никога не посегнах към твърдите наркотици, единственото което употребявам е марихуана и то изключително рядко. Не си мисли, че като се напиваш нещо ще промениш или ще забравиш, преодолееш и т.н . Напротив! Алкохолът те прави слаба . Сега е моментът да се учиш и да подбираш хората , с които да изкарваш свободното си време .

Замисли се , че и на майка ти не й е лесно. Не я обвинявай и съди толкова прибързано ... Като порастнеш още малко , мисля че ще я разбереш , може да не е права всеки път. Стегни се малко ! И внимавай с тези хора, които ти се пишат приятели . Смени компанията , залягай над учебниците ...

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 5974b2bdf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знам какво е, и аз израснах посред скандали и викове.Остави майка си, не се занимавай с нея.Гледай си твоя живот, мисли за себе си.
Алкохола не е решение на нищо, още по-малко наркотика. Приятелите с които ходиш също спомагат за това да те завлекат.Ако искаш един ден да си самостоятелна и независима от майка и баща, от мъж, изобщо, да не си зависима от никой, работи по това. Учи.Постави си цел, намисли си какво искаш да работиш, и следвай тази цел, така ще намериш успокоение.
Намери нещо което обичаш да правиш - бойно изкуство, танци, или друго...и най-добре си намери други приятели. Нали знаеш, с какъвто се събереш, такъв ставаш.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: f55b0a8190
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей мило момиче, твоята история много трогна. Явно имаш проблем, но след като не можеш да поговориш с майка си, намери начин да поговориш с някоя близка жена /леля, позната, съседка/ за проблемите си. В никакъв случай не посягай към наркотиците. Ти си умно момиче ще се справиш. Търси контакт с нормални хора и такива на възрастта на родителите ти. Със сигурност ще получиш подкрепа. Успех!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 7a06e6c116
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така точно определяш проблемите си, че можеш сама да ги разрешиш. Силна си. Учи, внимавай с кого излизаш имисли за своето БЪДЕЩЕ!

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 97306cf1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз се намирам в аналогично положение... Само с разликата, че освен щура майка си имам баща алкохолик. Е за разлика пък от мен ти си имаш двама бащи, сигурно ти е също толкова неприятно, колкото и на мен.

Вероятно майка ти се изнервя от нещо, работното място или нещо от сорта... И тъй като не може да си сдържа нервите си го изкарава на теб и баща ти.
Провела съм милиони разговори с майка си относно това, но нещата не се променят, така е свикнала, така я кара... Или може би просто не иска да се промени. Но ти опитай. Поговори с нея и й кажи, че не ти влияе добре, освен това не вреди само на теб, а и на баща ти и на себе си... Поговорете така спокойно, без скандали, по възможност (макар да ми се вижда малко нереално).
Ако не се получи, може би ще трябва да се примириш (не звучи много добре, но...)

До колкото разбирам, с баща си (втория) се разбираш. Можеш да потърсиш подкрепа при него. Или поне да поговорите и после двамата заедно да дискутирате с майка ти...

Не си единствената израснала в такава среда, но си една от много, които посягат на живота си мислейки, че няма изход... А не трябва да е така. Трябва да се бориш. Живота не е розов. Един хомосапиенс, благодарение на трудностите се превръща в Човек. Не се оставяй на течението, защото ще се озовеш в открито море, а тогава трудно ще стигнеш до брега. А

Ако е нужно остави "приятелите" си. Зарежи наркотиците и алкохола - ако продължаваш така и на идея си нямаш какви болести можеш да си навлечеш след още някоя година. Докажи, че си нещо повече от пропаднало и затънало в пороци, момиче.

Умна си, знаеш правия път... поеми го.
SFA

 
  ...


...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: f42a80ede8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Благодаря на всички. Много ми помагате. Благодаря ви.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: d2be362de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спрет с тези съвети,че е от пуберитета!НЕ Е!Преди 11-12 години бях в същото положение като теб и на същата възраст.Няма да ти обяснявам всичко с подобности,защото няма смисъл,но положение ми беше малко по-тежко от твоето.Знам какво ти е и те разбирам напълно.
Гълтах на ден по 2-3 шишета валериян,за да припадна,от време на време и алкохол,смесвах и чат-пат с тиоридазин,лексотан и какви ли не още хапчета.
Когато всичко спря да действа не исках да минавам към по-силно за това започнах да се режа.

В моемнта незнаеш колко съжалявам за всичко,което се слоучи но не смятам,че бях виновна.Няма лоши деца,има лоши родители!Не исках да живея и обмислих всичко около самоубийството си,защото постепенно спря да ми пука за живота ми...изпаднах в тежка депресия,а тя беше заета със себе си и не забелязваше.

Тогава се появи едно момче,което ми спаси живота :) беше по-голям от мен и беше минал през това.Споко ;) не преспах с него,искам да ти кажа,че в момента ти е нужен смисъл за живот,на кого да се облегневш и обич,независимо каква.Но знай!-майка ти не е виновна.
И тя си има причини,сега нямам време и ти нахвърлих всичко на бързо,но искам да ми дадеш нещо да се свържа с теб,споко момиче съм и не съм лезбийка,защото искам да ти помогна,така както на мен ми помогнаха,защото знам как!и знай,че колкото и време да мине,раните ще болят,БОЛКАТА НИКОГА НЕ СПИРА<СПИРА ДА ТИ ПУКА<ЧЕ ТЕ БОЛИ!но един ден когато откриеш истинското щастие ще разбереш,че всичко си е заслужавало за това плс позволи ми да ти помогна,защото след като прочетох историята ти ми върна всичките спомени назад...

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: c4af17c683
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Зарежи наркоманите, гледай си училището, намери си нови приятели, намери си гадже с което да споделяш и да ти е по леко, спри пиенето и пушенето. Това е...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker