Да се махна ли от това семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да се махна ли от това семейство?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 3291 пъти
Живея с приятеля си на семейни начала, с нас живее и майка му.
Имаме приблизително еднакви доходи (не много големи сами по себе си).
Майка му не работи, а е млада жена- около 50-годишна.
Почти всичко аз пазаря, аз плащам сметки.
Той се дразни, че майка му не работи, и затова съответно и прави забележки, че не се съобразява с потреблението на ток, вода и пр.
Тя пуши, обича да си пийва, и той й обяснява, че нямаме възможност да й угаждаме.
Постоянно ме тормози за пари зад гърба му, мен ми е неудобно да й отказвам, тъй като живея у тях, и възпитанието ми не ми позволява да й държа тон. За сметка на това тя ми се качва на главата. Взе ми половината дрехи... Не се съобразява.
Той се нерви, разбираемо. Тя ме кара да й давам пари зад гърба му, изнудва ме.
Не мога да живея така повече. Преди ме беше карала да вземам кредит на мое име, но й отказах, пак зад гърба му.
Той като види, че аз й давам нещо, ме защитава, понякога се държи ужасно с нея, но тя само го дърпа назад..
Писна ми! Обичам го, но тази жена ме изсмуква, колкото може.
Да си тръгна ли? Длъжна ли съм да я издържам? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: ccfaab0876
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Авторке, имаш три възможности

1. Да се разделиш с момчето.
... което е най-лесното и ще бъде жалко, защото какво ще правиш - ще ти трява годинка, за да преодолееш раздялата, после ще намериш друг и пак ще имаш проблем... пак зарязване и ще се събудиш един стара и сама.

2. Да поговориш с него и да намерите решение - ти да се изнесеш в друга квартира или при родителите си или двамата да се изнесете като парите, който давате за майка му да давате за квартири. Тя пък може да даде под наем жилището си и да се издържа така. Помогнете ? с намиране на работа, но не живейте при нея. Каквито и да са ви доходите, все ще имате за вас двамата.

3. Да останете да живеете при нея, но не те съветвам. Дори да почне работа, пак ще те тормози.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: da236cbff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, тръгвай си още сега. Откъде накъде ще и даваш пари. Докога си мислиш, че трябва да търпиш?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 425cf5406d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тръгвай си, подяволите! Трябва да си имаш достойнство!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9b6aae3a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мене момчето/мъжът до тебе те обича. Не кри нищо от него макар и да му е майка той трябва да знае. Според мене той те обича и държи на тебе, същото време каквато и да е майка му - тя му е майка и се налага да я обича. Ако имате възможност и 2та да се махнете от там де да знам. Но не оставяй момчето заради майка му. Аз съм в същото състояние, не живеем заедно само заради майка му!!! Но няма да го оставя защото тя е кучка :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 120b1442cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ай да му се не види на гадината с гадина, намерила църква да се прекръсти. Познавам такъв човек, няма отърване докато не изкараш брадвата и разсечеш гордиевия възел. Алчни, безскрупулни и мързеливи експлоататори на децата си. Да не си и дала нито лев повече, много важно че няма да те уважава мръсната пиявица. сега ще и даваш пари за ракия и цигари, после ще и бършеш насрания гъз. Като чуя за такова нещо и побеснявам.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0e1dad7869
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако живеете в нейно жилище трябва да й давате един вид наем. Ако сумите които харчите по нея са под 300лв месечно сте дори на далавера, в зависимост къде се намира и жилището разбира се. Ако е в кварталите на голям град 250лв е най-ниският наем и сатва въпрос за необзаведено жилище.
Ако не ви харесва изнесете се на квартира там по скъпо ще ви излезе ще видиш.
На теб пролемът ти какъв е не искаш да даваш пари за жилище, което ползваш и може би ще остане на теб. Приеми че изплащането на собствено жилище с банков кредит за 30 годишен период е 700-800лв месечно. Тук тази жена ти предлага да изплащаш собствено жилище за около 200лв не повече от 20-25г и ти не си съгласна.
Има банкови институции които подписват със стари хора, договор за суми от по 500-650лв на месец до живот, ако жилището след смъртта им остане на инситтуцията.
Не виждам каква вреда имаш ти от тази жена, единственото което те ядосва е това, че трябва да плащаш за жилище. Е на всяка хазяйка се плаща, а дори и жилището не ти оставя след смътта си.
На твое място бих подписала брак с обичания от мен мъж и бих й предложила 40лв седмично, като й поемам и режийните /ток вода/ и да не ме занимава повече, можеш да й предложиш договор. Така за около 230лв си осигуряваш хем квартира, хем спокойствие, хем сигурно наследство, хем живот с любимия. Безработна баба в нейното положение и на 35лв ще се съгласи, но ти си прецени колко да й предложиш.
Ако жилището е в София можеш да й кажеш, че аз й предлагам по 350лв месечно доживот, без да живея с нея, само срещу подпис, че жилището ще остане на мен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0e1dad7869
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, какво стана, апартамент ще имам ли, или след месец пак ще пишеш нова тема "Не искам да живея със свекърва си"

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a6296be7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   номер 7, сигурно си някоя зла свекърва.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0e1dad7869
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От №7 до №8
От къде реши какво съм, и какво значение има каква съм. В края на коментар №6 /който е мой/ предложих бизнес, 5 дни авторката не отговаря. В темата й от преди 2 месеца "Не искам да живея със свекърва си" тридесет коментара не й стигнаха да вземе решение. Сигурно и преди е пускала подобни теми. Само след месец ще пусне нова тема да ръзсъждаваме по казуса й, който е лесно решим. Защо аз да съм лошата?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2e50099a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   авторката:
тук споделяме, не за да ни упреква някой като теб, нали?
относно моите теми, не смятам, че ти пречат.. а темите за ''свекървата'' са един голям процент от раздел ''семейство'', сходни са по съдържание. обикновено някое страдащо момиче споделя терзанията си. и едва ли всички тези стотици сходни теми са мои.
прави ми впечатление, че има много пишещи момичета тук с абсолютно същите проблеми.

не си на мое място и не знаеш какво изживявам.
обичам мъжа до мен, но това напрежение не се търпи. онзи ден й посегна, едвам я отървах.. изживявам ужасно напрежение, сякаш ми е блокирал мозъка, и не знам накъде да поема пътя си.

преди, когато не живееше с нас, сме нямали такива проблеми, сега скандалите са ежедневие. тя постоянно дава за пример някакви деца, които издържали родителите си, не желае да има никаква отговорност. дори и да не живеем там, лично мен няма да спре да ме тормози никога. само цигарите й ми струват 150лв на месец, не ви слагам другото..

тук сайтът е анонимен, и затова си позволявам да споделя.

всичко затъва и затъва при мен. и да се отделим(както аз искам), тя няма да спре да лежи и да ми иска пари. никога.

и тук идва въпросът, защо трябва да си приключвам връзката заради една жена, която не иска да работи и живее на гърба на другите? !

и номер 7, да, наистина ми е адски трудно да взема решение.
лошото е, че не виждам светлина.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0e1dad7869
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке пиша ти, не за те те упреквам, а за да погледнеш от друг ъгъл на ситуацията си. Сайтът е анонимен съответно и офертата ми от №6 е невалидна, но се замисли по нея.
Пиша точно на теб, от всички свекървенски теми, защото и аз бях в същото положение, разликата е че аз вече имам вече 16 години брак, но мъжът ми също скачаше да бие майка си навремето, майка му също искаше пари от нас. Майка му е викала и полиция в дома си на няколко пъти, без причина разбира се.
Когато през 1997 се омъжих, кризата беше много по голяма от сегашната, защото ти сега знаеш утре колко ще струва хляба на магазина, а ние тогава сутрин на една цена, след обед на друга по висока цена пазаряхме. Знаеш ли през 1997, сутрин една блуза на магазина струваше 36лв, над вечер същата блуза в същия магазин 68лв. А свекървата работеше държавен служител за 140лв месечна заплата.
Ако не съм преминала през същото, дали твоята тема щеше така да ме трогне, че да пиша ли пиша по нея? На мен също ми е казвано, че на друг децата работели в чужбина и пращали пари на майките си. И т. н. и т. н.
Е аз се нагърбих да плащам ипотека на ново жилище да видиш сега дали мога да си позволя да имам колкото искам деца. Имам само едно по финансови причини. Изнесохме се и си купихме жилище, защото проблема ми със свекърва не беше само финансов. Сега като плащам по 650лв на месец ипотека, виждам твоя проблем с 150лв цигари като МНОГО по малък. Виждам проблема ти от другия ъгъл разбираш ли.
Ти си мислиш, че ти казвам, че 100 тояги са малко, а аз само ти казвам 700 тояги са повече от 100. Сега разбираш ли.
След като толкова го обичаш момчето и си сигурна в себе си, че той е човекът казах ти решение. Проблемът ти със свекърва е само финасов, свекър не пишеш да имаш, ако бабата остави апартамента на вас си струва да се споразумеете да й давате някъква сума на месец. Така и тя ще е доволна и твойте проблеми ще свършат. Споразумението гледай да го направиш след брака писменно, пред нотариус, да фигурира и твоето име, аз така бих сторила. До брака си трай никой да не знае и гледай по скоро да подпишете брак. За брак не се изискват много пари подписът в гражданското струва 5лв. След време като имаш пари за сватба си направете църковна за пред гостите и готово.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ccfaab0876
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, много хубав пост, най-вече добре разказа за кризата, която слава Богу най-младите днес не си спомнят.
За свекървата обаче не си права - проблемите с такава жена никога не са само финансови. Няма по-хубаво от това да се изнесеш на квартира или в свое жилище на изплащане, ако ще и 1000 лв, да ти е ипотеката. Дори е по-добре никакви деца да нямаш, да нямаш свое жилище, но да живееш със свекърва си е наказание, което нито една жена не бива да приема за нормално.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0e1dad7869
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №12 аз №11 разбирам много добре. Винаги е по добре да имаш свое жилище от колкото да плащаш на някой на ръка. Но я се постави на мястото на авторката, изглежда техните доходи не са никък високи щом 150 лв. са голям проблем. При нейното положение не е ли по добре да плаща безлихвен заем за жилище от колкото само лихвата по кредита й да е 250лв-300лв месечно. А авторката и деца мисли да има в бъдеще т. е. още повече разходи. Доходите на това семейство няма да се увеличат фрапиращо в близко бъдеще, а разходите ще се увеличават. Авторката въобще не мисли за излизане на квартира. Свекървата е живяла някъде до сега и сега преди няколко месеца се е преместила да живее при тях в нейното си жилище. Затова й е толкова тежко на авторката, защото от няколко месеца се налага да отделят от парите си за нея, и изглед за промяна на положението няма. С ниски доходи и без собствено жилище, решение като твоето №12 не е приемливо. Да нито една жена не бива да приема за нормално живот със свекърва, но само ако жената е независима от свекърва. Тук нашата авторка е зависима от жилището на свекърва, защото с ниските им доходи не можат да излезат на квартира, а камо ли да изплащат свое жилище.
За съжаление животът е такъв, който не е учил навремето за престижна и високо платена професия, сега е зависим от някой и трябва да търси решение.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ccfaab0876
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   „Тук нашата авторка е зависима от жилището на свекърва, защото с ниските им доходи не можат да излезат на квартира, а камо ли да изплащат свое жилище. “

Не си права, номер 13. 150 лв. са големи пари ЗА ЦИГАРИ. Не знаем, какви пари изкарва приятелят на авторката, а и ти вече я погреба в един дом с тази свекърва. Тя е млада жена, здава е и ще си намери 100% по-добра работа работа един ден или ще ? увеличат заплатата, защо да се примирява с такъв начин на живот за цял живот?
Забравяш също, че не сме се родили с дипломите и с квалификациите. Аз съм се изнесла на 19 г. от нашите практически с дрехите на гърба си и съм си живяла в една стаичка цели 7 години, която сама си плащах, но си ми беше спокойно. През ум не ни е идвало да живеем с приятеля ми при родителите си.
Живяла съм със 150 лв. за храна и облекло на месец и това са си много пари за цигари. Съжалявам... по-добре да си плаща човек 150 лв. наем за някоя стаичка и ще му е по-добре дори при хазяи да живее.
Животът със свекърва има много аспекти, не само финансови. Има жени, които са болезнено обсебващи и ревниви към синовете си и целенасочени унищожават връзката с младата жена. Има жени, които ревнуват от младостта на снаха си и привлекателността и за мъжете като цяло, а след това обсебват малките им деца и ги откъсват и настройват против майките им.
Просто не е естествено да се живее със свекърва. На теб може да ти е трудно с голям заем, но никой не те е карал да си купуваш свое жилище. Човек и на квартира може да живее. Дори с ниските цени на жилищата в момента, не си заслужава, особено при тези лихви, но това е друга тема. Авторката колкото и нисък доход да имала, няма никаква пречка да излезнат на квартира, освен болната връзка на приятеля с майка му. За 350 лв. месечно има нови едностайни жилища в Столицата. В моя роден град пък за 100 лв. можеш цял тристаен апартамент да наемеш. Така погледнато 150 лв. са си доста пари, защото можеш дори в София една стаичка да наемеш за тях, където да живееш спокойно и доволно.
Колко е най-малката заплата в София? Някъде към 500 лв. Доволно ти остават парички за живот. В Провинцията най-малката заплатка е към 350 лв., 100 лв. ти е наемът, 100 лв. са ти допълнителните разходи, дори мъжът също да взима 350 лв. - със 700 лв. могат двама човек да живеят, ако не богато, то поне нормално на квартирка. Аз съм се справяла с много по-малко и от 350 лв. месечно и то на частна квартира в Столицата.
Ще ти кажа една истина - нищо не е толкова скъпо колкото спокойствието. По-добре човек да няма деца, да няма собствено жилище, но да живее на спокойствие. Който създаде деца в такъв дом като на авторката, създава травмирани хора просто.
Който няма пари, може да живее при родителите си временно, но никога, ама никога да не се нанася при тези на партньора си. Това е най-голямата грешка на жените на нашите географски ширини. Не завиждай на такива жени, че щели да получат апартаменти на готово, те са платени стократно и хилядократно с много страдание, нерви, страх, лишения, неврози и психически заболявания.
100 пъти е по-лесно да плащаш лихви на банките, наеми и дори да се откажеш от деца и семейство, отколкото да имаш такова семейство, в което се е навряла авторката. Има по-важни неща от живота от това да раждаш деца и да си купуваш собствни жилища, но горните в никакъв случай не си заслужават, за да се поробиш под бутуша на някоя свекърва. По-добре човек да живее като циганите в колиба и да се оперира, за да няма никога деца, отколкото да живее в такъв дом!!! Крайно е изказването ми, но който познава поне една такава поробена снаха, знае че тайно тези жени често мечтаят за самоубийство и обвиняват децата и мъжете си за нещастието си. Виновна е винаги жената, позвлолила да бъде Робиня Изаура, ако ще 100 апартамента да ? обещават в замяна.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0e1dad7869
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   До №14
Има по важни неща от това да имаш собствено жилище и семейство, деца, да права си. Здравето е по важно, но тя здраве си има.
Не завиждам на никого не си мисли, че завиждам, боря се и аз като всички останали, не съм се оплакала. Мисля, че е правилно да си изплащам собствено жилище и съвет от теб не търся.
150лв в днешно време не са толкова много както си ги представяш. Живяла си с 150 преди 10 години, когато и цигарите бяха 2, 30лв, сега стойността им не е същата и не можеш да живееш с тях. А и авторката преувеличава надали бабата пуши повече от кутия на ден и то скъпи цигари, като си знае положението й всикдневно проси за пари за цигари, не ми се вярва да пуши най-скъпите. Има цигари и от по 3лв, да сметнеш кутия 20 цигари на ден, това са 90лв, а и бабата надали успява да изпроси от сина си всеки ден редовно. Дори и да успява да изпроси всеки ден, дори и да пуши цигари от по 4, 20лв това са 126лв не 150, в всички случай авторката преувеличава.
№14 Представяш ми правилният живот на квартира без деца с любимия. Цял живот с тези показани от теб доходи не биха могли да спестят дори лев. Хайде сега ми кажи След 20-30 години на квартира с любимия накъде, как се плаща наем с пенсиика 145лв, няма места в държавните старчески домове, а частните по скъпи и от наема, жилфонд разпродаде общинските панелки???
Интересно ми е защото имам такова познато семейство, сега са на по 52-62, живеят на свободен наем 320лв имат две дъщери изжениха се децата, родителите им са в жилфонд жилища. Дай идея сега накъде, без спестени пари, без собствено жилище на 52-62.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ccfaab0876
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 15, ти сериозно ли?
Не можело да се живее без цигари? Аз цял живот живея без цигари, а съм жива, здрава и щастлива. Завършила съм висше през 2010 г. и съвсем не е било преди 10 г., когато съм живяла с малко пари. Днес дори има евтини магазини и промоции, които по мое време нямаше. Дори зимнина е нямало как нашите да ми пращат.

„Здравето е по важно, но тя здраве си има. “
Напротив, тя няма психическо здраве и е стресирана.

„Хайде сега ми кажи След 20-30 години на квартира с любимия накъде, как се плаща наем с пенсиика 145лв, няма места в държавните старчески домове, а частните по скъпи и от наема, жилфонд разпродаде общинските панелки??? “Интересно ми е защото имам такова познато семейство, сега са на по 52-62

Забравяш, че авторката е млада жена, не е на 52 години. Както виждаш, децата не си заслужават поне от финансова гледна точка. Не едно семейство в днешно време живее на квартира и дори имат хората деца. За теб може животът на квартира да е смъртна присъда, но това същност си е нормално положение на повечето млади българи днес.
Колкото до нашите старини - не се притеснявай, малка е вероятността след 40 години пенсията в България да е толкова ниска, а и дори България да не се развива ама изобщо икономически и да застине в сегашното положение, все има къщи на село, където можеш дори да се самонастаниш... Баба ми плаща 6 лв. ток и спестява почти цялата си пенсия. Може, всичко може. Държавата не е длъжна да поддържа жилищен фонд за пенсионерите, когато има хиляди пустеещи къщи на село. Жилищен фонд е за самотните майки да кажем, но дори и на тях никой не им е длъжен.

Може да е странно на хора като теб, но апартаментът и децата не са най-важното в живота на човека. Когато той няма едно елементарно спокойствие и дели дома си с такава свекърва, животът не си заслужава. Разбирам, че тайно си мислиш и дори завиждаш (човешко е) на жените, които на пръв поглед са получили апартаментчето си без пари от свекър и свекърва, но цената е много по-голяма от цената на всяка панелка.
Има и други форми на спестяване и инвестиция, освен да купуваш жилище. Случайно съм заета в бранша и мога със сигурност да ти кажа, че в момента (а и в последните 10 г. ) не си заслужава да се купува апартамент. Лихвите са прекалено високи, наемите са прекалено ниски в сравнение дори с днешните ниски цени. Най-много се прецакаха хората, които са си взели апартамент със заем преди кризата. Направо из... ни са. Ние нарочно чакахме да се спука балончето и спестявахме в това време.
В днешно време си заслужава, ако имаш пари в кеш да строиш собствен дом. С мъжа ми избрахме това решение. Живяхме си на квартирка, лишавахме се дълго от много неща, бачкахме много, инвестирахме парите си в собствен бизнес (не в апартамент) и днес си строим къща с много малък заем и при много изгодна лихва. Много хора ни се подиграваха, че сме били бездетни и сме били живяли по квартирите, но който планира внимателно живота си накрая успява. И дете чакаме...

Нищо няма да ни избяга в живота, това важи и за авторката. Когато двама души се обичат, постигат всичко в живота си без помощ от старите. Дори е мечешка услуга да ти дадат апартамент на готово, а при условията на живот на авторката си е чисто наказание да имаш такъв дом.
... Сега ако отидат да живеят на квартира и временно отложи с децата, това не значи, че едва ли не ще завърши в канафката. Малко е вероятно е да се срине целият политически и икономически строи като през 89-та и да свършим като днешните пенсионери. Нещо повече - ние можем да планираме бъдещето си много внимателно, имаме противозачатачни (за разлика от едно време), мобилни сме в ЕС и България (за разлика от тяхното време), имаме хиляди възможности да инвестираме спестяванията си (не само в панелки).

Едно е сигурно - който живее със свекърва винаги завършва като нервно болен и не е щастлив в „безплатното“ жилище.
Признавам, имала съм късмет в живота - взимахме правилните решения в правилния момент, но мога и с много малко да живея, и на квартира да живея и пак да съм по-щастлива от авторката. И с по-малко от 150 лв. мога да живея на месец за храна, ако съм спокойна и в никакъв случай няма да дам и 10 лв. за цигарите на някаква побъркана дърта алкохоличка.

На авторката мога да кажа едно - бягай от там, преди да си забременяла.

„Тя пуши, обича да си пийва“
„Не мога да живея така повече. Преди ме беше карала да вземам кредит на мое име, но й отказах, пак зад гърба му. “

БЯГАЙ ОТ ТАЗИ ЖЕНА И ОТ СИНЧЕТО ?, АКО НЕ СЪУМЕЕ да избере да живее самостоятелно. Казвам ти - МОЖЕ! За 150 лв. ще си намериш стая под наем дори в Столицата.

И двамата с мъжа ми сме от бедни семейства, нямали сме нито връзки, нито помощ от роднините, работим от 18-годишни, СТАВА. Който е търпелив, работлив, има цели, той ги постига!!!
Не се оставяй такава пръчка да те изкара от коловоза ти. Имай мечти и цели, и ако се налага късай с този мъж, щом не може да се справи с майка си, как ще се справи с децата ви?
Собственото жилище и децата няма да ти избягат, но веднъж като си съсипиш психиката, лечението е трудно, да не казвам невъзможно

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0e1dad7869
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   №16 Какво си измисляш? Не съм казла че без цигари не може да се живее, но също не можеш да натрапваш твоя "правилен" живот на хората, не може бабето да не пуши само, защото ти ПРАВЕДНАТА №16 не пушиш. Бабето е над 50 годишна, има си собствено жилище, предлага го срещу гледане. Авторката няма жилище иска да стане близка родина точно на това бабе, ти я караш да завъшва висше а не знаеш как е с учението!? Слагаш й предначертаните от теб коловози, сякъш всеки трябва да върви по твоя път!?? Това е праведният път, пътят към господа, честно на проповедник приличаш.
"живота на човека. Когато той няма едно елементарно спокойствие и дели дома си с такава свекърва, животът не си заслужава. " Авторке виж предложението на №16 самоубивай се, животът ти не си заслужава!!!
За разлика от № 16 аз съм на обратното мнение всеки живот си заслужава дори този на бездомника, дори този на чистачът на еко тоалетни.
№16 Защо слагаш всеки на кантар с твоя живот, мислиш че всеки е достатъчно УМЕН И ПРАВЕДЕН като теб, но уви ще ти съобщя, че не всички сме полубожества и ако ти си мислиш, че си хванала господ за шлифера, ние мислим реално. Живота ти сме го чели в над 60 от темите тук, вече го наизсустихме и те познаваме повече от самите нас. Чудя се само при толкова праведни дела, как имаш толкова много време за този сайт?
По темата.
Казваш заплатите на хората в зависимост от града 350лв-500лв казваш квартирите 150-350лв като сметнеш храна консумативи не им остава за спестяване, по твоите данни, ако всички не станат шефове на фирми, на по 55 години ще се самонастаняват като циганите в чуждите селски къщи да копат картофи и да доят овце. Втълпила си беше и в друга тема, че всички възрастни щом са бедни могат от граждани да станат селяни, че могат да гледат свине, но не става, изкарай си го от ума, от всяка продавачка в магазин, доячка на овце не става. И там се иска професионализъм, а над 60г да учиш нов занаят е немислимо!? !? Не за друго но няма да им стигнат силичките и живота да завършат образованието кравар.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 09cbbb7933
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Според мен по-разумно е младите да живеят отделно. Може да е по-трудно, но е по-правилно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a74d1da5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Смятам, че жена на 50 години не е "баба" освен на внуците си и нищо не я оправдава да не работи, а да експлоатира сина си и приятелката му. Няма гаранция, че не ще се омъжи или ще лиши от наследяване сина си /не знаем нищо за бащата и дела от жилището/. Ако не се изготви прецизен договор, те ще я осигуряват с пиене и пушене и пак може да предпише жилищет о на друг- бъдещ съпруг. Намирм, че е необходим искрен разговор между двамата млади и екзактен договор с юрист. Мило момиче, в никаквъслучай не изтгегляй кредит за тази жена. Тя е лумпен.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a6296be7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   номер 19, АВТОРКАТА е.
благодаря ти за коментара, всичко продължава постарому.
не знам докога ще издържа така, стоя, защото го обичам.
това се опитах да обясня, жена на 55 години не е баба, и няма право да ни експлоатира.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0e1dad7869
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Така е авторке, никой, който вие не експолатирате, няма право да ви експолатира. НОООО ти като ползваш дома й, експолатираш нея, това как да го наречем. Танто за танто. Ако вас ви нямаше 55 годишната госпожа можеше да си вземе наематели, които биха и плащали. Така ли е?
№20 Не си прав плащането на един вид наем /във вид на цигари/ не е експолатация на наемателя!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0a539bb94d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До авторката:
Момиче, ако искаш да живееш спокойно говори с приятеля ти и се изнесете на квартира. С разходите които правите за свекървата може да се плати наем на малко жилище. Оставете я да се справя сама - тя още не е в пенсионна възраст и все ще намери как да се оправи като види дебелия.
От нея няма да се отървете никога но вече ти ще диктуваш правилата. Била съм в същото положение и го казвам от опит.

До№16
Много силни и високопарни думи изричаш.
Имай предвид че един плод колкото и нависоко да е на дървото, колкото и да е сочен и красив идва ден когато пада. И колкото от по високо пада - толкова повече се смачква.

До№17
Браво за коментара към №16.

 
  ...
преди: 11 години, 28 дни
hash: 604a44ed4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Страшен тормоз е това. Финансовия проблем е най-малък. Тормоза и контрола са по-големите проблеми. Ако има някой, който се е разделил с мъжа до себе си поради такава причина, да ми пише, моля, как е преодолял раздялата. Защото на мен все още ми е мъчно за този човек, продължава да му промива мозъка с изискванията си, желанията си, чувството за вина, което представя като синовен дълг.
А да обяснявам цялата история - няма смисъл. Достатъчно е - през по-голямата част от времето не живеехме там, а самостоятелно. Представете си само какво ожесточение има, ако си гледа семейството, а нейните желания не са на преден план. Без да е в нужда при това :)
Та така - няма оправия. И от самостоятелен апартамент връщат, и от каквото решат. Та как преодоляхте раздялата с такъв човек, сина имам предвид. И друг въпрос - такъв ли щеше да си остане цял живот..?

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 0f273b94f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Авторке, тръгни си докато е време. Момчето, ако истински те обича, ще те последва. Все ще намерите къде да живеете. Не се оставяй, защото с времето ще се примириш с проблема и ще се съсипеш. Колкото по-бързо вземеш правилното решение, толкова по-добре за теб.
Пожелавам ти успех.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker