Ужас от домашно насилие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ужас от домашно насилие
преди: 14 години, 11 месеца, прочетена 6351 пъти
От 8 години живея с мъж на семейни начала. Имаме прекрасна 7 годишна дъщеря. Отначало всичко беше прекрасно, но от 2година стана ад, които се превърна в огромен ад. Побоищата станаха жестоки до ужасяващи и почна да посяга на детето и това не го впечатлява. АЗ СЕ опитвам да я защитя но не ми е по силите. Много е страшно повярвайте. Взех много трудно и рисковано решение, смених бравата и го изгоних, но знам, че почне ли да се моли може да се поддам. Посъветвайте ме. ПОМОГНЕТЕ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 11 месеца
hash: 62eee24828
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти НОРМАЛНА ЛИ СИ, как "може да се поддадеш"!!! За детето ти не ти ли е жал, ако нямаш жал към себе си?
БЯГАЙ ДАЛЕЧЕ. Моля те, бягай оттам с детето, веднага

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 62eee24828
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има центрове и горещи телефони, където дават временно убежище и съдействие за намиране на работа. Тука доста се изписа за домашното насилие... Не знам как има хора, които с години търпят такива неща... Трябва веднага да прекратиш ВСЯКАКВИ отношения с насилника... Какво друго очакваш да те посъветват тука! Това е решението, всичко друго е неправилно и жестоко за детето ти

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 6c9d955277
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Насилието може да бъде в различни форми.
Познавам един тип той не смее да удря приятелките си но след всяка раздяла ги подлага на жесток телефонен терор.
Ако не се налагаше да общувам с този човек служебно не бих го правил противен ми е.
Моя съвет е дръж героя в кавички надалеч няма да се промени за добро.

Ще срещнеш нова любов и ще видиш колко е хубав живота.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: b0a4d78254
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В момента думите ''да се поддам'' ми звучат като ''да позволя и да се съглася детето ми да бъде малтретирано и бито''.

Извинявай, но ти каква майка си тогава?
Сама си отговори на въпроса. Аз не желая да те обиждам.
Ако много ти харесва някой да те бие (кой знае, може и да те възбужда това), поне махни детето си от вашето така наречено семейство, за да не живее в този ''ад''.

Затова пледирах (в една предишна история на тази тема) децата на такива майки да бъдат отнемани. И опитът показва, че съм била права.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 62eee24828
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съгласна съм с това да им се отнемат родителските права. Жени, които се съгласяват децата им да живеят в ад, не заслужават да ги имат. Със себе си те могат да постъпват както искат, но нямат право да подлагат детето на такъв ад.

Направо съм възмутена... какви жени и майки сте вие бе... дрипи... как нямате и капчица достойнство!

 
  ...


...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 7773d58fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За мен е недопустимо един мъж да ми удари дори и един шамар, а за побой съм готова да му отрежа ръцете и какво ли още не. Това не е мъж! Още след първия случай на насилие е трябвало да го изгониш нищо, че имате дете. Не се поддавай изобщо. Той не заслужава да има семейство ако ще го тероризира. Бъди силна и нека детето да не се мъчи.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 139d8cc35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моят съвет към авторката е следният - незабавна консултация с адвокат с оглед осигуряване на съдебна защита. Имаме действащ Закон за защита от домашно насилие - не че е символ на висша правна мисъл, но все пак работи. Хубавото е, че производството по този закон е безплатно и бързо. Ако процедурата по призоваване е редовно осъществена, можете да получите решение за по-малко от месец. Има един член 9, ал.3, според който текст актът на насилие се счита доказан само с представяне на писмена декларация от молителя. Мерките по смисъла на закона са следните - забрана за лицето да осъществява домашно насилие, забрана за доближаване жилището, работата и местата за отдих на молителката, временно предоставяне жилището на молителката, отглеждане на малолетните деца само от молителката, налагане парична глоба за ответника. Лошото е, че на практика тези мерки трудно се прилагат - съдът е издал решението си, но няма орган, който да следи за изпълняването му. Все-пак налагането на глоба има известен дисциплиниращ ефект, макар и недостатъчен. Общо-взето статистиката сочи, че случаите на повторност намаляват, което също е добър знак.

Това е моят съвет. Макар и несъвършен, този закон би свършил във вашия случай повече работа, отколкото разните телефони и контакти със социални работници. Моите уважения към тях, но функциите и правомощията им са тотално осакатени, без разбира се, те да имат вина за това.

Ще си позволя и да репликирам номер пет - госпожо, меко казано странно и нелепо е да искате санкция за жертвите на един социален проблем. Наясно ли сте как точно става "отнемането" (както го наричате Вие) на родителски права и какви са житейските последици от този факт? А за самата тромавост на тази процедура изобщо не си струва да се говори.

Възмущението Ви следва да е насочено към насилниците (обикновено мои "колеги" по пол), а не към жертвите на насилието. Работил съм по много бракоразводни дела и мога да кажа, че често пъти психиката на жените е необратимо срината от поведението на съпрузите-агресори. Виждал съм разплакани жени, които идват и ме молят да оттеглям искания и доказателства поради страх от физически тормоз от съпрузите си. Виждал съм съпруг да посяга на жена си в съдебна зала. Поставете се на мястото на жена, търпяла такова поведение години наред и тогава помислете за смисъла на думичката достойнство.

Спирам дотук, защото ако трябва да изразя цялостното си отношение и наблюдения по този наболял проблем, няма да ми стигне цял ден.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 62eee24828
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Господине (7) именно от това съм възмутена, че има жени, способни да търпят насилие с години, и да не си млъднат пръста да осигурят на децата си НОРМАЛНА среда, което са длъжни да направят.

За отнемането на родителските права на тези "майки", не е само мое мнение.Извинете, но не мога да имам добро отношение към жени, които търпят насилие... при това с години... това акъла ми не го побира... и за тяхното безхаберие за собствените им деца.
Аз самата израснах в едно такова недобро семейство и целия ми живот беше съсипан заради това.Получих стрес, депресия, мразех всичко и всички.Тези жени не заслужават уважение и подкрепа... те не уважават сами себе си, и всъщност, не искат да си помогнат. И което е по-страшно, не желаят да помогнат на децата си!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: f2379375cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здрасти, аз съм социален работник и ще се опитам да ти дам някаква насока. Самото насилие се проявява в различни форми. То може да бъде-телестно, физическо, малтретирано и в твоя случай побои. Едно не мога да разбера как си понасяла всичко това толкова дълго време.Не помисли ли за себе си и за детето?Жени,които позволяват децата да живеят в такова семейство не са способни да раждат деца.Те не заслужават никакво уважение.

Наскоро излезе един закон за домашното насилие-не че всеки го изпълнава, но си има своето правно значение.Виждала съм какви ли не сцени-разплакани жени, които ги е страх да потърсят помощ от социални служби и т.н.

Съществува превантивна превенция за защита на посегателството на член от семейството било то подложено на домашно насилие, малтретиране на дете,което накарнява личното достойнство. Също така съществуват и горещи линии и намиране на подслон. Много се изписа напоследък за домашното насилие.
Много се чудя и на другите родители как не си мръдват пръстта да защитят своето дете.

И МЕЖДУ ДРУГОТО НЕ СЪМ СЪГЛАСНА С МНЕНИЕТО НА НОМЕР 7, ЧЕ СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ НЕ СИ ВЪРШАТ ДОБРЕ РАБОТИТЕ, А ТОВА В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ НЕ Е ТАКА. ВСЕ ПАК АЗ СЪМ СОЦИАЛЕН РАБОТНИК И БИХ ДАЛА ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ ЗА ДА УСИГОРЯ НОРМАЛЕН ЖИВОТ КАКТО ЗА ТЕБЕ И ЗА ДЕТЕТО ЕСТЕСТВЕНО. ОБЩО ВЗЕТО СТАТИСТИКАТА ГОВОРИ, ЧЕ СЛУЧАИТЕ НА ПОВТОРНО МАЛТРЕТИРАНЕ ПОСТЕПЕННО НАМАЛЯВАТ.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: b0a4d78254
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 4 до номер 7: Експозето ви е изключително компетентно, искрено се радвам,че човек запознат с материята може да даде съвет.

Що се отнася до моята реакция, както и на други майки относно ''отнемането '' на родителски права на майката (по-точно ще бъде да кажем и на двамата родители, майката в качеството й на мълчалив съучастник), аз самата, като майка, недоумявам как бих търпяла и приела пред очите ми да бъде бито и малтретирано детето ми.

НЯМА сила и никакъв ''агресор'', които биха ме спрели. Всичко останало е само добре прикрито оправдание за собствената им слабост.

 
  ...

...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 21df162cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравеи, ще ти кажа нещо, наи мъчително е за детето, аз съм преживяла такова нещо и знам как е, мн тежко го изживявах,жголемите понякога не мислят и не виждат какво пречиняват на децата си, не виждат че те наи много страдат, помисли за детето си, може и сами да се справите с него, благодаря на Господ, баща ми се пооправи, и вече не прави така, все едно е друг човек, като видя че може да остане сам, се стресна и вече си седна на дупето, така е ти сама прецени ко ша правиш, от теб зависи всичко.... успех, и не се предаваи... lonleJangel

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: c5a119bf8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе, хора вие помагате на жената или е критикувате.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: f1b373f99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Към авторката. Какво става, обади се. Ние тук си говорим, но е важно твоята позиция по въпроса. Кажи, какво смяташ да предприемеш, или вече си предприела?

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: fc6a9973ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Просто човек, който уважава себе си и се обича не би позволил това да му се случва и на него и на децата му.

Здравейте! трябва да съберете сили да повикате полицията, да си изкарате медицинско на вас и детето ви от съдебна медицина, поискайте от личния си лекар талон за преглед при психолог. Това е като хронична болест, често жертвите се примиряват с насилието върху тях, но не бива. И да си тръгнете няма да ви е лесно, но поне имате шанс, а сега сте в клетка, като животно в зоологическа градина или цирк - ядете бой, дават ви да ядете, за да може да ви показват за забавление и пак отначало. Това не е живот.

Кажете си - аз няма да търпя повече това.

АЗ СЪМ ЧОВЕК, ИМАМ ДОСТОЙНСТВОТО СИ И ЩЕ СЕ БОРЯ ЗА СЕБЕ СИ И ЖИВОТА СИ. АЗ НЕ СЪМ НИЧИЙ РОБ, АЗ СИ ПРИНАДЛЕЖА, АЗ СЪМ БОГОПОДОБНА, ЗАЩОТО СЪМ ДЕТЕ НА ГОСПОД И ТОЙ НЕ БИ ОДОБРИЛ ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С МЕН - НЕГОВОТО ДЕТЕ.
АЗ НОСЯ ОТГОВОРНОСТ И ПРЕД И ЗА ДЕЦАТА СИ, ТЕ РАЗЧИТАТ НА МЕН. АЗ ЩЕ ПОБЕДЯ СТРАХЪТ СИ.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: d65354227b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравей ! :) извинявай ама как може да кажеш за човек при положение че е посягал както на теб така и на детето ти че можеш да се поддадеш !?! Едно ще ти кажа бъди умна и не се занимавай с него понеже отначало може да се държи добре с теб и ти да се поддадеш както ти самата каза ама после всичко ще се повтори ... намери си друг и бадете щастливи и той да се сагласи и да си отгледате дъщеричката ! :)

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 82f23cae85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   От номер 7 до номер 9: Моля да не тълкувате превратно думите ми, никъде не съм казал, че социалните работници не си вършат работата. Казах само, че функционално не разполагат с достатъчно възможности да въздействат на нарушителите. Колкото и прекрасен и подробен социален доклад да изготвите, той сам по себе не може да обезпечи сигурността на жертвите. Нито ще превъзпита извършителя на насилието. Иначе съм съгласен с казаното, че нормативната уредба се изпълнява трудно.

И пак до авторката - вчера цитирах по памет най-важните положения от закона, но днес направих допълнителна справка и забелязах, че съм пропуснал да ви уведомя за нещо важно. Ако искате да се ползвате от тази защита, можете да подадете молбата в съда в едномесечен срок от датата, на която е осъществен актът на насилие. С пропускането на срока губите възможност да искате заповед за защита вследствие на конкретното посегателство. Така че побързайте! Другият вариант е да отнесете случая си към директора на дирекция "Социално подпомагане" - аз поне не Ви съветвам да го правите.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 34d62bb211
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не се подавай на този човек повярвай ми всичко започва отначало бори се в името на детето да си щастлива и спокойна.След като веднъж е започнал да посяга няма начин да се промени .Помисли за себе си и за детето не се страхувай потърси и помощ ако неможеш да се справиш изживяла съм този ад и знам какво е не се поддавай на думите му в името на детето .

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: c634517216
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   В никакъв случай няма да отстъпваш! Продай си жилището, ако е твое и отиди на място, където нама да може да те намери! Щом е посегнал веднъж ще го прави и за напред мисли за детето!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: cba15bf9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Подай молба за развод,извади си медицинско.Осъди го и поискай забранителна заповед да не може да приближава там на колко разстояние беше до твоята къща.Може и адреса да смениш заради спомените,които ще ти донесе ;):) Знам,че е лесно на приказки,но не го ли направиш дъщеря ти ще страда много и повярвай ми може това именно да я тикне към пропастта :) Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: e48e4084f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Бягай далече аз живях в този кошмар 11 години казвам ти не се поддавай става по лошо стигнах до изпочупени ръце челюст но си казах край и сега осъзнах колко глупаво е било да го търпя 11 черни години

 
  ...

...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: b8bfc096a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Това ще е поредната грешка ,която ще направиш. Махни го от живота си. Побоищата и скандалите никога няма да престанат ,ако продължиш живота си с този човек . Цял живот ще бъдеш малтретирана и унижавана.Избора го правиш ти, но от него ще страда и детето ти. Този живот ми е добре познат и напълно те разбирам. Аз направих своя избор и никога не съжалявам за него.Живота ми предостави нови възможности далеч по-добри от това което имах. Сега съм щастливо омъжена и се радвам на това което имам.Добър съпруг,който ме обича и прекрасна дъщеря , която се радва на всичко което има.Живота ме научи да се боря и да знам какво искам и какво ми трябва.Никога не съм съжалявала за постъпката си и винаги бих посъветвала жени ,който са в подобно положение да се борят за щастието си и това на децата си.Успех.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d02257ba40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   В никакъв случай не му давай втори шанс, защото адът ще продължи и това ще увреди психиката на детенцето!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 657256aa1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Сега дъщеря ти е вече на 10 почти на 11 години има ли промяна мъжът, с когото си живяла далече ли сте от него ,когато прочетох историята, много неприятно ми стана.

Аз също съм преживявал моменти от домашно насилие бях 7 клас -13 годишно лапе . Сега съм на 19 - вече работя и тези лоши моменти съм ги забравил, имам прекрасна сестра на 6 години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker