Да подам ли молба за развод или да продължа този начин на живот? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да подам ли молба за развод или да продължа този начин на живот?
преди: 14 години, 11 месеца, прочетена 9543 пъти
Ето и моята история. Омъжена съм от 14 год. Преди две години станахме кумове на хора, които не познаваме добре. Въпросната кумица започна да звъни на мъжа ми по всяко време, когато и скимне. Когато се събирахме по поводи държанието и беше доста подозрително, но нали сме им кумове не обърнах особено внимание. С времето и коментарите на хората започнах да се дразня и казах всичко това на съпруга си, а той отвръщаше, че съм луда и няма нищо тревожно и че е спряла с телефоните обаждания. Но на едно събиране случайно разбрах, че тя му е звънала да му каж,е че е бремена от там последва и поредния скандал, в който излязоха и други неща.

От няколко месеца не сме излизали с съпруга ми и децата заедно и когато споделя с него защо е така поне една неделя да излезнем той ми отвръща аз съм на риба давам ти пари ходи където искаш, а никога не е бил такъв мисля си, че или кумицата ми е замесена или на него вече не му пука за семейството никога не ме беше обиждал, а го направи пред нея и в момента не знам какво да правя имаме две деца, но това не е живот в недоверие и незаинтересованост. Кажете ми да подам ли молба за развод или да продължа този начин на живот не знам каквоо да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 11 месеца
hash: 5074418a8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това за първи път ли се случва през тези 14 години?А как беше преди, излизахте ли?
Не знам, може и да няма нищо, а може и да има. Мъжете превъртяват в една определена възраст.Изчакай малко, то с времето ще се разбере какви са нещата.Дали да го оставиш или не, нещата опират до това: ти искаш ли да живееш с него, или не.
Но действай само когато си взела твърдо решение. Ако пак те обиди го остави.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: d7c91c291f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За всички тези години това се случва за първи път.Той коренно се промени.Преди не излизаше никъде без нас ,а сега се чуди как да се отърве от нас поне това са мойте виждания

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: c781d088e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз винаги съм била за това,че човек трябва да си казва това което мисли.Седнете и поговорете като зрели хора,кажи си болката,питай го той как вижда занапред живота ви,но ако е само заради децата е безмислено,края пак ще е същия.Питай го дали това иска,да развали семейството си,дава ли си сметка какво прави наистина и какво иска той самия.Дали за него тези години не значат нищо.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: f358a86454
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Помисли добре преди да вземеш някакво решение, възможно е и ти да си станала по мнителна, а това да го е поотбласнало. Моя съвет е да се дистанцираш малко, дори дай вид на спокойна, усмихната и щастлива жена. Ако трябва дори го накарай да поревнува. Но всичко това става с времето. Вероятно сама ще усетиш нещата. Имай предвид, че повечето мъже не обичат мърморещи, ревниви и слъзливи жени. И аз съм жена, преживяла съм доста неща, бъди силна и ако си заслужава бори се за неговото доверие и внимание. Ако ли не, помисли и за другия вариант. Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 034f75b0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не знам дали би могла да поговориш с него, едва ли би ти казал ако има нещо "по-така". Съмнявам се да се заблуждаваш при положение, че сте 14г заедно, но едва ли е нужно веднага да мислиш за развод. Аз лично първо бих се убедила в наличието или не на връзка. Дори да има тези години брак не можеш да ги захвърлиш просто ей така. Ако трябва да съм честна ме подразни и момента с рибата- а ти с децата. защо той не ги гледа през почивните дни а ти да не отидеш някъде? Ден, два далеч от семейството биха ти помогнали за изясняване на ситуацията:)

 
  ...


...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: d7c91c291f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Никога не съм ходила някъде без децата. Съмненията са ми защото и хората го виждат че е прекалено близък с нея винаги зарад нея стават скандалите.Никога не сме се разправяли така както сега за тези 14 год. А начина му на общуване с мен не ми харесва. Някак страно е да ми каже че сме на рожден ден да отидем детето да каже айде да си ходим че ми се спи и той да се обърне и да ми каже да ти поръчам такси да си ходите мисля че след като сме отишли заедно би трябвало и заедно да си тръгнем но понеже тя е там по добре вие си вървете пък аз да си остана на спокойствие .Незнам какво да мисля но в крайна сметка съм на 31год и не мисля да си съсипвам нервите ще потърпя още малко докадето мога и може би наистина е по добре да се разделим Няма да позволя някой да се подиграва с децата ми нито пък с мен.Разбрах че не си заслужава да търпя всичко в името на децата защото и на тях няма да им е добре баща им да се прибира за едното спане или въобще да го няма че бил на риба или лив или каквото и да било и да не обръща внимание на никого все пак и ние сме хора и носим души

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 8f3c07f551
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом не е бил така груб и отчужден през тези годиин, нещата не са непоправими. Дори да се е увлякъл, ще премине. Друг е въпросът- чия беше инициативата да кумувате. Не се ли познават отпреди точно мъжът Ви и другата жена.
Бих избрала поведение, утвърждаващо доброто в брака ви. Спокойствие, внимание. Мълчете загадъчно, в никакъв случай не правете скандали. Не бих подела откровен разговор, защото съществува риск да вземе решение не в полза на семейството. В никакъв случай не избързвайте с развод. Но и не допускайте умилкване около съпруга си. Нека се чуди какво знаете и какво -не. Отделете време за козметика, прическа. Излезте с приятелки. Но ненатрапчиво.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 5f0c132efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Всички преди мен са направили толкова интелигентни коментари и на място, че само мога да добавя следното:
- когато са предали доверието ти и са те наранили, както е постъпил съпругът ти в случая, ти дори и да простиш - няма да забравиш случилото се и всеки следващ път,когато забележиш нещо подозрително в съзнанието ти ще започва да свети лампичка и това ще е проблем за теб, защото ще те прави несигурна и изнервена - зле и за теб и за децата и околните. Където има неистини, знаеш приказката за "лъжливото овчарче" винаги някой го отнася или овчарчето или овцете.
Ти не знаеш, какви са отношенията им - гадаеш и се изнервяш, чувстваш се пренебрегната.
Тази забежка може и да премине с времето и да се разпадне от само себе си, въпросът е ти дали искаш да преглътнеш всичко това и като го преглътнеш да не ти заседне в гърлото?
Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 4946e86451
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами според мен не се развеждай ,семейство с 2деца се е изградило стъпка по стъпка ,но някак си се отстранете от тях забравете се. А дали е бил снея или с някоя друга през годините то не само вие а и почти никоя жена неможе да е 100% сигурна в мъжа си.Ако трябва махнете се от този град само и само да се разбие връзката м/у вас и кумицата. А колкото до излизанията и ние никаде не ходим,живеем на село и сме ограничени и с приятелски семейства и знаеш ли че май макар да е скучно каточели е много по-спокойно положението ни, и ние сме семейни от 16г. с 2 деца.И от една макар и основателна ревност не бих се развела.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 5f0c132efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сетих се за нещо много шантаво ама може да свърши работа.
Защо не поканиш кумът да прекарате заедно уикенда да се разходите в някой красив град като Трявна, да се разходите край езеро, да обядвате заедно. Няма ли да е забавно да си размените ролите с кумата и тя и мъжът ти да започнат да ревнуват. За мен ще е забавно и много готино отмъщение по женски.

 
  ...

...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 23c71c6836
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А какво би се променило,ако на една хартийка пише,че сте разведени?Ще можеш ли да го заличиш в съзнанието си,да го издълбаеш от сърцето си,да го изтриеш от сънищата си,да откриеш баща за двете си рожби,а той ще се промени ли?Много е трудно да си потърпевш,но ако не можеш да му въздействаш с неговите номера /защото и това не е за всеки/,то опитай с пренебрегването му,излизай с децата на разходка,на гости,без да знае къде сте,събуди любопитството му!Може да се осъзнае,че го избягвате.Най лесно може да се разделите,но децата ше ви свързват доживот,Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 034f75b0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм №5 и съм напълно съгласна, че си прекалено млада за да търпиш такова отношение. В смисъл, че огромна част от живота ти тепърва предстой. И съм абсолютно против да се правиш, че всичко е ок в името на децата, аз лично не бих-имам две:)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: d7c91c291f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Мисля да видя докъде ще стигне всичко това и ще реша В момента това и правя гледам да изляза когато знам че се прибира На безразличието ще отговоря със същото.А на №12 ще кажа че съм израснала в такова семейство и знам какво е двама родители да са си чужди ние предпочетохме без баща да сме но щастливи В името на децата бих стигнала до крайност за да са щастливи .

Някога казах мойте деца няма да живеят моят живот с цената на всичко ще ги предпазя.Благодаря за всяко мнение но в крайна сметка не бих позволила човека който е баща на децата ми ,човека когото уважавам и обичам да се подиграва с нас макар да се познаваме от деца вече си мисля че хората се променят коренно и ще потърпя да видя до къде ще стигне всичко това но никога няма да се дам така лесно.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 8f3c07f551
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Много трезво мислиш. Не мисли, че е предателство ако се е увлякъл. Дори и да не признае, той ще го осъзнае и мисля, че много мъже си правят изводите негласно и не продължават лековато да живеят.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 5800e58a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Радвам се, че си трезвомислеща. Ако промененото му поведение се толерира(т.е. абстрахираш се от необосновани ревности или изчакваш да мине тази ситуация), никой няма да те разбере, а камо ли да адмирира. Сега, ако му се размине, чакай втора серия. Ако наистина иска семейство с вас, ще се бори. Но ти го накарай,както прецениш за най-удачно. Вземи живота си в свои ръце, за да не те манипулират други. Нали можеш и сама да си поръчваш такси, щом ще се прибираш, а той ще си остава да си поживее. Пълно е с такива истории. Не вървим на добре, а към пещерния живот и мислене. С размахване на смешния лозунг за "моралистите". Думата "морал" не е срамна и не води до "срамни болести".

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: a4bb9f6fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Скъпа мъжа ти си е имал авантюра с това девойче още преди да им кумувате. Очевадно е. И сега си излиза с нея и се чукат а ти чакай в къщи да ти донесе риба. Знам трудно е да търпиш и да те правят на будала, но ако искаш да си запазиш семейството се стегни и му докажи на твоя, че си много по-добра от онази. Купи си еротично бельо, напарви косата, ноктите и му направи един стриптийз довечера. Прави секс с него като за последно, после се оттегли, не му обръщай внимание известно време, дръж се така все едно че си имаш друг. И гледай дали ще те забележи изобщо.Ако се усъмни, значи не си е изгубил напълно акъла по другата и все още има надежда за вас да спасите брака си.Успех.Пиши развоя на нещата.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 862cef655b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Мила моя,не знам за преди комуването но сега обезателно има връзка извън семейството.Вярно е че няма еднакви ситуаций в живота но мъжете са биологичен подвид и си приличат по почти всичко.Минах от там,при мен беше същото ама абсолютно.Само че аз задавах въпроси и вдигах скандали директно.И мен ме обявяваха за луда и за параноичка.Питах и ме лъжеха и приятели и той.Мина много време.Какво ли не пробвах:излизах сама без него-не му пукаше,не му говорих-още по-добре за него,горових за детето и това което му причиняваме и отговорът беше"Ами да,ти си лоша майка и непрекъснато вдигаш скандали".Чуй ме и имай търпение да прочетеш всичко което ти пиша макар и пообъркано.Хвани го!Задължително !!Ако го оставиш сега винаги ще се обвиняваш че може и да не си /била права.Иначе ще продължава да те прави на посмешище,поведението му ще е обида за теб и за всички останали ти ще си виновна.Недей прибягва до помоща на приятели/негови и твой/.Не питай директно никого.Ако имаш пари наеми някого,имам предвид професионалисти/опитай в интернет при частни детективи/.Ако ли нямаш като мен то купи си подслушвателно устройство.Дай го да ти го пригодят за запис защото директното подслушване първо е наказуемо,второ работи при определен обхват.Ами ако е за риба или в някой хотел.Има устройства със сим карти.Позайнтересувай се и си купи.Ако няма нищо сложи пепел на случката изхвърли записи,ако имаш такива и забрави.Ако обаче го спипаш махай се веднага независимо колко ще ти е тежко.Послушай ме,защото аз останах,но никога не забравих това и никога и за нищо не му вярвам.Пък и още нещо прави са хората като казва,че"Едно куче научи ли се да яде л...а,никога не престава" вярмай ми.Успех!!!

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 40784aedbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   За съжаление прочетох статията много късно.Искам да знам какво развитие има тази история.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 23bb7eea56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Мила, виждам че си толкова объркана от така поставената ситуация и незнам как бих могла да ти помогна, но в никакъв случай не се оставяйи на течението той си прави хубавото а, твоята младост да се похаби само защото трябва да имат децата баща и то какъв.
Много хора търпят подобно поведение но поне финансово са осигурени дацата им и намират начин да се разнобразяват самите те което естествено става със средства. Не може ти да си броиш стотинките и да не обръщаш внимание на това което става. И тези негови родители невиждат ли какво става илисе правят така е по-лесно, все друг да е виновен но не и техният син.
Ами те като го жалят толкова , не им ли жал за внуците им.
А ти имаш един свят дълг да отгледаш и предпазиш децата си. Родителите му защитават голям мъж който си сваля пантолоните без да се замисля, а ти няма да мислиш малките се деца та това е безумие.
Потърси помощ от родителите си, отиди при тях за кратко да си изяниш нещата без да ти мярка пред очите той.
Ине казвай къде отиваш с децата на никой.
Предопреди родителите му, да обърнат внимание на промлемите на синът им. Че няма да търпиш безкрайно.
Знам много е лесно отстрани да даваш съвети но е трудно, да вземеш решение, но теб те чака никой друг няма да го направи вместо теб.
Желаяти успех и кураж.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker