Безпаричие, моля дайте ми съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Безпаричие, моля дайте ми съвет
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 5017 пъти
Здравейте, : )

Момче съм на 20 години съм, уча висше образование. Не знам как ще прозвучи това, но училището много наистина много ми върви от малък до сега. Уча в СУ в София. Бедно семейство сме. Живея само с майка ми, която наскоро претърпя тежка операция. Едвам свързваме двата края, всичко отива за обучението ми и за храна.

В София съм на квартира при роднини - не мога да си позволя общежитие и ТУК идва проблема. Родните при които съм ме карат да гледам болен човек в следобедните часове и нямам как и да работя. Ако не го гледам ще ме изхвърлят. Майка ми стигна до болницата именно заради това - цял живот безпаричие, живеейки ден за ден само за мен.
Писна ми да гледам сълзите в очите й като знае че не мога да съм наравно с другите. В нашия град няма работа. Наистина идва момент в който не се издържа, а улицата е без изход.

Какво мога да направя? Да си продам някои орган? Да открадна? Да се занимавам с незаконни работи? Това ли е светлината в тунела? Нямаме пари да видим дали след операцията всичко ли е наред.

Моля за съвет преди да съм направил някоя глупост?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: d237df9486
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много съжалявам да чуя това! Наистина в много деликатна ситуация си с твоите роднини. Не знам, дали моите съвети ще ти помогнат, но все пак мисля да ти ги кажа. Поговори с твоите роднини и им обясни, че ти е трудно да се справиш с такива отговорности. Другият вариант е да си потърсиш допълнителна работа и тогава да излезеш на общежитие. Но там може да не ти харесат съквартирантите. Още колко време ти остава да следваш? Но все пак си мисля да продължаваш да си търсиш работа. Успех и ни пиши.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f05b325a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кофти ситуация, но не прави глупости. Говори с тези твои роднини и им кажи, че не можеш да се грижиш за тоя човек, защото трябва да работиш, за да можеш да завършиш. Отиди на общежитие, ако трябва...

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 9688b857ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нямаш ли приятели в университета или поне още 2-3 момчета с които да сте си симпатични и да сте на един акъл. Можете да си немете евтина гарсониера или боксониера в крайните квартали и да си делите наема и разходите, а междувременно да си намериш някаква работа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f7a4a9be7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Намери си работа и ако имаш приятел или приятели ги питай да поспиш при тях малко докато си стъпиш на краката, аз бях така по подобен начин. Но сега съм добре даже помагам на наще с кредита.

В каква страна живеем....
Успех и пиши :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b052510576
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо толкова негативно мислиш? Как ще имаш пари ако не работиш? Потърси си работа и се изнеси от квартирата на твоите роднини. Стани самостоятелен, както много други хора по света. Престани да мислиш за глупости, за сълзите на майка ти и други драми, а си направи план за бъдещето. Ако момента е такъв, че не можеш да започнеш работа, то планирай бъдещето, мечтай и гони целите си, само така ще си щастлив и ще имаш пари. А ако си продадеш органите, ще похарчиш парите и после какво ще продаваш?

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1853aa3a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ти си млад, енергичен, жизнерадостен, НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ! Най лесно е да сведеш глава, НЕ БИВА живота е пред теб, цената на всичко хубаво се постига с много болка и страдание. ПОМНИ едно САМО НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ще видиш че един ден си е струвало, всичко се връща на този свят, на никой нищо не му е дадено дарум, или ако е му е отето твърде рано. Сподели как се издържаш, ще се опитаме да ти помогнем с каквото можем, било то и само съвет, кой ти помага с парите, какъв ти е бюджета на месец с който разполагаш, питам те всичките тези работи с надеждата да озная повечко за теб и да ти помогна с каквото мога :) САМО НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!!! Стискай зъби, един ден роднините който те използват ще ти се молят за помощ вярвай ми, другото което ми минава през акъла е, че щом само ти се грижиш за този стар болен човек, нищо чудно да ти заещае всичко което има, само и само за това че си се грижил за него, обикновенно така става, а ти самия дори и не подозираш

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ec11d13a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Защо не се прехвърлиш задочно? Ще ходиш по 10 дена в семестър на очни и после само за изпитите. Така можеш да започнеш и работа.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 90e55c1106
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така аз съм автора. Благодаря за съветите.
Вече е 2ри семестър, записванията за общежития са другата семестриална година. Квартира - нямам опция. Ще го бутам този семестър някак си. То е ясно, че няма да се предам, не съм се отказал и не бягам от работа - като имам свободно време и съм в моя град събирам по някой лев, я да нацепа дърва, я по строителство - не бягам от работа. Написах историята не с цел съжеление, а просто малко съвети.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ea3147892f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Потърси си работа като барман или сервитьор, продавач в книжарница или нещо подобно. Като видиш обява отиди лично и си дай св-то и мотивационно писмо, завържи разговор с хората, питай дали има интервю за одобрените кандидати - направи така, че да те запомнят и да знаят, че имаш интерес. Ходи по интервюто без да казваш на никого - не казвай на роднините, а го прави в свободното си време - ако трябва кажи, че имаш допълнителна лекция или нещо подобно. Търси си работа. Гледането на възрастен човек не е лесно и реално погледнато те не те приемат ей така на добра воля единствено - ти гледаш този човек и те ти заплащат с това, че ти спиш при тях. Реално погледнато, ако не беше ти, те щяха или да наемат човек или някой от тях да не работи. Тези часове може да прикараш в работа и да си платиш общежитието или част от квартира. Не е нужно да можеш да си позволиш сам квартира - не може ли да се уговорите 3-4 души да живеете заедно? Поне като си на общежитие или квартира ще можеш да кажеш какво искаш и харесваш, а не да се чувстваш като на гости, въпреки че съжителството с много хора не е лесно. Не се предавай, а продължи напред. Иначе както горе казаха може да опиташ и задочно.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4b11731171
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм момиче на 20, имам няколко идеи, дано ти помогнат! :)
1. НИКОГА НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙ! ИМА СВЕТЛИНА!
2. Прехвърли се задочно. Отделно говори с преподавателите си и им кажи да минаваш малко по - тънко, поради сложността на ситуацията. Знам, че не искаш, но това е начина.
3. Вече учейки задочно, започни работа. Още същия ден се изнеси, намери отнякъде 100 лева и иди при някоя баба съквартирантка. Те са мили хора, вярвам и няма да ти пречат.
4. Давай смело напред!
Желая ти успех, приятелю и дано Бог бъде с теб! Не се отчайвай, отчаянието е грях. Вярвай и върви смело напред.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0ea3335abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Изучи се и бягaи нa дaлеч от тук. Спaсявaи се в СAЩ, Aнглия, Гермaния или другaде. Aз съм в подобно положение и съм го решил, дрешките в чaнтaтa и дaлече от Бългaрия. Aко се реaлизирaм нa зaпaд нямa и дa си помисля дa се връщaм. Колко хорa избягaхa и се спaсихa от мизериятa. Докaто Бългaрия се опрaвлявa от мaфиятa, зa нaс бъдещето е в другa държaвa.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker