Дъщеря ми ме краде - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (106896)
 Любов и изневяра (25635)
 Секс и интимност (12571)
 Тинейджърски (20979)
 Семейство (5454)
 Здраве (8513)
 Спорт и красота (4411)
 На работното място (2511)
 Образование (6642)
 В чужбина (1426)
 Наркотици и алкохол (999)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1570)
 Други (15273)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми ме краде
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 14445 пъти
За първи път пиша в този сайт, защото вече не знам какво да правя. Дъщеря ми е на 15г. и непрекъснато краде от семейството ни аз, съпруга ми и другата ми дъщеря, която е с 2г. по-голяма от нея. Всичко започна преди няколко години, била е някъде на 10-11г. тогава взе 100лв. и ни излъга, че си е играла с тях в градината и вятърът ги е отвял и аз и другата ми дъщеря като пълни глупачки търсихме из градината парите, след време си призна, че ги е изхарчила за някакви игри. Мислех си, че това никога няма да се повтори, но съм се
лъгала. Крала е от собствената си сестра, а аз след това
възстановявах сумите всеки месец, без да казвам на съпруга си.. Постоянно рови нявсякъде из къщата за пари, бърка ни по джобовете. Теглила е от кредитните карти. Миналата нова година открадна 350лв., които бяха приготвени за новогодишен подарък на нея и сестра й. Та да не ви разказвам каква Нова година прекарахме.. Последното й престъпление, ако мога така да го нарека беше минала седмица, на 3 февруари имаше рожден ден и събра 100лв. за един ден похарчи 20лв. и то за ядене, другите 80 ги даде на сестра си да ги пази, за да не ги изхарчи, но вечерта се скарали и тя си ги поискала обратно. Предупредих я да не ги харчи да ги даде, тя не, щяла тя да си ги пази, а това е невъзможно. Тази неделя ходиха до мола да си купят дрехи и т. н и по-голямата ми дъщеря видяла, че всичките й пари са по 10лв., а преди това аз бях теглила от банката 380лв. и ми ги дадоха на по 10лв., дала някакво глупаво оправдание. Днес седнаха и с по-голямата поговорихме изчислих парите и се оказа, че за по-малко от седмица сме изхарчили 300лв. 180лв. обаче не ми се връзваха къде са отишли и явно ги е откраднала. Забравих да спомена, че и много сметки е правила на джесеми 70-80лв... Съпругът ми я е бил няколко пъти, но никаква промяна. А най-жалкото, е че ни гледа в очите и ни лъже. Незнам какво да правя вече, моля Ви за съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 52

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8f961f281b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Съпругът ми я е бил няколко пъти, но никаква промяна. А най-жалкото, е че ни гледа в очите и ни лъже. Незнам какво да правя вече, моля Ви за съвети. “

Каквото повикало, такова се обадило.... вие сте родителите на това дете и ваша е вината, съжалявам. Не си мислете, че с бой ще стане - вие сте пропуснали времето за възпитание. Деца над 7-8 г. вече не се подлагат на възпитание, а само на мотивация като при възрастните хора. Дъщеря ви има някакви психически проблеми и вместо да я биете, изслушайте я, разберете мотивите ? или в краен случай я изпратете на психолог.
С бой нищо не става, както и с ходене по МОЛ-овете и натякване, колко по-голямата била по-добра от нея. Вместо да си харчите парите за материални глупости, хванете и покажете на вече порастнатлото си дете, че любов и грижа могат да бъдат изразени и по друг начин, различен от подаръци и други материални неща. Мисля, че тя е свикнала да получава внимание и любов само по такъв начин и когато нещо ? липсва иска да си достави тези положителни емоции с шопинг.
Каквито са родителите, такива и децата.
На първо време вие самите демонстрирайте друг начин на живот, преди да го искате от дъщеря си. Научете се да изразявате любовтта и вниманието си не чрез материални неща, а чрез думи, прегръдки, внимание и жестове.
Дайте отговорности на дъщеря си, включително джобни пари, които сама да си разпределя. След 3 г. ще е пълнолетна, как ще я пуснете така в света? Тогава ще може да взима и кредити и какво ли още не.
Ако не се чувствате в състояние да се промените или да промените отношението си към нея, ами платете на психоаналитик. Много по-добре инвестирани ще са парите ви, отколкото в поредния нов парцал от МОЛ-а. Всеки прави грешки, няма и перфектни родители, но да биеш детето си, да го обвиняваш и да го режеш отвсякъде - това е грешният път. Детето ви има нужда от любов, подкрепа и внимание, не от поредното наказание, то има нужда от отговорности и ПРИЗНАНИЕ.
Подайте ръка и простете... или загубете детето си. Няма средно положение.

п.п. - Поговорете с дъщеря си на едно ниво - очи в очи като равни възрастни хора. Питайте, какво иска от този живот? Дайте ? отговорности - например давайте ? пари да плаща сметките. Ако плащате по банков път - ами отпуснете ? бюджет и всеки ден нека тя да купува хранителни продукти и да готви например. Нека види, колко е трудно да напазаруваш за една определена сума и да нахраниш 4 човека с нея, нека пипне пари и види, колко струва живота на един човек, да се учи да прави грешки, но и да пести да кажем...
В моето семейство нямаше никога подаръци и глезотиики, но винаги съм имала някакви джобни пари и винаги съм знаела, къде ми е спестовната книжка и винаги нашите са ме взимали с тях в банката и по институциите, давали са ми пари да пазарувам хранителни продукти и 1 ст. не съм им взела и никога не съм ги лъгала, но преди това са ми давали парите в ръцете и са ми имали доверие (винаги съм знаела, къде да ВСИЧКИТЕ им пари). Никога не са ме обвинявали в кражба (а имаше такава, братовчед ми ги открадна). Вие сигурни ли сте, че тя е крала същност?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 45de34fb38
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами вземи да я набиеш и ти! После може пак съпругът ти да я набие и така да я тупате като боксова круша до припадък. Какво да ти обяснявам за отношения родител-дете, да правилно възпитание и т. н. като ти най- невъзмутимо казваш " Съпругът ми я е бил няколко пъти... " сякаш е най-естественото нещо на света.
Не разбираш ли че тези кражби е нейният начин да изрази нужадата от помощ и разбиране. Заведете детето на детски психолог, но трябва да ходите и ти и мъжът ти за да разберете къде грешите. Защото вашите грешки са кардинални, а още по-лошо вие не ги осъзнавате като грешки, а мислите че така е нормално.
Честно казано, не знам дали модовете ще публикуват тази част от коментара ми, но без да те познавам такава злоба и гняв изпитах към теб и към всички родители, биещи децата си. Аз самата бях малтретирана от изтрещялата си майка и знам как се чувстваа дъщеря ти. Честно, ако ми падниш ти или съпругът ти, с удоволствие бих ви пребила. Защото и ти си в не по-малка степен насилник от него, нищо че не си я удряла лично, а защото си мълчаливо си се съгласила с насилието над нея.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 46d783518c
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Как може да си позволите да я биете???? НЕ ВИ Е СРАМ!!! Дъщеря ви има нужда от сериозните грижи на психолог и психиатър.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 32931373cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разглезена е. Покажи и от къде идват парите.
Заведи я и на психолог както каза 3.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 30a7095911
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   От авторката:
Уважавам мненията ви, но не исках упреци, а съвети! И аз същто смятам, че с бой нищо не се решава. Моя баща никога не ми е посягал. Вие тръгнахте да ме нападате, а и той не я е пребивал до безпомощност или нещто такова, а няколко шамара и НЕ не го оправдавам в никакъв случай, но хора това с кражбите се случва години наред нямате представа колко много съм говорила с нея и тя ми казва, че нещо я кара отвътре. Коментари като липса на любов и загриженост са смешни и излишни, защото за мен моите деца за всичко, обичам ги толкова много и съм готова на абсолютно всичко за тях. С краденето въобще не изразява липса на помощ и разбиране, а на величие, тъй като обича да е център на внимание и да се перчи с това колко пари има и т. н и явно сте останали с грешно впечатление, че сме богаташи, което въобще не е така, в момента дори съпругът ми е безработен.. Към номер 1 - дъщеря ми всеки ден пазарува за вкъщи и какво от това и съм забравила да спомена, че парите не ги харчи за дрехи, а за ядене! Много е лесно да съдите другите!!!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0e838b61f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Спуквайте я от бой, завързвайте я на тъмно, мъчете я с глад. Нека болката се превърне в нейна реалност. Ако я бушонирате всеки месец никой няма да й приема парите и тя ще се откаже да краде.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 934e5a4d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това за боя не ми харесва иначе и аз много си взимам от баща ми всеки ден по 10-20 лева и той все още не се е усетил важното е поне че си ги събирам а не ги харча безразборно.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0e838b61f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Не мисля, че боя е толкова страшен, поне ако е в някакви редки случаи. Да не е клептоманка? Парите едва ли са целта й. Може би това, че си купува неща и носи някакво самочуствие. За мен е странно, че толкова малка вече е развила такава "стратегия". Не е изключено да е взела лош пример от някого. Някой в детската градина, който й е казал да го прави, знам ли. Помислете какви хора е имала и има за пример, не само в семейството, но и в училище, семейни приятели. Някаква случка в семейството ви... не знам.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: bbbe8cd806
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Съгласна съм с мнението на горните коментари. Детето трябва да посещава психолог поне 1, 5 години, всяка седмица, за да се излекува от това, което сте сторили с него. Детето не е психично болно вие сте развалили психиката му. Не говоря за побоя, а за това, че вие майката сте научили детето си, да си взема пари без разрешение. Реално по този начин то ви наказва семейството, за отношението Ви към него.
От разказа Ви виждам, че имате пълно доверие на по-голямата си щерка, а дали трябва, виждам също че единствените ви доказателства са липсата на парите и думите на голямата Ви дъщеря, което ме навежда на мисълта, че ако голямата е по-умната /хитра/ може спокойно тя също да взема, а да обвинява всеизвестната "крадла".
За да вземеш на 10 години 100лв и да ги изиграеш на игра, ти си вземал преди това по дребни суми. Много ме съмнява голямата ви дъщеря да е подбудила тези навици у сестра си, да е показала как си взема допълнително стотинки от чантата ви. Защото дете на 10 да вземе 100лв е взимало поне 1 година предварително по дребни суми в размер на левчета и монети, а дете под 9 да се научи как точно и кога да взема монети е подучено от по голямо дете.
Чета Ви и Ви се чудя, казвате че като малка е крала от сестра си, а защо тя не е имала, а сестра й е имала? За да крадеш на 11-12 от сестра си, ти в него момент я мразиш, нападаш я защото тя има повече внимание от родители или й се ядосваш защото родителите й имат повече доверие или защото родителите й купуват повече неща. Вие като майка сте разделили децата си, научили сте ги да не се държат като сестри, а като чужди, дори врагове. Защо вие сте възтановявали сумите от касичката без да обърнете внимание, защо се случва така?
Ако 15 годишно дете краде от в къщи, без да краде навън в Мола, значи то наказва родителите си. Ако то краде само навън от магазините и носи в къщи значи обвинява обществото, държавата за виновни, за положението си. Ако краде и от къщи и навън това вече е критичен случай, то е наранено до болка и не може да се довери никому, на него не му пука за никой дори вече за себе си.
Вие в момента не можете да се справите сами, защото положението е доста тежко. Ако не предприемете мерки положението ще се влошава. Детето вече е приело ще го набиете и какво от това. Ако започнете да криете парите и картите ще започне да изнася от къщи техника и да продава или залага, гарантирам, а телевизора и компютъра не можете да носите с вас на работа. Ако продължите с изтезанията ще започне да бяга и от къщи и кой знае с какви хора ще се събере нощем!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 36c594371d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Само едно ще кажа - ти и съпруга ти не сте по-малко сбъркани от детето. Що за родител си ти, щом позволяваш на мъжа ти да я бие? Та тя ти е дъщеря бе! С бой какво си мислиш че ще стане? Какво си въобразяваш че ще се случи като набиеш 15-годишно момиче? Толкова ли ти е трудно да поговориш с нея и да я попиташ какво иска, защо го прави? Ама айде, вземай лопатата и я почвай, щото тъй е по-лесно, нали? Аман от некадърни родители... Как очакваш тя да ви уважава, като единственото което предприемате е да я набиете като животно? Каквото повикало такова се обадило!

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f791a64073
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   „Съпругът ми я е бил няколко пъти, но никаква промяна. А най-жалкото, е че ни гледа в очите и ни лъже. Незнам какво да правя вече, моля Ви за съвети. “

Вие нормални ли сте? ! Та тя е живо същество! Тя Ви е дъщеря, а вие сте решили, че нещата се оправят сбой! Не мисля, че детето е виновно! Имам чувството, че повечето родители се побъркаха... мен майка ми също така ме бие и ми клещи за всичко, което е възможно и е осъзнава, че така само ще ме накара да направя някоя по - голяма глупост. Трябва да седнете и да поговорите с дъщеря си, обяснете й, че парите не растат по дърветата, но спокойно, без да й крещите.. пък и до колкото разбирам дъщеря ви е а максимум 16 - 17 години.. не й давайте достъп до кредитните и дебитните карти... Това е от мен..
Mona

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5cccd2f8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

13.   И кво като баща й я е бил??? Като гледам историята каква е даже й е малко. Не е малка вече, има разум в главата си да помисли малко. Ако сама не се осъзнае няма кой друг. Че сте пропуснали първите години за възпитание е ясно, но това не е оправдание, не е малка вече би трябвало да има малко акъл в главата. Ще посъветвам авторката да почнете да си криете парите, кредитни карти, всичко, ако трябва сейф си вземете, колкото и смешно да звучи. Давате и по няколко лева за джобни на ден не повече от 2-3 лв и това е, да се научи кво е живот. Няма друг начин. Психолози, психиатри, нищо няма да помогне. Само контрол.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0daa8e5dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Боят е насилие как може дори и да краде не трябва да се посяга

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 615e69c786
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Абе какво се нахвърляте върху авторката? Бил я баща и. Бил и е няколко шамара, не е виждала бой. Ако я е бил ще си помисли дали да КРАДЕ пак. Брат ми е същия. На това му викам хищническо крадене. От семейството си да крадеш - нямам думи. Дайте на малката лигла да разбере, че вие командвате. Пари за закуска само. За дрехи когато вие прецените. Седнете и поговорете с нея и и покажете, че компромиси няма да има! Застани твърдо зад съпруга си и действайте много строго и безкомпромисно. Все пак го убеди наказанията да са от друг тип, не е правилно да я бие на тази възраст ми се струва. Трябва да я пречупите чрез психиката и. Аз така мисля. Ако трябва я пратете при специалист.

п. п. Питайте я направо:
-Ти защо крадеш?
Ако почне да се лигави направо при психолог няма какво да я бавите.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 77eff8a207
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   С бой нещата няма да се оправят, а ще се влошат. Това я е озлобило изглежда, но от кога започна да краде? Защо не почне работа и не си изкарва сама пари? Ако продължава да краде, изгонете я от вкъщи, или скрийте парите си добре.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 67eac29d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Написах в гугъла "compulsive theft and spending" и още на първия цъкнат линк попаднах на 1 към 1 описание на проблемите на дъщеря ти.
Това подсказва, че проблемът при нея не е толкова от възпитание, колкото е психологичен. Не че е луда, а че страда от компулсивно поведение, което я кара да краде, а после да харчи безогледно.
Ето линк: http://www. annalsofpsychotherapy. com/articles/index. php? mact=News, cntnt01, print, 0&cntnt01articleid=116&cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=15
Как можете да я излекувате от това - ами съветвайте се с психолог, както предложиха вече няколко пъти.

Според линка, такива хора са просто зависими. Самият акт на кражба и/или на харчене е техният "наркотик". Зависимостта им от крадене и харчене е зависима от емоции, които могат да спадат някоя от следните категории:

1. Гняв - да отмъсти за нещо, да въздаде "справедливост" според собствени представи;
2. Мъка - да запълни празнина, причинена от загуба;
3. Депресия - да се разсее от тъгата си, да се разведри емоционално;
4. Страх;
5. Конкуренция - да се чувства равнопоставена на другите. Това мога лесно да си го представя в тийнейджър. Когато бях на тези години, винаги съм завиждал на съучениците ми, които се разхождаха със скъпи джаджи и ги возеха в скъпи коли.
6. Власт - да се противопостави на чувство на безсилие.
7. Скука - предоставя си адреналин от извършеното действие.
8. Ниско самочувствие. Почти като 5.
9. Компенсация - да компенсира за минали страдания и несправедливости спрямо самата нея.
10. Бунт срещу авторитета - характерно за много тийнейджъри, които възстават срещу родителите си.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ef4c250c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   №8 е прав, това е клептомания. От нея няма отърване, както и от много други пороци. Познавам човек от висшите етажи на обществото, чиято жена е точно такава. Тя обикаля по магазините и си краде онова което й хареса, а той след това ходи да заплати откраднатото. Много гаден порок. Заведете я на психолог, дано помогне с нещо. Но с бой само ще влошите нещата. Има поговорка" Битото магаре, става по магаре".

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0b9d4d14d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   До номер 6: такива гадни наказания няма да я оправят. По-добре да бъде наказана в ъгъла на стаята си с вдигнати ръце в продължение на 5 часа или нещо подобно. Сега много ми е интересно дъщеря Ви ОТКЪДЕ ЗНАЕ пинкодовете на вашите кредитни карти? Няма значение, просто трябва да й обясните, че това да краде е лошо. Това ще продължава и ще отива на по-зле, ако не вземете мерки. Нещата не са за бой, а тя трябва да отиде и да разговаря с някой педагог, който да й обясни нещата. Защото ако не се вземат нужните мерки, тя като стане голяма, нищо чудно и в затвора да попадне, заради кражба. Засега си крийте парите и внимавайте - следете я какво прави и къде ходи, не я оставяйте без контрол.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: bbbe8cd806
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   №20 Не, това не е клептомания. Клептоманът краде от всякъде, всичко, дори ненужни неща. Това дете краде от къщи пари да си купува глезотиики. Ако беше клептоман още в детската щеше да прибира на децата дребните играчки, в училище щеше да се прибира с химикалките и моливите на половината клас. Кражбата на клептоман няма цели, той краде ненужни за него неща, той може да открадне копчета, дори сол от магазина. Докато при това дете кражбата има цели, тя е средство за глезене, то чувства болка, наранено е и така компенсира. Краде само от къщи, защото от къщи е наранено.
Авторке, може коментарите за липса на любов да ти се струват излишни, но това говори само, че не разбираш грешката си. Вярваме, че ти обичаш децата си еднакво, но това ти дете ревнува, има по големи нужди от любов. Прочети си темата "аз и другата ми дъщеря като пълни глупачки търсихме" "с по-голямата поговорихме изчислихме парите" защо вие двете, а не трите, ти делиш децата си и от това малкото го боли. Имаш по голямо доверие на голямата с нея търсите с нея бройте, а на малката какво, обвинения за лошо прекарване на празник, обвинения за престъпления, предупреждения с намек липса на доверие и т. н.
Давате и възможност да държи в ръце 80лв и и натяквате, че ако са в нея ще ги изхарчи "да ги даде", но на кой на по "праведния" в случая, уж равноправната сестра ли? В същото време сестра й може да има спестявания без да й се нятякват никакви правила.
Самите ви думи тук делят децата ви на праведни и не праведни, а казвате еднакви са, а то крещи от разказа ви, че не ги имате за равни. Дори и подсъзнателно ти ги делиш на лошо и добро дете. Знаем че е трудно за една майка да приеме доброто и лошото си дете за равни, затова ти препоръчахме психолог. Няколко сеанса за теб също няма да са излишни, той ще ти помогне да осъзнаеш къде грешиш и как да се скараш на едно от децата си без то да сметне, че него не го обичаш наравно със сестра му.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 97bf7ba4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Обясни на малкото егоисче, че след само три години, ще е достойна за сливенския женски затвор, и че може живота и да свърше преди да и започнал.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 194011aabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Дъщеря ви държи ли се странно - да е безпричинно весела или тъжна, да се държи неадекватно, да има рязка смяна в настроенята и?
Боят със сигурност не е решение, а дългите разговори, без да и викате и да и се карате. Разберете защо го прави. Ако трябва идете на психолог.
Иначе на първо време за да предотвратите кражбите си вземете сейф и заклучваите парите. Сменете пин кодовете на всички карти. Давайте и малко джобни - все пак съвсем без пари не може да я оставите. Наблудавайте внимателно - ако почнат да изчезват по-ценни вещи (бижута, електроника) има голяма вероятност дащеря ви да е наркоманка и да краде за да си купува дрога.
трии1/2

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 98d49e5762
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   И аз съм на 15 обаче съм момче, знаеш ли че тя иска да си купува разни неща ти явно си кофти майка и нищо не и даваш за да те краде ако и даваше парите които и трябват нямаше да си ги взима сама разбираш ли ме? И аз съм свивал кинти когато са ми трябвали а нашите се ослушват, и не мисля това за кражба тя е член на семейството ти и парите са общи и това не е кражба както ти ги ползваш да си купуваш разни неща и тя така, какво се оплакваш за глупости все децата ви виновни че не ги гледате като хората!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 022a64373e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Е, като имате пари ще ви ги харчи. Аз например съм безработен и се чудя всеки ден от къде да изкарам 5 лева за да си купя хляб.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 76caa22f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Аз съм момиче на 20 години... родителите ми преди бяха милионери, но парите никога не ми стигаха и ей така за кеф си зимах допълнително (това до преди около 3-4 години). Като си спомня колко много пари съм взела... един ден даже измъкнах от куфара 1300 лева, отделно теглих 3 пъти по 700 от картата на баща ми, отделно всяка вечер взимах за казино по 50-100-150 от пачките със служебните в шкафа... без да се усетят. Лъжех баща ми, че не съм аз и той ми вярваше, само майка ми знаеше, че съм аз и ми крещеше. Как спрях? Осъзнах какво им причинявам, че тези пари им трябват и че съм ги наранявала много, не става въпрос само за парите, а за отношението. Изхарчих хиляди левове по казина, всичко ми се върна. Сега съм човек, който цени парите и при първа възможност бих давала на родителите си. Ценя всеки изкаран лев и знам, че кражбата е нещо много лошо. Поговори искрено и мило с дъщеря ти и я накарай да те съжали. Начина е да събудиш съвестта и.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1c7384941a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   към номер 25-и защо парите на ваште да са общи, ти ходиш ли на работа НЕ, ти ли плащаш сметките Не, ти ли даваш джобни на вашите Не. Що за глупости и простотии, авторке намерете ? работа, крийте си парите и не задоволявайте нуждите на вашата дъщеря. Знаете ли, защо ли тя краде от вкъщи, защото ако отиде да краде от чужди хора сопите на гърба ще ? са малко. Какви психо ви гонят вас от горните редове. Братовчед ми крадеше от родителите си пари и познай къде е сега, в най-удобният хотел наречен затвора. А към номер 28-ха ха, искрено.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2d00831dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Аз съм на 16г госпожо и вашата дъщеря ще спре да краде пари и аз съм вземал пари от нащи без да им кажа и със времето се научих да не крада пари. Моля Ви недейте да я биете дъщеря си. Може да не и достигат пари нека по-голямата Ви дъщеря да поговори с нея.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7f344f844f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   здравейте, аз съм на 16 и като по малка и аз имах този проблем. Крадях от вкъщи без да имам основателна причина. В началото бяха по някакви стотинки, но с течение на времето сумите започнаха да се увеличават. Като малка не получавах джобни и затова взимах, когато станах на 14 и баща ми се прибра, защото преди работеше в чужбина и започна да ми дава джобни. Аз също имам по-голяма сестра (с три години) на нея винги са имали по-голямо доверие и с право можеби. Сещам се, че това което ме дразнеше беше, че на нея винаги и копуваха нови дрехи, а аз износвах нейните стари и това ме караше да ревнувам. Преди 2 години откраднах от нея, сумата беше мн голяма 200 лв. , тя разбра и ме попита за какво са ми трябвали, не можах да и отговоря, защото и аз не знаех. Бях изхарчила парите за напълно ненужни неща. Помолих я да не казва на наще и тя се съгласи. Отне ми година и половина да и върна парите, от тогава не съм крала и искрено се надявам да не го правя, защото това малко или мн развали отношенията ми със сестра ми, от тази случка изпитвам срам и се отдръпнах от нея. Това лято си намерих работа и започнах да осъзнавам колко трудно се изкарват парите и се надявам, че когато разполагам със свои собствени нещата ще се променят. Не съм разговаряла с никого на тази тема и когато прочетох темата открих доста сходни неща с моята история, затова реших да ви я споделя. Гадното е, че изпитвам срам от това което съм правила и знам, че е нередно, но въпреки това го правя. Искрено се надявам да не се повтори, вече когато съм изкарала собствени пари, но истината е, че не знам дали мога да си вярвам, че няма да се повтори.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: bafc825310
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Неможах да разбера какво толкова намирате в боя? ! Аз лично съм понесал доста бой.. от родителите си, но за това и съм станал човек :)
Всеки родил е ял бой да му има нещо?
За мене боя е в основата колкото и грубо да звучи :/

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4741664edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Номер 33 ти си много тъп. За кво боя ти е в основата? Сигурно дъщерята се претеснява за нещо и затова краде

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 80b117d5c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Съпругът ми я е бил няколко пъти, но никаква промяна.


Съвсем нормална дъщеря имате, спрямо възпитанието, което и е дадено. Поредното бито, неразбрано, забравено дете. Което вместо разговори и внимание получава шамари. Глупави хора сте вие, родителите и.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 82d62f1193
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   В тая ситуация няколко шамара са съвсем нормално нещо. Може би такова и е и възпитанието, но не е задължително. Много хаймани са израснали в свестни семейства. Но в тая ситуация няколкото шамара не са нищо страшно. Освен това наказание с джобните и да не излиза с приятели след училище седмица-две, също така и постоянно обясняване на вечеря и в хола пред телевизора вечерно време, че кражбите са лошо нещо и това г правят само невъзпитаните и лоши деца, а възпитаните си искат пари от родителите, не ги крадат.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4741664edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Номер 35 е много прав.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b5deff6926
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   мен не ми хареса изразът "другата ми дъщеря", "крала е от сестра си", "съпругът ми я наби". Вие всички поотделно ли живеете у вас? Нещо не виждам да влягаш връзка между членовете на семейството ти. Кажи че татко й я наби, че е взела пари от кака си... Имате някакв родителски проблем вие, а детето, понеже е в пубертета сега й избива на контрапоставяне. Дано сама да успее да се справи със съмейните ви отношения, щото в пубертета "само това й е кусур" родителите й да я наричат "крадла". :( Това вие сте го предизвикали, първо на вас трябва да се обясни как да си оправите семейните отношения, а после на нея кое е добро и кое - не.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: b76cf7d252
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   до модераторите : моля коментар 31 да бъде изтрит.

Модератор: Не можем да изпълним молбата Ви, тъй като коментар № 31, не отговаря на Вашето IP. Това е единствения начин, по който можете да докажете авторство. Можете също така да се обърнете към администраторите на сайта. Адресът на електронната поща се намира в меню Контакти на началната страница.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: fba61f5f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   И аз съм на мнението на писалите по-горе, колкото и рязко да звучат, проблема е в родителите. Сега едва ли ще има смисъл и аз да наливам масло в огъня и да повтарям коментиралите, че не сте възпитали правилно дъщеря си... Въпроса е какво оттук нататък?

Ами първо ти, авторке, като майка, не си осъзнала едно основно нещо: казваш, че обичаш децата си и всичко би дала за тях, но любов, грижа и внимание не се показва като ги отрупваш с пари и материални глупости, както писаха по-горе. И аз съм родител:)), на вече пораснало дете.

Та първо ти трябва да си промениш нагласата, както правилно те посъветваха, вие с мъжа ти най-добре спрете безумното даване на пари, пазаруване на дрехи, излишни и ненужни глупости... на тези години дъщеря ми работеше през ваканциите, за да помага за бюджета!
А не да отделям 350 лв.?? !!! за подарък...
Не го приемай като критика или осъждане - не е.
Просто трябва да осъзнаеш грешката при тебе и при мъжа ти, съветвам те да работиш в тази посока.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a4a4fed69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   Виждам имаш доста сериозен проблем с дъщеря си.
Мога да ти споделя личните си преживявания относно същият проблем.
В девети клас откраднах пари от майка ми да купя трико на една приятелка от худ. гимнастика. Майката на въпросното момиче се обади и така майка ми разбра за кражбата.
Майка ми ме спука от бой с колан и след това стоях наказана на пръсти с вдигнати ръце за около 6часа. Е да ти кажа от тогава не ми е минавало през главата за кражба и до ден днешен си го спомням този ден и може би няма да го забравя.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5ed8dfc652
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

43.   Бой до някоя Шкода Октавия Тур, до кръв и ще се научи да не краде!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d6be147188
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Защо всичко отива до бой? Имам сестра на 16г. която веднъж открадна пари от мен, защото трябвали пари за подарък на съученичка, но не ме попита и ги взе. После ми каза за случилото се и нито се скарах, нито казах нещо обидно към нея. Казах цитирам :
Ако ти трябват пари кажи ми моля те и ще ти дам и я прегърнах. А аз съм момче на 18г.

Моля до администраторите да публикуват коментара ми

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4bce20d946
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Абе хора, коя смена сте? Не я биите, Вие луди ли сте да я биете. Значи като говори жената за бой, не значи да я е пребил, да е счупил няколко ребра, гръдна кост и челюст.
Когато бях на 15 и аз крадях от родителите си за да ходя на ротативки и ги лъжех постоянно, обраха ме, набиха ме, загубих ги, докато баща ми не ми тегли един бой, немного як ама бой и ми дойде акъла. Не толкова, че ме беше страх от боя, но когато си на 15 нещата не стоят по този начин. Всички сме отгледани с шамари и това не пречи а помага. Не казвам системно бой, но не може без него.
Вижте, че откакто гледаме тея филми от сорта на "Сексът и градът" и подобни няма неразведено семейство и 90% от тийновете пушат тревичка и амфетки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5b9a1b306d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   и моиа син е сьщия и аз незнам какво да правиа

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e62cf00e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   хаха и аз съм крал пари от приятеля на мама ама майка ми като ме наказа ми причерня а като и казах че не искам да ме вижда повече тя се разплака и това ми било майка да ме накаже

сега като съм на 21 и имам дъщеря няма да я възпитавам по тоя начин

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0ea757654b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Това момиче е златно. Трябва да се гордеете с нея! Кой знае, днес джобове, утре банка... :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b32c05ec0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Аз ако съм-първо купувам сейф и вечер всеки си прибира там картите и парите без да знае кода крадлата!
Второ-пари само за закуска за училище!
Трето-обикновен телефон с ваучер и без интернет!
Четвърто-глезотии и парцалки само като заслужи!
Пето-ако я пускате по купони-резвате кранчето!
Шесто-ценни и дребни вещи, които би продала също се прибират и заключват някъде!
Да я видим тогава как и какво ще краде!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1f19007ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   Хайде спрете се с тия психологични глупости, че ми писна да ви чета. Малката пикла е невъзпитана, видяла е че й се разминава и аз да вземах пари така и после някой да ги връща, нямаше да спра. Явно смята, че не й давате достатъчно. Спрете й парите, скрийте вашите и я вземете 1 седмица с вас на работа, да види глезлата как се изкарват пари. Чак сте смешни такива родители дето не можете да си контролирате собствените деца. След 30год да не пишеш тема, че те бие и ти взема пенсията? Че и другите заблудени патки дето не стават за майки се жалват, че имала психологичен проблем, аман от глупости! Един здрав бой и толкова! То заради такива родители сегашното поколение е пълен боклук! Нищо й няма на малката. И аз да бях щях да те крада! ;) Бъди по-строга, сле двреме кражбите ще са й най-малкия проблем!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 55dacad756
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

52.   Болно ни е обществото!!! Няма Дисциплина, Морал и ценностната ни система хич, ама хич я няма. Възпитавате си децата да не обичат никой освен себе си да са зависими от материалното, като правите всичко възможно да им осигурите това което вие не сте имали не им правите добро а точно обратното.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2bbaa20684
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Това е нищо... нямал съм приятелка която да не ме е обирала поне веднъж... такъв е живота за съжаление.. вместо да работят те крадат... виновен е не този който яде баницата... и знайте за всяка болест си има лек.. седнете двамата с мъжа си и поговорете... обмислете... защо го прави и какво можете да направите и действайте... боят не е решение... но понякога и това се налага или както е казано... целта оправдава средствата

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4427bfbd12
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   Към моралистите :Ако вашите деца ви оберат дали няма изведнъж да забравите съветите ,които сте давали тук а ? Една моя съседка 4 години по -малка от мен още от 6-7г.крадеше от павилиони ,от магазини ,от къде ли не .На 13-14 почна да пие ,а беше пробвала и да пуши преди това още на 8 . В момента на 19-20 е без образование ,защото спря да ходи на училище на 14-15,пак краде и с поредния изпаднал като нея тип. Малко и е било на дъщерята на авторката ,трябвало е да и счупят ръчичките да видим после ще пипа ли чужди пари без позволение ! Не ми се мисли каква е днес на 19 !

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a00c386264
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

56.   Номер 6 искрено се надявам ти и цялото ти семейство да умрете от рак

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: ea7804070c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

57.   Заведете я на психолог, спрете да я биете, проявете разбиране. Ако нищо от това не помага просто крийте парите и кредитните карти. УСПЕХ!
П. П. Аз също съм родена на 3 февруари! Не бях виждала или чувала досега за друг човек, роден на тази дата.

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: 49dc608145
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

58.   Госпожо, скрийте парите и не й давайте карти за банкомат. Толкова пари са изчезнали, как така тя все ги намира? Няма да е лесно да я откажете, но по-добре навреме, защото нещата може да станат още по-зле - да краде от приятели, съученици... Може да е клептоманка. Но ако открадне от друг, нищо чудно да викнат полиция. Нека психолог да поговори с детето, нещо се крие зад всичко това. Интересно е и че ги харчи на веднъж. Ако си купува дрехи е по-добър вариант от това да ги дава за дрога, но кой знае? Ще Ви посъветвам да действате комплексно, за всеки проблем има решение, както и причина, довела до това положение.

 
  ...

1-50 от 52
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker