Не искам детето ми да отраства самотно, все едно е без баща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам детето ми да отраства самотно, все едно е без баща
преди: 14 години, 11 месеца, прочетена 4976 пъти
Здравейте!
Имаме едно дете на 10 години, той иска второ, а аз все отлагам. Вече съм на кръстопът и не знам на къде да тръгна.

Донася вкъщи 500 лева заплата, от които 150 лева веднага се отделят за цигари и кафета за него. Останалите оставя да разполагам както намеря за добре. Всеки месец имаме поне по 2 скандала.

А секс най-много 1 път в месеца, понякога на 2 месеца веднъж. На 2 месеца, ако излезнем на кафе с детето иначе аз винаги съм сама с малкия. Ако му звънна по телефона все съм го притеснявала, троснато ми отговаря с 1 дума и гледа да затвори.

Виждам как детето ми отрасва самотно все едно е без баща, а и няма с кой да си поиграе, забелязах признаци на егоизъм да се проявяват. Той се прибира 3-4 часа след работа-уж работи до късно, вечеря и сяда пред компютъра до 3 през нощта. Ние с малкия отдавна сме заспали, а сутрин той става след като съм излезнала за работа. Има дни, в които не се засичаме. Той е на 34 години и казва, че няма любовница и секса с мен му е достатъчен, бил много изморен, а не че има нещо друго.

Вие на мое място ще му вярвяте ли? И ще се решите ли на второ дете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 11 месеца
hash: 0716a58620
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Даа... на мъжете им е лесно да искат второ дете, нали няма да го гледат те. Моя мъж когато ми постави въпроса дали бихме си имали 2ро дете, му казах: ако си вземеш отпуска по бащинство и го гледаш, може. Аз ще работя. Тогава неговата заплата беше колкото моята.Той втори път не проговори за второ дете...
Та, мъжа ти може да иска всичко... важното е ти какво ще решиш.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 069e7cfcc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Не зная дяли наистина иска второ дете,но любовница има. Не бъди сляпа. Проверявай му телефона за обаждания и SMS-си. Все ще пропусне нещо и ще го хванеш. Дано се лъжа, но съм минала през това.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 4c842c7107
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Имам чувството ,че говориш за моя съпруг.Съгласна съм, може и да има любавница.Бъди нащрек и сама ще се убедиш.Освен телефона провери и скайпа може и да има защо да стои толкова време пред компютъра.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 825af6c751
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Той не вижда първото си дете, а иска второ. Между впрочем как смята да го направи по изкуствен път ли, с тоя рядък секс няма да е много лесно? Ти не си инкубатор, а човек. С първото дете на практика живеете сами, с второто едва ли ще стане по-добре. А, че си има любовница е почти сигурно, ако успееш да си прикриеш съмненията, за да е по-невнимателен, доказателства ще намериш. А и това,което представя за всичката си заплата, честно казано може да е само част от сумата.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 49c3e08723
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мила, аз се разведох, когато дъщеря ми беше на 10 години. Ситуацията беше същата като твоята.
Според мен, трябва да го оставиш.
Така или иначе, детето не е снего.
Ако искаш да ти разгажа за мен дай някакъв кординат.
Едно ще ти кажа - не се страхувай.
Аз се справям супер без него....

 
  ...


...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 3c55f66295
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има друга жена . За съжаление е така;Но ти бъди смела и не се решавай на 2 дете а се бори за щастието си. сама

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 2d97b411ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тук, не мога да скрия едно - направо се ужасявам. Уж всички се женят за добро и накрая след 10, а някои и след 20 години разбират, че човекът, с когото са, не е точно този, за когото са го мислили.

Това го споделих, защото не съм женена, но искам това, защото вярвам в красивата любов.

Звучиш като свястна и стабилна съпруга и жена, всеотдадена и добра майка, така че имаш право на решение. В това време на второ дете се биха решили единици, а особено когато имате такива проблеми, лично аз не мисля, че е времето...

За това дали има любовница или не, ти можеш да разбереш, но преди да предприемеш проверка, се замисли какво ще правиш, ако се окаже вярно...

Дано се наредят нещата при теб и в крайна сметка тези лоши моменти да останат в миналото!

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: b23e09ace6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Знаеш ли...няма по-голяма болка от тази да нямаш основа.От опит ще ти кажа,че в 1-те 7 години детето няма ли семейство,в което да се чувства закриляно,разбрано и обичано е склонно много повече към самоубийство отколкото един номрлано израстнал човек.

Както виждам във вашето семейство нещата не вървят изобщо,за това недейте.Ако съпругът ти смята,че чрез още едно дете ще се заздрави връзката ви-е страшно греши.Това може да сложи окончателен край.Няма да ти обяснявам за послдиците...не ти трябва да знаеш какви могат да бъдат.

Поговори с него,обясни му със същите думи това,което си написала тук и му кажи,че докато не се заздравят отношенията ви ти няма да си сагласна да правите каквато и да било стъпка напред.
А междувременно се опитай да разбереш дали има любовница,защото аз смятам,че има.А ако няма потърси грешката някъде в себе си ;):) Успех и не забравяй,че той също има нужда от подкрепа! :)

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 0abbef87ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Може и да е изморен но, нищо не го оправдава.Това му е детето аз на твое място няма да мисля за второ.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 0ece58d582
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Миличка.........това все едно е част и от моята история.........Тук жените са ти написали много вярни неща,....Моят"мъж" е същият, винаги е бил и вече знам и ще бъде...Толкова болка ми причини, още месеци след сватбата, минаха години...бях само на 20 тогава.........успях да се излъжа....Още тогава започна да се държи така както твоя съпруг, още не бях родила дори......А аз глупачката наистина съвсем чисто и искренно го обичах.......Проявяваше и проявява безразличие към мен и детето...на моменти е,един ден му вали, на другия пече и така.......Например заплата-както споменаваш ти-имаше месеци дори, които не ми едавал никакви пари....имах случаи, в които ми идеше да го "удуша", правеше неща, които според мен един нормален човек не би правил....Секса още тогава взе да се разрежда, докат стана като при вас..на месец, на два..........Сега(срам ме е да си призная), но не сме правили секс от година и един месец...Той "милия" също все изморен бил, все късно се прибира, все нещо му имало, а НИЕ........КЪДЕ ЗА БОГА СМЕ НИЕ....ЗА НЕГО С ДЕТЕТО.............На всикото отгоре, НАЙ НАГЛО твърди, че няма др жена и др връзки, на което невярвам естественно............Намерих доста неща-и се случиха неща, които ми отвориха очите...как го преживях и преживявам..не питай.....само аз си знам....като ранено животно съм, боли.....има и гняв и от всичко по.....много.....Има дни в ,които се мразя......странно е, за това, че (сега съм на 30 години) търпя....Преди бях по смела-като бях на 24 години, направих тази крачка-разведох се с него, умирах от болка и мъка, но се разделих снего, а той все едно НИЩО...ПРОСТО НИЩО.....След четири години....случиха се доста неща през това време..кой дявол ме бутна пак..реших АЗ глупачката, че може би е пораснал и му е увряла главата, аи винаги съм имала чувства към него(заради това е),...пак се събрах с него....детето ми израсна без него.....а аз пак го допуснах до себе си........с надеждата, че ще имаме семейство..ДА АМА НЕ.....Вълка козината си мени, ама нрава НЕ.............ВЯРНО Е!!!!!!!!!!!!!! Та така, сега вече трета година ,заедно сме, ама и не сме..............сложно нали, като сапунен сериал...............Нагло ме лъже, уморих се.........и боли от лъжи, лъжи пак лъжи.............няма ласки, няма мила дума, няма допир, НЯМА НИЩО.......А СЕГА НАКЪДЕ???????? Отново да градя с друг семейство-едва ли...уморих се да се лутам, да ме лъжат и да боли.................
Няма да се промени мила моя..............Интересно как мъжът ти стои УЖ изморен до три часа на компютъра????а за вас няма време нали.....доста познати истории..........Аз мисля, че ти знаеш отговорите на въпросите ,усещаш ги със сърцето най вече...просто се"надяваш" да не е така...само заблуждаваш се...за жалост...според мен е ЧИСТА ПРОБА ИЗМАМА..........И БЕЗОТГОВОРНОСТ......нещо споделено от опит...

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: dd40d7985c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Всъщност, мъжът бавно осъзнава, че онова мекото у дома не е памела андерсън, а.. нещо което не осъзнава какво всъщност е.
не е задължително да има друга жена, а само телевизор

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a037c067c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма лечение в къщи е същото положение сама си отглеждам детето сега ако кажеш, че той е и единствено дете на майка си значи говорим за моето семейство, точно така, 500лв заплата, 150 за цигари и кафе, едно 10 год момченце без никакво внимание от баща си, единствената разлика е че работя на половин работен ден и мога да отделям на детето двойното внимание, какво да правя, играх футбол когато се налагаше, играх всичко според възръстта, на 10 вече детето има повече соцялни контакти и играе с другите деца мнгого по рядко му трябвам. Не си втълпявай няма любовница просто е егоист ако имаше друга нямаше да иска дете от теб а от нея.
Не раждай второ замисли се колко лева на месец са нужни за отглеждането на бебе, аз затова не раждам, ти имаш ли ги, най малко 80лв памперси на месец, ако се наложи изкуствено мляко и то по 60-100лв на месец да не говорим дрешки колички кошарки и така нататък. Защо да раждаш дете което ще отгледаш пак сама и то без финанси не, че няма да се справиш но едно е ти да го искаш съвсем друго е той. Обясни му, че не може да има деца без да им обръща внимание а и парите няма да ти стигат дори той да откаже цигарите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0e24cb22cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Подкрепям изцяло 12.
Само едно ще ? кажа, че може да има и надежда. Мъжете нямат майчини инстинкти и не знаят, какво да правят с малки деца, нямат и интерес към тях. Когато порастнат обаче, мъжът влиза в ролята си на възпитател и опора. Моят баща беше като твоят мъж, дори по-зле, но като влезнах в Пуберитета, а и после - като голяма жена, той е бил до мен при най-трудни ситуации и ме е подкрепял там, където майка ми изпадаше в паники и незнаеше, какво да се направи.
Поздравявам те за съвета да не се ражда второ дете, ако няма пари за това. Мислили ли сте за спиране на цигарите?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a037c067c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13 благодаря за подкрепата дано да си права, но ние вече навлизаме в пубертета устремено а реакция от страна на баща му никъква. Скоро ще навърши 11год аз обяснявам за момичетата, аз обяснявам за грижите към половия му орган, за чекийте /с извинение/ просто за всички въпроси който го вълнуват. Въпрос който води до извода, че навлизаме в пубертета "Мамо всички ли трябва да имат цел в живота? Какво прави този който е без цел? ". Вчерашен въпрос "мамо защо жените си пускат маникюр само с цел да свалят момчета ли? Или мислят, че е красиво да имаш големи нокти? Защо ревът като им се счупи нокът все едно са си счупили крак? " знам не трябва да избягвам въпроси а не би ли трябвало да бъдат зададени на баща тези въпроси той да отговори от мъжка гледна точка на въпрос като "трябва ли мъж да има скъпа кола и къща за да има добра жена? ". Говорих със съпруга ми за тези въпроси а той със смях "мииии ще отговаряш" и отиде да види как спи детето, някък си изпитва мъжка гордост от хитрите въпроси на синът си а помощ никъква!!!
От №12

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8dcd76694d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Второ дете може да имаш само ако не лишаваш първото заради него. Аз съм ходила зимата с гуменки на училище защото се родиха сестрите ми и трябваше да ядът сухо мляко. Следователно, аз съм ходила като циганче а мама се е тревожела постоянно. И накрая какво? Разболя се от рак. От всичките тревоги и притеснения толкова години. Вярно че щастието не се купува с пари, но и без пари не става. Как ще го гледаш това дете? Само ти си знаеш. А това че е само... то е голямо за да бъде приятел с бебето. Аз по-скоро бях бавачка. И въпреки всичко имам 2 прекрасни сестри нали?
Решението ние не можем да дадем, но преди да се правят децата трябва добре да се мисли можем ли да ги гледаме, да не стане както с оная майка от Русе, дето си хранила бебето с доматен сок (даваха я по БТВ)
Успех.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker