Как да поправя отношенията си с родителите си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да поправя отношенията си с родителите си?
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 1875 пъти
Здравейте! Обръщам се към вас, защото нямам идея как да променя живота си и отношенията с родителите ми.
Те много ме обичат. Факт. Но се тревожат твърде много. Основно майка ми, баща ми по-рядко, но думата на майка ми е закон в неговия свят, защото пък той се тревожи за нейното щастие.. и става порочен кръг.
Живеем в едно селце, на 20тина км от София, а аз уча там от 2ри клас - до сега - вече четвърти курс медицина. Нашите ме издържат, не им е проблем - факт, но и не виждам големи алтернативи - ученето ми изяжда времето, а и двамата са медици и знаят много добре как стоят нещата. Това ми пречи да се изнеса и да имам самостоятелност.
А много искам да беше така. Да можех да излизам, когато преценя, да правя нещата по своя преценка (нито съм малка, нито избраното от мен поприще предполага да съм такава). Не съм някоя луда, дива купонджийка - не ме влече този начин на живот, но ми се иска поне да знаех за какво става на въпрос.
Една огромна част от колегите ми ме игнорират, защото не ходя никъде с тях - все трябва да се прибирам, все не мога да ида с тях където и да било. Трудно е да обясня, че не ме пускат. Факт е, че автобусите са до 10-10 и нещо, като преди това трябва да си стигнал до тях, т. е. до периферията на града. А да спя у приятелка? Абсурд. Майка ми я е страх и не може да спи по цели нощи. Разбирате ли... не, че не ми вярва, а се тревожи. И не знам какво да направя, за да го променя. Чувствам се социално изолирана през целия си живот. Винаги е било така. Още от ученическите години, когато децата играеха на двора след училище, а нашите идваха да ме взимат, защото можеха само в точно определени часове.
Мъчно ми е. Не знам къде съм сбъркала. Не е като да не се разбираме по повечето други въпроси, знам, че ме обичат и това ми е още по-голямо бреме.
Как да променя нещо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 33cf8ce395
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   здравей,
има само едно решение на проблема - така го карай докато завършиш - учи много за да може да се реализираш на хубаво място.
Вече като си вземеш дипломата - може да си намериш работа и да се изнесеш на квартира :)
Аз лично не виждам друго решение... остава ти 1-2 години - загубила си толкова много - няма смисъл сега заради тях да тревожиш майка си.
Като завършиш се местиш на квартира - тя тогава ще разбере :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b97ca26b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спри да им се подчиняваш, и да ги слушаш., аз съм момича на 14 и отдавна спрях да правя това което нашите ми казват напук, аз ги обичам, и знам че и те мен, но просто не искам да прекарам тийнеджърдките години вкъщи пред компа... един ден ще трябва да разказвам на децата и внуците си за това.. сама помисли

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 168a154341
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   обичта на твоите родители към теб е преминала нормалните граници и е прераснала в обсебване. не е нормално жена на 23 г. (щом си 4 курс) да не може да излезе с приятели когато реши, да спи при приятелка и изобщо да прави каквото иска, защото майка й се тревожела! че тя може да се тревожи докато се пенсионираш! може ли да стоиш все до нея?
това са манипулации и емоционално изнудване, на което ти и баща ти се поддавате, за да й е добре на нея. тя ти налага своите разбирания и те контролира под маската на загриженост.
крайно време й е да разбере че си отделна личност, имаш нужда от социален живот и контакти. всички майки се тревожат за децата си, но и всички деца заживяват отделно в един момент. в това няма нищо трагично, просто тя губи контрол над теб и ви манипулира с баща ти.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 38cfe177af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много си добричка и не искаш да причиниш страдание на майка си, но вече е време да имаш свой живот. Какво от това, че майка ти няма да спи цяла нощ? - Няма да спи един-два пъти, после ще свикне.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 621b462c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря на писалите до сега.
Очевидно е, че трябва да спре да ме изнудва, но не знам как точно да постигна това...

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2671a6ff98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Постави им фактите.. Ти учиш, стабилна си, не си ги предавала и т. н. Сега на везната до това сложи и онова, което искаш.. Нека майка ти прецени кое тежи повече!! С думички, скъпа, само с тях!! Без глупости от сорта "да спреш да се подчиняваш"! Кажи на майка си кое те прави щастлива и тя ще е до теб!! Само с приказки и правилни действия се постига резултат без странични ефекти!
Алеса

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker