Не ни е времето за дете. Как да му го обясня? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не ни е времето за дете. Как да му го обясня?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1815 пъти
Здравейте!
Наскоро направих 23 години. Годеникът ми е на 26, доста интересна личност е и си го обичам много, но не го виждам като баща... не и следващите 3-4 години.
Сега към проблема: Той имал "онова чувство", че е готов да стане родител. Спомена ми го преди 3 месеца, когато беше извън България и го ударил на размисли.
Сега ми го споменава при всеки удобен момент. Последно говорихме по въпроса вчера и се скарахме.
Просто... все още не е наясно със себе си - дори не знае дали иска да живее тук, или да се преместим при роднините му в Австрия.
Говори ми как ще се посвети на семейството и същевременно крои планове за лятото. Споделя ми как му се обикаля напред-назад. Такъв човек е - обича да пътува, да вижда нови неща, не се задържа вкъщи за дълго. Харесвам си го такъв, но как вижда нещата с дете? Да се мъкнем навсякъде с ревлив дребосък, или той да да се пилее из България и Европа, а аз да се заробя вкъщи с бебе. Не ме устройва. Казах му го, а той се ядоса, развали ми празника и накрая отиде да спи на дивана.
Не искам да се чувства гадно, но на 26 е твърде млад за баща. Аз искам да се наживея, а съм сигурна, че и той го иска. Просто не осъзнава колко са сериозни нещата.
Искам да разбере, че моментът не е подходящ. Ще ми се да поговорим, но без да се ядосва и да ме обвинява, че не го обичам достатъчно. Мъчно ми е да го гледам така, но бебе е най-неподходящото нещо в този момент.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: a6ed1ca395
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно съм съгласен с тебе на 26 никой мъж според мен не е готов да става баща чак след като навърши 30 години вече е по узрял мъжа.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: de0a11c46e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След като го чувстваш така, му го обясни спокойно и той ще те разбере! Детето трябва да е желано и от двамата! При мен ситуацията е същата-приятелят ми иска дете, но аз смятам, че не е сега времето! Обясних му, той уважи решението ми и чака и аз да бъда готова!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f5f8d0133c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   МЪже. Или кажи му " мъж " и повече не го обиждай.
Моят приятел е на 28, аз съм на 22, скоро навършвам 23. И той говори за деца ( забележи авторке, не едно ). И той го ударил на размисъл. Той щял да си го гледа много детенцето, а в същото време дори с пералнята не може да се оправи. Знам, че е грижовен, внимателен, добър, а може би и твоят приятел е такъв, но майката си е майка. ТИ ще го носиш 9 месеца, ТИ ще го родиш, ТИ ще го кърмиш. А той щастлив от рожбата ще се черпи може би с приятели първите няколко дни. Няма лошо, но задълженията между двамата родители никога не са равни. Кофти, но факт.
Седнете и поговорете сериозно. Дай му да разбере, че го бичаш, но има време за децата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6bdecf4460
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте,

Моят коментар ще е малко различен от останалите. Аз съм мъж на 28 и на 27 години станах баща. Съгласен съм, че ако авторката не се чувства готова, не трябва да става майка - още повече като не е сигурна за моментното състояние на приятеля си! Но не сте прави, че мъжът не е готов за баща на 26 по принцип - пълни глупости, това е манталитета на новото поколение. Много мои приятели на 26 вече са бащи, с висше образование, с работа, както съм и аз. Никога човек не е готов за дете и на 30, никога човек не се чувства да се е наживял, това говори опита ми с другите хора, които наблюдавам. С това разбиране, че трябва човек да има дете след 30 години, с живеенето с алкохол и цигари, води до проблеми със забременяването и наличието на много вродени болести у децата. Знам теорията за "модерната съвременна медицина", но е доказано, че при раждане от 30 години се увеличава риска от проблеми за детето и започва да намалява репродуктивната способност на жената, забавя се и метаболизма - ще си върнете килограмите по - трудно...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: dbed2a02dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това с мотаенето и че иска да вижда нови неща из България и чужбина, не зависи от възрастта, а е характер, не си мисли че като стане на 30 ще иска да си седи в къщи :) според мен ти самата не си наясно със себе си и ти е рано за дете. съвсем друг е въпроса, че както вече са казали, за мъж 26 години е доста ранна възраст за да гледа някой, не че не може, не говорим за финанси, говорим за отношение, мироглед, спокойствие и улегналост. За съжаление все по млади хора правят рано тези крачки и после им е много, много по-трудно.
Съвсем друго е нещото, което ми се върти из главата. Според мен иска да те върже неангажиращо както го наричам аз :) Това ще рече че иска без брак и да полага някакви сериозни усилия за вас, да те върже към дома с едно дете, което според него би била някаква гаранция за ваше общо бъдеще, или поне докато той реши че иска такова.
Мисли, не си малка, но не забравяй, че отговорност за всичко случващо се в живота ти носиш само ти, не той.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker