Правилно ли е решението ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96168)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22610)
 Секс и интимност (11193)
 Тинейджърски (20143)
 Семейство (4799)
 Здраве (7759)
 Спорт и красота (4045)
 На работното място (2135)
 Образование (5865)
 В чужбина (1285)
 Наркотици и алкохол (922)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1490)
 Други (13015)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Правилно ли е решението ми?
преди: 11 години, 26 дни, прочетена 3653 пъти
Здравейте! Най-после реших да споделя и своята история. Живея с един мъж от 5 години. Имаме си и детенце на 3 години.В началото на връзката ни всичко беше много хубаво или може би бях много влюбена и не забелязвах недостатъците му, които най-вероятно ще ме принудят да сложа край на това съжителство.

Проблемите започнаха или аз тогава започнах да ги забелязвам преди и след като се роди детето. Той извършва строителни услуги, но не работи към фирма. В началото работеше на 2-3 места едновременно, оставаше да работи до късно. После постепенно парите, които даваше вкъщи започнаха да намаляват, на което не даваше логично обяснение. И преди беше оставал без работа, но само зимата, а сега започна да се случва по всяко време на годината. Аз не знаех кога ще има работа, кога ще вземе и дали ще вземе пари. Случваше се дори да не успее да си вземе парите от някои клиенти. Поне на мен така казваше. Лъжеше ме да му давам пари, ще след 2 дни щял да вземе 500-600лв. А двата дни ставаха 2 седмици, а парите от 500-600 ставаха 200-300лв. Пуши по 2-3 кутии цигари на ден и пие по 5-6 кафета. Имаме доста разходи плащаме наем, изплащаме заем и плащаме на детегледачка. Не можем да си позволим да стои повече от 2-3 дни без работа, защото моята заплата стига само да платим наема и на детегледачката, а имаме още толкова разходи без да броим храна и дрехи. То за дрехи така и не стигат.

Преди 1 година се бяхме разделили и бяхме отишли с детето да живеем при родителите ми. След 3 месеца не издържах да живея повече при родителите ми и се върнах при него.Сега смятам,че съм направила 2 грешки, не е трябвало да отида да живея при родители ми,а да изляза на квартира и не е трябвало да се връщам при него и да вярвам,че той ще се промени.Но тогава нямах пари да изляза на квартира - бях в майчинство.

Сега стои втора седмица вкъщи и се търкаля по леглото пред телевизора, аз ходя да работя, пазарувам, като се върна домакинствам, а след това извеждам на разходка детето. Той не иска да излиза. За 1 година сме излизали всичко 3 пъти заедно тримата с детето. Сутринта,докато бях в тоалетната ми пребъркал чантата и си взел пари за цигари, хем знае че имам само 10 лева, а вземам заплата чак след 12 дни и съм оставила парите колкото за хляб да има.

Но, не всъщност той не ми вярва, че нямам пари. Не вярва, че вземам 550 лева заплата. Аз трябва да имам винаги пари, защото ако случайно нямам, а детето се разболее не мога да му купя лекарства. И аз съм тази, която трябва да излезе в болнични или отпуск, ако се наложи, аз съм тази, която трябва да намери отнякъде пари-аванс от шефката, заем от някого.

Той няма откъде - не работи във фирма, няма приятели,колеги, не поддържа връзка с роднини. Чувствам се все едно всичко е легнало на гърба и ме претиска към земята. Вярно,че не ме бие, не ми изневерява, не прекалява с алкохола, но аз повече така не мога да живея в постоянен стрес, разбих си здравето.

Решила съм на есента,когато детето започна градина и няма да плащам на детегледачка да си наемем някъде стая с кухня или боксониера и да изнесем да живеем сами. Не че парите ще са повече, но поне ще знам с колко разполагам, няма някой постоянно да ме пребърква портомнето. Кажете правилно ли е решението ми, според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 25 дни
hash: 6df695a358
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Според мен е правилно. Като виждаш, че половинката ти няма намерение да бъде добър баща и спътник и щом до сега сама си се оправяла давай смело напред. Не си съсипвай здравето и живота на детето. Успех ти пожелавам !

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: 8242876bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Съвсем правилно мила, не чакай повече, този няма да се промени, от опит ти гоказвам!

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: 568fdec220
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да най-правилното!!! Такъв мъж, които ще ти лежи на гърба и няма да поема дори отговорност за детето си не ти трябва.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 25 дни
hash: cc8f573689
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Мила, това е правилното решение. Така трябва да постъпиш. Остави го. За каво ти е този паразит?
Ако опитваше всичко, зада си стъпи на крака - ок. Но той не прави нищо и чака на теб.
По - добре сама, отколкото с такъв.
Смело напред.

Жената винаги се оправя - не се страхувай.
Аз така в страх дали ще се справя сама, изгубих 8 години.
Сега съм сама, но спокойна. А пък мъже - стига да имаш нужда.

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: eaf53d2278
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да, с такъв човек наистина не може да се живее. Ти не само издържаш семейството си, но и него. Та той ти е тежест, а не опора...

Моя съвет е, остави го сам, наеми си малко жилище и мисля, че ще се справиш идеално сама с детето. Та ти досега как си се справяла сама, та и даже и него си издържала. Ти си умна жена.
Желая ти успех, мила, на теб и на детенцето ти!

 
  ...


...
преди: 11 години, 25 дни
hash: 5f3c24f3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Щом не може да се промени, бягаи жено бягаииииииииииии!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 25 дни
hash: a9b308dc64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Да.

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: 63f36054af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей!
Първо трябва да си отговориш на въпроса дали има тръпка между вас, ако ли да, тогава трябва да седнеш един ден с него и да проведеш дълъг разговор. Моята ситуация е почти аналогична на твоята, но моят мъж колкото донесе пари всички отиват за неговите разходи, а при мен има фактор родители и непрекъснати скандали. преди не работеше и аз бях длъжна да изкарвам за всички разходи+пари за него за цигари+пари за кафе пак на него+лизинг за няколко месеца+градината на детето+ежеднивните скандали. Един ден просто му заявих, че скоро, ако не почне да работи та дори и мияч на тоалетни, важното е нещо да върши ще се махна. Почна работа след 1,5 месеца със заплата 180 лева преди 4 години, сега донася 450 лева, най-много 100 лева да остават за семейния бюджет, а понякога и толкова няма.

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: 63f36054af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И по зле ще става с тази криза, трябва да почне работа в друга област, а не да чака да изкочи нещо от строителството. Ако останеш с него знаи, че цял живот ти ще трябва да си силната, да намираш пари, за детето си, на такива мъже не може да се разчита. Казвам го от личен опит, ако тръгнат да свършват парите той само ми се усмихва, поглежда ме и шеговито изрича, нари съм закътала пари, ще намеря за детето за храна и лекарства. Когато съм в твоето положение да ми останат последните 10 лева, а заплатата е след няколко дни, трябва да намеря от кой да взема заем, а и после начин как да върна тези пари, това него никога не го интересува, аз съм длъжна винаги да имам за всеки разход. Аз нямам подкрепа от страна на родителите си, те са разведени и не хаят за нас-техните деца. Дано твоите родители ти помагат, макар и морално, човек няма нужда само от финансова сигурност, на него му трябва и душевна опора. Аз нямам финансова възможност да излеза на квартира и затова съм още при него, но ако можех бих се махнала. Затова моят съвет е да се махнеш. В България има много мъже, които си остават в пубертета и никога не излизат от него, а жените са длъжни да са едновременно и баща, майка, детегледачка, чистачка, готвачка, прислужница, а и ако си купят вибратор сами да се задоволяват, за да не притесняват половинките си най-добре ще направят. Дано не съм много черногледа, но българския мъж отдавна не струва.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 24 дни
hash: 3c4eae2e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Ако бях на твоето място бих постъпила по сходен начин. Все пак по-лесно е да гледаш сама едно дете, отколкото две деца (мъж и дете).

 
  ...

...
преди: 11 години, 24 дни
hash: 5e32974888
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 9. я прочетете малко от тези истории които са написани от отчаеинте мъже особено в раздяла; любов и изнавяра и после ако намерите сила и ако още не сте я загубила от срамота на женски номера; коментирете мъжете; срам срам

 
  ...
преди: 11 години, 24 дни
hash: 5d95eedf5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Aко искаш да го носиш цял живот на гръб ...стой с него

 
  ... горе^
преди: 11 години, 24 дни
hash: 4fd764db0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Да

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: d593490efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   А сама ще се справишли? Както си ги изброила-наем, заем хайде детегледачката да я отпишем на есен, но ще имаш такса за децкта градина, а и неизбежните-ток, вода, телефон .Разбирам те отлично но пак помисли .Сега си можеби напрегната и изнервена от настоящата ситуация,няма как данеси, но я по спокйно размисли и ми напиши той мързелив ли е имали работа а на него да не му се работи или сега в кризата просто няма.

Пушенето аз лично го разбирам -пуша умерено в компания, но когато ме съкратиха и временно останах без работа неможех без цигари,нервите ми бяха опънати до край .Аз също бачкам за около 550лв. а мъжът ми за доста по-малко но нямам право да го критикувам зщото ние живеем в дълбоката провинция при това на село и просто няма работа за повече.Ако имаше той не би се и замислил.

Та и ти пак помисли кое от двете е ако е безотговорен и калпав съгласна съм с решението ти.Но ако е временна безизходица по-спокойо сега е тежко кризата засегна най-вече строителната ндустрия а ти пишеш че той рабои в тази сфера.Не се отчайвай млади сте всчки се надяваме че живота в Българияще се подобри.А ако се обичате ако има тръпка и любов не всичко е пари, макар че са неща от първа необходимост но незабравяй че плачат и богатите-всичко хубаво на едно неможе.

Позволи ми още да ти споделя че моя съпруг нито ме е приютил в негов дом нито сам го взеа с кола или пари, всичко постепенно градим и постигаме заедно даже моята заплата винаги е била по-голяма,даже майченствата до крй не съм си ползвала а започвх преждевренно работа а децата ги гледаше той так а или инче вместо да ходи за минималата а аз да стоя в къщи не си струваше,но избутахме го този труден период.

Tа изках да ти кажа че и аз намам кой знае каква парична полза от него, но си го обичм мнго, ой ми беше първото гадже станах му жена едва на17г.и така не всичко е да кяриш от мъжа до себе си имаме 2 деца и макар и бедна определео съм щаслива.Като чета тук за изневери, за разводи за дом. насилие все повече се обеждавм че съм щаслива.Успех и ако можеш напиши ми какво мислиш след като прочтеш коментара ми,ако и някой друг реши да ми напише мнението си благодаря още сега. с поздрав;Тони

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 893546eb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От автора: Благодаря на всички за съветите и подкрепата, която ми давате. До №8 мисля,че само тръпката не е достатъчна, за да съществува едно семейство трябват много неща, които при нас липсват. Едно от тях е доверието.Освен това затова са необходими 2 зрели и отговорни хора, а не единият да прехвърля всичко върху другия с думите – аз нямам решение, на ти ако измислиш нещо. На мен ми трябва другар в живота, човек, с когото бих искала да остарея.
Колко време бих могла да се нагърбвам с всичко още няколко месеца, години,а след това ако недей си Боже нещо стане с мен, какво ще стане с детето ми, аз дори не бих могла да си отида спокойно от този свят.

До №15 Тони, незнам дали ще се справя сама, но знам, че поне трябва да опитам. Освен разходите за детегледачка,които ще отпаднат, разходите за наем и храна ще се съкратят на половина. Така, както си правя сметка ще разполагаме поне с толкова пари, колкото досега.
Много време съм мислила, решението ми не е импулсивно, просто аз не съм такъв човек и винаги премислям нещата по няколко пъти. Смятам, че просто не му се работи не си дава много много зор.

Не е резултат от кризата от много години е все така, като от ден на ден става все по-лошо. А и аз му дадох втори шанс, който той вече пропиля.
Ти пишеш, че заедно градите всичко и си щастлива. Аз не мога да кажа това за себе си. Единственото ми щастие е детето. Не помня от кога не съм се усмихвала.

Първият път, когато се разделихме и аз мислех, че не си заслужава да се разделяме заради парите.Сега смятам, че не парите се причината, а неговата безотговорност. Сутринта ми мрънка да му дам 0.50 лв. за цигари,така както тригодишната ми дъщеря ми мрънка да и купя солети. Вие мислите ли,че това е мъж?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 18 дни
hash: bc84d168f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не прави компромис, след като няма партнъорство, а той дори ти е в тежест! Аз съм на 20 год., майка ми търпя такъв паразит (заради мен в по-голяма степен). Имаш и своите страхове, вариантът "самотна майка" е труден избор, един ден на детенцето ще му е трудно да го разбере, но повярвай ми- за мен нямаше такова нещастие да имам такъв баща! По-добре с най-скъпото ти същество да се борите и да сте самички, отколкото не само да ви е непосилно ежедневието, но и да е такова заради такъв човек. Не си длъжна на този човек, проявила си разбиране, оказала си му подкрепа, всеки е длъжен да се бори, явно той отказва. Повярвай ми, по-зле ще става... Пожелавам ти около теб и детето ти да има достойни хора!!!

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: f2cf90cee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От автора:Благодаря ти №17.Точно това е едно от опасенията ми какво ще каже дъщеря ми,когато порасне, да не ме обвини и как всичко това ще и се отрази.Искам само да е щастлива. Не искам един ден,когато порасне да ме пита защо има такъв баща.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: caacf35dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ако държиш на тего (имаш чувства), поговорете.
Постави му въпроса как вижда съвместното ви бъдеще по този начин.
Ще си проличи дали ситуацията зависи от него или не.
Имай предвид, че т.нар. криза сериозно се усети. Аз имам дребен бизнес и в момента също нямам приходи. Пристеснена съм много.
Може би той се намира в същото положение.
Поговорете. Временно може да работи каква да е друга работа.

Но ако ситуацията е друга- нямаш чувства и ако той по никакъв начин не желае да участва в семейния бюджет- не ти остава нищо друго, освен да си тръгнеш. Докато детето е малко.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9401a887e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Направи го, не се чуди. Вземай си детето и се оправяй. Не допускай моята грешка защото след 23 години е вече късно. Аз живях със страх и насила с един мъж/и в момента ми е на главата/без морална и финансова подкрепа. Те са като кърлежите, като се забият се вадят много трудно. Благодарение на това, че съм упорита и благодаря на бога се справих, но ми тежи. Този човек не искаше да си тръгне а ме заплашваше и аз бях принудена да живея с него. Не го обичам, безразличен ми. Не си проваляй живота като мен мило момиче.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ff4a4cd983
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Горкият мъж!

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: afb815de93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Какви ги дрънка тоя дето все жалва мъжа не знам? Явно и той ще да е някой загубеняк като повечето. До авторката: само ще споделя че това през което ти минаваш в момента аз го минах преди 10год. Бяхме сами с детето ми на квартира в чужд град, работех сама на две на три места ЕДНОВРЕМЕННО, издръжка 10год не съм получавала, сама отгледах един достоен, образован и възпитан вече мъж, което е най-голямата ми гордост. Аз също си задавах въпроса дали няма да ме упрекне детето ми след време, че съм го оставила без баща, в един период го имаше и това, децата трудно преживяват раздялата, но днес сина ми се срамува от баща си, няма нужда от него и не иска и да го вижда, а аз съм повторно, щастливо омъжена. Можеш и ти, но с разум и воля - за да се радваш на живота след време. Успех ти пожелавам!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ad05d86574
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От авторката до номер 22: Благодаря за куража, който ми даваш. Надявам се и аз да намеря щастието си един ден и да възпитам едно дете, с което да се гордея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker