Майчинство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майчинство
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2831 пъти
Каква е разлика от майчиството по стаж и майчинството по студенстки права в парите,кое е по добре ? Ако са те осигурявали на минималната заплата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: d17c528c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майчинство по студентски права като термин не съществува. Въобще майчинство за студентки няма. Има еднократна помощ при бременност и раждане в 12 кратен размер на минималното майчинство. Другият вариант е социално майчинство - 100 лева на месец до навършване на 1 година на детето детски надбавки в размер на 35 лева на месец. Майчинството при наличие на трудов стаж е две години, а размерът му зависи от осигурителния доход на майката.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ab7763a4d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А като не мога да си намеря постоянна работа какво правим?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: af8c09e377
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Значи, това с майчинството е голяма идиотия. Когато някой иска дете си прави сметката дали има пари или не, за да го издържа. Никой не е длъжен да дава пари на някой си, който решил да ражда. Ама нали е по-лесно да източваме държавата... Според мен би трябвало да се промени политиката и когато някой създаде дете да си поема грижата за него и да не занимава държавата. Сега какво - циганките раждат по 5-6 деца едно след друго и са изцяло на държавната шия увиснали. А да видим, ако трябва сама да си осигури всичко за бебето дали ще ражда 6 деца... Та и ти, авторке, не чакай на държавата. Като си решила да се размножиш - поемай си разходите по детето.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: accf095640
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №3 Много може да се спори по темата, "кой е по набутан" държавата, че ще плати 24 месеца по 130лв общо 3120лв социално майчинство или майката дето ще отгледа данакоплатец. Защото реално ако сегашните млади бедни българки не раждат, след 20 години кой ще работи ниско и средно квалифициран труд?
Защото реално богатите майки ще си образоват децата с по две висши в чужбина и техните деца няма да работят като шофьори, касиерки или заварчици и т. н.
Да сравняваш бъдещото дете на бедна българка с петте деца на ромка е доста тъпо. Тази българка няма да позволи на дъщеря си да се омъжи на 12г. и ще я образова поне до средно, дъщеря й ще бъде полезна на обществото много повече от ромската.
Авторке, Еднократната помощ за майки-студентки е 2880лв, за живородено първо дете има още 250лв и после две години по 120лв. общо 6010лв за две години. А при майка не студентка осигуряваща се на 310лв първата година по 280лв втората по 240лв и също за живородено първо дете има още 250лв общо 6450лв. Но пак иди питай в НОЙ.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ab7763a4d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3, не съм циканка, но можеш ли да обясниш как едно дете се гледа без авсолютно никаква заплата по време на майчинството? Все едно да кажеш като си пенсионер оправяй се? Нали за това забога са осигоровките като родиш, като се разболееш, като се пенсионираш? За какво забога ще ти вземат парите за осигоровки и накрая да се управяш както можеш?

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b3e514c738
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Подкрепям номер 3. Социалното майчинство само насърчава хората, които нямат пари да си хранят децата да се размножават, а после? Още хиляди мизерни душици по кофите за боклук.
За студенти също не трябва да има майчинсво. В 21 век живеем, който има претенциите да бъде виСШист, той трябва да има и достатачно акъл в главата, за да може да се пази от нежелано забременяване. Аз съм завършила висшето си, но не родих по време на следването като много от колежките ми, за да вземат „големите“ пари. И какво стана с тях - днес се сърдят, че нямат работа (добра работа), защото те са станали на 30 г., народили са по 2 деца и имат по 2 висши, но нямат нито 1 работен ден в живота си. Ами нека се сърдят на държавата, която им е дала майчинство и на себе си, че са раждали деца, когато не му е било времето.
Иначе, номер 4, не съм съгласна с теб. Едно дете струва на държавата много повече от едното майчинство - то идват детски, детски градини, образование, социални помощи и накрая откъде си сигурен, че това дете ще е полезно за обществото. Огледай се навън, какво става с децата на бедните и необразованите, колко пари внасят тези хора като данъци и осигуровки в държавата и колко харчат на съдебната система, за издръжка в затвора и т. н.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ab7763a4d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4 Благодаря ти много за помоща.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ab7763a4d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз също съм студентка и в същото време и работя и съчетавам двете работи. Аз също мисля към 4 курс за едно бебенце. Аз не виждам как детето ще пречи на работа. Това да излезеш по майчинство, не пречи изобщо после пак да си работиш. Имам много познати с по 1 дете, които си работят след това. А и в днешно време 90 процента хората, за да си позволят да учат им се налага да работят, защото образованието е скъпо. Не съм видяла такива с по 2 образования без 1 ден работен.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: accf095640
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От №4 до №6!!!
Ами да №6 Ако твоето дете родено след студенството стане НЕ полезно за обществото, какво ще го правиш? Ако го образоваш с три висши и с първата си заплата от 15 000лв, си купи кола, и се блъсне с колата, и остане инвалид, тогава какво. Но стига тея глупости с това АКО, защото това "ако" доста често намирисва. И емейли от господ да получаваш, не можеш да застанеш в родилното и точно да предскажеш, кое бебе колко ще е полезно на обществото. Дори бебето да е ромско, може съдбата му да е такава, че да бъде по полезно и от самата теб. Не си господ, затова не си позволявай да измерваш бебетата на хората, кое от тях ще е по полезно за обществото!!!
Забелязвам, че полезността, според теб, се измерва в пари, в плащане на по високи вноски за данък, но защо?
№6 Нима се опитваш да сложиш на едно ниво, майка студентка с необразована ромка?
Защо сравняваш дете на студентка с ромско дете от гетото? Все едно майката студентка няма да си образова детето поне до средно!?
Виждам коментарите ти в доста теми, но докато преди нападаше среднистите, че са ниско образовани, сега нападаш работещи и учещи висше млади хора. Имам съмнение, че мразиш всеки и всички! Защо смяташ, че само ти си полезна на обществото? Защо смяташ, че само ти имаш правилна преценка, кога и колко да родиш? Защо смяташ, че само твойте деца могат да станат вишсти? Защо приемаш, че твойте деца ще са непременно полезни? Защо смяташ, че ще са полезни точно на българското общество? Нима като ги образоваш, ще ги задължиш да останат и работят в бг?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b3e514c738
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 - мисли отново преди да създаваш деца. Не вярвам да работиш точно работа по специалността си на пълен работен ден, но дори и да е така - ще ти се получи голяма дупка в автобиографията и кой работодател ще те вземе след това? Да не говорим, че си голям разход за работодателите, защото като ти се разболее детето, ти имаш право на болничен. Аз като работодател ти казвам - не бих назначила жена, която е родила по време на следването си (заради парите? ) и след това няма и 1 ден трудов стаж. Ами за 2 г. много неща се променят, как ще си в час с нещата и кой ще те назначи, когао има нормални хора навън без работа, които нямат малки болнави деца, има стаж и връзки? Знаеш ли каква е жестоката действителност - не само не се назначават студентки майки, но и като се върнеш от майчинство гледат да те уволнят по някаква причина. Моя приятелка забременя по време на следването си и днес работи на бензиностанция за 400 лв. заплата, защото работното време ? е удобно заради детето и работодателите ? я пускат като то се разболее да си сменя смените.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b3e514c738
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   номер 9,
„Дори бебето да е ромско, може съдбата му да е такава, че да бъде по полезно и от самата теб. “
Никой не ти говори тук за ромски деца, но ако са били по-полезни от мен, то това не е било заради съдбата им, а защото тези хора са се образовали и са били работливи и дисциплинирани. Съдбата не те прави полезен или не, а ти самият се правиш такъв.

“ Забелязвам, че полезността, според теб, се измерва в пари, в плащане на по високи вноски за данък, но защо?

Ами реално е така. Един човек има горе-долу 1000-2000 преки познати. Останалите над 7 мил. човека в нашата страна са ни никакви и единственото общо нещо с тях е именно общата държава и обществена организация, а в днешното общество за добро или зло точно с вноските в държавния бюджет всеки от нас е полезен в името на общата ни организация (държава).

„№6 Нима се опитваш да сложиш на едно ниво, майка студентка с необразована ромка? “
Защо майката-студентка да е по-полезна от ромката?
Студентката е струвала на държавата 200 пъти повече от ромката, защото данакоплатците са ? плащали ученето, родителите ядене и подслон, за да народи дете и да вземе 10 пъти повече пари от ромката. Ромката какво струва на държавата? В повечето случаи няма и лична карта, за да вземе някой лев помощи и нито един ден в скъпия за обществото университет, нито един ден в платеното от държавата и родителите общежитие и освен това ромката е слаб член в обществото, от които не можем да очакваме да има достатачно образование, за да се предпазва от нежелана бременност. Такива хора действително имат нужда от помощ, от социални грижи - да отидеш, да им помогнеш за лична карта, да им обясниш простичко как да се предпазват от бременност, да им помогнеш с две думи като от силен към слаб човек. Това и днес се случва във всеки гинекологичен кабинет. Я се огледайте - ромките имат по 2-3 деца и не повече.
Студентките не са слабите в обществото, те са цветът му, защото са едни от тези 20-25% в нашата държава, които сме образовали и в които сме инвестирали. Те нямат право на социална помощ за раждане на дете според мен, защото се предполага, че имат достатачно сиво вещество, за да знаят как се предпазва в 21 век една жена от нежелана бременност. Днешните помощи за студентки-самотни майки са Мечешка услуга за тези жени, защото вместо да си завършат качествено образованието и да работят, плащат данъци и върнат част от инвестицията на държавата в тях (и да помогнат на слабите членове в обществото като ромките например), те нарочно раждат по време на следването, за да касират парите, което се отразява зле на квалификацията им и съответно - на способността им да помагат на слабите членове в обществото и да работят за по-добра наша обща организация (държава), която да се грижи за слабите.
Извинете, но ромката поне ражда от глупост и необразованост, което при студентката не може да се очаква да е така, значи е чиста проба пресметливост. Хайде - даваме майчинството, плащаме живота и следването на такива хора, а после накъде? С какво е полезна една студентка на 27-28 г. с 2 висши и 1-2 деца, самотна майка с нито един работен ден трудов стаж на обществото като цяло??? Хайде, ако ви е дъщеря или позната имате полза, защото ще дондуркате детенце, ако е една от вашите 2000 познати, ще се радвате поне на бебешки снимки във фейсбук, но какво има обществото като цяло от такива хора и с какво ромката е по-лоша от тях? Евала на ромките, че съумяват въпреки неграмотността си да се спрат на 2-3 деца, но не прави чест на най-образованите момичета в обществото, които нарочно гледат да източат системата. Който може да учи висше, той може и да се предпазва от нежелана бременност и няма нужда от специална подкрепа от държавата. Нека се концентрираме върху инвалиди, неграмотни, болни, пенсионери и невръстни - истинските слаби членове в обществото. Образованите и умните са силните и тяхна задача е да пълнят касите за слабите, не обратното!
И после калпава ни била държавата - ами ще е калпава, когато всеки гледа да взима и никой не иска да даде!!! Какъвто народът - такава държавата. Каквито майките - такова и майчинството!!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7b91785f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 8 аз съм в момента стажант на определено място на пълен работен ден, а може и по-нататака и по-добра длъжност. Това дали ще изляза по майчинство още преди да съм завършила висшето си или след това няма да промени нищо. Имам стаж вече години и половина, не е да нямам нито един ден работен както някой се изразиха. Дали ще изляза по -късно в майчинство пак ще имам дупка в автобиографията си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker