Майчинство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майчинство
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2768 пъти
Здравейте.
Въпросът ми е относно майчинството.
Имам общо около 3г. и малко трудов стаж, но от 1г. и 4м. съм безработна, а искам да забременея. Ако това стане, ще получавам ли майчинство 2 г. или ще взимам социално за 1г.? Хич не съм наясно с тези неща, за това се обръщам към вас. Моля ако някой знае нещо по темата да помага.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: c6b5195c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако забременееш ще получаваш само социално майчинство 2 години. За да имаш нормално майчинство ти трябва 18 месеца НЕПРЕКЪСНАТО осигуряване ПРЕДИ раждането. Една бременност е 9 м., дори сега да почнеш работа, до раждането няма да имаш 18 м.
Потърси информация за социалното майчинство. Аз знам, че е 130 лв. месечно.
Моето лично мнение - ако не очакваш някакво здравословно усложнение в бъдеще (например при поликистозни яйчници), ако си под 35 г. - изчакай, намери си първо работа, поработи 1 годинка и тогава мисли за деца. Майчинството не може да ти храни детето. Проблемът е, че след безработицата ти 2 г. майчинство ти не си вече атрактивна на пазара на труда и никой работодател няма да иска да те назначи поради липсата на трудови навици. Бебето няма да ти избяга, ако си млада и здрава. Ако си на 35 г. или имаш поликистозни яйчници, които си изчистила временно е друга работа.
Както и да е - твое си е решението. Успех и здраве, каквото и да решиш!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0274c2cc64
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И да чака пак няма да може да си покрива нуждите на бебето, защото майчиството е толкова ниско (няма и минималната заплата на месец) Нормално ли е бременна жена да ходи на работа с корема и да рискува да обортира от стреса на работата, за да видиш ли да няма прекъснат трудов стаж, това само в скъпата ни държава се случва. Видиш ли вземеш ли си по дълго болничен да те изритат от работа и пак няма да вземеш пълното майчинство. Въпреки законите и това се случва. Аз съм на мнение, че жената трябва да спре да работи от самото начало на бременността! Ако нещо се случи да загубиш бебете кой е този шеф дето ще му пука?
А колкото до авторката незнам колко е годишна, но аз на твое място бих си стояла вкъщи и да се водя все още студентка и да взема 2800 лв, от колкото да вземам една година социално майчинство, което е 130 лв на месец за една година. А еднократната помощ е 2800 лв, което е малко повече от това. Но това, че ако работиш без прекъснат трудов стаж и те осигоряват на повече от минималната е вярно, че ще вземеш майчинство, което ще ти се изплаща 2 години и има вероятност да е повече от 240 лв на месец.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a317140c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря №1. Мненията, които чета и ми дават са много различни. Едни ми казват, че ако ме назначат на трудов догор, ще си получавам майчинство, защото имам 18 месеца стаж, нищо, че е прекъсван. Дуги, че трябва да ме водят на работа 1 година преди първия болничен и пак ще получавам. Трети споделят, че нищо няма да стане и ще взимам социално само 1 година по 120 лв. Вече съм толкова объркана и не знам кое е вярно и кое не. Сега си дадох трудовата книжка в една фирма в която, евентуално ще ме водят на работа и чакам да ми звъннат да ми кажат как стоят нещата. Не съм над 35, но имам вече 1 детенце, което скоро ще стане на 6 и не искам да расте само. Пък и разликата м/у тях ще е много голяма ако чакам още. Не съм работила, защото не ми се е налагало. Мъжът ми изкарва достатачно. Но ако имам право на майчинство, защо да не си го взимам.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cec7de996a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също съм майка на 1 дете. Родих отдавна и си взимай майчинство и то добро. Сега толко тъпо е направено и измислено, че направо не знам... С първото дете докато бях бременна в малкиче месеци работех, но спрях защото щях да пометна. 3 седмици лежах в болнца за задържане. Сега какви са тези измислени закони??? Ако не работиш нямаш право да си майка ли? Децките за нищо не стигат, майчинство не можеш да получаваш. Ами как да има раждаемост тогава? Аз сега също искам да имам второ детенце, но как да го следам, с какви средства? Не съм работила от близо 2 години, не, че не искам, а не мога. Детенце ми е толкова болнаво.. 1 седмица ходи на децка, 2 седмици е болен. Няма кой да ми го гледа. Започнах работа, работих 3 седмици и с детенце ни вкараха в болница, след това се сештате какво стана- пратиха ме в къщи.. В тази държава да си майка е лукс... За нас майките никои не мисли.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c6b5195c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 2 - само за информация - в Англия майчинството е няколко месеца, в Германия е 9 месеца и в двете страни трябва да работиш, ако нямаш паталогична бременност. В САЩ майчинството е 6 седмици. Който иска да ражда и смята да разчита на държавата, по-добре да не ражда. Майчинството е хубаво нещо, но ти трябва да си в състояние първо да си храниш децата. „Бременността не е болест“ ти казват на запад и те пускат да си бачкаш. Това е положението. Само у нас лекарите правят компромиси и дават болнични на всеки и затова сме на този хал.
Колкото до авторката - какво майчинство, когато си била безработна и не си плащала осигуровки? За теб ще има само социална помощ, което разговорно наричаме „майчинство“, но не е никакво майчинство, а подеяние от държавата. И най-доброто майчинство иначе, номер 4 свършва. Кой ще ти храни децата тогава?

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0274c2cc64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нoмер 4 така е принуждаваш се да работиш с корема и да пометнеш, според мен пари се дават за какво ли, но щом става въпрос за майките и пенсийте в днешно време трябва сам да се управяш. Пари се дават за какви ли не други глупости, но не и за това. Аз съм на мнение, че една майка трябва да спре да работи от самото начало на бременноста. Да може да иде на борсата примерно и да взема поне полувината от заплатата, която е получавала. А след като роди да си взема майчинство поне 2 години и да е поне минималната заплата 310 лв. Как е възможно един депотата примерно да взема заплата в хиляди и да го осигуряват на 2000 лв. А майките да мизерстват. Каква е тази заплата над 2 000 лв? Заслужена ли е?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c6b5195c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   „Аз съм на мнение, че една майка трябва да спре да работи от самото начало на бременноста. Да може да иде на борсата примерно и да взема поне полувината от заплатата, която е получавала. „
Ще те разочаровам, но такива екстри няма никъде по света. Ако нямаш паталогична бременност - не дават болнични. Ако имаш някаква опасна работа с химикали да кажем, те преместват в друг отдел. Братовчедка ми работи във фабрика във Великобритания при 4 градуса температура и при нея работят бременните до самото раждане, а 4-6 седмици по-късно са на работното си място. Полякините дори и толкова не чакат, защото парите им трябват и хранят в Полша цели фамилии. Ние да не сме по-богати от Кралството и да не сме по-финни от англичаните?
Хората получават големи заплати, защото са грамотни и работят. Който пише полУвина, ще получава и „полУвина“ заплата. Има иначе инжинери и информатици с към 5 бона заплата, но хората пак казвам са учили и са се образовали и са ценни за работодателите и не мислят по цял ден как държавата да им храни поколението и съответно не са се размножавали неконтролируемо. Животът винаги е бил устроен така, че който има храна да си храни детето, той е имал деца. Не сме длъжни като данакоплатци да хрантутим децата на хора, които освен да забременяват друго не могат да вършат. Всички можем да правим секс иначе и да искаме държавата да ни гледа челядта, но НЯМА такива сладки никъде, защо в нашата бедна държавица да има. Значи всички да плащаме по-високи данъци и осигуровки, за да може отделни личности да се плодят? Няма да стане!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0274c2cc64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7 аз също съм инженер мъжа ми същор и ми е много интересно къде в България вземат заплата 5 бона???? Ще съм ти много благодарна ако ми кажеш. По никакъв начин не можеш да сравняваш Англия с България. Ще ми кажеш ли къде там има заплати 300 лв намес, не можеш, защото няма такива. Тук най-добрия инженер взема максимум 1500 лв.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c6b5195c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Н. 8 - в АBB и HP дават такива пари както и в доста други чуждестранни компании. Гледай обявите за работа, но и питай, търси връзки, защото за тези длъжности търсят и препоръки, и 5 г. стаж по специалността. Има хора, които се връщат от чужбина с образование и стаж и да не мислиш, че го правят за 1500 лв. заплатка. В АBB плащат 5 хил. евро на инженерите, но имат 5-ма качествени такива и това им стига. Има у нас мениджъри с много над тази заплата, но всеки се скътава и мълчи, защото българинът е завистлив и злобен. Огледай се обаче реално как живеят някои хора, виж торбите на пазаруващите в МОЛ-овете и колите по паркинзите и ти говоря не за свръх богатите и мутрите, а за средната класа в големите градове у нас. Мой познат ми взима 2000 лв. нето, а е със средно техническо образование, но човекът разбира от работата си, има стаж и са доволни от него. Мои съученик е строителен инжинер и си направи фирма, но по време на самото следване работеше за 600 лв. на едни. Този стаж обаче му помогна да натрупа опит и връзки и сега не може да се оттърве от клиенти и дори е назначил няколко човека. Не му знам дохода, но по начина на живот съдя, че поне едни 2-3 хил. чисти му остават, а останалото инвестира в бизнеса си, защото кредити в днешно време няма. Аз не познавам човек в София с икономическо, юридическо и техническо образование, който да взима по-малко от 2000 лв. При инженерите е малко относително. Моя позната е инжинер, но е била винаги безработна, защото е инжинер на машини в текстилната промишленост, каквито не само у нас не се произвеждат, но и в цяла Европа. Има няколко фабрики в Китай за такива машини и май в Турция, но тя китайски не знае, а за Турция май само се поддържат такива машини и не се произвеждат. Ами безработна ще стои, но като почна да учи на нея тази информация ? беше известна.
Който разчита на държавата да му храни децата (която и да е държава), той е в голяма грешка. Дори на Запад, където са хиляди пъти по-богати от нас като държави и общество го няма това нещо - нещо повече - западните държави вече почнаха да свиват социалните си системи и доста хора овисват и там, ние тук - в най-бедната страна в ЕС си въобразяваме, че някой освен нас самите ще ни храни децата. Ами честито на излъганите - децата са си отговорност на родителите. Така е и при животните, и при хората.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8359f6a601
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До №8 Разбра ли сега № 9 ти обясни, че 5 човека в бг вземат 5000евро заплата те са много образовани, но забележи колко са на брой и от къде ги вземат парите, от обикновенните български потребители на енергия и технологии. Ако станеш шеф на ЧЕЗ може и 70 000 да вземаш само се образоваи и намери връзки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker