Как се живе по с такъв доход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се живе по с такъв доход
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2889 пъти
Здравейте, на 31 години съм и от 13 години страдам от рядко заболяване което не ми позволява да работя поради това че костите са ми прекалено слаби, имам ниско кръвно и се сдобих с така наречената страхово депресивна невроза с панически пристъпи. Минах телк дадоха ми група 3 52% но след 14 дневния срок се оказа, че понеже нямам стаж няма да получавам нищо като пенсия. Отчаях се на пълно понеже имам и дете и съпруг и не знаех какво всъщност, по точно за какво по точно са ми тия 52%. Трябвало да имам 72%... да но като ми искаха пари за да ми ги напишат? Представяте ли си искаха ми 500лв за да ми напишат не измислена както а някой хора, а реална група 2 за да си вземам 130лв пенсия:(безобразие. На всичко отгоре в документите пише, че нямам право на тежка работа, смени и т. н) така хванах си гъзът под мишничка иииии написах едно писмо до МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ. За мое шастие отговориха следното:Уважаема госпожо поради факта, че няма работа на територията на града където се намирате за вас не можем да ви бъдем полезни. Отпускаме ви 89. 99ст помощ социална. Няма пенсия, няма работа, с малко дете, съпругът ми изкарва някой лев защото го съкратиха и работи на частно мааа с мистрията по цял ден за 20лв надник и то не всеки ден... та общо я докарваме около 300лв за месеца. Ток вода тел на последно място ако има за тях. Боже в каква Държава живеем защо не се грижат за нас? Как да пусна детето си на градина като и там ми искат 30лв за месеца?? Не е нормално това, за мен е подигравка. Имаме дом който е на баща ми ама знам ли човека може утре да каже всеки по пътя. Пишете ми уважаеми читатели ще се радвам да споделям с вас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2ef1a8f238
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Боже в каква Държава живеем защо не се грижат за нас? Как да пусна детето си на градина като и там ми искат 30лв за месеца?? “
Вие сама виждате - държавата ни е бедна и нямаме социална система, какво очаквате? Бог високо, цар далеко е казал българинът е запретнал ръкави и винаги се е оправял сам.
Защо трябва давате детето си на градина, когато сте си у дома? Ами Вие сама не можете ли да се грижите за детето си, което сте могли да създадете?
... иначе, ако мъжът Ви също е без работа, защо не отиде да работи в чужбина, в София, по морето? Започва и сезонът в строителството. Какво чака? Той е здрав и млад и не виждам, къде е проблемът да издържа семейството си.
Съжалявам за болестта Ви, но Вие поне имате съпруг и семейство. Ако мъжът Ви се впрегне истински да работи, защо да не може да ви издържа?
Колкото до стажа Ви - нямаше ли познати, които да Ви помогнат с някаква лека работа. Нямате ли амбиция да напуснете малкото си градче без работа, защото сте млади хора и ви се налага да работите. Не ти знам точно болестта, но има и по-лека работа в бюро например. И ако не е тайна - каква Ви е квалификацията, от кога сте болна и защо нямате стаж преди раждането - какви майчински изобщо сте взимали.
Знам ли - държавата не се грижи за хората, това е ясно, но не мога да разбера, защо хората не се грижат за себе си и за близките си. Държавата ни е бедна и нямаме социална система, но какво очаквахте изобщо от такава бедна страна? Държавата ли да храни детето Ви или бащата, който го е създал?
Определено държавата ни е скапана, защото не може да се грижи за болните и слабите, но такова е положението. Тя е скапана от над 130 години и не знам някога да е имало каквато и да е социална система у нас и как ще има такава, когато и днес 2 мил. работещи издържат 7 мил. държава. Откъде да дойдат парите?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8a72cc604f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямам думи! Боже! Отвратителна, гадна, крадлива, гнусна държава сме. Миличка, искрено ти съчувствам.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 26e05d3763
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хората не се грижат за себе си, защото държавата не се грижи за хората. То затова сме на тоя хал. Това е буквално демокрацията..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2ef1a8f238
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям номер 3 и искам само да напомня, че държавата е на хората и ние сме държавата - т. е. ние не се грижим за слабите в обществото. Държавата не е някакво абстрактно понятие, а демокрацията не е вид прокоба - демокрация е форма на държавно управление, която буквално означава- НАРОДОвластие. С две думи - щом ни е калпава държавата, значи сме калпав народ. Щом сме калпав народ, значи сме и калпави хора, защото най-малката съставна честица на народа е отделният човек.
Кой е виновен за мизерията на авторката -държавата казвате? Ами тогава виновните сме всички ние!!! Ако искаме да има повече за хора като авторката, децата им, ние трябва да си плащаме данъци и осигуровки и нещо повече - ПОВЕЧЕ данъци и ПОВЕЧЕ осигуровки. Това е много лесно - просто отделете още 20-30% от работната си заплата за хора като нея и мизерия няма да има. Много лесно е това - превеждате парите до 25-то число и ще има за соцално слабите хора. Държавата - това сме ние. От вас, нас зависи дали ще сме солидарни или не!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5e12b73767
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За това бяха тези протести, пък дано да има смисъл от тях. Силно се надявам да се отворят много работни места и да има работа за всички, и мин. раб. заплата и пенсиите да се увеличат значително, защото повечето хора живеят на прага на бедността.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 02764aa5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Искам да поясня пак:Болна съм от 13 години!!! Била съм само на 18г каква работа тогава тепърва завърших училище като лаборант. След това вие не сте тези които ще ми кажете дали ще имам дете или не, имах майка имах свекърва които се грижеха за него , а и самата болест не беше напреднала толкова. Болестта е рядка и човек не може да се гриже сам за себе си затова мъжът ми седи до гъзът, иначе отдавна да сме напуснали България. И ако както се изразявате да събера сили да напусна страната, там кой ще ме гледа, ами детето? Ами здравни осигуровки? Това е мн лесно да се каже или напише ако. Що се отнася до детската градина е задължително за 5годишните деца как да го спра? Не знам дали за бога четете някой от читателите, или след първото изречение и почвате да си мислете че ме мързи, а аз сутрин не мога да стъпя имам 20 минути раздвижване. Няма да кажа коя съм защото не искам да ме съжаляват за това и пиша тук. МОЖЕ БИ МОГА ДА СЕ ИЗЛЕКУВАМ НО НЯМАМ СРЕДСТВА, А И НЕ ОБИЧАМ ДА ПРОСЯ. Като имам предвид работа за мен става въпрос лека работа като лепене на пликове за писма, лепене на дискове и др такива. Направете си сметката сега в какво живеем, и само аз ли ви го казвам.... не вие го знаете но сте от богаташчетата които мислят че ме мързи!! Е не ме мързи но просто не мога да ходя стоя затворена благодарение че Българските телкове и нелкове искат пари за да ти дадат групата която заслужаваш по принцип, но не я дават защото искат парички и те да хапнат милите, , , гладни са. За да може да ти се помогне да излезеш на вън с така наречения асистент нали се сещате трябва да имам група, а в случая го върши мъжът ми, и евала му правя не ме изостави извеждаме ходя почивам ходя почивам не че мога много де но все пак се е случвало по 3 седмици да не излизам от вкъщи... ох ох нямам думи. Господ да пази България

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 86f0a7a0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съжалавам, но няма да получиш съжаление от мен. Вярвам, че са ти дали правилно 52%, което означава, че можеш да работиш, лека работа, като продавач на билети за автобуси и самолети, в тур операторска фирма, или да продаваш вестници, или в магазин за цигари и бисквитки, за домашни потреби, в пощата, помощник възпитател /лелка/ в детска градина, в училище, озеленител, на много места стига да искаш.
Мъжът ти щом работи за по 20лв дневно и взема 200лв, значи работи 10 дни в месеца!? !? Здрав, прав, млад мъж, да работи 10 дни в месеца, по строежите, значи и двамата нямате никаква квалификация. Щом има строежи в града ви значи не е толкова малък град. Запишете се и двамата в бюрото по труда, да изкарате някой курс за повишаване на квалификацията.
Погледни се от страни, започвш да мислиш и да действаш, като ромките, които чакат на помощи от държавата. Всеки знае, че е трудно, на никой не му е лесно, аз също съм на твоето положение с тази разлика, че изплащам жилище, мъжът ми работи и заплатата му изцяло отива за вноските, аз също съм с 55% инвалидност и съм 5 години по голяма от теб, но работя като шофьор на такси. Също не ми е леко, но детето ми трябва да го храня и образовам, щом съм го създала. Заради стажа си получавам някъква пенсия, която обаче стига само за джобни на 14 годишното ми дете. Издържам семейството с парите, които изкарвам около 400лв, както ти казваш ток, вода, тел и не се оплаквам, успявам да се справя, всеки иска повече, но няма от къде. Затова се стегни иди в бюрото по труда, с предимство си за по леките длъжности, имаш право на курс за преквалификация.
Знаем безраотицата в България в момента е поне 20%, но хвани се търси, който иска намира начин.
Питаш как се живее с такъв доход? Отговора е търси се работа и се достига по висок доход.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2ef1a8f238
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Подкрепям номер 7. Съвет - обадете се на Наталия Симеонова. Иначе, къде са сега бабите, защо не изкарват пари за детето, което явно си създала с идеята те да го хранят? Кой каквото прави, никой не може да му го стори. Това ми е изводът. Тежко и горко на дечицата, защото не са си избирали да живят в мизерия. Съжалявам, но за болестта и нейното развитие сте знаели на 18 г., кое ви накара да създавате дете, което няма да можете да изхранвате и да гледате? Какво пречи на бащата да изхранва детето си - той е млад, прав мъж, Вие ако сте болна и къде са близките Ви, които са ви насърчили да раждате дете с вашата болест?
Всеки си носи кръста, но положението е страшно и за работещите, здравите и образованите хора у нас. Аз лично не мога да си позволя да плащам по-високи осигуровки, за да има повече за хора като Вас, съжалявам. На мен няма кой да ми даде и 89 лв. Нямам нищо против - нека и 890 лв. да ви дават, но нека не ги взимат от мен. За съжаление мнозинството българи са на моето дередже и не познавам човек, който може да плати още по-високи осигуровки и данъци без да се лиши от ток, вода и храна. Нали се сещате, какво ще стане, ако днешните здрави, образовани и работещи не могат да си покрият нуждите у нас - ами напускат страната. Какво ще правят пенсионери, деца и социално слаби тогава?
Когато трябва да избирам между вашето и моето собствено дете, винаги ще избера моето. Ако нямам пари и физическа възможност да гледам деца - няма да раждам такива. Смисълът на човешкия живот не е в размножаването, поне не за духовно извисените хора.
Иначе в чужбина и в големите градове има работа за млади, здрави и РАБОТЛИВИ мъже, но първо трябва да има желание за работа. Оправдания има хиляда и сто, но който е чакал на нашата държава в последните 130 години, не е дочакал. Дават ви към 35 лв. детски на месец - ето ви парите за градината. Но мислете, че това са сами парите за ХРАНА на детето ви, данакоплатците плащаме всичко останало - сградата, учителите, консумативите, ток, вода, топло. Къде отиват парите от детските, които ви даваме допълнително?
Да, жал ми е за болестта Ви, но това не ви освобождава от отговорност за живота Ви и за собственото Ви дете да не говорим, че това дете има здрав и прав баща. Ако той не може и не иска да храни наследника си, ние ли да го направим?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 02764aa5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Mного грозно номер 8:( на 18 години ми спестиха доста неща знаете ли какво е да се понесе диагноза на такава степен? Аз нямам против да работя, да продавам билети но ме болят краката и изпитвам сстрах от който ми прилошава за това и не излизам. Телка е базиран на 3 различни болести, Дискова Хрения, страхова невроза и Тахикардия. В писмото ми пише че не могат да ми намерят работа аз съм записана в бюрото по труда както и мъжът ми, имам квалификация (Биотехнологии-техних лаборант-технолог) средно специално образовение. Плащаме си здравните осигуровки защото бюрото вече не ги поема както е било преди, мъжът ми е завършил гимназия и той е с средно образование и не го мързи. Много ми помага, но отворете и почетете за Страховата невроза особенно ако е придружена от множество алергии които възпрепятстват лекуване, поне малко да се почувствам по добре. За бабите много ме заболя... ПОЧИНАХА... остана само моят баща който ослепя и неговата не е лесна, как може така да говорите? Не искам нито Предаване на Наталия да се излагам пред цяла България, аз просто споделям. Та значи според вас не мога и не трябва да имам дете така ли? Ами не се знае какво би се случило утре с вас номер 8 ако ви последва моята съдба? браво на 7 че ходи да кара такси наистина чест и отдавам но аз получавам ежедневно крампи на мускулите, световъртеж, нямам братя сестри.. имам един баща и баба му и дядо му на моя мъж това е. Не са длъжни нито хората нито роднини да ме съжаляват. Според вас Дискова херния с възпаление на нерв в краката и тахикардия която също е мн коварна ежедневно съм с пулс 110-до 130 е много добре, остава и проклетия страх, а знаете ли от какво ми е всичко без дисковата херния??? Като бях на 16години на връщане от училище скочиха 3 кучета и ме нахапаха едва спасиха ръката ми с 4 операции, имах 32шева на главата щяха да ме разкъсат. След 2години ходене по болниците да се стабилизирам получих точно тези прекрасни заболявания освен че съм в белези. Всичко хубаво и желая много здраве на всички, никой да не изпита това чувство което аз изпитвам!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2ef1a8f238
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, не се сърди, но самосъжалението няма да те нахрани. Никой не те кара ти да работиш, но ако здравият ти мъж чака от бюрото по труда в градчето ви...
Дисковата херния се лекува с операция. Баща ми се оперира и е като нов, но за това се искат поне две хил. лв. за консумативи - тези пари мъжът ти може да изкара за 1 месец на някой строеж на Запад.
Страховата невроза се лекува!!! Ходи се на психоаналитик и психолог и след 1 година най-късно би била излекувана, но това пак струва пари - мъжът ти къде спи?
Тахикардията най-вероятно е заради страховата невроза...като се излекуваш от психичните си проблеми ще изчезне.
С две думи това, че мъжът ти не се вдига да работи в София, на Морето или в чужбина те прави инвалид.
И да - не трябваше да раждаш с тези проблеми, защото нито ти си виновна, нито близките ти (бог да ги прости), но детето пък какво е виновно? Всеки има правото на едно нормално детство.

За мен единственият с вина в историята е мъжът ти - здрав, млад прав мъж, който вместо да ходи да работи, чака? Какво чака и аз не знам. Той те е забременил и е създал дете, което не може да издържа.
И вместо да се самосъжаляваш и да чакаш някой от някъде да ти помогне - хвани и сритай в задника мъжа си, за да се размърда, защото в бюрото по труда са се наредили още 1000 такива като вас и няма как да се вредите.
Цар далече, Бог високо! Можем до утре да те съжаляваме, но няма да ти помогне нито ще нахрани детето ти. Работа на бащата е да си изхранва семейството, а ти с едни 2-3 хил. лв за лечение би се излекувала от болежките си, а и защо да работиш, когато имаш здрав и млад мъж до себе си - не разбирам? Много от колежките на майка ми напуснаха работа, защото не си заслужава - мъжете им по строежите изкарват хилядарки, а са мъже над 50 г. без всякакво образование, твоят къде спи? А ти с твоята квалификация би имала работа в някой голям град, какво ви задържа там, където нямате работа? И двамата сте страшно пасивни, това ви е най-голямата пречка. И да - грешка е било изобщо да създавате дете, за което определено не можете да се грижите самостоятелно, но пък станалото-станало. Не мога да си обясня, защо не се размърда мъжа ти, защото само той е единствният ти шанс да се оправиш и да заживеете като хората.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f3c21779ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Абе хора вие четете ли наистина нее виновен мъжът ми стига сте го нападали!!! Не той е пуснал кучета да ме хапят а и сърцебиенето не ми е сложил. Другото страховата невроза не се лекува, да има случаи но само с начален стадии после не. Отиваш си така. Операция може в краен случай ама АЛЕРГИИТЕ? ами аз на 99% съм алергична доказано е... какво правим? Моля ви живейте си живота не се самосъжалявам не знам наистина за бога защо не четете. Но хората казали този който не го е изпитал не знае какво е. Безмислено е да се пише. Просто нищо не разбирате

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2ef1a8f238
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, кой каквото прави, за себе си го прави. Живей си живота, щом ти харесва такъв и чакайте да ви намерят работа хората, да спечелите от тотото или да дойде някой Извънземен на власт, за да ви реши проблемите...
иначе - ти авторке почна от чупливост на костите, мина през 10 други диагнози и завърши с алергия 99 (???? ) - преглеждала ли си се за хипохондрия?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f3c21779ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12 - Хипохондрията правилно си се насочила, има доста общи неща с моята болест.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f3c21779ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Що нападате жената? Пишете глупости!!!
Вие знаете ли какво е да те е страх? Сякаш не. Въобще не знаете по-горе писалите. Аз съм на 52г и от 37г съм болна от Страхова невроза. Не бях виждала светлина с месеци, моля ви наистина задръжте скромното си изказване!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2ef1a8f238
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке - пак ти казвам - и страховата невроза, и хипохондрията, дори алергии и всичко, което там си си измислила (не го казвам подигравателно) се ЛЕКУВАТ - дълго, продължително е лечението, но има такова. Чрез психоанализа са се излекували воиници от Афганистан, преживяли действително много - вас ли няма да излекуват? За всичко си има лекари, медикаменти и специалисти.
Не те виня теб - не си стабилна и не можеш да работиш по една или друга причина. Затова пък имаш здрав и прав мъж и него не мога да разбера. Съжалявам. Жал ми е за дететнцето ви, защото знам аз как съм живяла мизерно като дете и как живеят днес моите деца - като си много малък не вдяваш много, но като тръгнеш на училище и видиш другите как са облечени, какво ядат и изобщо - гадно си е. Да не говорим, че почваш да се тормозиш за неща като сметки за ток, вода и дърва... как да се плати това или онова и изобщо е натоварващо за едно дете да расте така. Стягайте се, защото не е лесно на никого, но детенцето ви не ви е виновно с нищо и заслужава повече. Всичко зависи от вас, най-вече от мъжа ти, а детето е зависимо от вас.
Иначе гъз знае 2 и 200 и парите никога не стигат, но вашето е крайност, която преминава всякакви граници. Поне потърсете допълнителни социални помощи, които ще отпускат сега покрай изборите, но пак ти казвам - не можеш да разчиташ на обществото и държавата да ти гледат детето - който го е създал има отговорност да го храни и да се грижи. Това е горчиварта истина. Взели си решение да имаш дете и семейство, време е да поемете и отговорностите.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7439d83492
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Недейте така момичета, жената споделя за съвет, за да и олекне - знаете, човек понякога има нужда да " сподели". Съгласна съм с мнението на повечето от вас, давате и добри идеи, но можеби несъзнателно я нападате да не кажа обиждате. Това не може да мотивира дори човек със силен дух, камо ли тази уплашена жена. Само по себе си, това че сте отделили време да и пишете е похвално, всеки се опитва да помогне през своите очи. И аз не съм от най-наивните, но някои неща бих премълчала. Една доза добрина трябва, защото това дава кураж!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4ff9caea5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Недейте да съдите жената ! Тя не иска нищо да и плащате а само съвет и разбиране.
На чужд гръб и 100 тояги са малко.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f3c21779ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Благодаря на 16 и 17 вие разбирате какво е в душата ми. На мен ми е много болно, че намесват детето. Никой няма право да съди една майка. Аз обичам детето си, за да стигна до тук написах какво ми се се случило, но от никого не искам средства пари не прося.... знаете ли реших да започна да упражнявам един мой стар занаят който ми се отдава, а именно умея да рисувам върху дърво, да правя Пана, аранжировки. Може би пък да успея по някакъв начин да изкарвам някой лев. Благодаря на всички, здраве и късмет ви желая!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2ef1a8f238
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Браво, Авторке! Давай, не оставяй да ти се случват нещата, а грабни живота си в свои ръце. Идва Велигден, ако успееш до тогава нещо на Християнска тематика да направиш...
Аз така си купувам едини иконки върху дърво от една жена без касова бележка -) Тя например има иконки от 20 лв. до 100 лв. и може и дори по-скъпи - за всеки джоб. Стойностни са и нямат нищо общо с китайските боклуци, макар че са щампа, върху която е ресувала, а самата щампа е върху дърво. Успех в начинанието и всичко хубаво!
П.П. Ако можеш да правиш аранжировки, не можеш ли да питаш за работа в магазин за цветя/подаръци? В големите градове има доста такива магазинчета...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c97facf9d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Ей, на тия дето им е широко около врата и се изказват неподготвени ще кажа: Внимавайте, че въжето може и вашия врат да стисне, защото живота е най лошия сервитьор. Винаги поднася това, което не искаш! До авторката: Съчувствам ти искренно! Имай вяра в себе се и се подкрепяйте цялото семейство. Дано и на вашата улица изгрее слънце! Дано тази скапана държава някой ден престане да бъде скапана и най-после всички да заживеем нормално и без злобата на някой особи дето влизат тук за да се позабавляват с нещастието на другите!

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b3c61e8d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Благодаря номер 20 за разбирането. Желая ти искрено щастие, здраве и много любов!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker