Майка ми е алкохоличка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми е алкохоличка
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 1944 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 14 години. Майка ми пие от около 6 години и напоследък го прави през няколко дни. На нея й трябва малко, за да се напие и когато това стане, тя буквално почва да прави сеири и да се заяжда. Говори против семейството на баща ми, но не знам дали наистина го мисли и ги мрази, въпреки че тя трябва да им е много благодарна, защото бяха взимали голям заем и не можеха да го изплатят, бяха ги дали на съдя изпълнител.. но това няма значение, баба ми даде 9 000 лева, и още малко оставаше, за да се погаси заема. Но тя като е пияна и като почне да ги обижда.. добре, че не живеят с нас! И напоследък показва омраза към мен и брат ми (той е на 22г. ) и казва, че щяла да напусне работата си и щяла да почне на друго място, щяла и нас да напусне да ходи на село да живее със майка си, сестра си и баща си. Нямало и една стотинка да даде повече за нас, не искала да ни вижда, за нея не сме съществували. Сега като съм в ново училище и имам проблеми със съучениците ми и ще се преместя в друго училище, но тя ми казва, че се била ядосвала, заради това, че не се разбирам със хората в класа ми. Хубаво, но това ли е решението? Ще се оправи ли всичко като се напие? Не, разбира се и когато е трезва тя го осъзнава, поне така мисля, но все пак посяга към чашката. Със баща ми също много се карат, но напоследък той гледа да си мълчи иначе тя ядоса ли го стават големи скандали и понякога се е стигало и до бой. И това беше още като бях 3 или 4 клас.. Но после се поуспокоиха нещата и сега пак. Когато бях 4 клас имаше ужасно голям скандал и тя беше тръгнала да скача през терасата (живеем на 6тия етаж). Прекрасно за психиката на едно дете, да види как майка му се хвърля през терасата. Даже тя щеше да го направи, добре че бях в стаята и я задържах. Не бях ходила малко време на училище, заради депресия. И мисля, че всичко идва от семейството ми и най-вече от майка ми. Преди няколко седмици се беше напила и ми каза, че съм кръгла нула. Обижда ме, унижава ме дори един път ми показа среден пръст. Не мога да я разбера, какъв й е проблемът, аз я умолявам да си легне и да си почине, а тя почва да ме обижда. Но тя ако беше свестна жена, нямаше да ги има тези проблеми. Тя си е свикнала да си купи бира и цигари, и да седне да пие и да пуши. Почти нито готви, нито чисти вкъщи. Когато е вкъщи мога да й контролирам пиенето, дори веднъж когато беше пила й беше останало съвсем малко в чашата, даже нямаше и за една глътка и аз го изсипах в мивката, след което тя ми направи проблем защо съм го изсипала. А днес нямаше почти нищо за ядене вкъщи и аз й се обадих след работа да вземе нещо, и тя ми каза, че си тръгвала и ще ми донесе. Това беше в 6 часа вечерта, към 8 часа вече трябваше да се е прибрала (тя пътува с влак). Притесних се да не й се е случило нещо, звънях й поне 20 пъти, но не ми вдигаше. И какво се оказало, след работа отишла при една нейна приятелка, защото синът й има рожден ден и си дойде пияна.
Моля ви, кажете ми какво да правя, не мога още 4 години да търпя това докато стана на 18 и се изнеса от вкъщи. Не мога да живея повече така, в страх да не станат някакви големи скандали вкъщи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 4cbd8cd98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   проблемът на майката ти е че, животът и е гаден, тя не издържа на стреса и си го изкарва на теб, след като се напие, а докато е трезвена се контролира.
не е хубаво за теб да живееш в такава обстановка, но от друга страна, незнам и къде може да живееш.
от начина по който пишеш става ясно, че разсъждаваш доста зряло за твоите 14 години, но все пак не си достатъчно голяма за да живееш сама.
лично аз незнам как да ти помогна, но ти препоръчвам да говориш с някой от твоите роднини с когото се разбирате и да поискаш съвет или помощ.
ако положението стане нетърпимо, можеш да се свържеш и с агенцията за закрила на детето и да искаш съвет от тях, виж този линк:
http://sacp. government. bg/
може би е нужно да потърпиш още известно време, но от нещата които си писала, рабирам, че си силна, така, че не се отчайвай!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 571c831e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм момче и може би няма да те разбера много но до сега в мото семейство не е имало скандал и моя брат е на 22 и ми хрумна че може да се изнесеш при някоя леля или при баба си ами ако брат ти не живее с вас отиди при него едва ли ще ти откаже и без това ще се местиш в дръго даскало. А това че майкати не готви и моята не готви имаме си готвач и чистачки в къщи. А моя брат си има собствена вила и около 3/4 апартамента такаче ако стане нещо ще се изнеса при него. Въпреки че той няма да ме иска заради своя бурен живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker