Не се издържа... Как подобрявате отношенията с родителите си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не се издържа... Как подобрявате отношенията с родителите си?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2835 пъти
Просто не се издържа. Как подобрявате отношенията си с родителите си? В моя случай с майка ми сме в много лоши, ужасни отношения. Аз все повече се затварям към нея, почти не говоря, а като почнем разговор, тя не порпуска момент да се заяде или да ми напомни колко не ме харесва, каква съм, каква не съм и как тя е жертва и купища неща и то С ЧАСОВЕ! Сама се навива отново и отново и отново и... не спира! После аз съм виновна, че не се радвам да я чуя, че не съм весела и че не й показвам обич и състрадание. Как да го покажа в непрекъсната напрегната обстановка, всеки ден прекарвам в мъчителни чувства, сълзи, как да бъда мила с нея след като тя постоянно ми повтаря колко е обидена от мен, а тя самата само ме обижда и заплашва! Как се преодолява такова нещо? Прекарвам дни без да мога да се успокоя и да свърша нещо полезно... Толкова ми е болно. Първо се самообвинявах, бичувах се, чувствах се виновна, че тя е нещастна (не живеем заедно), а от определено време си дадох сметка, че всичко си е нейн избор и че аз съм й отдушник... Спрях да се чувствам постоянно виновна, но от това сърцето ми почна да закоравява към нея. Какво да направя? Как да подобря отношенията ни??? Минали ли сте през това? Моля ви, дайте съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8df7eb7bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ето как се оправят - като станеш на 18-19 г. и си завършиш средното образование се изнасяш с два куфара и си говорите по телефона веднъж седмично. Помага и по-добро дете от теб няма да има! Аз съм така и не съжалявам - сама се издържам от 18-годишна, изучих се и си постигнах всичко сама. По-добра от мен за родителите ми няма. Опитай и ти! Успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: afaf882ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Явно имаш съвест и съвестта ти говори - това е хубаво. Тръгни оттам - имай за отправна точка факта, че родителите ти са преди теб - те са те родили(без тях тебе нямаше да те има). Като се съгласиш с това първо, после си задай въпроса - защо майка не ме харесва? Та нали тя ме е родила (живота и е бил в опастност заради теб да те има) и иска от мен да излезне нещо добро, аз какво правя, за да се осъществи това добро? Ако не намериш отговор сама в осъзнаването какво иска майка ти от теб и какво ти правиш, за да има съгласие и любов помежду ви, тогава директно седнете и разговаряйте за тези неща. Как тя си представя твоето житие и какво изисква от теб. След това и кажи твоята гледна точка. Може всичко да се разреши по този начин, може да не съвпадат вижданията ви, но може и тази от вас която греши да има разрешение на нещата в благоприятен развой и за двете страни. Обикновенно и двете страни грешат, затова човек не бива да осъжда никой друг а само себе си (за неподчинение). По даденост децата се подчиняват на родителите (и то за цял живот).
Друго нещо, ако си малолетна - остави родителите си да решават кое е добро за теб - просто още си в период на зависимост и все още се учиш.
Може да разговаряш с майка си, как тя самата се е разбирала с нейните родители когато е била на твоите години.
И нещо много важно - никога не се налагай НАД РОДИТЕЛИТЕ СИ! Абсолютна грешка е това, да си мислим и едва ли не със задоволство да очакваме "независимостта си" на 18 годишна възраст. Какво е едно 18 годишно момиче или момче - потенциална жертва на водовъртежа и месомелачката наречена "цивилизация".
Имаше една поговорка едно време "от трън та на глог, че е по - висок" - да не стане и твойто така.
Много такива ербапи са плакали после за отминалия живот при мама и при тате.
Ти явно обичаш майка си, кажи и че не искаш тя да се чувства нещастна и ти пука когато тя е такава (нещастна). Но и кажи също, че може и да разговаряте по човешки, без обвинения, крещене, гняв и т. н. - със свалени карти на масата, и никой от вас да не забравя че всеки един е човешко същество и има нерви, лимити и недостатъци.
Мисля че ако подходите по този начин и всеки е добронамерен към другия, ще намерите общ език и дай Боже да си простите взаимно обидите и греховете един към друг и да започнете да се обичате истински.
Нека Бог да ви помага.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ac002f5bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Зарежи я, хич да не ти пука, а на погребението и един ден - даже не идвай. :)
Майка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 983a0714d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, за да е това положението има причина. Ти не си я потърсила, а се оплакваш от майка си. Не живеете заедно- ти го каза- защо, каква е причината, годините ти колко са. Ти си и отдушник- така ли? А помислила ли си защо се държи така с теб, може би имаш вина, която ти не желаяш да я осъзнаеш. Може би за нея ти си й най- близката приятелка, отдала е целия си живот и инергия на теб и се е борила за теб. Пишеш, че не живеете заедно- добре, а ти търсила ли си я искала ли си да споделиш да я зарадваш или си я обременявала само с напрежение, а тя от своя страна е правила всичко възможно да не си лишена от нищо- може би тя се е борила за да те издържа, ати си недоволствала и си имала само изисквания от нея и си непризнателна с това, което тя е направила за теб. Да някои казват, че всички родители са длъжни и не си искала да те ражда, това й е задължение, имала дала или още претенции си имала. Помисли- това твои думи ли са? Ако майка ти е имала нужда от теб- морална подкрепа, ти помогна ли и даде ли и сила, обърна ли се към нея, отиде ли с нея например на лекар, отиде ли с нея заедно двете да направите нещо, да отидете само двате на почивка.
Вярвай ми, Авторке, не е толкова трудно да си оправите отношенията! Трудното е, че ти не искаш и Ти казваш- закоравяла съм към нея.... Направи го и обърни внимание на майка си! Да не съжаляваш, да не стане твърде късно, когато се сетиш и ти омекне сърцето, че имаш майка! Тук в този форум виждам само отвръщението ви към родителите ви- жалко, колко е жалко и твоето писане... На мен ми звучиш като едно неблагодарно дете! Да Всеки трябва да си има личен живот, но не за сметка на майката! Защото тук пишат предимно неблагодарни деца, искат закрила от майката, а къде има форум и се пише за неблагодарните деца, чиито родители трябва да имат закрила от вас децата. Смяташ ли, че ако майка ти прочете написаното от теб, ще е щастлива- не няма да е- защото ти си написала:"сърцето ми почна да закоравява към нея", как смяташ, че ще се почувства? Това за нея е още едно разочарование! Как смяташ, че това ще се отрази на психическото й здраве... или не те интересува и си закоравяла.... Благодаря ти дете мое! Благодаря! Благодаря!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f9954b80f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да. от такива родители които чувтстват децата си в тежест и ги смазват психически-далеч. Като почне да мрънка ти пада батерията на телефона и това е!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c9d81e9902
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   А някога опитала ли си да разбереш защо майка ти се държи така? Не? Ами опитай! Как? Бъди директна! Попитай я! Но без да крештиш/плачеш. Опитай да я попиташ спокойно. Може би има някакви проблеми и си го изкарва на теб. Опитай да разбереш!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 983a0714d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №5, кой е казал, че децата са тежест? Просто са неблагодарни! Защо не питате Авторката, знае ли нещо повече за майка си, как е, какво чувства, има ли нужда от нещо, здравето и как е? Най- добрите майки, са- тези които са родили 4-ри деца от различни бащи/говоря за българки с претенции... да реални са! / Цял живот ги издържат родителите им, имат само претенции, никога не са работили- но са и разполагат са пари. Децата са заключени- защото тя има работа/петък, събота и неделя- на купон с работещите или на събори и почивки.. / какво правят там- Неее знам, но е факт, че децата им се съобразяват много повече с тях- отколкото с грижовен родител, родител, който си е дал и калта под ноктите, за да успее детето им. Детето смята, че всичко е даденост и дори НЕ благодари! Това е живата истина ца жалост... №3, права си!!! Дано нашите деца да се осъзнаят и да не постъпват като авторката, а тя да намери верния път към майка си.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c06a8b0e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Напълно съм съгласна с №7.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 751437cc7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Прости й за грешките както тя прощава твоите. Щом те търси, има нужда от теб. Просто погледни на нея не като на някой, който е длъжен да бъде перфектен, силен и всичко което ти се иска, а както гледаш на приятелките си - сигурна съм, че на тях прощаваш доста неща :) Всеки има спадове, майка ти не прави изключение. Възрастта не винаги създава увереност у хората. Голяма си вече, приеми я като обикновен земен човек и се опитай да я разбереш, да говориш с нея както би говорила и друг.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b883d2cb8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бягай от всеки, който се опитва да ти вменява вина.
От родителя не можеш да избягаш, кръвта вода не става.
Но добре е, че си започнала да не се чувстваш виновна и да се отдалечаваш емоционално от майка ти. Когато не се разбираме с някой, се отдалечаваме, това е естествена реакция на организма с цел самосъхранение. Няма лошо, това не значи, че си изстинала, затворила към нея, не я обичаш - нищо такова.

За да се оправят отношенията трябва да има желание и стремеж и от двете страни, едностранно няма как да стане.
Тоест всеки от участниците в ситуацията /в случая ти и майка ти/ трябва да си поеме своята част от отговорността и заедно двете да вземете решение да сте в хармония и да се разбирате. Иначе докато всеки обвинява другия и отказва да си поеме отговорността не се получава.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b8ba0dce0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако не си зависима от нея, моят съвет е не да се сближаваш, а да се дистанцираш постепенно... моите родители да такива -от ден на ден все повече ми тровят живота и чакам момента, в който ще замина някъде надалеч... заради тях цял живот нямам самочувствие и се хвърлих на първия срещнат... но той се оказа от трън на глог... бягай докато не те е смачкала психически

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 809c8d6e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вина е разтегливо понятие. Не прочетох на колко години си, но общо взето са ти го написали, ако след 18 годишна възраст си при родителите си и те ти плащат, то това значи че трябва да ги уважаваш за това.
Познавах една жена, която беше на 30, живееше при родителите си, при това с дете от някакъв мъж. Освен че плащаха всичко в тях, освен че се грижеха за всичко и даваха и джобни да си харчи. На всичко това, тя отвръщаше с отвращение, постоянно говореше против тях и на всичко отгоре беше меко казано неблагодарна. Не знам защо, но до някъде твоето ми звучи като оправдание и много ми прилича на нея, независимо от сърцераздирателните моменти.
Общо взето човек трябва да си решава проблемите и да не мрънка, щом само мрънка, значи е оправдание.
Съответно ако преценяваш че някой е лош и недостоен за разговори с теб, то трябва да се изнесеш и да се оправяш сама.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 62808f602a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мило момиче, твоят случай не е единствен. Има жени, които изкарват на децата си несполуките и неудачите си в живота. Просто твоята е от тях. Но запомни, че всеки сам си избира пътя в живота. Ти си длъжна да й показваш уважение и да се погрижиш за нея, ако има нужда от храна и подслон. От там натакък - каквото повикало, такова се обадило. Моята мамица е същата - цял живот трябвало да съм й благодарна, тя се пожертвала заради мен... точно същата история. Сега се виждаме един път в седмицата, точно за два часа и след това - всеки по пътя си. Пазарувам й, да не е е гладна, отвреме на време плащам сметки и това е! Други задължения към нея нямам! Но ми трябваха години да свикна, че най-близкият човек на този свят просто не може да ме понася! И много години да осъзная, че вината не е в мен, защото никоя майка няма право да се държи така с детето си. Приеми фактът, че майка ти е такъв човек и при първа възможност се дистанцирай от нея. Не можеш да си представиш какви чудеса прави разстоянието - като знае, че ако прекали, ще я отсвириш като мръсно коте, ще се съобразява донякъде какво говори. Успех, мила!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker