Не искам родителите си защото нямаме пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам родителите си защото нямаме пари
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 9442 пъти
Здравейте, аз съм момче на 15 години. Знам, че не постъпвам правилно, но моля ви дайте ми някакъв съвет. Проблемът е с мен и семейството ми. Аз се сърдя на родителите ми защото нямаме пари. Като гледам другите деца на моята възраст как си живеят. Возят се в скъпи коли, вечерят в луксозни ресторанти, ходят на скъпи екскурзии, живеят в големи, луксозни къщи. И аз искам така :(. Толкова ли много искам от тях? Много пъти сме си говорили по тази тема и те ми обясняват, че няма как да стане, но аз вярвам, че всичко е възможно. Моля ви, кажете ми това някакъв временен период ли е или просто съм се родил такъв, алчен :(? И сега не започвайте да ме обиждате, аз знам, че не постъпвам добре, моля дайте ми някакъв съвет, на мен ми писна да ми се подиграват, защото не съм като тях и да живея така. Искам и аз богато семейство :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 63

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9bd149f453
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами прав си - алчен си. Не става дума тук за това, че родителите ти не могат да ти осигурят дом, храна, облекло и училище - ти искаш повече, искаш луксове и джиджи-биджи, искаш повърхности и ненужни неща по принцип.
Е, ще ти кажа истината - ако искаш повече, ще трябва сам да си го изработиш, но аз не познавам успял човек, който още на твоите години само гледа такива глупости. Успелите хора на твоята възраст учат и се образоват, имат идеи и мечти отвъд лъскавия капак на някое БМВ.
Накрая ще станеш някой престъпник и временно ще постинеш толкова важните за теб неща, но ще загубиш същност най-ценното в живота си - семейството си и живота си, истинското приятелство, обич и любов. За съжаление човекът е алчен. Той цени това, което има, когато го загуби.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 457b0d2a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да беше казал, че другите си купуват храна през междучасията, а ти стоиш гладен, да беше казал, че другите имат повече дрехи, а ти ходиш с едни и същи, да беше казал, че другите имат учебници и Интернет, а у вас ще ви спират тока заради сметки, щях да те разбера. И за това отворих тази история, мислех, че ще видя нещо такова. Но доколкото разбирам, ти си материално задоволен, просто си лаком за повърхностни неща, които виждаш у другите. Съветвам те вместо да искаш от родителите си повече, да им благодариш за това, което имаш. Ако ще искаш повече, искай от себе си. Стегни се, намери нещо, в което си добър и което те вълнува, за да можеш след години да печелиш от него. Но като ти гледам желанията, малко ми е трудно да ти пожелая успех, понеже искаш ресторанти, коли, апартаменти.
А онзи ден говорих с една баба от моето село, която с 300 лева храни себе си, мъжа си, психично болната си дъщеря и двамата си внука. Не пускала внука си на училище за първия час, защото след първия час децата ходят да закусват, а той няма пари да отиде с тях. Разбираш ли - няма лев-два за ядене. Погледай малко телевизия, предавания, почети малко или порсто се огледай да видиш за какво става въпрос. И благодари. Оттам насетне искай колкото можеш да дадеш! И не ме разбирай погрешно! НЕ съм против материалното, но не уважавам хора, които искат само да седнат в някоя кола, да седнат на някой шезлонг в скъп курорт, да пийнат скъпо вино, да вкусят скъпа храна, да носят скъпи дрехи- усещаш ли, че ти говоря все за повърхностни неща, за телесни неща.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c1be2b1af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   И аз съм така, аз съм момиче на 14г. Гледам децата на моята възраст в какви хубави къщи и апартаменти живеят, техните какви коли имат, имат много и скъпи дрехи и ходят по скъпи екскурзии. Аз живея с майка ми и тя се старае никога да не изоставам от другите деца и да имам това, което имат и те, за което съм и много благодарна, тя лишава себе си за да има за мен. Но някак си ако имах богато семейство щеше да е различно. Колата ни е някаква скапана, апартамента ни е малък и с някви гадни стари мебели, чак ме е срам да поканя приятелите ми у нас. Не съм излизала извън България, даже и от града не излизам често, само лятото ходим на море. Майка ми постоянно се оплаква как нямаме пари за това и онова. И аз мисля, че не е честно другите да имат, а аз да нямам. Знам, че не е редно да съм такава, но какво да направя, материалистка съм и си го признавам. Винаги съм обичала материалното и вещите са ме правили щастлива. Такава съм си просто. Единствено си мечтая един ден да се омъжа за богаташ и да имам живота за който сега си мечтая. Не ми е останало друго, освен надеждата, че един ден това ще се случи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ce8093ed9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Исам да ти кажа да учиш здраво, и ако можеш и си достатъчно умен ще постигнеш това което ти се иска!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0d66c1e8ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Здравей, приятелю!

Все още си на 15 и не можеш да започнеш да работиш, затова не мога да ти дам съвет как да си изкараш кинти екстра, за да имаш каквото ти е кеф. Пък и като почнеш да работиш като родителите си, като станеш на 20 о няколко, след висше образование, тогава ще видиш, че кинтите не отиват само за екскурзии... Родтелите ти плащат за: храна за цялото семейство, ток, вода, парно, топла вода, разход по бензин, застраховка на колата, учебници за теб, дрехи, препарати за чистене у вас и т. н. и когато са покрили всички нужни неща, тогава могат да видят дали някакви кинти са им останали, и ако са им останали, дали да ги изхарчат за екскурзия или да ги спестят за нещо друго, което им е необходимо. Например, може да спестяват за твоето висше образование в университет, което също струва пари.
Хич не им се връзвай на твоите познати, дето уж имали това и онова... Само се фръцкат. Но дори и да имат, не им завиждай, а се радвай за тях. А пък ако се държат лошо с теб и не те уважават, просто им кажи, че има много по-хубави неща от скъпите коли - като например, истински приятели, които те обичат независимо от това какъв си, какво правиш и къде отиваш! На бас, че ще ги затапиш с това! Хората, които се фръцкат с коли и т. н. , го правят, защото дълбоко в себе си са неуверени и искат ти да ги одобриш, ако не, те обиждат, за да не си личи, че те са всъщност слабите.
Не залагай само на материалното в живота, то е за комфорт, но истинските приятели те обичат такъв какъвто си!!!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9e5374f218
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   "Не искайте много-не можете да му платите цената"-баба Ванга
lo

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ca83910879
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не те разбирам. Както казаха и другите не си беден. Вярно е, че не си и богат, но родителите ти явно могат да ти осигурят някакъв нормален стандарт на живот, но не и луксове. В живота трябва да си по-умерен, защото парите първо, че не са всичко и второ са до време. Имах богати съученици, при които нещата се завъртяха на 180 градуса и в момента финансово са доста зле - говоря за едно под средно ниво, така че не завиждай много.
Всеки иска да е богат, да има богати родители, да има хубаво семейство, да може да си позволи почивки и т. н. За мен е лъжа, ако някой ти каже, че не иска да разполага с повече пари. Но при теб явно е фикс идея, а и да обвиняваш родителите си е много грешно. Лесно е да обвиняваме другите, ама ти погледни себе си. Като искаш толкова да си богат, залягай над уроците, бъди иновативен и креативен и направи така че след 5 години да си богат. Всеки може да обвинява, да се сърди на съдбата, на държавата, на обстоятелствата, ама не е това начина. Ако не направиш нещо по въпроса, така че ти да промениш ситуацията няма кой да го направи. Най-много след 15 години да чуем твоето дете колко е недоволно, защото ти не можеш да му подсигуриш еди си какъв стандарт на живот.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 56daf83b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Егати комерса! Вече и мама не да на тате без пари...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5da51b144c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   айде да видим като пораснеш какво ще постигнеш..
ако питаш мен - по-малко и от родителите ти!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7c7e5efd69
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Големият човек е този, който мечтае за малките неща в живота, а ти с големите мечти ще си останеш цял живот малък. Това е типичната завист за един съвременен юноша. Като пораснеш малко и осъзнаеш, защо не си като другите, няма да искаш да си богат. Алчният е душевно беден, такъв ще остане и в лукс да живее. Не гледай това като философски глупости, защото има много истина.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cc1352e0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Пикльовците под 15 не трябва да припарват до интернет.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0cf8313519
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Неблагодарна работа, ей! Не оценява това, което има, а окото му в това, което няма. Има хора, които пари за хляб нямат, той седнал да мрънка за луксозни коли и къщи. Да ви имам и ценностите и амбициите!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5243574f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не съжелявай за неща, който не знаеш какво ще ти донесат!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c70936f0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не си алчен момко, всеки иска да живее хубаво. Обичай родителите си, това ти е най голямото богатство което можеш да имаш, ако не вярваш попитай някой който няма родители. Благодарение на тях си на този свят, а какво ще правиш с живота си, това е изцяло твоя работа. Има всякъкви семейства, никой не си избира родителите. Нека ти разкажа моят живот дано ти е от полза. Израснах в нормално семейство. Какво имам в предвит нормално:нямах компютър, нямах телефон, нямах екстрите който имаха връстниците ми, ходех до 8 клас с 1лв на ден джобни. НО никога не съм бил гладен или гол, баща ми си скъсваше задника от тъмно до тъмно да работи само и само да има за мен и сестра ми. Нямахме лукса, но винаги бях изгладен и чист макар и с евтини дрехи. Но нямах думата тъй като баща ми даваше парите. И на мен ми се искаше да имам хубави дрешки като на повечето уви нямах... В началото се сърдех и цупех. И така до ваканцията на 8 ми срещу 9 ти клас, завъриш даскало, викам на баща ми "тате дай пари" той ми вика "сине не учиш пари не ти трябват ако ти трябват ходи работи" В началото му се сърдех... Искам не искам отидох на един строеж, и попитах тамошния ръководител "Здравейте може ли да работя при вас, баща ми ми каза че щом не уча няма да ми трябват пари, а ако ми трябват да си търся някъде работа докато не уча" Човека ме погледа погледа, и ми каза "момче ела утре с работни дрехи да видим дали ще измислим нещо"Отидох почнах да бачкам мъкнейки тухли и греди. Пот течеше от мен докато мойте приятели караха колела, и се веселяха. И така 3 месеца... Знаеш ли кое беше най сладкото тогава взимах 20лв на ден което бяха към 540лв на месец, къде идваше кефа вечер мойте приятели имаха по 2лв а аз по 20лв надница бях капитан на кораб за годините ми, мацки кафета бях господар. Кефа беше възнаграден. В началото му се сърдех на баща ми че ме пращаше да работя, но после му бях благодарен. И така до 12 клас лятото бачкам през останалото време си уча. След време останових че целта му е била една"да ме научи да съм самостоятелен" и че няма да е вечно на този свят да бъде до мен.... е да де ама завъриш даскало те пък с майка ми взеха та се разведоха. Тя малко не е добре с здравето и не работи... Но какво да правиш това е събата искам не искам гледам я че ме е направила. Дип че нищо не ми е дала тя ми е МАЙКА а майката трябва да се уважава.... тя е безработна но на този етап не ми пречи.... Благодарен съм на баща ми че ми показа как се искарват пари и че не трябва да лежа на него и на който било.... В момента съм на 26 карам само нови скъпи коли живея в апартамент и строя къща... Ще ти е интересно как... Не е нито с наркотици нито с нещо незаконно винаги съм бил против тези неща. запомни едно НЕ СЪДИ ХОРАТА ПО ВЪНШНИЯ ВИД, а по ТОВА какво имат в главата... Простолюдитето и завистните хора ще кажат, тоя пък кой знае какво е направил, ЩЕ ВИ КАЖА МОГЪЛ НАПРАВИЛ имал акъл искарал пари... На времето нямах пари за цигари авторе, в момента карам само мерцедеси от магазина, не ме интересува другите какво ще кажат "те са там за да говорят и да гледат" Разказвам ти всичко това под влиянието на чашката защото бях като теб, но всичко зависи от нас какви сме и какви ще станем не от родителите ни... А от самите нас... Ако искаш да успееш в този живот помни няколко прости правила:дръж се с хората така както се държат те с теб, давай толкова колкото получаваш, и НИКОГА АМА НИКОГА не забравяй от къде си тръгнал... данък мнение не плащаш да се съобразяваш с другите... И поми че когато някой поче да ти плаща сметките и да ти дава пари тогава можеш да се съобразяваш с това какво да правиш ;) Късмет в живота ти желая и всико най от сърце ;)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cc08df7404
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Аз пък не мисля, че си беден щом имаш семейство, други и това нямат ;) Предполагам, че родителите ти правят всичко възможно да не останеш на улицата, да гладуваш или каквото и да е било лошо свързано теб. Вместо да искаш повече радвай се че имаш това. Ти сам си признаваш, че си алчен. Когато създадеш семейство тогава ще видиш как се изкарват пари. Не ти пожелавам децата ти да са като теб неблагодарни...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e0996a5af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Накъде отива света, боже.... :(

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8060436888
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Към номер 3: Имаш апартамент имате кола имаш си дрехи ходите на море какво повече искаш. Та ти си задоволена аз дори не ме водят на море имам само майка като теб но само веднъж сме ходили на море нямаме пъри за хляб мама едвам плаща интернета какво искаш ти радвай се на това което имаш и си гледай ученето и аз съм на 14 но нямам това което имаш ти дори аз живея в село. Гледай си ученето и се радвай на това което имаш а недей да искаш повече. Майкати се трепи за теб сигурно а ти вместо да и кажеш едно благодаря се оплакваш в този сайт дори аз благодаря на майка си въпреки че нямаме и толкова!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 30a6985e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Не те разбирам наистина. Да не е по-хубаво родителите ти да са като моите. Да имат мерцедеси имат три апартамента(в града ни в Асеновград и в Китен) имат пари.

Майка ми ми каза, че когато е била в майчинство с мен й се е полагало по 80 лева на ден направи сметка колко взима, а баща ми даже повече от нея.

Но кажи на каква цена е това като нямат време за нас дори не знаят къде ходим какво правим. Само сутрин ни оставят на двамата по 20лева и казват "това е заповед похарчете всичко да не видя останали пари на масата като се върна" това са типичните думи на баща ми.

Защо ти е да си богат? Да водят ни в други държави кажи рече от 4-ти та до сега бяхме в Гърция сега майка ми иска пак в Русия много и е харесало. Добре за какво ти е това? Знаеш ли, че почти два пъти в седмицата ядем в ресторанти, но не разбирам защо...

Баща ми вече се чуди къде да си даде парите. Както и да е не ти трябва да си богат радвай се на това което имаш, защото и на богатите не им е лесно.

Ми номер 3 щом си такава явно трябва да се промениш. Искала да се омъжи за богаташ дай да те запозная с един от моя клас дето идва на училище с бодигардове ;дддд къде ще го намериш тоя богаташ.

Защо просто не се радваш на това, което имаш не ви разбирам. Имаш майка, която те обича и лишава себе си заради теб. Имаш кола - макар и стара, но ви върши работа нали? - имаш дрехи подслон какво повече от това?

Знаеш ли колко пъти брат ми ми е казвал, че иска да си продаде марковите дрехи или да ги дари на сираци, защото той има на него му е омръзнало. Когато сега лятото излизаме по-често той винаги вика приятелите си у нас има цял сейв с видео игри, който може да се играят и в телевизора. Всички го питат от къде ти купуват толкова много даже често им подарява по няколко на приятелите му.

Басейна ни е голям и когато им казва да плуват с него те казват, че ги страх да не се удавят (3 метра е) това за мен е много тъжно искам да помогна на тези деца с нещо.

Даже един път попитахме нашите дали може да осиновим още едно котенце пак да е момче те казаха, че не им се е занимавало и брат ми много се натъжи после ми каза значи могат да ми купуват играчи за по 30 лева (някой и повече), видео игри, маркови дрехи, да ни водят в други държави, а едно коте не искат да осиновят.

Стига сте гледали само материалното то не е важно има деца, който всеки ден са пребивани от родителите си те какво трябва да кажат тогава? Като ходят сини на училище без пари и с стари дрехи?







Падналото ангелче :*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 52d19f49ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Паднало ангелче чак когато стигнах до дълбочината на басейна ви разбрах, че коментара ти е фантазия.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 30a6985e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   №19 знаеш ли какво не не е фантазия ако знаеш какво работят родителите ми ще ме разбереш, но едва ли просто имаме познати в други държави и това ни помага да сме по-заможни баща ми не е чист българин, но както и да е не искам никой да убеждавам мисли си, че е фантазия щом искаш. Айде може да не е 3 метра ама 2 има той не ни е в двора а отдреща. За трите къщи наши са, но пак казвам баща ми не е изцяло българин пък познатите по другите държави са милиарди. Представи си само щом баба ми и дядо ми са в Италия по колко пенсия взимат и говоря в Рим а не някой по-малък град. Братовчедите ми са в Германия баща ми и той там печели, защото... както и да е за това може да не казвам. Баща ми държи фирма в София и още една в Асеновград не знам с какво се занимава, но печели доста за майчинството на майка ми наистина е било толкова все пак не е само учителка има връзки и с директорите. Абе защо да ти обяснявам няма да ме разбереш. Не знам от къде си, но ако щеш вярвай питай ме каквото искаш за другите държави били сме в почти всички (без Турция, Ирландия, Мексико и още две бяха мисля че Китай и Индия да те бяха. ) ще разбереш, че коментара ми далеч не е измислен. А и чети правилно как се разписвам. Разбира се става ясно, че си измислих това, че имам съученик, който идва с бодигардове на училище нали? Чети ми коментарите в други истории и ще видиш, но няма да се обяснявам повече на непознат в интернет мисли си каквото искаш то Бог ми е свидетел дали казвам истината.






ПадналоТО ангелче (видя ли сега как се разписвам)

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 30a6985e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   И още нещо сега като препрочетох наистина не е три метра то няма как да е толкова все пак двора ни не е огромен не знам точно колко е ама водолазите, който баща ми викна да го измерят казаха, че има два метра, но не напълно някъде към метър и 90-5 просто може да съм натиснала грешна цифра без да искам вместо 2 3 и е станала грешка. Ми ок извинявам не е 3 а 2...

От №18

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 81affd22cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Не те ли е срам? Имаш ли семейство-имаш. Гладен ли си? Не си. Гол ли си? Пак не си. Много неща искаш, мойто момче, а дали ги заслужаваш?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 78bd46a8cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Когато бях на твоите години, та дори и по-малка семейството ми нямаше пари за хляб доста често. Ходех на училище гладна и през голямото междучасие когато всички бяха навън, тайно изяждах закуските оставени под чиновете. В средното училище, понеже с брат ми ходехме в едно и също, нямахме пари за автобусен билет и ни се налагаше да ходим всеки ден пеша близо 4км. Дрехите ни бяха втора употреба и доста често ни сравняваха съучениците ни с клошари. Най-голямата радост за мен беше, когато една моя съученичка ми подари една блузка от 10лв. за рожденият ми ден. За рожден ден никога не съм получавала подарък освен тази блузка, никога съм нямала торта, а и не ходех на училище защото не можехме да си позволим и една кутия шоколадови бонбони. Но никога не сме казали аз или брат ми, че родителите ни са лоши. Плакали сме, но не за коли, пари или джунджорий, а от глад и подигравки, които преглъщахме. Не бъди егоист, прочети историята ми и сам ще се обедиш, че не всичко което лети се яде и не всички мечти са постижими. А на това ме научи живота, , който е много добър учител.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 78bd46a8cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Когато бях на твоите години, та дори и по-малка семейството ми нямаше пари за хляб доста често. Ходех на училище гладна и през голямото междучасие когато всички бяха навън, тайно изяждах закуските оставени под чиновете. В средното училище, понеже с брат ми ходехме в едно и също, нямахме пари за автобусен билет и ни се налагаше да ходим всеки ден пеша близо 4км. Дрехите ни бяха втора употреба и доста често ни сравняваха съучениците ни с клошари. Най-голямата радост за мен беше, когато една моя съученичка ми подари една блузка от 10лв. за рожденият ми ден. За рожден ден никога не съм получавала подарък освен тази блузка, никога съм нямала торта, а и не ходех на училище защото не можехме да си позволим и една кутия шоколадови бонбони. Но никога не сме казали аз или брат ми, че родителите ни са лоши. Плакали сме, но не за коли, пари или джунджорий, а от глад и подигравки, които преглъщахме. Не бъди егоист, прочети историята ми и сам ще се обедиш, че не всичко което лети се яде и не всички мечти са постижими. А на това ме научи живота, , който е много добър учител.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7064f5f644
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Паднало ангелче, имаш материалност, но никога няма да имаш истинска Любов. Не се заяждам, но опита който имам е логичен за теб. Бъди здрава! :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c185c235ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Трябва да бъдеш благодарен за нещата, които нямаш, а не за нещата, които имаш.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 30a6985e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   №25 - м нещо много си сигурен. Не ме познаваш за да казваш какво имам и какво нямам. И какъв опит имаш? Пак какво му е логичното не разбирам. Е да нямат време за мен и брат ми майка ми и баща ми, ама това е друг въпрос и ти да се занимаваш с някакви си компании и фирми (изобщо не разбирам от такива неща) и ти няма да имаш време за децата си или родителите си (зависи на колко си години сега). Истинска любов ли? Защо пък да го нямаме това. Никога не съм ценяла материалното повече за теб не знам.







Послепис: За втори път ти казвам чети как се разписвам.


Хайде с здраве и ти, ама си запази "опита" за себе си.



Падналото ангелче :*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 725a0a713f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Абе вие в България ли живеете? Защото всичките ми познати в България не живят кой знае колко добре. Не само си алчен, но си и повърхностен, трябва да се срамуваш от себе си. Порасни малко.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2dff5b3a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Като малък ходех 3 км пеша до училище(в едната посока), дори в най-дълбоката зима, защото живеех в квартал, до който нямаше автобус. Най-забутаният квартал в целия град, намиращ се до циганската махала. ВИНАГИ съм носел дрехи втора употреба. Чантата ми беше квадратна и червена, като тези дето са били преди 90-те години, а всичките ми съученици имаха раници с разни картинки по тях. На всичкото отгоре бях леко кривоглед, късоглед, с очила и някои от децата ми се подиграваха. Но никога не съм си помислял да обвиня родителите си за нещо. ТА ТЕ СА МИ ДАЛИ ЖИВОТ, какво повече мога да искам от тях? Техните гени са се комбинирали, за да се получа аз - какво повече да искам от тях? Научили са ме на основни неща в живота, как да оцелея и да се пазя, как да напредвам - какво повече да искам? Да искам луксозна кола, която ще ми даде какво? По-голям ли ще съм ако имам луксозна кола? Сега живея в доста прилична квартира, ако живея в по-голяма и красива квартира какво? Сега каня приятелите си тук и си прекарваме чудесно. И да ти кажа, все тая ще е дали ще ги поканя в студентска стая(където живях много време) или в скъпа квартира... Всъщност в студентската стая беше по-забавно.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 71fa1fefd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Ти за нормален живот мисли и да си здрав, какво си ми заалчнял? Я питай твойте авери от де бащите им имат толкова пари а? На кой подгазуват. Ай не ми се ядосва с тебе, че ми е писнало от комплексарчета на 15 години.
Една жена на 30

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a8bd8c600e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Искам богато семейство.... а някои деца просто искат семейство. Бъди благодарен за любящите си родители и помисли за всички малтретирани и изоставени деца - дали не биха се сменили с теб още сега? И аз съм израснала в лишение, но винаги обичана и обгрижена. Ценя даденото ми. Родителите трябва да възпитат в децата си основно амбиция - и дано някой ден просто осъзнаеш, че и ти можеш да печелиш, а защо не и да заведеш родителите си на ресторант?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 503d5a0aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Смени коцпанията, приятелче! Явно много надути лицемери има около теб...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 03af67a5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Всички Вие сте едни заблудени овце. Всичките проблеми започват вътре във Вас! Променете вътрешния си свят, имам предвид мислите. Почнете да мислите по позитивен начин и ще виждате всеки изминал ден промените.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 726387399f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Започвам да се плаша за сина си дали няма да му щукне и нему подобна идея. Моето детство мина сред любящи родители, които по онова време не са били богати, но ние със сестра ми бяхме добре гледани деца-винаги чисти и сити. Не сме лишавани от нищо. Изхождайки от това аз не отказвам почти нищо не сина си- 12 годишен. Един път ме попита с детско любопитство можем ли да имаме къща, макар и малка в града(да поясня живеем в голям четиристаен тухлен апартамент). Обясних му търпеливо, че ако решим да купим къща(която дефакто изобщо не ни е нужна) ще се наложи да тегля кредит, който ще глътне от заплатата ми, а оттам и от масата. Не да кажете, че няма къде да се живее-и на двете села имаме къщи, тук в града 2 апартамента. Та след това обяснение сякаш детето ме разбра. Много обидно би ми станало да разбера по един или друг начин, че и моя син разсъждава като теб, момко. Аз се старая да го науча, че не парите са всичко. Та много те моля да не разсъждаваш по този начин за своите родители. Вероятността да съжаляваш някой ден е голяма.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ab88d076c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Спокойно! той Животът ще го научи. Ще го боли тогава, ама... така се учим

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f6e5428388
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Няма какво да направиш, освен, както казва 32, да смениш компанията. Изглежда си в някакво гъзарско училище, защото само една мини-мини-минимална част от 15-годишните имат живот, какъвто описваш. Огледай се по-добре в махалата за хора с твоя статус и се сприятели с тях. Родителите ти със сигурност искат да ти дадат всичко на този свят и много ги боли когато им натякваш, че не могат. Ако се поинтересуваш, откъде другите имат тези богатства, ще излезе някоя шашма, кражба, далавера. Помисли и самият ти какво можеш да направиш, за да подобриш положението си, сега или след години, направи си план. Но ако решиш да я подкараш бандитската с бързите пари, да знаеш, че няма да остарееш. Без злоба го казвам.

пс. на всички им се иска малко лукс в тоя живот, не си луд или нещо такова. само е странно, че искаш друг да ти го осигури.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3eb595e029
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Като станеш голям, работи и си купи къща на Бахамите. Сега се радвай, че имаш семейство, защото има деца, които не знаят какво означава тази дума.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ccd25f4ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Това е временно. Сигурно вече наближаваш 16 г. Изчакай още малко - около 2 години и възможността да бъдеш богат ще бъде изцяло в твои ръце.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 663a3ebb60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   До автора: Братле и аз съм така едвам си плащаме тока и интернета. Не са ми купували дреха от половин година. Ходил съм само 4 пъти на море,
Понякога няма какво да ядем за определено време (1-4 часа) Просто много сме зле финансово тая година и елха няма да имаме даже :(...
Но сам се примирал какво да направя ще чакам да стана на 18-20 за да почна няква работа за много пари и така друг начин няма... Сега съм на 15.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5e49f144c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Ех всички искаме да се родим в богато семейство, да ни е уреден живота. Като кажем "ГА" и насреща "НА". Ама уви, не става. Има хора с късмет в това отношение, има хора и без този късмет. Лично аз съм се родила в нормално семейство. Имаме нормално пари. Живеем в двустайно жилище. Пораснах, купиха ми кола, винаги са се стремяли да ми е всичко наред. За сметка на моята кола обаче, нашите карат Голф 2 и Фолксваген Транспортер от панти века. Но моят късмет не е в това, че са ми купили кола или нови обувки, а за това, че те са до мен и се стремят всичко да е наред, че се грижат за мен, че ме обичат, че са живи и здрави и са най-добрите родители, въпреки че не сме в къща в Драгалевци. Пък и по добре, колкото по-богати, толкова повече проблеми. Имай предвид, че парите никога не стигат, каквато и заплата да взимаш. Постарай се като пораснеш, да се гордеят с теб и да можеш да им купиш къща, да им угаждаш поне за това, че са ти дали живот.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8f93e46800
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Всеки иска да живее по- добре, по- спокойно и е лицемерно да караме другите да се задоволяват с малко. Авторе, има едно "обаче"! Наистина трябва да сме благодарни за това, което имаме, защото има хора, има деца, които нямат и минималното, нямат дори дом и семейство. При положение, че родителите ти правят всичко възможно за теб, че имаш подслон, храна и дрехи, ходиш на училище, ползваш интернет и най- вече си здрав, няма за какво да ги обвиняваш. Никой не може да отнеме мечтите ти, да ти забрани да мечтаеш, но големите ти мечти не ти дават право да съдиш родителите си. Разликата между мечтата да живееш по- добре и да си егоистично алчен е голяма. Скоро ще имаш възможността сам да постигнеш мечтите си, с труд, с амбиция, с креативизъм и аз ти го желая от сърце.

Ж 38

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5144f97028
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Aвторе, не знaм ли следиш ли си още темaтa, но искaм дa ти рaзкaжa мaлко зa себе си. ти си прaви изводите.
Родителите ми бяхa обикновени рaботници и.... необикновени родители. случвaло се, особенно последните дни от месецa, пред зaплaтa, няколко дни дa ядем по няколко мекици, рaзпределени зa целият ден, но мaйкa ги сервирaше в нaй- крaсивaтa купa, която имaхме, a тaтко кaзвaше, че товa е хрaнa зa принцеси( мaйкa, aз и сестрa ми) възпитaхa ни дa оценявaме, дa виждaме доброто, дори и в лоши моменти( винaги го имa) и нaй- вaжното, дa мечтaем!!!
Кaзвaхa, че можем дa постигнем всичко, което искaме, че човек е толковa голям, колкото сa мечтите му.
Веднъж попитaх тaтко:
- A, зaщо ние не сме богaти, aко е вярно, че можем дa постигнем всичко, зaщо вие с мaйкa не сте? !
Нa което отговорът беше: имaм всичко, зa което съм мечтaл, че и отгоре- мaйкa ти, ти и сестрa ти, всички сме здрaви и се обичaме.
Не всички сa толковa богaти, колкото ние:)))
Сегa, много години по- късно, мaтериaлно съм повече от добре, но знaм, че тaтко беше прaв. нaй- силнaтa емоция, щaстието ми се дължи нa хорaтa, които обичaм и ми отвръщaт със същото.
Синът ми може дa ми поискa дa рaботи сaмостоятелно зa себе си, но в моментa е упрaвител. искa сaм дa реaлизирa мечтaтa си.
Нямa нищо по- слaдко, по- голямо зaдоволство от товa дa знaе, че ТИ си постигнaл, ТИ си успял!!!
Зa родителите си, увaжaвaй ги и цени товa, което прaвят зa теб, зaщото е възможно, когaто сaм стигнеш до изводa, че може дори дa сa ти дaвaли свръхвъзможностите си, .... те вече дa не сa нaоколо зa дa им блaгодaриш!
Нaй- удовлетворявaщият момент в животa ми, е че успях дa блaгодaря нa моите родители.
Моментите с тези мекички, никaкви пaри не могaт дaми ги зaменят!
A зa другите, ... и зaщо трябвa дa се преструвaш нa някой, който не си, зaщо искaш нa тях дa угодиш, приеми себе си тaкъв, кaкъвто си. зaмислял ли си се, че е възможно дa си много по- щaстлив.... от тях, сaмо мaлко неблaгодaрен? !

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 46b9b214b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Амии, аз какво да кажа... момче почти на 17... Може да каже, че съм представител на по-стабилната финансово част от обществото. Искам да ти кажа, че претенциите никога те свършват, а напротив- стават още по-големи. Аз примерно, много искам Порше за 18-тия си рожден ден докато знам, че има хора, които дори не смеят да мечтаят за това да имат някой Форд или Опел, да речем... Статията определено ме трогна и в интерес на истината разбирам завистта ти до някъде. Аз да си призная също завиждам, защото познавам по-богати хора от мен, за които едно Порше би било все едно аз сега да излезна и да си купя едно колело... но наистина, повечето хора, които са коментирали преди мен са прави- ние трябва да бъдем благодарни за нещата, които имаме, защото някои хора дори и това нямат, а ако нямаш семейство, тогава би било най-страшно :)

 
  ...
преди: 10 години, 19 дни
hash: 69b4c969b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Знаеш ли какво? ! докато не бях видях тези коментари и аз си мислех като тебе че нямаме много пари, Нека да ти разкажа моята история, баща ми работи в чужбина по 6, 7 месеца и доста много печели а майка ми работи тука, лятото ходиме на море имам си андроид телефон, собствена стая, компютър, ходя на даскало с 2 лева джобни, взимат ми учебници, баща ми когато идва ни носи парфюми сладки дрехи и т. н, все пак никой не си избира родителите ако не бяха те нямаше да имам никаква разлика от тези хора на улицата дето бъркат контейнърите, гордея се с родителите си, те биха направили всичко за да съм щастлив, един път не ходих на даскало 2 седмици и майка ми откачи като научи за това на следващия ден тя ми каза че от тук нататък няма да ми даде никви джобни, но на следващия ден ми даде 1 лв и след 1 месец ми почна да дава по 2 лв джобни, имам най прекрасната майка, понякога се караме но тя винаги се грижи за мене, и вече не ми пука за парите те са до някъде но ако си загубя родителите няма да си имам андорид телефон, 2 лева джобни, апартамент, лаптоп, таблет и т. н, но не ми пука за телефона таблета компютъра нали си имам родители, прители това ми стига, Ако не бяха те сега нямаше да си имаш някакъв компютър за да споделиш това, нямаше да ходиш на даскало като другите деца, ако искаш БмВ, вила завърши даскалото намери си добра работа и тогава ще притежаваш всичко това което искаш, един съвет от мен Не повишавай глас на тези които са те научили да горовиш! Най важното на този свят са Приятелството и Родителите, Само истинските приятели, Родители ще те приемат такъв какъвто си.

 
  ...
преди: 10 години, 18 дни
hash: 08d87f1896
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Донякъде на тези години е нормално да се чувстват такива неща, това е възрастта, в която децата се "фукат" с телефоните си, с компютрите си, с почивките, на които техните са ги завели. Но да кажеш, че не искаш родителите си е доста грубичко вече...
Съветите, които мога да ти дам, е да използваш точно това негодувание което изпитваш сега, за да се амбицираш един ден ти да можеш да дадеш на децата си тези луксозни неща, тъй като ти очевидно имаш склонност към лукса. Познавам хора, които като бяха деца точно като теб - без лъскавите телефони и компютри, родителите им едва свързваха двата края. И тези хора, вместо да се цупят и да обвиняват родителите си за положението си, си поставиха за цел да си съдерат г*за от учене и яка работа, за да могат да си позволяват в близкото бъдеще тези неща. Работеха и учеха на пълно работно време, защото техните не можеха да им платят даже семестриалните такси. Всичките те са в момента успешни млади хора в различни области, търсени са в сферата си на работа в цялата държава, и всичко това като тръгнаха от нищо - като теб. Родителите си няма какво да ги обвиняваш, животът е сложно нещо, адски много причини има някои хора да са успешни, други да не са толкова. И вече идва въпросът какво означава "успех"? Когато пораснеш и съзрееш ще осъзнаеш, че понякога точно тези хора в най-лъскавите ресторанти и с най-луксозните коли са всъщност най-нещастните, обременени и ощетени по много други начини. Ще разбереш, че в това да имаш родители се крие много повече от дали ще ти купят ай фон или най-новия лаптоп. Ще осъзнаеш цената на родителите като емоционална подкрепа. Не мога да си представя колко болка им причиняваш на хората, като им се сърдиш, че не могат да ти осигурят скъпи неща... всеки родител би искал да осигури каквото може на своето дете и когато не е успял се чувства като провал.. Фактът, че може така спокойно да говориш с тях на тази тема без те да започнат да ти крещят означава, че те са емоционално уравновесени хора, с които можеш да говориш за всичко и точно за ей това ще си супер благодарен след 5-10 години. Но сега тези неща са ти супер далечни, така че използвай цялата си "нещастна" ситуация сега да се амбицираш да постигнеш каквото можеш в живота, следвай си мечтите и не ги пускай, учи, работи, тренирай, каквото трябва да се прави.... Родителите ти ще са щастливи да видят, че ти ставаш едно силно и зряло момче, което се опитва да търси положителното и да се учи от живота, вместо само да се сърди и да мрънка.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 17 дни
hash: bf67bf081e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Ами мога да ти кажа само че ти ми изглеждаш добър и трудолюбив човек не знам на колко години си но като станеш на около 20-25 си намери добра работа ако още сте така и кажи на учителите за това как ти се подиграват и просто не им се сърди не са виновни те и просто трябва да го търпиш някък:(.

 
  ...
преди: 10 години, 16 дни
hash: 1dc34b5fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Хайде като станеш на 30 и имаш деца пак си задай въпроса, , Толкова много ли искам от тях? "

 
  ...
преди: 10 години, 16 дни
hash: 1dc34b5fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Хората, които разчитат на вещите си, за да са щастливи не отиват на добре :(. Стегни се малко (с най-добри чувства го казвам). Празноглавците просто не знаят за какво друго да говорят освен за вещите си. На всичкото отгоре такива деца/ тийнейджъри не са щастливи, защото техните по цял ден са на работа и нямат родители, с които да споделят. Тоест те не усещат родителско присъствие, защото повярвай ми, няма как всичко да ти е скъпо и луксозно и да не си оо цял ден някъде, за да изкараш тези пари. Освен това тези хора не са свикнали да губят или пък да чакат за нещо. Те са свикнали щом щракнат с пръсти да получат, а така се губи тръпката от това да очакваш да получиш нещо с нетърпение. И се постави на мястото на родителите си все пак. И на тях сигурно не им е леко, че не могат да ти осигурят това, което другите осигуряват на децата си, но съм сигурна, че полагат максимални усилия. Пък и най-важното е че те обичат. Парите са до едно време, обичта си остава. Те например няма да спрат да те обичат дори да не станеш богат след време, така че и ти не спирай да ги обичаш, защото нямат пари. Все пак те са хората, които са те отгледали и ще те обичат въпреки всичко. Пък като толкова искаш луксозен живот осигури си го като пораснеш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 16 дни
hash: 1dc34b5fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Абе деца толкова ли са ви изкривени ценностите, бе? !
На теб, мили ми авторе ще ти е приятно ли твоите деца да не те искат, защото примерно нямаш пари? Много е лесно да даваш акъл отстрани ама влезеш ли в чуждите обувки ще осъзнаеш как стоят нещата ;). Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 1 ден
hash: e87f7920f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Здравей. Горе-долу разбирам как се чувстваш. Но не мисля, че постъпваш правилно. Защо се сърдиш на родителите си, че нямате пари? Сигурна съм, че се трепят по цял ден, за да излезете от това положение. За да бъде щастлив един човек, трябва да се радва и на най-малките неща. Щом имаш ток и интернет да напишеш тази история трябва да си доволен. Някой ден ти ще бъдеш на мястото на твоите съученици. И ти ще се возиш в скъпи коли, ще вечеряш в скъпи ресторанти, ще ходиш на екскурзии насам натам. Може да не е сега, може да е след няколко години, но това ще се случи. Вярвай ми. Господ гледа, и както са казали хората "Всяко зло за добро". Горе главата, не обвинявай родителите си за такива неща, и просто бъди щастлив за най-малкото нещо. :)

 
  ...

1-50 от 63
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker