Родителите ми съвсем полудяха - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми съвсем полудяха
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2223 пъти
Напоследък родителите ми прекаляват с всичко и най - вече с това, че се бъркат в личния ми живот и семейството ми. Омъжена съм, работя, живея отделно от тях. Съпруга ми няма висше образование, защото не си е взел само един единствен изпит, но той за себе си е решил, че в България от образование няма смисъл и работи пак хубава работа дори без него. Негов избор, както и да е. Аз завърших висшето си образование, но когато записах магистратура беше и когато успях да си намеря първата и много хубава работа с добро заплащане. Хванах се веднага, защото от много време търсих, но нямаше нищо добро. Родителите ми все ми казваха да не работя, че ще ме издържат, само да завърша висшето си образование, пък като дойде магистратурата ще се хвана от пон - пет да работя. Дойде магистратурата и пак не ми даваха да работя, но на мен ми писна, омъжих се и исках да изкарвам пари сама! После пък, нещо им щукна и започнаха да ми дават зор да започвам работа, че не им стигали парите. Аз си търсих и си намерих и като им казах ми казаха да забравя, че са живи, как съм плюла на всичко, което са правили за мен, те дали 1000 лв. за магистратура, а аз работа съм била хванала и сега нямало да завърша. Ако съм си била вкъщи при тях никога нямало да помисля за работа и т. н. Направо се хванах за главата. И за капак ми казват "Учи, учи, вземи си последните изпити, иначе ще станеш като мъжа ти"! Ей това много ме дразни! Че какъв е той? Какво му е? Преди да се оженим нито веднъж не ни питаха дали имаме нужда от нещо, но за сметка на това през ден питаха с насмешка "Айде де, кво става ся, последно сватба ще има ли, няма ли да има...? " и така до месец - седмица преди самата сватба!!! Какво отношение!
Баща ми няма чорапи и гащи, обаче си купува постоянно кожени салони и инструменти по 300 - 400 лв. и дори събира пари за още една кола, някаква си там, не хубава, защото искал! Иначе няма пари. Тяхна си работа. По цял ден ме уговарят да си направя Фейсбук и Скайп, защото те имат, и да имаме връзка. Не мерси! Сестра ми има и по цял ден и сноват какво пише и и пишат по скайп постоянно не може да диша от тях. Като им седна на компюта всичките и лични снимки около живота и и не са свалени на десктопа и се следят още преди да се е похвалила.
Баба ми, която е на 85г. е толкова интелигентна жена. Много разум има в нея, най - добрите съвети от нея съм ги получавала. Има желание за живот и постоянно е усмихната, радва се на всеки ден и винаги е била така от поне 10г., както помня. Майка ми постоянно е тъжна, замислена, казва, че сънувала сестра ми умряла, моето дете голямо, а аз нямам дете все още, била стара вече (49г. ) и скоро щяла да умре, дано изкарала още някоя и друга година да ни се порадвала. Срамота! Баща ми и се подиграваше, но напоследък и той така прави, щял да умре, преди сватбата ми казваше, че се надява да доживее да дойде на сватбата ми!!! И той е колкото майка ми. Има едни неща, които си е купил свързани с хобито му и разни други глупости и един ден реших да им занеса разни неща. Не стига, че им правя услуга, ами ми крещи къде щял да ги държи, леко открехнах вратата и като видя първото което каза, беше яе съм му ожулила техниката, а вратата само беше открехната. Цял живот е бил такъв, че сяда с работни дрехи по диваните, всичко мирише на пор, накрая направиха ремонт и сега всичко се пази като очите. Не ми дава да си сложа ластика за коса върху масата, че щяла съм да я одраскам. В тоалетната да се влиза само с вехли а като пускам климатика да натискам копчетата нежно и да броя до 10 преди да натисна друго копче пак.
Постоянно злословят против мъжа ми. Постоянно злословят против майка му - е да, имат си стари кавги, ама тя поне не говори за тях, ама те постоянно я коментират и се бъркат и дават съвети и се налагат.
Защо не ме оставят, защото само ме притесняват!
Пука ми за магистратурата, нали имам висше, никой не ми иска магистратура за работа, на никой не му пука за нищо! Не ни е лесно, трябват ни пари, не магистратура!
Нямат приоритети, искат да завърша, защото на техен познат, с който се конкурират, дъщерята имала магистратура, как аз нямала съм да имам! Не искат да имам бебе, заради нормалните причини, а за да се хвалят пред махалата и съседите. Те са едни перковци, без приоритети. С майка ми разговор не се води, тя е неадекватна, не схваща шегите, не се смее, шегите и нямат смисъл, говори на силен глас в ресторант как не можела да се изходи цяла седмица и после пила не знам си какво и и помогнало, срам ме е да излезна с нея!
Дайте ми съвет, ще ми гръмне главата, напоследък ми е много тежко, опитвам се да угодя на всички, лавирам межу работа, яистене, готвене, учене за университет, дори косата не мога да смогна да си измия, камо ли за друго. За първи път сядам на компютър от 3 седмици.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7926e03250
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ти си много интересен човек - хем те боли, хем те сърби. Ами много добре знаеш, какво трябва да сториш - да си работиш и да си изкарваш сама паричките, дистанцирайки се от родителите си. Точка.
За магистратурата си права, но като си я почнала - завърши я. Можеш и работейки. Аз лично си учих редовно в елитен университет и си работех паралелно и съм нямала проблем. Магистратура за нарочно не учих. Завърших бакалавър с 4 г. работа по специалността. Висшето е важно, но магистратурата прави смисъл само, ако е в друга специалност или искаш да правиш университетска кариера. Няма никъде изискване за магистратури, а навсякъде искат стаж.
Събуди се! Дистанцирай се от вашите и им се обаждай само по празници, но за това трябва да си финансово независима. Ти хем живееш от парите им като пълнолетна и омъжена жена, хем искаш да си правиш, каквото искаш. Е, така не става. Или едното, или другото. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4b327fa149
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Последно не разбрах дали работиш и не работиш. Така или иначе трябва да си завършиш магистърската степен. Съпругът ти не е прав. Ако наистина му остава един изпит, да си го вземе и да завърши. Образованието е една от най-важните инвестиции в живота на един човек. Днес може да не му искат, но утре ще му трябва.

Що се отнася до отношенията с родителите ти. Ами дистанцирай се, не им давай обяснения за личния си живот, говори по-кратко с тях по телефона, не ги кани у вас. И прави това, което ти считаш, че е най-важно за тебе.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6c49c88e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Така и не го дочетох, но - защо не им кажеш, че това което правят няма нищо общо с истинския живот. Вещоманията не води до нищо добро. Трябва преоценка на ценностната система. Не вещите - дело на човешки ръце са важни, важен е човека до теб(тях) и отношението един към дрг.
Трябва да ходят пак на училище - нищо не са научили от живота досега.
Никога не е късно да се научат - показвай им го - в някои случаи децата са учители на родителите си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4b327fa149
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 към номер 1. Не си права. За някои длъжности се изисква магистратура. И това, което си писала, че прави смисъл ако е в друга област пак не е вярно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker