Проблеми в семейството заради гаджето ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми в семейството заради гаджето ми.
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3607 пъти
Здрасти. Чела съм подобни теми тук, но моята е малко по-инак. Не знаех в коя графа да я сложа, понеже има и от любов, и от семейство. Та както и да е.

Имам приятел, с когото сме заедно от месеци. Двамата сме съответно на по 20 и 22г. При запознанството ни, аз дори не подозирах, че може да не е българин, изглеждаше супер приятно - нормално момче с нормална реч. Докато не ми каза името си. Логично, дадох две крачки назад като чух турско име. Но това беше само в началото. Реших, че не бива да реагирам така тесногръдо, момчето ми допадна преди това и поисках да си пишем и да се опознаем. Казах си - не е задължително да се стига до нещо, щом ми е приятен, нищо лошо няма. Но.. седмици след това, опознаването ни се беше развило прекалено бързо и вече знаехме кой как е настроен спрямо другия - искахме да бъдем заедно. Беше прибързано, но 1000% не съжалявам за това, защото 6тото ми чувство ми подсказва, че така е било писано. Започнах обаче много да се терзая за това как семейството ми ще реагира ако им кажа, а те все някога трябваше да научат, защото отношенията ни се задълбочаваха и възнамерявахме да не се крием дълго. Нашите мразят турци. Биха приели да имам познати и приятели, но не и да ходя с турчин. Не толкова заради националисткото отношение, а просто заради лош опит с турци, лични преживявания и мнения. Знаех това, но поех риска. Споделям най много на баба си, понеже пред нея се предразполагам, тя не ми крещи и е уравновесена. Разчитах на нея да предаде новината на майка ми (дъщеря й е все пак, очаквах да я подготви и да й я поднесе по подходящ начин). Както очаквах, баба бе против връзката ми, но не ми се разбесня.
Нашите научиха малко по-късно, баща ми по принцип е по-либерален, но също разбрах, че е много против и разочарован, а майка ми щеше да истеряса. В един от дните когато исках да се срещна с него, тя ме видя да се обличам и се разкрещя "Ако излезеш пак с този още веднъж, повече не се връщай вкъщи! Турчин вкъщи не ща да ми водиш!!!! " и заради тази заплаха не излизахме известно време. Преди това си спретнахме разговор по темата, тогава тя беше спокойна и хладнокръвна, помислих, че всичко е добре. Но явно параноята я хвана. Приятелят ми разбира се научи за това, много беше разочарован и тъжен, но не е нещо, което му се случва за пръв път. Не ме е притискал да правя нещо против волята си, дори каза ако пожелая да се разделим в името на отношенията с родителите ми. Но не се отказах от него, защото чувствах, че щастието ми е най-пълно именно с него. Правех гладни и мълчаливи стачки, какво ли не. Баба ми се намеси и говори с нашите, поне да не ми забраняват да се виждам с него. После ми каза, че са съгласни да се виждаме, стига да обещая, че няма да позволя да се стига до силни привързаности и женитби. Страх ги е да не се потурча, да сменя фамилията си, да имам турски деца. Аз се съгласих на "размяната" машинално, защото държах да бъда с него. Не знам бъдещето какво ще ми поднесе, може съдбата да ни раздели след месеци или години. А може да реши да ни събере окончателно. Не ми е времето да мисля за сватби на тая възраст, а за завършване и евентуално работа. Той мисли по същия начин. Само да поясня, че той си е роден в България, в Турция не е стъпвал някога. Да, семейството му си празнува тези обичаи и празници, но не са някакви религиозни и няма нищо общо с това по турските сериали. Как стоят нещата днес? Ами ние продължаваме да сме заедно благодарение на упоритостта ни. Родителите ми продължават да са против, но не ми забраняват. Но майка ми при всеки удобен момент вмъква темата за приятеля ми в разговорите - по такъв начин, че се заяжда за него и религията му. Изкарва го утайка, въпреки че нито го е виждала, нито го е опознала. Просто си стои със закостенелите си възприятия. Изисква от мен да се прибирам до 10 вечерта вкъщи и това ме убива. Всеки път като вижда, че се готвя за среща, сякаш седи на тръни. Искам в рамките на няколко месеца да пречупя мисленето й, но само с думи не мога - тя е много корав характер. Ще ми се и да ги срещна, тройна среща. Ама ме е страх, че майка ще направи някоя глупост. Благодаря за отделеното време да прочетете това, очаквам вашите препоръки и мнения :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: ca80df3b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, ти си на 20 г. и живееш при вашите??? Защо не си намериш работа както и твоя приятел и не заживеете самостоятелно?
В 22 ч. трябва да се прибираш на 20 г???
Ако искаш да живееш самостоятелен живот и вашите да не ти се бъркат - много лесно става. Просто сама си изкарваш хляба и покрива над глават и готово.
Жалко иначе за момчето, но не разбирам защо до сега не ти е казал - хайде, голяма работа - намираме си жилище и работа и живеем самостоятелно. Пробвайте се - става, особено като човек на на 20 г. и тогава майка ти и баща ти не може и „Копче“ да ти кажат.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 652c7d9a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До 1 - то лесно така да се каже. Повечето обяви в Джбс предлагат на образовани млади хора висшисти мизерни заплати по 400-500 лева, колкото е наема!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ca80df3b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 2 - двама млади хора 2х500 лв. са ти 1000 лв. месечен доход - към 300 лв. е една гарсониерка в „Младост“ 100 лв. сметки да кажем - остават им 600 лв. за живот. Ами не са много, но не са и малко.
Освен това в София не познавам човек да взимал 500 лв. Преди 10-тина годинки се изкарваха толкова на пазарчетата да кажем. Днес заплатите са други. Към 800 лв. взима една продавачка в добър магазин да кажем - ама минимум! Моя приятелка взима 1400 лв. и е маникюристка без никакво образование.
Моята първа заплата след завършване на висше беше 2000 лв. бруто. Към 1670 нето ми се връзваха. Сега взимам доста повече. Приятелят ми се е изнесал от техните на 18 г., а аз на 19 г. и никога никой не ни се е бъркал в живота, а сме живяли навремето и с много малко пари - много по-малко от 1000 лв. Къде 1000 лв. преди 10 г. да изкараш!!! Дори ходехме и докарвахме коли от чужбина за 200-300 лв. печалба. Не са много, но като докараш 2-3 коли на семестър се събират за разни екстри. Който иска винаги всичко си постига. Най-лесно при мама и тати, но който плаща, той поръчва музиката. Първата си фирма моят приятел откри във втори курс и днес изкарва най-малко 10 бона на месец само като заплата, а отделно има и печалби, които реинвестира в бизнеса си.
Ако моята дъщеря иска един ден да бъде с турчин - няма проблем. Просто се изнася, живее си живота и се самоиздържа и ако иска може и с Марсианец да тръгне мен не ме интересува. След завършване на средно образование по принцип няма причина някой да живее при родителите си. Това го казвам като човек, който се изнесе точно така и от тогава се издържа и си живее живота. На годините на Авторката с нашите се чувах само по празниците.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a0fc36c6aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 3: Силно ме съмнява, че ще ти е все тая, все пак "на чужд гръб и сто тояги са малко". Аз съм човек, който е израстнал сред турци, имам се за уж толерантен, имам и нямам нищо против да имам приятели турци, но ако дъщеря ми вземе, че тръгне с такъв... не знам, сигурно ще откача. Обиновено от двойките турчин-българка следва това, че българската страна почти винаги се обезличава, всеки истински българин не би му било приятно внуците му да са обрязани и да носят турски имена, донякъде разбирам родителите на момичето.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4b0024908e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На мен ми е по интересно родотелите на момчето как ще те възприемат, защото по мой наблюдения турските родители по трудно приемат българка, сякаш българите сме по толерантни от тях.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b676712dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Само глупости изчетох дотука, някой може ли да се изкаже ПО ВЪПРОСА, МОЛЯ? а и всичко казано дотук са наизустени упреци.
Аз съм студентка в друг град. Приятелят ми работи целодневно, завършил е вече. (И двамата сме от Бургас по принцип. ) Не ми мрънкайте "кво правиш при родителите си още". Какво искате да правя? ! Това е както техен дом, така и мой. |-( Самостоятелна съм единствено в другия град, в който уча. Нямам как да си позволя да работя по време на студенстване, защото не мога да смесвам работа с университет - имам много за учене и мисля, че е по-важно да се изуча най-напред. Лятото съм свободна за сезонна работа. И какво от това? Не мисля, че независимостта ми под един покрив с нашите е проблемът в случая. Моля отново КОМЕНТАРИ ПО СЪЩЕСТВО.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 652c7d9a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   3, твоя приятел се занимава с мръсен бизнес.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4e970fe0c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз питам как да се справя с проблема с родителите си, да приемат нашата връзка. А вие ми скачате в други води. Оставете тва с неговите родители как се разбирам, за да не го спомена, значи там е наред.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 56a34fbb6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От 3: Не мисля, че ще успееш да се справиш напълно с проблема, т. е мисля, че турския му произход винаги ще им създава нещо като дискомфорт на вашите, няма да са ви толкова изострени отношенията както сега, но ще бъдете в нещо като "студена война" с тях. Мнението ми е, че опасенията на родителите ти са, че ще се потурчиш, децата ти ще носят турски имена, ще изповядват чужда религия... и всичко произтичащо от такава връзка. Ако им дадеш някакъв знак, че това няма как да стане, че въпреки всичко няма да се превърнеш "послушна овца" и ще отстояваш българското, то те ще се пооспокоят... е, няма да са ви прекрасни отношенията, но няма да е адът, който описваш в момента.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b8263098fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Родителите ми си мислят, че той е някаква "мангалска утайка", само от някакво име което са чули, както и това, че не е християнин. А той НЕ Е такъв. Аз самата допреди да се запозная с него имах комплекси по повода - не харесвах турците, имах си познати и приятели, но нищо повече не допусках. Срещнеш ли човек, който да ти разбие представите и да те спечели без излишни сваляния на звездите и без правежи - това е достатъчно. Не ми пука, че не се казва Митко или Пешо. Освен това в семейството му не е положението, каквото го описват при типичните турци по сериалите. Нищо свързано с облекло, поведение и т. н. порядки. Ако имаше нещо у него, което да ми причинява дискомфорт, щях да си хвана пътя отдавна, никой не ми е опрял ножа в гърлото. Искам и нашите да започнат да виждат по-далеч от носа си - предразсъдъците ВРЕДЯТ.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 652c7d9a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   6, като си от Бургас защо не се върнеш там и не се метнеш в морето?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 652c7d9a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 4 а какво означава истински българин? Кой знае колко цигански, кумански, влашки и т. н. гени имаш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0cc452d813
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   До 12 от 4: Истински българин е този, който се самоопределя като българин, гените не играят никаква роля. Никога не съм виждал етнически турчин да се самоопредели като българин, както вече казах, израстнал съм в град с преобладаващо турско население, имам поглед над нещата. Турците у нас тачат и обичат повече Турция, отколкото България, биха умрели за Турция, а не за България, тъй че са си турци. Когато поживееш в град като моя, когато усетиш как турците демонстрират турското, как се говори само на турски, а българите биват дискриминирани постоянно, само защото са българи, то тогава бързо ще разбереш какво означава истински българин и истински турчин

Иначе въпросното момче дколкото разбрах е родом от Бургас, което може и да означава, че не е общувал с много турци и не е прихванал типичното им поведение, но въпреки всичко, специално за мен гледката на българка с турчин е отвратителна и никога няма гледам с добро око на такива взаимотношения

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ca80df3b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Подкрепям до някъде номер 13. Аз самата съм израстнала с помаци, които се самоопределят като българи и проблеми е нямало и няма. Те не знаят турски и не изповядват религията си истински, не само за мен - те са си просто българи.
С турци имах вземане-даване в Германия, където завърших. Какво да ви кажа - националисти големи и интеграцията им е 0%. Хората са вдигнали ръце от тях.
Има сигурно и нормални турци, но не познавам такива от мъжки пол. Имам позната туркиня-голяма пичка, но тя е избягала от семейството си и не се занимава с турци. Баща ? я е изнасилвал от 10-годишна, но майка ? я е обвинявала нея, а брат ? се е правил, че не забелязва. После като недевствена е била загубена за турските мъже. Не мога да възприема начина им на живот и ценностите им и, ако дъщеря ми тръгне с турчин, ще трябва да се научи и сама да си изкарва хляба и да си плаща покрива над главата. Над 18 г. всеки може иначе сам да прави избора си, ако е финансово независим. Братовчедка ми ходи 3 г. с турчин, но сама се е издържала и нейните родители нищо не можеха да ? кажат. Разбира се, всичко завърши много зле за нея, но това е част от живота - взимаш си решения и си носиш последиците. Не можеш хем да искаш да си правиш, каквото искаш, хем да живееш при мама и тати.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 652c7d9a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Не знам за турците, но по-добре човек да се ожени за румънка/румънец или сръбкиня/сърбин от колкото за българка/българин, дето ще му изневерява или ще я бие.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e3f02d29a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке, щом проблемът е само в това, че го мислят за "мангалска утайка", тогава ги запознай с него, ако приятелят ти не е такъв, за какъвто го мислят, не би трябвало да има проблем.

Иначе няма за какво да ги обвиняваш вашите, самата ти каза, че си била с предразсъдъци, естествено е, тепърва ще срещаш доста хора, които ще гледат с недоумение, когато споделяш името на приятеля ти.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b8263098fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз попитах едно, а тука се завъртяха дискусии и спорове между сумати хора кой какво мисли за турците и видовете турци.Темата не съм я създала за това.
Номер 16 - проблемът не е само в това.Но е предимно свързано с изградени техни представи, които са абсолютно нелепи и грешни, само защото са имали лош опит с турци и слагат всички под общ знаменател.Аз разбирам, че в началото може да сме в пререкания докато свикнат с мисълта, но като гледам няма напредък.Например майка ми да каже "доведи го да се запознаем", за да добие някаква представа за него.Въобще не иска да има нещо общо с него.А ако аз случайно я изненадам и дойда с него при нея, кой знае какво може да стори...да си тръгне, или да направи цирк.Объркана съм.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e3f02d29a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 17 - Родителите ти няма как изведнъж да си променят мнението за турците, в случая става въпрос за техни впечатления, трупани доста време. Това че дъщеря им има вземане-даване с някой от омразните за тях хора сигурно ги убива. Процесът на топене на ледовете ще трае доста време, определено си мисля, че ще трябва да се въоражиш с търпение.

Иначе какво е отношението на твоите приятели/познати към гаджето ти, знам ли, ако вашите чуят от странични хора, че не е чак толкова страшен, че няма намерение да те потурчва, може и да склонят на среща без циркове.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e3f02d29a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   От това, което прочетох, стигам до извода, че отношението на вашите към приятеля ти не е заради предразсъдъци, а заради страх, просто се страхуват, че приятелят ти ще се опита да те потурчи, да се опита да те промени, някак си се страхуват от потенциалната възможност някой ден например внучето им да се казва Хасан и да е обрязано, това нещо според мен ги ужасява. Самият факт, че са искали да не задълбочаваш отношенията си с него ме кара да мисля така. Не търси причината за поведението им в миналото, убеден съм, че много добре знаят, че не всички турци са еднакви.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b8263098fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Пак съм авторката.
Той няма никакво намерение да ме потурчва, най-малкото защото те не живеят по този модел - да ми надянат кърпата, да се поробя, да приема вярата и т. н. преувеличени глупости. Аз съм го разпитала още преди време как стоят нещата точно и ми каза, че не е по-различно от обикновените български бракове. Както и да е - това тревожи родителите ми, но мен не, тъй като аз и той сме много далеч от тази мисъл за женене - по принцип говоря. Ако беше обратното (същото, от което родителите ми се опасяват), аз също щях да съм против стигането до женитба, защото не съм си загубила ума чак толкова все още. Но както и да е, жененето е напред в бъдещето.
Искам да си извоювам правото да излизам с него, без да ми звънят през час да ми напомнят да се прибера до 10 и нещо вечерта. Тва е отвратително. Ако съм у тях, се налага да вдигам телефона и да лъжа, че сме на кафе, като надуем уредбата за фон. Тя не вярва - кво съм щяла да правя на кафе в 10 вечерта. Абе дълга и широка. За преспиване при него и дума да не става. А дори и да кажа "ще спя у приятелка", пак няма да ми повярва. Много е мнителна. Баща ми също е твърдо против връзката ми, но не обелва и дума и не заема защитна позиция за никого въпреки това.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 73bb422d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторке вече си пълнолетна на 20 години и имаш право да вземаш решения. Завесди го каквото ще да става, майка ти трябва да осъзнае че решения за живота си вече взимаш сама и нейното одобрение не ти е нужно. Пълнолетна си докога ще търсиш одобрението на мама?
Как би се чувствала на негово място да не иска майка му дори да се запознаете? Нима ако се случи така не би го нарекла мамино синче, щом търси одобрението на мама?
Постави нещата пред свършен факт "взех решение и толкова" без да даваш право на мнение по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 09abad5481
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Здрасти; Няма смисъл от това да те упрекват или поощряват, за постъпките ти, все пак всеки е прав сам за себе си! Та по същество, за един родител най - важното е детето му да е щастливо, а това как ще е щастливо е отделен въпрос. Нямам намерение да упреквам твоите родители. Трябва ти сама да им покажеш че с този човек си щастлива, че се чувстваш сигурност в отношенията си с него. По този начин те ще ти се доверят и ще преглътнат това си отношение! Поздравления че в момента на първо място за теб е образованието, това е много хубаво. Защото ако последваш съветите със самостоятелното живеене, само ще налееш масло в огъня и нещата ще станат по зле. Трябва бавно систематично и с постоянство, да им покажеш че си щастлива с приятелят си. Желая ти успех. Поздрави

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ed3ac53c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Ами според мен ти трябва да започнеш свой собствен живот, защото вече си над 18 годишна ( пълнолетна ) и никой няма право да ти се меси. Изнеси се. Щом това да си с него те прави щастлива значи нищо друго не е важно. Турчин, турчин, човек е като теб и мен нали. Да - семейството е важно, но вече ти си на първо място. Успех!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker