Сестра ми... не мога повече! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сестра ми... не мога повече!
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 6842 пъти
Мразя сестра си, казвам го за не знам кой път! Аз съм момиче на 14 години, а сестра ми е на 17, караме се постоянно, мила е с мен само когато иска нещо или когато трябва да се свърши нещо. А родителите ми постоянно я защитават, каквото и да кажа аз, тя все е правата. :( Писна ми, постоянно ми казва "Порасни поне малко! " С какво да порасна???? Тя какво иска? Да забременея, да си имам свое семейство, свой дом? Аз съм на 14 и се държа точно както трябва да се държи едно момиче на 14 години! Какво повече иска? Иска ми дрехите, носи ги постоянно, а аз и казвам "Не, не давам! ", а тя си ги взима! Но когато аз поискам някоя нейна блуза отговора почти винаги е "Не, разкарай ми се от главата!!! " и аз оставям блузата на мястото си. Вярно е, и аз съм й отговаряла така, но винаги когато иска нещо, аз го правя!
Днес се скарахме защото камината не беше запалена и в нея нямаше нищо, а на сестра ми и беше студено, а на мен не! Под навеса имаше дървета и подпалки, и тя ми каза да отида и да взема, аз не исках защото бях по къс ръкав, а тя беше по-облечена от мен и аз и казах да иде тя. След много обиди по мой адрес, аз не издържах и отидох да взема само за да млъкне, оставих ги до нея и й казах "Ти се оправяй! " и тя почна да ми чете лекции затова как правя неща от които имам изгода, а не правя нищо за да помагам на другите... Не е така, много пъти съм я прикривала и лъгала нашите, за да може те да не разберат, че се чука постоянно с тъпото си гадже! След това, аз и казах да си гледа работата и излязох към коридора и започнах да се качвам по стълбите, а тя ми извика "И порасни малко, лайно такова! ", а аз и отвърнах "Не ми казвай". Тя ме настигна хвана ме за гушата и започна да ми крещи в лицето "Порасни" около 10 пъти. Аз я бутнах, но не успях да я дръпна от себе си и й казах "Като ми крещиш в лицето, мислиш ли че ще направиш нещо!? !? ! " и се качих в стаята си. След това чух, че е звъннала на мама и чувах, че крещи "Не мога да я понасям, да вземе да порасне малко" и всякакви такива.
Писна ми, кажете ми какво да правя, дайте ми съвет или поне ми кажете вие как бихте постъпили... Благодаря ви предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3dfde655af
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Обикновена сестринска драма и женска злоба между впрочем, с още колко жени ще се съскате през живота ти нямаш си на идея, ами това е положението, ама спокойно, в един момент ще го приемеш за нещо нормално:)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: eba134578c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-доброто, което можеш да направиш към момента и в тази възраст, е да се научиш да не й обръщаш такова внимание. Не можеш да промениш характера на другите, дори на най-близките си. Но можеш да промениш начина, по който ги възприемаш. Не си струва да си хабиш нервите заради нейните простотии. Студено й е и иска да донесеш дърва, да запалиш камината, да я поддържаш, да й направиш чай, да стоплиш вода в леген и да й измиеш краката? Окей. Казваш едно „на мен не ми е студено“, и си дотам. О, ще мърмори и ще врънка! Тя си хаби гласа. Научи се да игнорираш - чуваш, без да слушаш. Горе-долу онова, което вероятно ще прави съпруга ти след време, като му говориш нещо :P. Хъмкаш, свираш рамене, тотален игнор. Какво ще направи, ще тръгне да те бие ли? Пък нека... тя губи. Ще ти каже „порасни“, ти отвърни „пораснала съм“. Ще ти отговори „не ми отговаряй“, ти: „туй твойто порастване ли е“. Та промени си нагласата. Вземай цялото и правене на майтап. В момента се ядосваш и хаби нерви. Като види, че не ти пука, само ще се вбесява все повече и повече. И понеже никой не може да издържи дълго на такъв яд, какъвто ще си създаде сама за себе си, скоро ще те остави на мира, за да не се „ядосва с няк'во малко дете“ като теб ;)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8b19cab9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   О, номер 1, не смятам, че е много обикновено. Причината до някъде е голямата разлика. И ние със сестра ми бяхме така. Аз бях по-малката и от малка ме тормозеше и биеше. Това се промени за кратко като станах на 15, а тя на 18 г., а след това отиде да учи и можах да си поживея добре.
За съжаление много я тресе завистта и разбрах, че пуска слухове за мен. В мемента сме в добри отношения, но подържам една разумна дистанция. Това съветвам и Авторката - избягвай сестра си възможно най-много и живей своя си живот. Не се прибирай често у дома. Учи в Библиотеката, ако трябва. Аз така винаги съм странила от нея, защото тя има ужасен характер, биеше ме и измисляше какви ли не глупости, за да ме наказват нашите. И днес е такава, но си я знам и само дистанцията помага в случая.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 06e33e86bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Следващият път, като те доближи и кажи "Ако ми направиш нещо, обидиш или ми вземеш нещо ще кажа на нашите за всичко, което правиш зад гърба им". Заплашия малко.. Но да знаеш че и тя ще го направи така, че имай търпение. Ако не си и казвала нищо, давай. Ако не искаш до там да се стига се пренеси в баба или дядо? Поживей там до края на учебната година или лятото, вземи си всичко. Ако искаш пък остави една скрита камера да снимаш как се чукат с гаджето и докато те няма.. Имаш ужасна сестра.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: abd156ce1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Тук става някакъв необичаен обрат - обикновено по-малкото дете винаги излиза ''маминото момиче/момче'' и то е по-облагодетелствано. Досадно е когато едното от двете деца пати и е ощетявано. Но по-големият проблем е ако се стигне до частично насилие и оскърбление както в случая ти. Бих те посъветвала същото, каквото каза и Номер 2, най-удачно е. Родителите ти да не би да седят със скръстени ръце, що за възпитание ви дават? Кой родител ще тръгне да поощрява едното дете, особено когато то няма право, а другото да духа супата? Ми не е честно. Другия ми съвет е да проведеш разговор на 4 очи с вашите. Може и в присъствието на кака ти. Но мисля, че те трябва да имат предвид отношенията ви колко са зле. За бога, как се нервя на безотговорни майки и бащи.

*Габи*

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9eada74139
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторката: Нашите не я защитават, когато виждат че аз съм правата (в повечето случаи) защитават мен! Но тази идиотка винаги извърта нещата...!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4a793e7148
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В какъв смисъл "извърта нещата" изкарва теб виновна за ситуациите ли? Не се разбира кой всъщност защитават, защото си писала " А родителите ми постоянно я защитават" и "(в повечето случаи) защитават мен"
По принцип *Габи* е права, че родителите са виновни, ако две сестри се карат така. Но реално какво ли биха могли вече да променят във възпитанието на децата си, след като те са толкова големи на по 17-14г? Дори да се говори с тях те вече са безсилни да променят начина на мислене на 17 годишното си дете.
От тук следва, че решението на проблема ти е да проминиш начина си на действие и възприемане на ситуациите. Пълен игнор и като скочи да те души плезиш и се насмешливо с цел да те удари и после да си понася последствията пред родителите. Като ти каже "Порасни", кажи "ок утре" Един два пъти и ще промени и тя тактиката, ще видиш. Иначе няма начин, ще я изтраеш докато се изнесе да учи висше.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: aa11284364
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Издай я за чукането с гаджето и ще видиш как ще замлъкне :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8383c52a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Така като гледам, май тя има по-голяма нужда да порасне.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9eada74139
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Благодаря! Наистина маааалко се пооправиха нещата.. почти не се засичаме вкъщи, което е супер за мен! Когато се видим ( на закуска, обед, вечеря) си говорим и така. Благодаря много!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8d2e905d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Леле каква драма! Мацка не си единствената със сестра, моята е по-малка с 4 години и съответно и ние сме се карали доста като деца, влючително за невероятни глупости, но с времето всичко си идва на мястото и сега сестрами е моята най-добра приятелка. Така, че спокойно! Ще порастнете и двете и тогава ще оцениш колко е хубаво да си имаш сестра.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8b42d1e036
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да, много е хубаво да имаш сестра. И ние с моята много се карахме и биехме като малки. Не е било заради родителите ни, те не са ни поощрявали за това и не са защитавали само едната. Просто сме били деца - караници за дрехи, играчки.. глупости :) Сега пак ме дразни.. и ми идва понякога да я разтреса, защото се самозабравя малко, с много тежък характер е (по-малката е), но пък вече отношенията ни са ни други. Излизаме си заедно, напиваме се заедно :) А преди да излезем заедно? Абсурд! :) Всичко с времето.
Към авторката - следващия път сестра ти като ти каже "порасни", ти й кажи "аз само да порасна и ще видиш".. Хвани я в крачка, не пуши ли? Заплаши, че ще я издадеш, манипулирай я :) Бъди миличка с родителите ти, играй циркове, прави са на малка и беззащитна пред тях, направи са на прекалено уязвима.. веднага ще се скарат сериозно на сестра ти.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9eada74139
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Благодаря! Много съм ви благодарна! Помогнахте ми в момент, в който бях много отчаяна, даже мислех да се преместя от нашите!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 721cb49232
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   МИ аз ако съм на твое место щях да си зема малко пари една раница с дрехи малко храна и отивай някаде за 3 дена или седмица да видим дали нали ти викат да пораснеш

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d442872f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Може ли подобно нещо УЖАС!!! Аз също имам сестра която е по-малка от мен с 4 години ние също се караме нормално е (донякъде), но НИКОГА не съм си позволила да й кажа, че я мразя това е безумно. Знам какво е да си по-малката имам и голяма сестра, но с нея никога не сме се карали... Относно случая как може да я съветвате да я избягва? Така нищо няма да се промени (така мисля аз) говорете с родителите си, говори с нея дали не може да се помирите малко... все пак не сте приятелки, братовчедки или нещо друго СЕСТРИ СТЕ...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9eada74139
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Авторката: Здрасти отново на всички! Оправихме се, вече не се караме изобщо(е има малки скандали, но нищо по-сериозно). След 2 месеца ще замине да учи в Англия и ми е много тъжно, че ще трябва да се разделим, но няма как да я спра... Споделяме си, защитаваме се, започна да ме пита дали може да вземе някоя дреха, в общи линии разбираме се! Мъчно ми е че ще си говорим само през скайп и ще я виждам само по празниците, даже на 25. 09 когато имам рожден ден тя няма да е при мен... това ще е първият ми рожден ден без нея...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 06312f8aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   виж моето момиче в момента съм на 27 но едва ле ще ти хареса съветът ми имах горе-долу такъв проблем да сам съм без братя и сестри с братовчедка ми стана драма тя лъжеше а тъпите ми роднини и вярваха на всичко но аз започнах да страня от нея и да се правя че не съществува а за дрехите ти скри ги на места дето сестра ти да не се сети да погледне и ако не ти пука бутни я по стълбите поне ще ти олекне на душата ако толкова много я мразеш

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker