Той я използва, а тя е заслепена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Той я използва, а тя е заслепена
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2260 пъти
Здравейте,
Пиша ви защото съм много притеснена за сестра си. От година тя излиза с един човек. Преди няколко месеца започна да стяга апартамента на майка ми, за да се изнесат да живеят заедно. До тук всичко чудесно, но гаджето и от година откакто ходят заедно не работи нищо. За месец и половина работи и вече 4 месеца пак нито търси, нито нищо. Той не е от София и живееше под наем. Едва дочака да се отремонтира апартамента и се нанесе, за да не плаща наем. За това нищо не казвам, наистина защо да плаща като има къде. Отначало сестра ми като реши да живеят там му беше казала, че ако 3 месеца той остане без работа няма да живеят там, защото не може да се издържат. Да ама не. Вече 4 месеца минаха, а тя изобщо сякаш е забравила думите си. Тя плати всичко за ремонта, охарчи се много, така е и редно тя да плати, защото е наш апартамент. Но и сметките подозирам, че тя плаща, а той си клати краката и цял ден се шляе по улиците и излиза с други жени да пият бира и да играят карти. Още щом той стъпи в апартамента започна да се разпорежда и да изхвърля всичко което не му харесва, а вещите са на майка ми. Нито разрешение поиска, нито нищо, изхвърли цели две легла и кой знае още какво. Вече 4 месеца живее там и нищо не пипна да довърши поне като няма друга работа. Записа се на шофьорски курс и с него се оправдава, че нямал време и да работи. Но не му се и учат листовките. Оказа се доста мързелив във всяко едно отношение. Дай му да лежи, яде и обикаля по центъра. А сестра ми работи и в почивни дни, учи докторантура и на всичкото отгоре вечер стои до късно да му търси работа, че той не може да отдели 1 час поне да гледа обяви и да пуска CV, не от друго а пак от мързел. Тя почти всяка вечер му говори и понякога се карат за това, но той изобщо не разбира от дума и си прави неговото. Според мен е решил, че сега няма нужда да работи и че тя ще го издържа. Голям лентяй се оказа.
До сега мълчах, но днес вече не издържах и и казах някои неща. Понеже тя кара майка ми да ходи да го регистрира на адреса на апартамента аз и казах да почне работа пък тогава и тя като се развика и разкрещя. Така се разбесня, че на нищо ме направи, взе да ме обвинява и да се нахвърля сякаш аз съм и враг, а не го види той какво представлява и какъв използвач и мързелан е. Уж беше му казала ако 3 месеца стои без работа да си ходи на село, а сега скача срещу мен, като и казах да изчака и после да го регистрира. Майка ми и без това не иска да го регистрира, защото е безотговорен, но не смее да и каже, за това отлага.
Не знам какво да правя и как да я посъветвам не искам да се бъркам, но този човек не е за нея. Псува на поразия (всяка втора дума), обсъжда в детайли другите жени, едва е завършил училище и е много мързелив, не му се работи. Айде да преглътнем другите неща, но поне да започне работа, поне да търси иначе наистина е трудно в днешни дни, но той не прави никакви усилия, а в същото време и говори за семейство. Кой ще го издържа това семейство, явно ще чака всичко наготово от нея. А тя стои безучастно и върху мен се нахвърля, вместо да го сплаши и да го изгони като се ослушва за търсенето на работа, както беше му казала отначало. Как може мъж на 32 години да стои, да мързелува, вместо да си търси работа, да разчита майка му да продава земи и да му праща пари.
Майка ми също много се ядосва на всичко това, но гледа да не се меси. Аз също гледам да мълча, но пък всяко нещо си има граници и не мога да допусна тя да страда заради някой лентяй като него.
Отношенията ни с нея и без това са много лоши, а сега като казах тези неща още повеме се влошиха. Не мога да разговарям нормално с нея. За всяко дребно нещо или обикновен въпрос "как беше днес" например тя скача и ми се сопва. Сега като и казах да изчака с регистрацията направо побесня. Вижда го какъв е ама стои и търпи, а даже не го обича, за това много и се чудя на акъла.
Стана доста дълго. Ще се радвам ако ми дадете някакви съвети. Знам че не е редно да се бъркам, но все пак ми е сестра и не искам да остане излъгана от някакъв с... тарикат, борещ се за софийско жителство, пък и мързелив на всичкото отгоре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4527606cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Така се разбесня, че на нищо ме направи, взе да ме обвинява и да се нахвърля сякаш аз съм и враг, а не го види той какво представлява и какъв използвач и мързелан е. “
Такова беше и моето положение в продължение на години. Сестра ми е с абсолютно същия хрантутник, само че той поне върши домакинската работа. Той е на 35 г. и няма официално нито 1 ден трудов стаж и дори не знае как изглежда една трудова книжка - работил е на черно с баща си по няколко месеца по строежи и е мил коли, когато го викат, но до тук. Сестра ми го издържа, плаща наеми, сметки и дори сключиха таен брак без да покнаят никого от семейството, за да не давали пари.
И така карах се, защото майка ми реве по телефона, а не смее да казва нищо и накрая разбрах, че само аз излизам лошата. Реве ми и сестра ми по телефоните, преди ? съчувствах, сега ? казвам да се оправя, защото ако кажа нещо срещу мъжа ? в този момент, тя после като се оправят ме прави лошата.
Съвет като човек в подобна ситуация - не им се бъркай и се дистанцирай от сестра си, концентрирайки се върху своя си живот.
При мен стана и лошо, защото с мъжа ми взехме, че преуспяхме и сме меко казано заможни, което я накара да бъде и много завистлива и ревнива и да пуска всякакви слухове по наш адрес. Мъжът ми ми каза един ден „Защо ? се бъркаш - живей и остави да живее“ и така и сторих, от което съм много доволна. Нека си чука главата. В момента дори бебе правят. Да им е живо и здраво, но аз от сега го съжалявам и не искам да се занимавам с тях, защото е повече от сигурно, че ще потънат, ако сестра ми излезне в майчинство, а детето и сестра ми ще завършат на хранилка при нашите. Докато не зареже хрантутника, аз няма да ? помагам, защото не мога да храня паразити. Сестра ми иначе заслужава помощ и мога да ? помогна, но знам, че само ще храня паразита ?, а той е показал, че може с десетилетия да живее така - и родителите му и роднините са подбни. Всички пари, които сестра ми си беше спестявала някога за собствно жилище ги изядоха и опукаха. Днес съм принудена да я гледам как се гърчи и мизерства, но няма да се намесвам, но който не иска помощ - да се оправя сам!
Докторантурите не могат да те спасят от провала в живота. Ако нямаш достатачно акъл да си намериш качесвен мъж, всичко е напразно. Нека си храни, колкото домашни любимеца иска, но аз няма да участвам.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 59ec657675
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   и да и говориш все тая, акъл няма да и дойде. Трябва сама да го реши, не го ли види и осъзнае тя самата файда от думите ти няма най много да се изпокарате и развалите отношенията, оставия да си троши главата и си гледай себе си, че незнаеш утре кой ще ти завърти твойта глава. С две думи не се меси, като някое свекървище
ферхунденце27

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5be5ba5d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Разбирам те, но не виждам как ще налееш акъл в главата на сестра си. Остави я от него да си пати. Само да те светна, че вече понятие като "софийско жителство" няма! Все е сводобен да живее където си иска. Но никой не му е длъжен да го издържа. Ако сестра ти го прави- ми да си троши главата. Не си доразваляй отнопенията с нея, заради него. Тя все щепрогледне някой ден. Ако не- голяма е- да си носи последствията от решенията. Ти не се меси.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b195ebb94b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До №3. Боли я Авторката и търси решение на проблема си, а още повече боли майката.... Дано, Авторке, бързо да се осъзнае сестра ти!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 78e1d2348b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разбира се, че ще си донякъде разтревожена и притеснена за поведението и постъпките на сестра ти, но тя е голям човек и може би знае какво прави. Остави я сама да прецени какво иска да направи в своя живот и ако видиш, че наистина е щастлива с човека до себе си я остави да бъде щастлива :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker