Не искам да ходя на бал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам да ходя на бал
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 5962 пъти
Здравейте. Искам да ви споделя нещо напълно нормално спрямо бала и не като нормална постъпка от гледната точка на други хора. Значи сега завършвам, но не искам да отида на бала си. Аз се падам малко единак(така съм свикнал и отгледан спрямо обстоятелствата) и не искам да отида на бал. Имам следните няколко причини, а те са. Класа ми са пълни темерути 1 като хората няма всеки гледа да ти се подиграе, присмее черта както на всички сегашни хора. 2-рата причина е, че аз самия нейскам. За мен с бал без бал все едно, но според хората около мен това е глупава постъпка. Постоянно се караме със семейството ми дали да отида на бала си, но аз пак отстоявам своето. Е, вие как мислите имам ли право при тези обстоятелства да не отида на бал, а да си го отпразнувам със приятели и семейство, а не със съученици?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 59c22ee839
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Знам какво ти е! И аз не исках, но родителите ми ме накараха и нямах избор. Искаш или не, ще ги изтърпиш, ще мине и накрая няма да ти се налага да го търпиш.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ac9cdeea9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Празникът е твой, отбележи го, както ти чувстваш че е добре. Но си помисли дали не искаш да прекараш за последно една вечер с тия темерути, повече няма да сте заедно.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 05fc364df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Братле, лично аз отивам на скапания бал заради бившото гадже... за да я направя щастлива... но ако не беше тя изобщо нямаше да се замислям дали да ходя т. е нямаше да ида :D

Няма да се снимам с класа абе отивам за момиче...

Живееш един живот както и ваще т. е всеки да прави каквото сметне за добре :)

Бала е за да си изкараш добре... кат няма да те и гот със смотаняци се обезсмисля цялата идея...

щом не ти се ходи НЕ ХОДИ!!!

БеЛиЯ МеЧоК

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 567a8ca8fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз също не исках да отида на моя бал. Виждаше ми се глупаво да се дават толкова пари за една вечер, но както наще, така и съученици и приятели ме разубедиха да не правя тази глупост и до ден днешен съм им много благодарна. Не съжалявам, че ги послушах и отидох. Попринцип решението си е изцяло твое, но бъди сигурен, че няма да съжаляваш. Вечерта на бала всички са различни, дори тези които през останалото време са те обиждали. Така че помисли си.... :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e83738abd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами не ходи щом не искаш. После ще съжеляваш.. все пак това е веднъж в живота ти.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: caf9079406
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Разбира се, че можеш и да не отидеш, но няма ли да е по-добре да си поканиш някое момиче от познатите ти за дама - братовчедка, близка приятелка, гадже, а после в дискотеката твоята компания и да си празнуваш с тях. Другият вариант е да обясниш на вашите, че предпочиташ лятото да отидеш на почивка с парите от бала или да ги използваш за кандидатстване. За мен бала си е цирк и харчене на пари, не че съжалявам за моя, но гледах да мина максимално скромно. Каквото и да избереш е хубаво да си за последно с тях, колкото и да не ги харесваш, все пак това е празник на целия випуск, не само на твоя клас.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 37b4de88be
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   И няма и нужда да ходиш. "нейскам" - оставай да повтаряш.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: dac37d53d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Браво за.. смелостта ти.
Аз съм момиче, не ми се ходи на бала ми, честно казано, и то не заради естестически причини. Уважавам съучениците си, честно казано, не са лоши хора, но работата е там, че за мен комуникацията с тях е фиксирана в определени граници - малки услуги, свързани с процеса на обучение, като цяло. Рядко си разменям с тях думи, които не са свързани с някой учебен час. По-голямата част от тях сформираха тази година нещо като групичка за купон, излизат заедно и се забавляват, в което аз не виждам нищо лошо и нередно -радвам им се. Но междувременно на мен програмата ми е доста по-натоварена от тяхната, тъй като работя с цел да подпомогна себе си и облекча нашите, така че вечер и да съм свободна, нямам сили да изляза с тях и да участвам пълноценно в забавлението. Не че не съм обикаляла с тях, не че правят нещо нередно, просто аз не мога да се насладя на това, защото си мечтая за възглавница, одеало и по възможност дюшек...
И така, сформира ли са си те групичка за излизания, с която вече обработили един вид какво ще се случи на бала. А аз... ми, не се вписвам. Аз съм свикнала с моята си малка и скромна компанийка, с която се събираме на по чаша кола, играем малко белот и после всеки си се оттегля у тях, защото всичките сме с еднакъв статут в обществото и споделяме сходно ежедневие. Не обичам големите, шумни сбирщини, в които най-голямото събитие е, когато някой повърне, защото е изпил твърде много алкохол. Ами... за съжаление, съучениците ми на това му викат истинска веселба. А аз имам лека непоносимост към пияни хора, а на бала такива ще има още преди да сме влезли в ресторанта и...
Аз се престраших само съвсем бегло и околийско да подметна на нашите, че мога да мина и без бал, но те го приеха доста остро и реших, че не ми пречи чак толкова много да намина с надеждата, че ще ми бъде забавно. Пък и за подкрепа ще водя приятеля си, който е много общителен, така че сигурно ще взема пример от него.
Но иначе и на мен не ми се ходи. Не ми е за парите, няма да се охарчвам така или иначе, а една нова рокля в гардероба ми няма да се отрази зле, но просто подхождам с мисълта, че това е просто някакъв си купон, който не е нищо особено. Та и какво му е различното... в крайна сметка? По-добре да празнуваме след изпитите, като ни приемат по университетите (който където и ако ще кандидатства), май месец за мен е време за усърден преговор/учене, не за пиянски вечери.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a504b8a72d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз не ходих на бала си. Изобщо не ми се ходеше, за мен баловете са пълна глупост и безсмислено харчене на пари. Бях помолила нашите да ми купят уокмен (завърших преди повече от 10 години), който беше евтин. Но те ми купиха златни обеци и златен пръстен, защото такава била традицията. Отвратително! Да ми бяха дали парите, щях да си купя каквото искам.
Както и да е, на бала ми (понеже много настояваха да празнувам) бяха поканени много гости у дома, все едно се женя. На всичкото отгоре това беше изненада! Но аз отидох със сестра ми и нейни приятели на дискотека, макар, че хич не ми се ходеше никъде.
Много се радвам, че сега съм самостоятелна и няма кой да ми натяква и натрапва традиции, гости и врели некипели!
Съветът ми към теб: Не ходи на бала си, щом не ти се ходи. Кажи на вашите, че и костюм да ти купят, и дама да ти намерят (защото може да ползват трикове, за да те накарат да идеш), пак няма да отидеш. Ако имаш приятели, или поне един, уговори се с него в деня на бала ви, да излезете заедно някъде, може на кино или на бар, да играете боулинг.. Така, ако ти направят изненада - гости, ще имаш повод да се измъкнеш и ще прекараш хубава вечер с приятел.
Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4280e26359
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8
Радвам се, че все още има нормални хора като теб, защото в днешно време на нормалните се гледа като на задръстеняци, а на кавалите като на супер вървежните типове! Има доста сериозен дфект в ценностната система на обществото!

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 758a7e4a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ами и моя клас не беше цвете за мирисане, но отидох и не съжалявам :) Друг е въпроса, че щом не искаш да ходиш- не ходи, това си е твой избор не на родителите или на някой друг... Иначе бала не е лошо преживяване и въпреки, че моя клас беше нещо подобно на твоя си изкарах добре... Успех на изпитите!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5768426daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз отидох и съжалих. Много е тъпо - събираш се с хора които не искаш повече да видиш. Поне моя клас беше адски тъп. Другото което е при нас се правят балове но нямаме като на запад годишници със снимки на класа. Вместо бал по-добре да имахме годишник, който ако искаш да си го купиш, а не да те задължават да ходиш на събиране с тях.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 71f601868d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Насила празник не става. Ако не ти се ходи, не ходи. Ще си спестиш едно досадно и безмислено преживяване. Жалко, че аз преди 11 години не бойкотирах. Ако слушаш някой друг какво трябва да правиш ще си нещастен. Слушай себе си!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f6766d8a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Автора:Значи не съм само аз... просто как да ви кажа много бързо се паля, налитам на бой и не съм човек за такива работи. Те се напият пък се лигавят, подиграват и накрая сформират 1 своя групичка и усещам, че съм нежелан. Така или иначе не се родил човек който ще каже, , Ще отидеш и аз ще отида, , . Ще си отпразнувам празника със роднините и приятели пък каквото такова! Мерси на всички споделили своят избор.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7f8252af9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Аз не отидох на моя бал. Не знам защо за някои това е голям проблем. Изобщо не съжалявам за нищо. Освен това, не се снимах и за албума. Щом класа ти е смотан, не виждам защо трябва да имаш спомени с тях, да се събирате и т. н. Ако отидеш на бала, едва ли ще ти се присмиват... по -скоро ще се държат лицемерно, но след прехваления бал със сигурност ще ти се надсмиват. От моя випуск бяха доста зле. Не разбирам защо момичетата, които пръснаха уж според тях "много" пари за рокли, обувки и грим, след това изглеждаха нелeпо. Има толкова много магазини със ХУБАВИ рокли до 200лв (в случай че нямаш възможност за по-скъпа рокля), а нито едно момиче не видях с наистина хубава рокля, която да си заслужават парите. Освен това гримът беше зле. Имаме толкова некомпетентни гримьори тук, че ако бях отишла на бал, със сигурност щях да се гримирам сама. Определено бих се справила по-добре. А да не говорим, че половината от випуска се чувстваха неудобно в кожата и в роклите си, защото мясаха на грозни лелки, а роклите въобще не бяха подходящи за тях. Това ме води на мисълта, че на 80% от жените яко им куца стил и вкус. Та така...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 60d5ad2a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Отиди на балата ти. Не мога да кажа, че желанието ти е глупаво или неуместно, но все пак колкото и да не искаш ще трябва да отидеш, защото все пак сега имаш едно мнение след години най-вероятно ще имаш различни възгледи и мнения към това дали ще отиде някой на бала си или не и тогава може да съжеляваш. Все пак веднъж в живота си имаш бал и би следвало да отидеш, а това, че всичките си съученици са темерути не трябва да те притеснява. Отиди на бала си, направиси си веселото и си създай незабравими спомени, който ще ти останат завинаги и дори след години да ги разказваш на децата си.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d53afcaa43
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   абе разбирам те, ама няма как все ще изтърпиш за 2 часа тъпия ресторант, нестава не е учтиво заради Ваште го направи, все пак те са те изучили искат да се гордеят с теб, заради роднини, снимки и тн. не дей да ги разтройваш знам какво им е, просто изтърпи там 1-2 часа и тва е не го заслужават хората учили са те 18 години, са некав каприз нема нужда изтрай, кажи си че заради тях го правиш маината им на съучениците и без тва няма да ги видиш повече дреме ти на у... я за тех

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5768426daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   На моя бал пускаха някакви малоумни песни като Lucky You. Тази песен е пълен отврат, абсолютна повърня. А тези, които я харесват са по-луди и от чалга феновете.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5768426daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   "веднъж в живота си имаш бал" Кой казва? Винаги може да отиде на бала на някой по-малък роднина или приятел и да си прекара по-добре от колкото на своя.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ff2c886fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Няма как да те накарат да отидеш. Колкото си ги търпял, търпял, а сега ги уволни по бързата процедура и се събери с приятелчета да се почерпите, ако искаш разбира се.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: af435b9ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторе, а пък аз ти заповядвам: Недей да ходиш на бал, защото ще съжаляваш!
Послушай някой, който е изпитвал Божията ръка върху себе си. Където има събрани хора и алкохол, се случват нежелани събития. Можеш да се предпазиш, предупреден си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: e58a202db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз също не бях ентусиазиран от ходенето на бал, но отидох колкото да отбия номера. Не, че беше някаква гадост, но никога не съм можел да разбера защо се отдава такава важност на едно наглед съвсем обикновено събитие. Поне на моя бал не канихме цялата рода до девето коляно, което е друга простотия. Пръскането на хиляди левове за помпозни облекла, бижута и каквото още се сетите, изобщо не го коментирам. Аз например минах с един обикновен костюм и толкова. За злато нито имахме пари, нито пък аз исках. Като знам обаче, че някои хора теглят заеми, които изплащат 10 години след завършването на децата си, направо ми се плаче. Иначе по принцип баловете не са лошо нещо, стига всичко да е с мярка и компанията да е задружна.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e5b21b229f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Здравей! И аз миналата година не отидох на бала си - докато съучениците ми се напиха като тараби и още ги поднасят съседните класове и учителите за това им светло проявление, аз се веселих с едн малка компанийка, след като те се опитаха насила да ме заведат и аз взех, че избих стъклото на джипа, където ме бяха наврели и скочих в движение... Не беше най-якото да се изтърсиш по гъз от движещ се със 110 kmph джип, ама го преживях. Даже успях да се скрия в крайградските храсталаци и да се въра невредим в града.... (trollface). Така че ако не ти се ходи, момче, не ходи - мисля, че имаш поне 18 и с този аргумент можеш съвсем спокойно да им затвориш човките, дето така грякат и не те оставят да си направиш сам избора си.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8c85f2ebf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Номер 23, ако скочиш от джип движещ се с 110 км. щеше да си се наврял в градските гробища, а не в градските храсталаци!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 34dec45d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Не ходи! И аз сега завършвам и класа ми е супер смотан абе пълна трагедия. Е**л съм ги. Не ми трябват нито балове нито нищо, дори снимка няма си направя с тях. Най ме е яд на такива мнения като номер 5 "ама това е веднъж в живота ти" че какво ми пука бе било веднъж в живота ми, голям праз! Продължавам си живота, не гледам назад и не ми пука за никой от тях.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: aa9e50bfdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   А бе кво да ти кажа. Аз на моят бал отидох без желание, защото бяха същите темерути като твоят клас. Но странно, на бала си прекарах страхотно. Имаше и секс в тоалетната, а бе голяма работа.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8c4ba46bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Постоянно се караме със семейството ми дали да отида на бала си, но аз пак отстоявам своето.

Значи родителите ти настояват да ходиш на бал, а ти не искаш? Прави това, което искаш-прави всичко так че да се чувстваш добре! аз също няма да ходя на бал и на екскурзия! Няма смисъл! за пред родителите изтъкни причината, че балът изисква доста средства, а тези пари могат ад отидат за понататъчното ти образование.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker