Психически тормоз от страна на майка ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Психически тормоз от страна на майка ми!
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 5154 пъти
Здравейте! Аз съм момиче и на 14 години. Историята ми е малко странна, но ще започна от началото за да ми влезете в положението по-добре.

Баща ми работи по цял ден за да се издържаме. Майка ми по-цял ден пуши вкъщи и стои на компютъра. Връщам се изморена от училище и ми нарежда. Когато и кажа, че съм изморена и искам да си почина започва да вика и да обижда. Нарича ме чума, мърша, дунда, буклук, червей, гаден мазен червей, издрод, чудовище, мръсна гад, овца, тъпа си и за нищо не ставаш и още много епитети, за които имам да пиша до утре. В един момент си говорим, а в следващия момент започва да вика и да ми посяга. Щяла да ме струшава от бой и такива подобни. Няколко пъти е казвала, че ще ме убива.

Баща ми е човек със зверско търпение и прави доста компромиси. Връща се човека изморен от работа, цял ден блъска ( строител е ) и тя почва да му пили на главата.. Тя пуши средно по 2 кутии на ден цигари.

На миналата коледа заплаши, че ще се самоубива. Имаше вражда със сестра ми, която вече не живее с нас. Заплаши да убива баба ми. Подозира баща ми в изневяра, измисля си глупости и се опитва да манипулира всички в семейството. Симулира прибадъци, реве, сама падна по стълбите, замеря мен и сестра ми със стъклени чаши. Опита да се задуши със дезодоранта в тоалетната, като пръсна 1 000 000 пъти и баща ми разби вратата.

Майка ми работеше в София и си беше сама. Явно и беше най-добре.. Сама си харчеше парите, че и баща ми и пращаше.. Но заминахме за друга държава и тя там почна да ги прави тия номера.

Мисля, че е доста комплексирана, неперкъснато ми разправя какво тя е можела на моите години. И колко тя много знаела, аз съм била тъпа и главата ми била навряна в задника. Аз и казах, че щом е толкова успяла и няма работа не е нищо повече от мен и тя като побесня почна да ми вика насреща и да ме удря по лявото рамо и ръката...

Има още много за разказване, та исках да попитам какво да правя? Мисля да се оплача в училище на психоложката!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 0471f812ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моме :D и да се оплачеш в училище кел файда... мен едно време постоянно ме тормозеха, но стиснах зъби и ела да видиш къф шок стана като станах по-голям. Като започнах да ги обвинявам за всичко което са направили и за всеки един побой безпричинен...

Родителите ти ако в началото са били гадняри ще продължат цял живот да са гадняри!!! Аз и да съм голям здрав пак няма измъкване от майка(физическия тормоз го няма още щото тежко и горко им :D ) но убидите и всичко останало си продължава... макар и по-малко.

Моя съвет е да си мълчиш. Нищо няма да постигнеш. Стисни зъби и един ден разкажи играта на майка ти както аз го правя от време на време като ми прищрака ;)

Като бях колкото теб не се прибирах от училище ;) Ядосвай я прави и на пук пили и нервите и като ти се кара си прави пас. Аз така правех и не съжалявам ;)

Все пак ти си прецени дали можеш да понесеш всички последици, защото сме с различна психика!

БеЛиЯ МеЧоК

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bd5c30c292
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като за начало не й се сърди. Тя не го иска.. има някаква болест. Говори с баща си и я заведете на психиатър (ако трябва и насила! ). Сигурна съм, че там ще й помогнат, а ти трябва да си спокойна и да не се сърдиш и да не я предизвикваш! Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a27091f3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   И какво ще направи психоложката? Ще дойде и ще те пази от майка ти ли. Като те нарежда не и обръщай внимание или си бий камшика от стаята. А като те удря пробвай да и хванеш ръцете. Ако имаш смелост и викай нека разбере, че вече си голяма.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: c6f329353d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Влизам ти в положение, по принцип знам какво е, проблемът ти има няколко обяснения.
Вече си на 14 и би трябвало да разбираш отношенията между хората, техните права и задължения. Никой не си избира родителите, а и никоя кавга не става само с един виновен човек, Потърси вината в себе си, и само когато си сигурна че тя не е в теб обвинявай. Как така от училище си изморена и неможеш да помогнеш нещо на майка си, да не би да учиш на нивата с мотиката?
Но все пак ако само на думи изречени с тиха молба "изморена и искам да си почина" тя отговаря "чума, мърша, дунда, буклук, червей, гаден мазен червей, издрод, чудовище, мръсна гад, овца, тъпа", значи твоята майка има огромен психичен проблем. Заплахите за самоубииство и убииство, също говорят за психичен проблем. Всъщност в отношенията им с баща ти не би трябвало да се месиш и да коментираш. Той сигурно знае причината за нейното състояние, но също не е длъжен да ти я казва.
Друг би казал:
Само с любов се дава енергия между хората. Начините, с които човек краде енергия от другите са: насилничество, критика, контрол и да се правиш на жертва. Майка ти просто има нужда от енергия, която си набавя по този начин. Биополето й е затворено и тя не може да си набявя енергия от заобикалящия я свят, затова черпи от вас.

Повярвай на което искаш обяснение, като си направиш преценка, според ситуациите у дома ти.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c475b02271
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   УДАРИ Я И ТИ! Аз така правя. Щом ми посегне, моментално й отвръщам на пачата смотана

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0933af9a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не я познавате! Такава е маниполаторка, баща ми как не я е пребил до сега нямам идея!! Прави театри без спирачки, .. Само и само да изкрънка квото и да е! Стои си вкъщи, командва, плюска и толкос..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 77cd58e732
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така е, който може го може. Нашето поколение сме най-възпитаните, имаме морал и ценности за разлика от днешните пикли. Малко бой сте яли вие с баща ти. Аз моята пикла като стане сутрин я лоботя превантивно, да си знай. След нея и мъжо - в профилактиката му е майката. По наше време такива работи нямаше. Не стига, че бой ядеш, ами и се оплакваш. Нахалство направо.
ж40

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4dc418981d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До номер 7 - ей такива ***** като теб трябва да ги затворят в някоя клиника ;D
Авторке, опитай да поговориш с баща си да вземе някакви мерки, ако трябва да се разведе с майка ти. А баба и дядо нямаш ли? Или някакви други роднини? Можеш да живееш с тях. Иначе следващия път като майка ти те нападне, просто се заключи в стаята си. Няма смисъл да и отвръщаш, само ще си внушите отношенията още повече. Търпи сега и след няколко годинки възможно най-далеч. Айде, успех! :*

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0933af9a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Баща ми знае много добре, но не знам защо не са се разделили още! Имам баба, но ние живеем четиримата, аз, татко, изверга и баба.. В двустаен апартамент сме и няма къде да ида.. Единствено музиката ме спасява до момента!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 12e04a9c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да не би жената да влиза в критическата и да и е доста по-тежка от другите?
Аз например имах симптоми още от около 40 годишна-синът ми като ме ядоса, почвах да викам, крещях, обиждах го и накрая взех и да хвърлям каквото ми попадне под ръка по него/е, без остри предмети все пак/. Капризничех на мъжа ми, ядосвах се, нерви по една седмица, с повод и без, и той горкият едва ме търпеше. Още много мога да напиша... Като ми дойдеше менструацията-все едно ставах друг човек.
Сега съм на 42 и от няколко месеца пия хапчета за климактериума и определено съм по-спокойна. Никого не ругая, не викам и хвърлям вещи. Като нова съм-просто си станах пак жената, която съм си.
Според мен майката на авторката трябва да бъде заведена на лекар.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0933af9a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Тя отказва да иде на лекар! Снощи пак се караха и тя почна с нападките... Мисли се за нещо повече от всички, татко и каза:
- Като си толкова успяла, защо лежиш по цял ден на дивана и нямаш работа???

Аз се изсмях, защото е адски вярно и не го мисля само аз!! ..

Според нея всички ние сме ненормални и как да кажа "прости" за нея.. И май е правя! Търпим я, татко блъска като идиот! ..

И АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ИМА НУЖДА ОТ ЛЕКАР

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d338e216c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Проблемът ти наистина е сериозен.. но не съм сигурна, че майка ти ще се оправи само с психолог. Предполагам, че е болна от тежка депресия.. но не знам. Решението, което за момента е в твой интерес е да не й се опълчваш.. Ако трябва не я слушай! Представи си, че е нормална. На 14 си, сега са ти най-важните години. Учи, забавлявай се... а за напред ще трябва един сериозен разговор с баща ти... Аз съм в подобна ситуация. Ако искаш ме добави в skype-mimipa61

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 027020d8c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Мразя хората който си мълчат и не казват това което ги мъчи, или това което мислят. Мен майка ми ме биеше, като малък за кво ли не, и що не и помагам ами съм отишъл да си играя и казах на баща ми че ми е писнало от заплахите и и от боя, щото за пред него тя измисляше нещо защо ме е била, та като му казах хвана я натясно пребия и повече никога не ме е ударила. А до колкото разбрах на авторката бащата е свестен човек, еми да сподели на него не на психоложката. Ако моята жена удари детето ми без причина основателна ще я вкарам в инвалидна количка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker