Как да продължа да живея, не виждам изход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да продължа да живея, не виждам изход
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3233 пъти
Започвам с голяма болка и тъга, нещото което се случи с мен е страшно. В момента съм на 42 навършени години. В края не 2009 г. почина баща ми. От тогава се случиха с мен страшни неща. В края на 2010 г. се разделихме със съпруга ми. Заживях с човек, който изобщо не съм познавала добре. Още от самото начало той си показа както се казва "рогата" - той пие бира от сутринта т. е. не мога да кажа че е алкохолик, но без да пие бира по цел ден не може. Но се оказа, че е и страшно агресивен. Започна да прави грозни сцени, както и да е аз се пренесох в друг квартал, синът ми по "взаимно споразумение" остана при баща си /не че той го гледа - гледат го неговите родители. За съжаление продължих да живея с алкохолика, който обаче правеше все по-големи и по-големи мерзости с мен. Биеше ме, непрекъснато полиции, разправии. Аз и без друго съм с решение на ТЕЛК, но състоянието в момента ми се влоши много. Страдам от страхова невроза, направиха и скенер и имам някакви поражения, трябваше да отида при специалист, но аз сама не мога да пътувам. Състоянието ми се влошава. Преди време се превих и изследвания на щитовидната жлеза, тя е за тотално премахване. Нямам възможност за операция. Вече нямам сили да работя. Работя в къщи, но работата ми спадна, а и силите ми си отиват. Моля дайте ми съвет към кого да се обърна. Моля за помощ, защото нямам никои освен синът ми които е на 13 години. Както казах почина баща ми, след него и майка ми и съм абсолютно сама. Силите ме напускат с всеки изминал ден, а искам да се възстановя да мога да работя, синът ми да расте пред мен. Искам здраве.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0db16fbbfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, много съжалявам за това, което ти се е случило и ти желая много здраве и дано да си стъпиш на краката.
Колкото до сина ти - нека не те е яд. Ако искаш, ти винаги можеш да имаш контакт с него, но не мисля, че е добре за детето да живее с теб при тези обстоятелства - с алкохолик у дома и с майка с нервно заболяване.
Оправи живота си стъпка по стъпка - избави се от алкохолика, оперирай се, лекувай си психиката. От нищо - нищо няма да стане.
Момчето от 10-годишно може да си избира родителя, при който ще живее. Не мисля, че това е важното - при кого ще живее детето. Важното е на него да му е добре, да е близо до училище, приятели. Ти пак може да си му майка, но това няма как да стане, ако не се стегнеш.
Успех и много-много сила ти желая, ще ти трябват

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ef8a231ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   съжалявам за всичко, което си преживяла. но не съм съгласна, че нямаш изход - имаш дете, което също има нужда от теб!! нищо, че не живеете заедно, майката е майка и никой никога не може да я замени. гледай да си стъпиш на краката най-вече заради сина си.
ако си без този мъж, който пие, няма да си хабиш така нервите и ще имаш повече сили. раздели се с него. грижи се за себе си, ако трябва помоли бившия си мъж да те съпроводи за операцията, все пак си майка на детето му. може да питаш и за социален асистент, но не знам точно как стои там въпроса, опитай.
не си сама - имаш син!!! родителите биха били щастливи да висят, че се опитваш да се спправиш и без тях, не биха искали да си нещастна!! направи всичко да се възстановиш лека полека. желая ти много много успех, ти можеш да го направиш!!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4bf52752af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей авторке, първо да кажа, че и аз съжалявам.
И аз съм зле с нервите, но те нямат лекуване, а от тях идват и др. заболявания... не знам какво точно ти е на щитовидната жлеза, но трябва да ядеш много райски ябълки!
За безсилието-отиди в билкова аптека и кажи да ти смесят следните билки за тази рецепта:10 гр. цвят от акация, 20гр. плод от хвойна, по 40гр корени от глухарче и стръкове от червен кантарион, 30гр. стръкове от бял равнец, и 100гр. стръкове от коприва. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 гр. вряща вода. Ври 10минути на тих огън и след още 10мин. отварата се прецежда. Пие се по 100гр. 3 пъти дневно преди хранене.
Ще ти напиша неща, които ще ти се сторят налудничави, но помагат. Първо, отиди в църквата и се помоли, Бог ти праща това изпитание, но ако искрено му се помолиш, ще ти помогне! Отърви от алкохолика, той знае, че те е страх и го използва, живота ти ще се промени, АКО ТИ ПРОМЕНИШ ПОВЕДЕНИЕТО И НАГЛАСАТА СИ!
Казваш "искам здраве"-здравето се постига с мисъл. Медитирай, броиш от 100 до 1, но без да заспиваш, трябва да си максимално отпусната и си се представяш здрава! Не мисли, че нямаш сили, всичко е в главата, повтаряй си, че си здрава ПОСТОЯННО!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4bf52752af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Потърси помощ от бившия си мъж, все пак имате дете, толкова време сте били заедно... Не знам защо сте се разделили, но след като сте сключили взаимно споразумение детето да е при него, респективно при родителите му, значи не са ви чак толкова безнадеждни отношенията. Помоли го да ти прости, дори да мислиш, че той е по-виновен, просто имаш нужда от него и детето-да живееш с тях, без стрес. Млада си-започни отначало с мъжа ти-на чисто, просто забравате миналото!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0db16fbbfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 4 - не смятам, че идеята ти е добра и не смяам, че отношенията са им добри. Най-вероятно авторката е избрала да живее просто с друг, но мъжът ? вече знаел за нервните ? и други заболявания и просто ? е връчил документите за подпис. И хубаво е подписала жената, защото щеше да я влачат по съдилища и съдът щеше да препише детето на бащата, а и детето може да избира вече къде и с кого да живее - с две думи, излишни нерви и разходи.
Аз също смятам, че за детето е по-добре да е при бащата в момента. Авторката трябва да си подреди своя живот първо.
Успех, авторке - вярваме в теб!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: eb7602e95b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   едно бих казала като съвет оттърване от алкохола и насилието няма и колкото и да не се приема добре от обществото аз никога не бих сключвала брак щом обичаш някого бъди с него и без брак нека всеки е свободен ако се обичат хората ще са заедно с брак и без брак и да напусни човека който те насилва и употребява алкохол и мисли по позитивно ако има средства се лекувай защото наистина здравеопазването уж не е платено ама е така се оказва но се стреми да вървиш напред

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 17a8c64444
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми няма да има изход!
Докато само ревем пред мониторите, наистина изход няма да се намери.

Кажи ми, какво направи ти, за да си помогнеш? ! написа история в Сподели? ! И с това приключва всичката ти помощ, за теб самата..

Имала фобии, мании, но зарязва сина си и живее с алкохолик. Щитовидната жлеза се сринала - как така, от раз ли? ! Съмнява ме!!!
Не може цял живот да не си обръщаш внимание, да нехаеш спрямо себе си и здравето си, а в един момент да се жалваш за здраве, щото цялото ти тяло заприличало на купчина болести!

Да, има случаи в които наистина е безнадеждно!
Как да си помогнеш - поне платена работа имаш ли? ! Ако нямаш, не знам, това се нарича простотия може би..
Пияницата мислиш ли да го зарязваш? ! Надали се отразява добре на неврозата ти..

Съжалявам, не мога да съжаля човек, който сам-самичък се е докарал до тук! Да те върнем 10 години назад, аз друг начин за помощ не виждам..

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f8e280d2ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке, избави се първо от сегашния ти мъж. Ако те е страх, че може нещо да ти направи, иди в полицията и разкажи защо те е страх, знам, че могат да те защитят.
Ако можеш да се събереш с мъжа си, би било добре. Той те познава добре и, ако се съберете, ще си на защитено място, при детето си, ще имаш домашен уют.
Аз мисля, че ти имаш нужда от защита, от човешка обич. За операцията, не знам... трудно е, от къде пари..
Ама съм уверена, че и здравето ти ще се подобри, ако си на сигурно място и да живееш без тормоз. Дори и да живееш сама - ще гледаш цветя, може котка да си вземеш, че да имаш душичка при тебе, която да ти се радва и да те обича. (откак си взех аз котка, домът ми стана уютен и по-светъл, казват, че котките не се привързват, но това са глупости, все се гуши при мен и ми мърка)
Много ми е мъчно за тебе, толкова си млада, а пък как страдаш, не е честно така! Моля те, стегни се и направи тази промяна в живота си.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 49345eb440
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Наложи се сама да преподредя изреченията в текста ти, за да добия смислена картина. Текста ти е смислено несвързан, това са нахвърляни изречения и затова хората разбраха, че още живееш с алкохолика.
До колкото разбирам първо са починали родителите ти, после си се разделила с мъжа си /съжалявам но дотук нищо ненормално/, като си оставила детето ви при него и след това си се събрала с пияния, който в последствие си изоставила, заради психически и физически тормоз.
Ако е така, сега живееш сама и си болна, причина за неможенето да пътуваш САМА не намерих, щом можеш да живееш сама, защо да не можеш да се возиш във влак или автобус сама? Решението на ТЕЛК нищо не ми говори, то може и да има решение на телк с 10% увреждане? Пораженията видени на скенер също са неясни!? Операцията на щитовидна жлеза е безплатна за здравноосигурените лица.
Така, че не разбирам какъв ти е проблемът, освен това да се хванеш в ръце и тъй като нямаш нормирано работно време, можеш да вземеш от личната направление за болница, да идеш до големия град и да позволиш на специалистите да се погрижат за теб.
Може би проблемът ти е, че не си плащала здравни осигуровки, но за това можем само да гадаем.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cd790affc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   N:7 от обвинения няма нужда! Станалото-станало! Въпросът е от тук нататък как тази клета жена да подреди живота си!
Като не можеш да помогнеш на един човек, по-добре замълчи и не злобей-никой не знае какво го чака!
Авторке, събери се с мъжа си и детето си! Това е изходът. Има една поговорка, че и сам войнът е войн, но ти си слаба-и физически и психически и имаш нужда от подкрепа! Ако бившият ти не ти помага-тогава се обърни към родителите му, те са от друго поколение, сигурно след развода отношенията не са Ви добре, но направи всичко възможно да разберат положението ти и да ти помогнат! Най-малкото използвай като аргумент, че си майка на внука им!

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0db16fbbfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пък подкрепям номер 7. Никой не е длъжен да оправя живота на Авторката. Нейният бивш мъж може да има вече и друга жена в живота си и изобщо - просто нне ? е длъжен камо ли родителите на мъжа да помогнат на блудната снаха? Вие как си ги представяте тези работи?
Ако жената на вашия син го зареже с детето заради алкохолик, вие ще помагате ли после?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 40ebbf8f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   4, 11, като ги пишете тия съвети, мислите ли преди това? да се съберяла със съпруга си! хората са разделени близо 3 г., през това време човекът може да си има нова връзка, може да му харесва сам, може изобщо да не иска авторката обратно, още повече, че той се грижи за детето им.
и изведнъж понеже авторката имала нужда от помощ, дай да се съберем! тя нищо не пише за причината и начина, по който са се разделили, но дълбоко се съмнявам, че е възможно пак да се съберат.
решението на проблема й е в нейните ръце: разкарва алкохолика, лекува се доколкото може, работи и това е. ако има приятели или роднини, които да й помогнат, ок, ако няма - няма.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 00e46c741d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Когато написах това, писмо го написах, с цел всеки който може да ми даде някакъв полезен съвет. Благодаря на авторката за рецептата с билки. Благодаря на тези които се опитаха да ми дадът напътствия. Но едно не можах да приема - мнение №7 и №12. Хора като не можете да помогнете с полезен съвет не коментирайте - на това вече му се казва хораь които нямат каккво да правят. И абсолютно се съгласих с №7: Станалото станало, важното е от тук как да продължа. И мисля че всеки който има мнение за билколечение на депресии, намаляване на безсилието и умората която чувствам от сутерин ще му бъда благодарна да ги споделя. Но не и да коментира живота ми. По отношение на алкохолика - разделила съм се с него, имам глава на раменете. Затова и писах - за съвети за лечение, а не за коментиране на личния ми живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker