Проблеми в семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми в семейството
преди: 11 години, 27 дни, прочетена 2357 пъти
Здравейте аз съм момче на 16 години. Искам да ви споделя моя проблем и някой ако може да ми каже какво да правя , защото вече наистина мисля за самоубийство :(. В семейството ми имаме много проблеми и винаги е имало. Още от както се помня баща ми пие , кара се с майка ми , ходи по други жени. За мен той е един боклук , мразя го. Той не се интересува нито от мен , нито от сестра ми , която е на 4 , той ни съсипва всеки ден. Постоянно караници , постоянно пиене , проблеми. Омръзна ми. Не знам какво да правя. Сърдя се и на майка ми,защото не иска да се разведе с него. Защо , моля някой да ми каже защо се случва това. Давах и идеи да отидем някъде в друг град , да си намери друг мъж. Тя отначало се замисли , но после не знам защо се отказа :(. Всеки път баща ми се извинява , тя му прощава и след 1 седмица пак същото :( Вече ми писна , съсипаха ми детството , какво още искат :( Майка ми защо не иска да си тръгнем :( Според мен вече единственото решение е да се самоубия. Поне всичко това ще свърши .....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 23 дни
hash: fcacd06fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей :) Искам да ти кажа, че при мен положението е подобно, разликата е само, че мама иска развод, обаче аз няма да го понеса. Сега съм на 15, до миналата година и иаз мислех за самоубийство. Бях 7 клас и спрях да уча, дори да се опитам не можех да се концентрирам, не можех вече да спя и дори се запознах с любовницата на баща ми, с която имаха 2 годишна връзка, разбрах, че имам още една сестра от предишна връзка на баща ми, имах проблеми с "приятели" и много любовни проблеми. И всичкото си го има и сега, дори още повече проблеми, но аз някак си промених начина си на мислене. Ходих на психолог няколко пъти, бях на 2 вида антидепресанти и 2 вида приспивателни и не говорех с никой за това, което се случва. Обаче сега просто някак си обърнах мисленето и виждам само положителното. Замисли се, ако се самоубиеш как ще помогнеш на майка си или на сестричката си? Искаш ли майка ти да започне да се обвинява, а сестра ти толкова малка да се справя с всичко това?

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 6957d0a34e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте,
искам да се включа в тази тема, ако естественно ми позволите, но като за първи постинг ще си позволя като по-голям на възраст човек и минал през различни проблеми да дам съвет, вие ще ми кажете дали да продължа, за което благодаря!
Почти във всяко семейство съществуват проблеми, които възрастните избягват да решават и те се наслагват във времето, като си мислят, че могат да се удавят в алкохол, или в мълчание и търпение. Повечето родители на тази възраст в която са твоите/ само предполагам колко са/ жените са възпитавани да задържат семейството в името на децата, което за мен лично въобще не е правилно, а мъжете като имат някъкъв проблем се давят в алкохол, което също не е правилно за мен, но нека мислим градивно. В твоята ситуация аз не съм главно действащо лице и не мога, за това искам само да ти кажа да се опиташ да чертаеш бъдещето си така както на теб ти харесва, сигурно имаш компания от весели приятели, излизай и се опитай да оставиш проблемите на родителите си, защото повярвай ми въпреки, че със сестричката си сте потърпевши те ще си разрешат сами пробелмите, те не са ваши проблеми. Мисълта за самоубийство не мисля, че е вариант, защото света не е изграден само от проблеми, ами за живота си човек трябва да се бори, да си го устрое така както на него му харесва! Ако ти направиш своя както ти допада, така ще помогнеш и на сестричката си, в другия вариант не можеш!
Пожелавам ти успех да се решиш самостоятелно да развиваш себе си без техните проблеми!

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 524b985e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От сега казвам, че за щастие нямам такъв проблем и това, което ще те посъветвам е сама мое мнение, но не е потвърдено от опит!

Вашите са заедно от поне 16 години и на майка ти и е трудно да промени живота си. Това обаче няма да доведе до нищо добро. Говори сериозно с нея и й кажи, че ако тя не иска ти сама ще се преместиш. Кажи й, че като станеш пълнолетна ще поискаш попечителство над сестричката си, защото не смяташ, че тя трябва да живее в такава среда. Дори и да не мислиш това накарай майка ти да смята, че си сериозна и да разбере, че ако тя не направи нещо, то ти ще го направиш. Кажи й какво ти е минавало през главата (за самоубийството) за да разбере, че наистина не можеш да търпиш това повече.
Само гледай баща ти да не разбере за разговора, че щом пие не знам дали няма да направи нещо...
И все пак, ако майка ти не поиска да направи нищо ще е добре да помислиш за изнасяне.
Не се отказвай от живота, той е пред теб!! Надявам се да съм помогнала! Ще следя темата ти, кажи какво е станало после. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 дни
hash: 987646b1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Само за самоубийство недей да мислиш - целият живот е пред теб и малко ти остава да започнеш сама да го направляваш. Изтърпяла си толкова години... Приеми, че на майка си не можеш да помогнеш, явно тя самата засега не го иска. Понякога за съжаление родителите са по - незрели и от децата. Самият факт, че при подобни отношения откакто се помниш имаш и малка сестричка, е показателен. Гледай себе си - завършване, работа, отделяне. Активирай и роднини за отношенията у вас, заплашвай със социални служби, за да се държат по - нормално поне пред малкото дете. Успех ти пожелавам, надявам се след 5 г. да си вече щастлив, стабилен и самостоятелен човек загърбил проблемите, които сега те отчайват.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: dfc2bb45e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   вземи прочети моята история мисля, че ще откриеш доста общи неща. Казва се-Да простя ли на баща ми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker