Баща ми е ужасен... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми е ужасен...
преди: 14 години, 10 месеца, прочетена 5211 пъти
Майка ми е... ако не звучи нескромно, най - добрата майка на света. Просто въздържана жена, дори да и се озъбиш сякаш не го е чула и сякаш усеща лошото държание като защитна реакция или момент на яд и не се влияе да спори, ако някой и каже нещо на въпреки. Търпебива е, внимателна, лишавала се е мноооого пъти за мен, за всичи, без да мисли за себе си - нещо колкото хубаво, толкова и лошо за нея.

Баща ми не сяда вечер на масата без ракия и салата, често я навиква за най - малкото, дори я обижда, че не може да готви, НО всеки, който е опитал храната и е искал отново. Аз дори не ям навън, защото ми е гнусно, докато тя просто винаги знае всичко как да приготви. Както и да е...

Баща ми се отпусна, започна да яде много, да става егоист, корема му стана огромен... Като пийне вечер му става весело и започва да се държи като дете, а мен това ме изнервя и не му обръщам внимание и той започва да крещи по мен и да казва на майка ми, че тя е виновна и че е боклук. Преди чупеше чинии, чаши, шкафчетата в кухнята... Наричаше я селянка, мастия...
А тази жена е толкова търпелива, че никога не го е нагрубила с нищо, само прачеше и излизаше от стаята, а аз бях по - малка и не знаех какво да и кажа.

Сега няма такива изпълнения, но мисля, че той е убил любовта в нея с държанието си.
Аз си имам приятел, скоро ще искам да се отделя с него, а не искам да я оставям, защото тя си няма никого освен мен, който да се държи така с нея и да я разбира. Майка и - баба ми, е стара, а старите хора остаряват, изкуфяват, незнам как да го нарека. Даже много пъти, като и кажа, че ще се махам от добът ни тя започва да спори и да се ядосва, друг път признава, че не иска да ме загуби.
Иска ми се някой ден да я взема с мен. На приятеля ми едва ли ще се хареса, но дори не с нас да живее, а поне да е близо.

Толкова я обичам, че понякога ми се плаче за нея.
Баща ми е ужасен. Той е болен от някаква болест, която дори не съм срещала никаде другаде дори в най - странните заболявания. Родителите му са разведени, баща му е починал 2 месеца след като съм се родила аз, майка му е хойкала много и не се е грижила за него...
Казва, че пиратка гръмнала в ръката му и затова малкия му пръст стои вечно свит, и затова постоянно издава идни звуци, оприличавам ги на някакво заекване.

С годините стана по - лошо. Като по - млад се е криел. Майка му не го е завела на лекар. Изнервя се бързо. С мен е много краен. Никога не сме общували и били близки. За най - малкото ме нагрубява и нарича мундар, боклук, фъфли го, чувам го как си го казва под носа.

Преди ме биеше, последният път, когато го направи бях на 19 и ми посини окото.
Като му отмине сме най - хубавите и ни се радва. Но никога не признава вината си, и ако стане нещо обвинява майка ми за всичко.

Имам двама братя, до колкото разбрах от случайни и злонамерени хора, които ме спират по улиците без никакъв свян, че са от друг баща. Живеем с тях, но никога не съм знаела за това. Баща ми ги е наричал неблагодарници и боклуци много пъти, но те не са такива, просто всеки нормален човек би се изрепчил на държанието му. Стигало се е до бой.

Изобщо това ме вкарва в депресия понакога. Особено напоследък... Искам да се махна, но уча, студентка съм, не ми дават да работя.. Нямало съм да завърша, ако ги напусна. Но не издържам с тях и държанието на баща ми много ме дразни...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 10 месеца
hash: 7375104def
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитай се да го промениш. Покажи му, че с поведението си губи теб и майка ти. Говори с него. Нека знае какво чувстваш и как намираш нещата. Запознай ги със желанията ти.
Ако има промяна в държанието му, значи си успяла.
Ако нещата не се получат, ще е по - добре да го игнорираш. Помагай на майка си с каквого можеш... След като той ти причинява всичко това, заслужава отчуждението ти.

... И знаеш ли. Дори и да се промени... в теб ще остане онова чувство на несигурност и (до една степен) отвръщение към него... Защото каквото и да направи, не може да заличи всички онези неща, които ти е причинил...
Успех.
SFA

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 17f3b6d132
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен си намери работа и излез на квартира или се пренеси при приятеля си.
Това е най-ефикасния начин да му покажеш, че не може да се държи с хората около него грубо и да ги приема за даденост.
На майка ти и подай ръка, ако е готова да се отдели от него, но не забравяй че тя трябва сама да вземе решение за собствения си живот.

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: e5d984ba5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Според мен този човек - баща ти няма да се промени. Най-добре е да се махнеш и да вземеш живота си в ръце. не си малка, опитай, по-добре може да стане, по-зле едва ли. Опитай да помогнеш и на майка ти, тя го заслужава, не бива да оставя сама с баща ти без подкрепа. Не забравяй обаче, че решението за това трябва да е само и единствено нейно. Успех!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: c945f62aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Слушай...да ти имам проблемите ;) А до твоя проблем-момиче на 18 си,изчезвай при твоя приятел(освен ако не ти харесва този начин на живот).Не търси съжаление а си мръдни пръста...Много хора учат и работят.Така човек се изгражда като личност,но май прекалено много си юразглезена.Това по принцип са нормлани проблеми за това моят съвет е да се стегнеш.
D.D.D.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 0856b22a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

5.   Знам какво ти е..... ние с майка ми преживяваме същото....баща ми я пребиваше пред очите ми я а тя винаги ме защитаваше....на семеина вечеря със много приятелски семейства той обяви че ходи и си дава парите по ку*ви само пиеше и обвиняваше амам че му взима всичко....защо все тя да е виновна? работи чисти пере готви грижи се за мен...яа той я вкарва в болница даже няколко пъти с опасност за живота....сега са разведени по новия закон за домашнпото насилие :) и апартамента който се води негов е предоставен на нас....но той е егоист и ще се опита да ни изгони.....такива хора не се променят.....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker