Не понасям доведената си сестра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не понасям доведената си сестра
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3034 пъти
Аз съм момиче на 13 и родителите ми са разведени баща ми е в Америка и го виждам доста рядко. Майка ми има приятел от 3 години и скоро се преместихме у тях той е много добър и никога не съм имала проблем с него. Проблема тук е 5 годишната му дъщеря която постоянно ми лази по нервите тя живее с майка си но честно казано стои при нас през повечето време. Винаги иска да е в център на вниманието дори ревнува собствената ми майка, когато искам да и кажа нещо или да излезем някъде само 2-те тя се сърди започва да реве и казва че и се подиграваме. Майка ми ме разбира и винаги ме е разбирала и тя мрази поведението на този малък дявол, но когато и се скараме започва да реве и да звъни на майка си която дори не и обръща внимание. Как мога да я накарам да не е толкова лигава? Другото което е делим 1 стая а тя разхвърля много играчки по земята и какво ли не а всичко това го чистя аз а когато я помоля да го направи реве и казва че съм я дразнела. Принцесата трябва да е най-важна имахме един случай наскоро прибрах се вкъщи бях много щастлива в училище имахме много програми и аз започнах да разказвам на мама но тя пак се разрева защо аз съм била винаги най важната защо тя нямала такова в училище а когато тя се радва за нещо и аз за да и го върна и припомням тази случка пак започва да реве. Баща й винаги и се кара за лигавеното и но това дете няма оправия. Много ме издразни днес заля си блузата със сок и пак мен изкара виновна а аз дори не бях до нея не издържах и се разревах какво винаги съм и направила все аз съм гадното дете а тя е на върха понякога ми се иска да и ударя един шамар. :@

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: beb81205c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Слушай сега, не я критикувай, не я мрази, не я игнорирай. Замисли се, ти си по-голяма и от теб трябва да дойде инициативата. Петгодишната нищо не разбира, но ти разбираш и преценяваш по-добре. Не искай по-малкия да знае повече от по-големия, с по-голям житейски опит. Казваш, че майката на това петгодишно дете не му обръща внимание, знай че всяко дете има нужда от внимание и обучение. Помогни му ти на това дете и вярвай, че ако не я игнорираш(не и показваш презрението си), а я учиш на всичко хубаво и полезно(без задни мисли за собствена изгода) това момиче ще разбере кое е хубаво и кое лошо в живота, и дай Боже да се сближите и наистина да се обичате като сестри, научи и сестра си на същото.
Какво по-хубаво от това, да има душа на света, която да те обича(ти сама казваш, че бащата на това дете се държи добре с теб), ами извади си извод ако той се отнасяше с досада и неразбиране към собствените ти проблеми - как би се чувствала ти?
Знай, че не всичко в живота става по наше желание, и приемай дори и несгодите с разбирането, че и другите имат право преди нас самите.
Децата копират поведението на по-големите от тях, така че имаш шанса да научиш доведената си сестра на добри обноски, ако и ти самата имаш такива.
И никога не забравяй, че децата порастват и стават възрастни хора и от това как са възпитавани израстват и характерите им. Нужно е търпение и постоянство винаги и във всичко, за да изгради човек ценностна система, която ще му служи в бъдещия живот.
Може би сега е времето да се лишаваме от удобства и да търпим неволи, за да можем в бъдеще да полчим наградата на любовта.
Всичко което правиш, прави с любов.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 27ff5d45ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиченце, това което бих те посъветвала е да се опиташ да не се впечатляваш от малката. Тя не знае как да приеме новото за нея положение, а е достатъчно малка за да владее емоциите си. Всички деца ревнуват. Аз съм на 50 години и до ден днешен не съм приета от биологичния ми брат. Ти също си малка, но трябва да и обясняваш. че за да бъде всичко в новото ви семейство добре -тя като по-малка трябва да те слуша и ти тогава ще бъдеш нейната добра кака, която ще я учи. защитава и пази.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e2f4ccf106
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всички преди мен са прави. Детето е дете, ако майката го пренебрегва а внимателният му и добър баща си има ново дете, не е ли нормално да се чувства несигурно и изместено от теб? Просто му покажи, че не е изместено, а че е важно и обичано от вас. Направи ми впечатление, че иска и вниманието на майка ти - може би действително се чувства пренебрегнато от своята и виждайки, че твоята е внимателна и грижовна, се стреми към нея и нейното одобрение. Прояви разбиране към една малка и наранена душичка - децата често са досадни, но рядко са зли или лоши.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: c635dc36b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   писалите по-горе са прави. опитай да поиграеш на някаква игра с нея: кукли, книжки, оцветяване, пъзели или каквото там харесва. така може постепенно да се сближите и тя няма да чувства враг в твое лице.
а иначе е нормално да иска внимание. моите 2 деца са от едни и същи родители и пак редовно си съперничат и се борят за вниманието ми.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4ba901fdba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Пикло, тя е на 5 години! Тя е малка! О, чакай, ти все едно си много голяма... какво говоря и аз! Казваш, че майка ти има приятел и сте се преместили да живеете у тях. Делите една стая с момиченцето! Но погледнато от друга страна вие сте в къщата на баща й, което значи че това може да се приеме и за нейна къща. Тя, ако иска ще си разхвърля нещата, тя е в правото си! Представи си какво й е на нея, накакви натрапници в къщата на баща й!

Ж, 16

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3d1908fee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Номер 5, говориш на 13 - годишно момиче, което не познаваш и и казваш " Пикло "! С кое право критикуаш това дете, което не е виновно за цялата обстановка? Не мога да повярвам какво доживях...! Засрами се!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e1c9544671
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Темата е стара но ще се включа, според мен ти мразиш сестра си ( доведената) Сега момичето е на 11 или 12 години. а на темата пише че е на 5. Според мен сигурно сега не живееш с вашите и си на 19 или 20. Темата е от преди има няма 7 години. Когато момичето я прочете ще има да се хили на написаното от теб

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker