Толкова ли е трудно да събереш децата си на празника - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Толкова ли е трудно да събереш децата си на празника
преди: 11 години, 19 дни, прочетена 1920 пъти
Дотежа ми, за пореден път. Не, че е кой знае какво, но ми се иска да споделя. Винаги на празници свекърва ми изчезва от града, отива на вилата и се покрива. Обикновено родителите събират децата си на Великден и други големи празници, приятно им е да се съберат цялото семейство. Е, моята свекърва не е така. В майка ми ходим, тя се радва, приготвя се, иска да се види с нас и внуците си... Веднъж решихме да изненадаме свекърва ми за Великден. Отидохме ние на вилата с приготвена храна и много настроение. А тя ни показа, че е желателно да не се заседяваме. Мъжът ми страда, боли го от това й поведение. Тя уж е свястна жена, но не зная защо прави така. Боли ме и че не идва да види внука си, а ние като го заведем гледа по най-бързия начин да ни разкара. Това е. Тъпа история, просто ми тежеше :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 18 дни
hash: f5cd39aeab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Всеки човек си има разбиране за начин на празнуване. Съвсем не е задължително да ви събира и посреща, особенно ако сте решили да я изненадвате, тя може би, си има свой планове. Не си мисли, че мъжът ти страда от това, че майка му е такава, той я познава от както е бил бебе и знае начинът й на живот, на него му тежи повече, че ти авторке очакваш свекървата да те посрещне, както майка ти, и оставаш разочарована на всеки празник, сигурно и дуднеш на мъжа си за това.
Ние например всеки път на празници, хващаме гората, катерим се по скалите, спим на палатки или в караваната и дано снахите ми, в бъдеще, не очакват да седя в къщи и да меся козунаци, всъщност не се притеснявам за децата ни, те ни познават, знаят че природата ни зарежда с енергия и ако желаят могат да дойдат с нас.
Намерете си ваш си начин на празнуване, вече сте отделно смемейство не сте деца, имате свой деца.

 
  ...
преди: 11 години, 17 дни
hash: 41ea68a673
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти пък, тежи ти :) Знаеш ли колко хора гледат да се отърват от досадното задължение да се събират "по роднински" на празниците? :) Взимай мъжа и детенцето и бягайте на почивка някъде като дойдат празници. Мъжът ти ще страда по - малко като не го отхвърлят така очевадно, а си прекарва весело с вас двамата като желана компания. Причини много и най - невероятни има за поведението на хората, няма да ги разберем и разнищим тук. От написаното става ясно, че ти имаш проблем с нежеланието й за общо празнуване, нека проблемът изчезне. Сигурна съм, че след 2 екскурзии по празници без нея, ще я хване поне малко ревност, че не сте я търсили и ще се коригира. Ако пък не се оправи, поне вие ще си направите празниците приятни занапред.

 
  ...
преди: 11 години, 17 дни
hash: 5a20534aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за коментарите.

Номер две :

*"Съвсем не е задължително да ви събира и посреща".

Разбира се, че е така, но

* " Не си мисли, че мъжът ти страда от това, че майка му е такава"

-тук не си права. Това е твое предположение. Като написах, че страда от това не го написах, защото го предполагам, а защото съм говорила с него и самият той ми е споделил това. Освен това преди години се събирахме винаги по празници, просто това се случва от няколко години и за това виждаме промяната у нея и се питаме "защо. " Защо не желае да види внуците си например? Да допуснем, че ние сме в грешка, не сме й приятни, но децата? Може аз да съм сбъркана, но мисля, че не е нормално това.

*"сигурно и дуднеш на мъжа си"-Пак предположение от твоя страна. Достатъчно мислещ човек съм и го обичам, за да не му причинявам това!

*Намерете си ваш си начин на празнуване, вече сте отделно смемейство не сте деца, имате свой деца. "

Извинявай, но сме зрели хора. Намерили сме начин да си празнуваме, защо мислиш, че не го правим? Ние също излизаме много и ходим къде ли не, но мисля, че не си ме разбрала - страдаме от липсата на срещи с родителите си. Страдаме от това, че ни се показва, че срещите с нас и внуците са нежелани, докато преди време не е било така. Това е. Никой не ги задължава да ни посрещнат, но боли, когато показват незаинтересованост към собствените си деца и внуци-добре ли сме, здрави ли сме-тези неща просто не са важни.

Номер три-така и правим :) На мен основно ми е неприятно, че страда съпругът ми, защото преди нещата не са били така... Както и да е, тежеше ми, споделих.. благодаря.

Едва ли някой от вас смята за нормално да живее в един град с родителите си и да се вижда по 2 пъти в годината с тях. Едва ли бихте приели за нормално майка ви да живее на 2 км от вас и да не желае и да не намира време да види детето ви, да не се интересува по никакъв начин и т. н. Животът си е неин разбира се, никого не съдя, но пак казвам, за нас това е обидно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 17 дни
hash: f5cd39aeab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Добре авторке, ти не дуднеш, само говориш със съпругът си и го принуждаваш да ти споделя "лоши" неща за майка си.
Защо очакваш някой, било то и свекърва ти, да обича децата ти? Така ни накланяш на мисълта, че тя е длъжна да иска да ви посреща. Като не иска, остави, намери си друго занимание, защо ровиш?
"незаинтересованост към собствените си деца и внуци-добре ли сме, здрави ли сме-тези неща просто не са важни. "
Така е приеми го и толкова, ако сте зле бързо ще научи, лошите неща бързо се научават, защо да пита постоянно.
Съвсем нормално е да живееш на 2км от родини и да се виждате дори по рядко от 2 пъти годишно. Да не би да мислиш, че като сте родинини е задължително да сте близки приятели, споделящи си всичко. Тя не ти е майка, никога няма да ти стане близка като майка ти, тя го е разбрала, но ти не. Синът си вече е отгледала, направила е от него мъж, които може сам да се грижи за себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 17 дни
hash: cef0210dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж авторке, причините може да са всякакви. Ето ти някои:

-жената да не е тип домакиня и това суетене по празници, подготовки, представяния, готвения, посрещане на деца/снахи и внуци да я притеснява, че няма да е на някакво очакваното ниво(майка ми е в тая група например)

-цялата галимация да и идва стресиращо психически и физически много натоварващо(аз съм тая група например)... и после жената да има нужда от дни активна почивка, та за това предпочита да не се захващо изобщо

-да няма финансова възможност да се подготви и представи пред взискателните снахи

-има си лични проблеми жената (възрастови например), или здравословни някакви и желае да се оттегли някъде на тихо и спокойно, вместо да се налага да се събира с хора и да се прави, че е много доволна от живота си, било то дори и децата и внуците

-суетата на живота в големия град и шумните деца/внуци с техните проблеми да я изморяват и натоварват допълнително

-не може да гледа деца;да се дразни от тях(майка ми например все ми казваше, че не може да ги гледа моите-много тичали, били палави, изморявали я и т. н. ;за час два гости и това е)

-отегчена е от нещата и желая да си живее по свой начин, вместо да се подчинява на нечии очаквания или традиции и т. н.

Ти сама обаче казваш, че е свестен човек... Ами радвай се, че не ти се бърка в живота бе жена, не ти звъни по телефона за щяло и нещяло, че не иска все да идва и уж да гледа внуците да ти ревизира какво ти е в къщата, да ви командва и тормози семейството-какво си сготвила и как си изчистила и други битовизми... 1-2 пъти в годината се сещала-ами супер!
Аз ще ти кажа-екстра си, гледай си рахата и хич не се коси, че не се обаждала-какво кат' не се обажда, че на теб за какво ти е да ти се обажда и не си гледала внуците-ти нямаш нужда от това. Иначе не е длъжна да ги гледа пък да ти кажа. И не мисли кое е нормално и кое не-нормално идва от норма. Кой определя каква да е нормата-никой. Щот' майка ти е прави така и ти си мислиш, че това е нормално ли? Ми не е. Ето аз ти казах вече, че и моята майка например е така. Твоята идея е че това, което прави майка ти е нормално и очакваш да го прави и свекърва ти. Да ама хората са различни и е нереалистично да искаш и двете да са еднакви и да се прехласват по готвене и посрещане, чистене на къщи и гледане на деца.

Ако знаеш обаче какво спокойствие ти е дала свекърва ти с тая дистанция дето ви прави... Виждане на вилата казваш, без много заседяване и хайде кой от къде е. Ами добре е какъв ти е проблема тука. Все пак не ви е върнала или изгонила жената. Ти колко време мислеш, че трябва да и висите там на главата? .... Пак ти казвам -бъди рахат и хич не се коси за това.

Хайде със здраве!

 
  ...


...
преди: 11 години, 17 дни
hash: 92cc9add41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6, продължаваш да не разбираш какво казвам-първо не принуждавам мъжът си да ми споделя, той сам иска да сподели това, което му тежи. Разбираш ли, има огромна разлика между това аз да повдигам въпросът и това той да пожелае сам да говори. Второ-била съм близка със свекърва си, много близка, а не се старая тепърва да се сближавам. Усещам, че сме с доста голяма възрастова граница с теб, поне по написаното това разбирам. Благодаря ти все пак за коментарите, не е необходимо да го обсъждаме повече, защото мисля, че или аз не обяснявам добре или ти четеш през редовете и интерпретираш както ти харесва. А ти на колко си години в същност?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 17 дни
hash: f5cd39aeab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От номер 6
Авторке всъщност надали сме с кой знае, каква голяма разлика, на 37г съм с две деца съответно на 8 и 10год. и имам свекърва, която не обича гости, а само обича да ходи на гости. Тоест аз да сготвя, да посрещам, да настанявам, да изпращам, а тя ще донесе 2 марули и ще очаква да вечерят, да спят у нас, защото се напили и не могат да шофират в такова състояние, а ние с мъжа ми алкохол не пием, купуваме заради тях. Идват 2 пъти годишно и то не на наш празник, а за техните рожденни дни, хем да не посрещат гости, хем аз да ги настаня и ухажвам, като рожденници, защото ако е наш празник, трябва да донесът подаръци на децата. За рожденните дни на децата тя звъни, един телефонен поздрав и това е.
В началото на брака и аз като теб не разбирах, отне ми 4-5 години да разбера, защо не ни посрещат, харизват и изпращат, както майка ми. Уточнение: /Не, че им липсват средства, двамата живеят с доходи над 1200лв, докато ние четиримата живеем с 500лв на месец, защото изплащаме жилище/. Връщала ни е от вратата под предлог, че сме европейци и в Германия порасналите деца се обаждали седмица предварително, да питат дали е удобно в еди кой си ден, да ги навестят, а свекърва ми никога не е ходила в чужбина.
Говорила съм със съпругът си за нея. Аз в началото също мислих, че не принуждавам съпругът си да говори, само повдигах темата, може би бях наранена, може би с цел да разбуля мълчанието навръщане в колата. Нещото, което постигнах с разговорите е да виждам наранен съпругът си с дни след посещение.
Тежеше ми и венъж, в къщи, пред мъжа ми, споделих с приятелка отношението на свекърва ми, той удари с умрук стъклото на прозореца, счупи го и се наряза, съответно приятелката ми веднага си тръгна. Тогава ми просветна, разбрах, че той приема майка си такава каквато е и не му е приятно да се говори така /истината/ за нея, особенно на чужди хора. С годините осъзнах, че колкото и да е неприемливо държанието на свекърва, тя е майка на мъжа, той е живял от бебе при нея и неиното поведение подсъзнателно е нормално за него. Колкото и другите хора да го убеждават, че не е нормално той е приел, че тя е такава от малък. С времето започваше да ме възпира, когато искам да заведем децата при нея, това изглежда го е правил с цел да не говорим после двамата лоши неща за майка му и да не се чувства той зле.
Нормално е децата да приемат семейната традиция, това си е нейната традиция и съпругът ти /детето й/ е приел нейната традиция за тяхно семейно правило. Сега мъжът ти си има свое семейство и двамата си създавате ваши традиции не рови в техните създай си свой.
От вече 6-7 години не ми пука ходя с него и децата на излети, правим си наш си празник и само им честитим по телефона.

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: c3d931d7e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря ви :) Всъщност ми помогнахте доста! Със здраве и вие!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker