Мразя тъщата от цялата си душа! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мразя тъщата от цялата си душа!
преди: 14 години, 9 месеца, прочетена 11727 пъти
Не че заглавието казва нещо ново и не че съм единственият, но да споделя. Колкото съм влюбен в жена ми, толкова не понасям майка й. колкото красива, фина и нежна е съпругата ми, толкова противна, мазна и дебела е тъщата. Айде, за физическата си грозота не е виновна лелята. Ама в случая ви говоря за наистина много тъп човек. Умствено девствена и пределно проста. Отгоре на това самомнителна и тънкообидна. Предоволна от себе си като награден земеделски стопанин и нахална към другите като конска муха пред физиономията на кон. Никак не мога да я дишам тая селска мамаша, ама занапред май ще ми се налага.

Не е чак много дърта /на 46 години е/, но манталитетът и интересите й са откровенно бабешки. Постоянно ме занимава с глупостите си, хока ме, критикува и всячески ми яде нервите.
Ние с жена ми сме младо семейство -оженихме се през април. Минаха се два месеца и пачата се довлече на гости- няма "може ли, удобно ли е". Кой знае какво си е рекла- я да изкяря аз едно моренце от тоз моя зет /аз съм от Варна/. В уречения ден пристигна тържествено и гръмогласно. И веднага взе да се разпорежда в собствения ми апартамент. Това, че готви добре /единственото й добро качество/ и чисти не й дава право да се възцарява като директор, мамка му. Аз, разбира се, се изрепчих още от началото и гибята й с гибя веднага се фръцна. Мир да има, поомекнах и аз. Замина си след няколко дни /слава тебе, боже!/ и обстановката веднага се оправи. Все едно е имало някой, който е пуснал огромна, воняща пръдня и после я е всмукал обратно през дупката на задника си.

Лошото е, че сега пак пристигна и ще ми отрови празниците. Била в отпуска, решила да дойде. Пак се довлече пухтейки от зор /аз разбира се не си направих труда да я посрещам/. Седнах си снощи да гледам мача на ЦСКА, а нашата била следяла някакъв сериал по другата програма. Изселих я да си го гледа в кухнята, там имам по-малък телевизор. И овцата заспала пак се мръщи. Какво искаш ма, не се видиш, че приличаш на свиня повече отколкото на жена, ами и ще ми дрънчиш с копитца пред плазмата. Понеже я разгромих словесно /което е лесна работа за всяко хуманоидно същество/, последва ново обиждане.

Горкичката, реши да ме критикува за това-онова, но последва нов разгром. Защо съм пушел цигари - мигновено издишах дима в мутрата й, тя се задави -"маме, като се закашляш добиваш рядко интелигентен вид, много ти отива така". След малко ново двайсет - да не съм пиел бира, защото съм щял да напълнея. Беше ми на езика да кажа, че на нея само буре с бира може да й съперничи по водоизместимост, но си затраях. Само казах, че за момента съм поне 20 килограма по-лекичък от нея и ими предстои наваксване.

Не мога да дочакам деня, в който ще видя в гръб това масивно туловище да се изнизва през вратата на апартамента ми. Това ще бъде свят ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 52

преди: 14 години, 9 месеца
hash: 69e76c1977
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ха-ха-ха, паднах да се смея от тази история:)))) Супер готини лафове пускаш! Подържай се с това чувство за хумор и ще издържиш докато се разкара!

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 04690574b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам каква е тъщата ти, но ти определено НЕ си над нейното ниво.
Толкова простотия бълваш, а така и не узнахме за поне една основателна причина да я мразиш. С нещо да е предизвикала такова отношение- ей така си мразиш, за поддържане на нивото
Фактът, че тази жена работи като фермер и то добър, както изглежда, на мен ми говори, че не е толкова тъпа.Най-малкото е предприемчива и работлива.

А ти, момко, с тази черна душичка, в каквото и семейство да попаднеш, и на Рокфелер зет да станеш, пак ще си недоволен.
Само внимавай тази омраза да не ти развали семейството.
Пък кой знае-може един ден и жена ти тъща да стане. Колелото се върти.

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 3c1f472cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Заради съпругата си би трябвало да си по тактичен! Ами ако исъпругата ти след време стане като майка си? Много са сложни отношенията тъща-зет и снаха-свекърва! Ако съпругата ти се държи по този начин с майка ти? Аз мойта свекърва 20 години я търпя и заради съпругът си никога не я нагрубявам, да не си мислиш, че винаги ми изнася? И тя дава съвети,завира си носа където не и е работа, ама... избягвам конфликтите! Най лесно е да я отсвиря, апартаментът е само мой, имам доходна работа и мога да кажа, че съм независима,но заради съпругът си и неговото самочувствие я търпя. Не я допъскам прекалено близо, но внуците и позволявам да си вижда.Така,че преосмисли нещата, може малко да се отсъпи в името на разбирателството в семейството

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: afcce0d190
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хахаха, много интересен начин на изразяване. Такива са, да това се гледат понякога и родителите. Уж дъщерята ставала като майката, ама кой знае. Не и обръщай внимание, съсредоточи се върху финността на женимката си

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 9ecb2d895a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Явно определено не си пасвате. Помисли как се чувства съпругата ти.
Д-р Хаус

 
  ...


...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: d0fd72e935
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Абсолютно съм съгласна с номер 2. Изказванията ти бяха на толкова просташко ниво, че си нямаш представа. Някои от тях не ги бях чувала даже. От историята ти не добих представа какво толкова ти е направила, но няма значение. Дръж се по-уважително, все пак е жена(каквато и да е)! Ако обичаш жена си, поне малко уважавай майка и.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: f56249dad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз се смях много и понеже гледам,че си луд пич аз бих ти предложила да и пуснеш поздрав с една сръбска песен Ti si mrtva za mene или пък със Stoja - Umri .. Това е стар трик,обзалагам се,че повече няма да ви дойде на гости :)))
Ивето :)

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: c7ab242a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Човече, независимо какав човек е тащата ти ти си длажен да е уважаваш, бади по човечен, добар, и компромисен с нея. И нея мрази чак толкова за да не си станете врагове!Бади по тактичен и умерен с взаимотношенията си с нея.Успех

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 69e76c1977
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   От "зетя на Рокфелер" с черната душичка до No 2:
По принцип не желая да се заяждам, но да ти кажа, ако беше чел/а по-внимателно, щеше да установиш следното:

1/ чифтокопитната НЕ Е земеделец по занятие. Просто използвах произволно сравнение, за да опиша самодоволството й. Ако предпочиташ, можем да сменим израза примерно със "самодоволна като рязан теляк в турска баня".

2/ мисля, че пределно ясно ви осведомих с какво дразни. Не стига, че устата й е постоянно отворена като ханджийска порта, но и рядко й се отдава да формулира граматически и/или логически смислено изречение. Когато не поучава, клюкари или злослови по адрес на хора, които или не познавам /нейни съграждани и роднини/, или не ме интересуват /ТВ водещи, турбо-фолкаджии и даже персонажи от някакви сериалчета/.

Дребнотемието й е все- пак за предпочитане пред нелепите, гротескни и непохватни напъни да предаде на мен и дъщеря си от житейския си опит и да ни превърне в "зрЯли и 'Убави хора". Ако си въобразява, че в инициираните от нея пиески тя е ефрейторът, то ние с жена ми нямаме никакво намерение да играем редници.

Иначе днес е хубав ден за семейната демокрация, тъй като я отпратихме преди няколко часа за там, където й е мястото. Като 'примерен' зет даже я изпроводих до автогарата /дори с учудване наум констатирах, че изпитвам удоволствие от това начинание/. Както и да е, от мача на славната армейска чета до днес /денят на подписване на временното примирие/ се скарахме сериозно още на два пъти. Единият път заради една икона, която нашата героиня с присъщата си недосетливост искаше да поставим точно над брачното ложе в спалнята /!?/.

Аз съм атеист и слабо ми пукаше за иконата, затова оставих Диана /жена ми/ да реши. След като тя категорично се възпротиви, майка й се изживя на сертифициран от патриаршията пастор. И двете грешни деца божии получихме анатема по въпроса от страна на майка-игуменка.

Айде това може да го отминем с насмешка. Но на следващия ден получихме нова ярка демонстрация за плачевна липса на такт. Двамата с жена ми решихме да си подремнем следобеда. Обаче най-прекрасната принцеса си беше забравила телефона в кухнята и той иззвънял. И мадам Тактичност ...влиза с телефона в спалнята ни, без да похлопа изобщо, и бодро избоботи за явната житейска очевидност, че телефона звъни. Как така ще влизаш ти в спалнята на дъщеря си, като знаеш, че е със съпруга си??? Добре че ние в случая просто се гушкахме. Не й спестих резонния въпрос дали на младини е живяла в пещера.
Ако седна да описвам всички глупости на тази жена, сигурно ще трябва да ги побирам в два-три тома.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: bd3b6e087c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ох, добре, разбрахме...
Само не разбрахме как такова чифтокопитно като нея успя да възпита жена, която си харесал.
Нали крушката не пада далеч от дървото.

Е, някой на Луната ли я отгледа твоята ''прекрасна''жена?
Моето мнение е,че ти и жена си не обичаш (ама ое не си го разбрал, един ден ще си спомниш за тези мои думи).

От номер 2

 
  ...

...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 47243b347c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ха ха ха голям смях ...готин си момче само така

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: a7449aafaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добре го разправи, като на майтап. поне се кефи на готвенето. иначе 46 г. - млада е, ама разправяш, че е грозна. Ако моята тъща беше на 46, аз .... щях по друг начин да я гледам, ама тя е на 60

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: d5fa424802
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   А какво ще кажеш за собствената си майка бе лигльо?Тя не идва във вас,не те поучава или е толкова самодоволна,че е създала гений и го е оставила да облагородява света,че не се интересува от теб изобщо.Чудя се на Дианчето на акъла.Тя найстина трябва да пройзлиза от средновековно село,че да търпи цялото ти отношение към майка й и да не взема отношение въобще.Дай малко тълнота и издържаност бе литераторе.На духовитостта ти могат да се радват само тебеподобните.Много умно и дори гениално:ябълката обича,но дървото не!Ти сигурно обаче си ангел небесен,неотразим и неусноим.Кусури нямаш.Пък и как ще имащ-притежаваш апартамент във Върна и светът е твой.Варна е много хубав град приятелю,но съвсем не е центъра нито на България още по-малко на света.Само ти дето не го знаеш иначе нямаше да обиждаш хората със благозвучната обида-"селянин" или точния цитат беше-"фермер".Понеже ти отговаряш само на нападките то очаквам твоя отговор лигаво самодоволно полуидиотче.Ашколсун на майка ти че те роди и дари на тоя свят /само дето на света не му пука за теб/.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: d5fa424802
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Боже опази!!!Ако беже мой съпруг ще ти сипя отрова за мишки в бирата,та да не можеш дори да разбереш,че ЦСКА само падат и падат и падат...Щеше да си пукнеш и при това заблуден,че си гледал футбол.Нещастник!

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 7263bb9f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Голям смях, пич ! Талант имаш да пишеш и то какъв. Ами не си първият, няма и да си последният. онези на запад са го измислили, живях известно време там - всяко семейство си живее живота отделно и независимо, ако старите дойдат на гости най-много да им резервираш хотел и да се видите за една вечер в ресторант. И традиционното гостуване по Коледа, за 2-3 дни се събират всички под един покрив и като се настроят предварително се изтърпяват криво-ляво . Ама то и възпитанието им е такова, толерантни и търпеливи са, но за малко. Тук си е ориент, приятелю, по всяко време може да ти се натресе някой, че ще трябва и до го търпиш. Ама си оправен, като гледам. Успех !

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: a64191e298
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   От автора до номер 13: виж какво, твое критикарско величество, много прекали. Ама много. Не смятах да ти отговарям, но виждам, че доста ехидничко ме провокираш. Първо- не намесвай майка ми, защото тя има толкова общо с тук написаното, колкото ти с херцога на Люксембург. Да, така е, тя не идва у нас и не ме поучава. Отиде си тихо и скромно от този свят преди доста години, но е в сърцата на всички. Беше толкова млада, остана завинаги млада. Тя беше велика жена, половината град я познаваше и цялата гилдия се възхищаваше на ерудицията й. Няма да допусна анонимен форумен писач като теб да сквернослови паметта й.

Второ- след като не ме познаваш лично, не е много честно /и обективно/ да ме наричаш лигльо. Както и не са много честни коментарчетата ти по адрес на жена ми. Не настоявам за извинение, защото знам, че няма да получа такова.

Трето- никъде не съм казал, че нямам кусури и че родният ми град е център на вселената, "приятелю" /не си падам по фамилиарности, но ти започна дебюта с пешката/. Както разбра пия бира, пуша цигари, нямам чувство за хумор и съм фен на ЦСКА - това малки кусури ли са?

Четвърто- мога да обичам ябълката и без да обичам дървото. Понякога тъкмо гнилото дърво ражда златната ябълка. Ако съм краен и ироничен към дървото, то е защото то само си го прави. Но никога няма да хвана брадвата и да тръгна да го отсичам /шегичка/. Нека си вирее там, където е посадено /това полусериозно/.

Пето- пожелавам ти всичко хубаво и много успехи занапред. Казвам го съвсем доброжелателно и добронамерено. Няма да сбъркаш и ако си подбираш оценките и епитетите, с които даряваш хората - "лигаво полуидиотче" няма да ти отвори много врати в живота.

Мислех да продумам нещо и на No14, но се отказах. Нямам какво толкоз да кажа на момиче, което ръга в едно изречение условно наклонение и бъдеще време.

Благодаря на всички за коментарите. Коледа наближава, съответно наближава новата височайша визита на "мамчето" :((( Предстоят тежки времена. Ще го мислим...

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 88faa91b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   А ти подбираш ли епитетите си към другите?Успех юнако и дай Боже твоята интелигентност да се развие в други области от които да имаш полза.Остави тия терзания за простотията на тъща си и си прави интересен и стойностен живота.Толкова голям проблем ли е тая твоя тъща?Нали само от време на време я виждаш?

№13 -много крайни неща приятелю.Добре издържана стилистично и правописно творба.Добре ама взе ли пред вид,че автора просто е много млад?Много е лесно да съдиш,но той просто е сподселил проблема си и то много артистично.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 03b2361055
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   НИЕ С ТЕБ ДА НЕ СМЕ БАДЖАНАЦИ?МОята е същата гад-проста,грубовата,космата,досадна,стисната,алчна,егоистка,завистлива и злобна.Мразя я и честно,не веднъж съм се молел със сълзи на очи да пукне!Да я размаже някой ТИР докато ръфа сандвича на спирката.Постоянно мърмори,яде и пърди пред телевизора и гледа изпод вежди.Всеки и всичко и е крив и пречи!Всичко иска да види,да знае...Ровичка навсякъде и ни цъфва по всяко време за по дни!Домъкна се с нас на море,а как ми се искаше да я потопа във водата завинаги с крак!Спирам да пиша,че само като се сетих за нея и се разтреперах от нерви.Дигнах кръвното.Бог ме наказа жестоко с тази мръсна твар и спасение едва ли ще дойде,та тя пращи от здраве мамка й!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: de714af853
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Проблемите снаха-свекърва и зет-тъща са вечни и непобедими. Най-добре тези взаимоотношения да се изяснят между младите преди сватбата, така или иначе това са взаимоотношения между две поколения съвсем различни. Я си представете, че живеете под един покрив, а? Тъстът и тъщата живеят на 10 минути път от нас, но ги посещавам само при повод и нужда, техните визити у дома са урегулирани по същия начин, само че не беше толкова лесно. Като се върна след работа ми се иска да си почина по домашному, а не да слушам махленски тъпотии - моят дом е моя крепост. Винаги ме е отвращавало постоянното киснене на майка при дъщеря - да я поучава, възпитава и да дава акъл как да живее - ами това се прави много преди брака. Такива обаче няма как да разберат, че едно семейство само трябва да се справя с житейските трудности. Затова първо се обзаведох с жилище и работа, с пари да си платя сватбата и тогава се ожених - и никой копче не може да ми каже. Имам ного познати, които се тъпчат по 3 поколения в един апартамент, как се оправят, кой знае. Такъв живот не е за мен. Какво да ви кажа, разберете се с половинките си и после с родителите, хляб и сол яжте, но да сте си самостоятелни. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 3910d62c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Оплакванията ти са бели кахъри. Заради тъщата вече мразя жена си! Лика прилика са и двете!

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: b462a2211a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Еее, прост народ сме си били и прост ще си останем... Изобщо незнам как може толкова хора да се връзват на "зетя", да пишаат ли пииишат коментарии... Какво му обръщате внимание, момчето иска просто да бъде оригинален... Ама подходът е адски неподходящ - ти, драги авторе, какъв мъж си, какъв човек си ?! Не забравяй, че твоята тъща е преди всичко жена, и то по-възрастна от теб, и след това - майка, разбираш ли ?! - каквато ще да е, тя е Майка ! Имай уважение, просто незнам как не те е срам, незнам как не ти е неудобно и как ги измисли всички тея простотии да ги напишеш наведнъж.. Съобразявай се малко.. Най-малкото имай толерантност към хората - такава е - такава е, не можеш да я промениш. Ще я изтърпиш и толкова. Всички неприятни и неудобни хора в живота си ли атакуваш по тоя начин ?! То ако е само на думи - добре, ами гледай някой ден да не теглиш коршума на някого заради това, че не ти допада, че обича да гледа телевизионни формати, различни от тези, които харесваш ти, или това, че приказва за тоя и оня... Незнам, за мен е не само просташки начина, по който се изразяваш, ами и звучи нелепо.. Ако е само за цирка - направи цирк на хората, сега се замисли как да намериш начин да се разбираш с тъщата - искаш, не искаш, майка на жена ти е.. Няма начин..
Илси

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: de1170ab17
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Пич евала бе, познавам само един човек който може да те доближи по цветисто изрязяване, малко е особняк но като му свикнеш почва да ти прави кеф да си общуваш с него и даже на мен ми действа разтоварващо. Честно казано и аз имам подобни чувства към тъща си е да кажем малко по меки спазваме санитарния минимум докато живеехме на едно място но с времето отношенията ни се изостриха доста. Може и да си попрекалил но това може да го реши човек запознат с конкретната ситуация и обстановка.
Но просто шапка ти свалям за цветистите изрази, ако моя познат не беше ерген направо щях да реша че той е писал това. Лек ден и да не ти пука много от коментаторите щом ти и жена ти се разбирате това е важното :-).

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7580ed5d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Абе какво се засегнахте, май припознахте майките си, които тровят живота на мъжете ви в историята? А иначе свекървите ви били омразни, даже и "свекита" ги наричате по сайтовете. Обикновено тъщата е по-виновна от свекървата и повече се меси.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cc384b734b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   23, стига с обобщенията - то си е до хора. Най-много младите сме си виновни, че позволяваме старите да ни се месят въобще. Няма тук свекърва, няма тъща - да си гледат своя дом и семейство

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7580ed5d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   24 така е, но съм чел БГ Мама многократно за да разбера как мислят жените и не останах очарован. Все демонизират "свеки" (да, така противно подигравателно ги наричат), а за техните майки не дават да се каже нищо. Тяхната дума е закон. А не виждат, че майките им са огледален образ на тъщите - и те се бъркат. Но нали са техни маминки, друго е. Жалко, че има толкова много "жени" като тези в БГ Мама в България.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cc384b734b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Откога Бг Мамите станаха България? Моля ти се!
Там пишат от години едни и същи хора (лелки) и ако от тяхното мнение се прави заключение, не знам...
Има за тъщите достатачно вицове и обиди, както и за „свеките“.
Истината е, че не бива и двата вида жени да се допускат твърде близо до семейството, до младото семейство.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7580ed5d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   26, не са само лелки. Повечето са млади жени с малки деца. И ме е страх, че като се оженя може и на моята жена да й прищрака да си изнася личния живот по форумите, при това с профил в БГ Мама и снимки, където всички любопитни ще могят да видят какъв е личния ни семеен живот.

За съжаление много жени падат в лапите на БГ Мама, като най-голям български форум и не се усещат как споделят прекалено много лични неща. Говорят против своите роднини и свекитата си, пък то свекито и родата ако имат компютри както повечето хора сега лесно ще открият какви неща ръсят по техен адрес. Защото винаги има две страни.

Иначе съм съгласен, че и двата вида жени - и тъщи и свекърви повече вредят, от колкото помагат и по-добре да седят настрана.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 15e3b91508
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Ни тъща ни свекърва да имаш наблизо. не мога да разбера що като някои се зажени трябва да се ходи на посещения и да се месят в живота на младите

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6ada45186d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   27, едва ли в онзи форум ще разбереш как мислят жените. Не съм убедена, че дори и ако родя ще го посещавам, ако още го има. Чувам невероятни неща за стадото там. Ти ако искаш се вкарвай в някакви филми.

За свекървата и тъщата- ако живея заедно с мъж може би ще позволявам майка ми да се бърка повече от колкото свекървата. Причината е това, че майките на мъжете им бършат задниците да напреднала възраст. Такива мъже не са ми приятни, мисля, че домакинската работа трябва да се поделя. Притеснявам се, че ако не сготвя и не изпера детето, майка му ще дойде за да го обгрижва, докато това никога няма да се случи с моята майка.

Другата причина, поради която свекървата може да се приеме като по-голяма заплаха, е това, че жените обикновено отиват да живеят при мъжа си. Това е ужасно, защото това не е твоят дом, а на чужда жена, с която трябва да се съобразяваш и чието детенце ако не обгрижваш, ще сте направи на нищо. Това дете следователно няма да трябва да се грижи и за истинското дете и сигурно всеки сменен памперс ще е достойна за възхищение постъпка.

Поне мъжете да бяхте по-самостоятелни, но съм абсолютно сигурна, че почти всички сте така. Има много друго неща, освен тези, които казах, но аз много се притеснявам и от свекърви и изобщо от вас мъжете, защото не искам да съм ничия прислужница.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 49ea104c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   29, доста скромен опит имаш с мъже, затова пишеш такива глупости. Да не те открехвам кой на кого бърше задника, но всичките ми приятели живеят самостоятелно - кой под наем, кой в свое, и хич не зависят от родителите си, както и много-много дълги визити от родители не допускат. Щото нашето поколение израсна по общежития и квартири и отрано се справяме сами, как ли не съм допуснал някой да ми се бърка в наредбите, а и аз не се бъркам никому.

"Жените обикновено отиват да живеят при мъжа си" - а кой ги кара да отиват в чужда къща? Ако не са дорасли да се оправят сами и се тъпчат три поколения в един кенеф, добре е да не забравят, че който плаща, той поръчва музиката.

И нещо за поделянето на домакинската работа - само за нея ли става въпрос или и другото трябва да се поделя? Значи първото жилище го купих с мои лични спестявания /цената е 12 часа всеки божи ден бачкане/, за по-голямо работих навън /ремонтът излиза колкото жилището/, за колата пак аз и пак навън - хайде да си поделим и тези ангажименти, а? И кой на кого е прислужница? Или намираш нещо недостойно в това да пуснеш пералнята, да простреш, да минеш с прахосмукачката, да сготвиш нещо или само да включиш микровълновата?

Не си сама вкъщи, всеки ще поеме по нещо. Има и мундари и марлячи, мамини златни, но има и много свестни мъже - ами отваряй си очите и не слушай сърцето, защото после ще търсиш разума, но ще бъде късно.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6ada45186d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   30, всичко трябва да се поделя. Работата е там, че аз съм от София и повечето ми познати си живеят при родителите си. За мое съжаление това, което пиша хич не са глупости, но както и да е.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cc384b734b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   И двамата сте прави, 30, 31...
Аз идвам от малък град, където на момченцата им се строят къщи, на момиченцата се събира чеиз. Да, ама тръгнаха всички по Софето и другите големи градове и сега имаме за пръв път възможност да променим този затворен кръг, в които всяка млада жена е прислужница на младини, за да се превърне в цербер на старини - като свекърва или като тъща.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 66dbfa48e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   30 съм. Шапка ти свалям, 32, много реално разсъждаваш. Еми попаднала си на мъж, доходите няма как да са равни и това не бива да е проблем / жена ми получва два пъти повече, аз, както вече писах, постигнах материалното и проблеми не е имало. Домакинската работа не е лека и никога не е била оценявана, приемана е за нещо обичайно, след работа жената да продължи вкъщи. Пак зависи от семейството - и двете ни деца имат задължения в домакинството, аз също - кой както я нареди. Колкото до простирането - скрупули нямам, работата ми позволи да отгледам децата, за да може и жена ми да работи. Имаше подмятания от квартални селянчета, когато простирах и извеждах децата с количката, но ми е доста остър езикът, а с простаци изобщо не си меря приказките, та бързо парирах опитите. Иначе за живот под един покрив с родители, без значение чии - да пази Господ! Не ща ни меда, ни жилото, затова сме създали семейство - да се справяме сами, защото в желанието си да ни помогнат, родителите най-често стават повод за разриви.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cc384b734b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Браво 34 (от 32), намерили сте се. Важното е двамата така да си разпределят задълженията, че да има мир в семейството, както и да няма лишения и децата да не страдат от липса на родителско внимание. Ето, ти си си знаел, че нейният доход е по-голям и си направил компромис със своята кариера в името на СЕМЕЙСТВОТО, децата са били гледани добре, имали сте стандарт на живот, както и се надявам по-малко караници - значи решението е било добро!
Аз винаги съм била доста „нахакана“ жена, еманципирана, дори член във феминистки организации, но когато става дума за семейството, трябва да се правят компромиси. Какъв ще е резултатът, ако спра да пера, да мия и чистя, да готвя и тропна с крак - мъжо, взимай майчинство, аз съм еманципирана жена! Ами ще закъсаме с парите страшно! Да не говорим, че ще хванем някаква болест, защото моят едни чинии не може да измие, няма си представа от пране - понякога се заяжда как да съм му прала някаква нова ризка, личи си, че нищо не разбира от това, да не говорим, че не мога да си го представя да бута сам количка. Най-много да ? монтира мотор, за да може да хвърчи с нея със 100 км. в час. Да не говорим, че не си го представям да сменя памперси, да храни бебе - има груби ръце, страх го е да не счупи нещо.
Всяко семейство трябва да си решава само, според силните и слаби страни на всеки от партньорите. Да не се допускат трети страни - свеки, тъщи и т. н., ако човек иска да има мир в семейството. Нека винаги партньорът да бъде на първо място, с него заедно се взима решения!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7580ed5d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   "където на момченцата им се строят къщи, на момиченцата се събира чеиз. "
Моля, още ли има толкова изостанали хора, сега и днес в 21 век в България? Учудвам се, понеже говориш за град, а не за село в Балкана. Как е възможно да има още толкова назадничави хора!

филибето

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7580ed5d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   С удоволствие бих отменил жената в кухнята и вкъщи, стига да е богата и да си заслужава! Богати жени с голям собствен доход или наследство къде сте? На 23 съм и си търся богата жена и не ме е срам да си го призная!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 874f442c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Ха ха, развеждай се от сега, че всяка жена като мине 40 заприличва на майка си.
А ти питал ли си се дали не обиждаш жена ти така, или ако тя се държи така с твоята майка ще си доволен?
@ пъти ти е дошла на гости и вече голяяям проблем, ще я изтраеш няколко дни и готово. Как може да обиждаш собствената си жена по този начин?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cc384b734b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Филибето - аз съм родена в началото на 80-те, тогава е било комунизъм и нищо е нямало за купиване, а младите са били принуждавани едва ли не да се женят веднага - не е могло да си живееш на семейни начала или с приятелката си. Откъде да са знаели нашите родители, че светът ще се промени. З

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 574cdc08a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Авторе какво стана с омразата ти към тъщата ти? Поговори с жена ти кое най много те дразни в майка и, тя ще подходимпо тактично. И тъща ти няма да и се обиди понеже и е дъщеря. А пък и няколко дни можеш да я изтраеш, а я си представи че доиде да живее във вас, тогава какво ще правиш. Айде късмет.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7ab47d691c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Абе какво толко ги мразите тези тъщи? ! И те са (били) жени все пак! Вземете ги опънете по веднъж, аз така направих с моята, и от тогава - мир и любов в къщи!

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8fb81dcc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   в тази връзка ще обясна какво значи израза "противоречиви чувства" : тъщата да падне от 5ти етаж върху новото ти бмв :) :(
тия тъщи, значи :@
дедовия

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0a24c8fd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Първо искам да ти кажа, че писмото ти е написано по много забавен начин и аз много се смях, а на тъщата се опитай да и намериш някакъв любовник, тя няма ли си мъж??? и пари, че идва при тебе и съпругата ти?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 538bda3447
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Авторе, много грозно отношение имаш към жената. Каквато и да е, дебела, грозна или мазна или и трите заедно, не забравяй, че е майка на жена ти. Все пак тя я е отгледала и възпитала. В тази връзка, няма как жена ти да е толкова по-различна от нея - физически да, може би сега на млади години, но като възпитание и начин на изразяване - едва ли. Едва ли на нея, на жена ти, й е много приятно, че така обиждаш майка й и че се държиш нагло с нея. Предполагам, че просто си мълчи за сега, но.... и това е до време. Повярвай ми, ще си платиш за гадното отношение и то стократно. Никоя жена не забравя обидата към майка й. Колкото до твоята майка - ако тя беше до теб в този момент едва ли би одобрила и толерирала начина, по който се държиш с тъщата.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 538bda3447
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Авторе, историята ти е стара. Няма ли да кажеш на "почитателите" на "хубавия" ти хумор и "прекрасните" лафове какво стана с тъщата и още ли те търпи жената? Или вече ти е показала червен картон ;)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6fdbec9523
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Много сте кухи бе! прав е човека!!!
Само защото на вас не ви се е случвало - нямало проблем и бил той виновния!
При мен е същото като при него и го разбирам, , и аз затраях ама взех вече да съжалявам, много е гадно да гледаш как някой нагло се намърдва в живота ти и прави със семейството ти каквото си иска...
Ти му казваш пречиш - той най-нагло седи по 2 седмици и кусур директор в собствената ми къща, а да не говоря как клюка със жена ми и съм убеден на 100%, че има и против мен....
Разбирам човека, а на вас защитници дано не ви се случава да имате в дома такъв Разрушител на семейства! Просто някой не се усещат, кога да спрат да контролират живота на вече порастналите си деца!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0c74efb483
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Някой се е опитвал да се прави на интересен, забавен и оригинален.. Но не е :/
То хубаво, че наизустил 5 лафа и ги пуска тука на шараните да му се кефят, но от написаното останах с впечатление, че по-скоро той е адски зле, не тъщата...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ce46819319
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Подкрепям автора/и номер 47 също/.
Пишеш страхотно, авторе, но малко хора ще те разберат. Преживяла съм нещо такова, ти като мъж със сигурност си се преборил някак, аз като жена-мноого по-трудно и бавно... Дано да си си запазил семейството.
Кажи все пак какво стана с тъщата. Весели празници, авторе!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b8bd50cc97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   И моя мъж не понася майка ми, като идва у нас. Само пуфти и нервничи-била досадна, приказвала едно и също като развален грамофон, давала акъли за щяло и нещяло без да разбира от нещата, отваряла хладилника и разглеждала какво има вътре, правела коментари за обзавеждането в къщата, ако правим ремонт на нещо, коментара от нейна страна ще е -"та какво му имаше на онова, та сега нова да правите"само да си харчите парите, забележки като на малки деца, приказки и т. н. до безкрай....

Върха е като почнат. Тя му вика:".... , виж там в оная клиника слагали коса ако си плешив, що не отидеш да провериш". Тък той не и остава длъжен и и казва:"А пък еди къде си опъвали бръчки. Ти що не идеш да ти ги опънат. "... Божкееее, да се смееш ли или да плачеш :). И аз все съм между чука и наковалнята. Той се цупи на мен, че се задушавал от нейното присъствие и тя се сърди пък, че той не я бил уважавал. Не и говорил любезно, не и помагал и не я бил целунал не знам кога си, по някакъв си повод там. Оххххх....

Добре, че сега сме мноооого далече, та никой не може да идва-ни от моя, ни от негова страна. Ама нали ми е майка, на мен ми домилява понякога-не е пък чак толкоз ужасна си мисля, аз бих я изтърпяла за 2 седмици. И и се обаждам. Бях решила да дойде тук за зимата, ама тя не ще. Мисля си понякога обаче, че така е по-добре за мира ни вкъщи... То и на мен не ми трябват гости от другата страна за повече от 2 седмици, ако е за въпрос. Техните пък все напират да идват и два пъти са идвали вече... И мисля, че това ми е достатъчно завинаги.
Най добре за мира в едно семейства е да сте си ОТДЕЛНО и ДАЛЕЧЕ, никакви тъщи или свекърви наоколо. Ето това е рецептата за семейното спокойствие.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b0063763de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Здравейте и Весело посрещане на НГ! Аз съм една от Ненавижданите тъщи, защо ли? Ами и аз се питам, но зето живее у моя дом- сами са де, ама аз съм им го купила, па даже и обзавела. Той ми каза, имала дала- кой и да ти е дошъл у дома се същото щеше да направиш. Е от тогава го мразя и за. Това е, а даже и не работи, а щерката и ние го издържаме, макар и от разстояние. Намразих тоя дом, а това е дома, който съм го взела на детето си с много любов. Сега е война на световете. Аз не ходя Изобщо! Не желая да го чувам и да знам каквото и да е за него- дори и името му не желая да чувам. С щерката си развалих отношенията и то от изказването на зето- ако беше на майтам, може и да го разбера- но и тя го защитава ииии стана тя каквато стана. Просто не желая да знам дори, че съществува. Даже и са неблагодарни- едно мерси не казаха, едно цвете не донесоха. Със сигурност не съм права, но това е положението при мен за сега.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3caf915377
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Здравейте всички, за много години и всичко най-добро на всеки от вас - "заедно и поотделно". И най-важното пожелание оставям за тъщите - дано не ви се пада зет като мен - вироглав и непокорен.

Чудех се има ли файда да сядам сега и да обяснявам или оправдавам писанията си от преди повече от три години (лети това време, по дяволите). Има файда. Историята си е моя и следователно мога да пиша под нея, когато си поискам. И с изказ, какъвто намеря за уместен:) Даже това да не се понрави на обичната ми тъща:) Шегичка, тя няма как да знае, че провинциалната й особа е станала обект на такова внимание и коментари тук.

Истината е, че аз не я мразя от цялата си душа. Истината е, че изобщо не я мразя. Никога не съм я мразил и никога няма. Досетливите читатели са го усетили и аз го усетих по коментарите им. Тя е скромна личност и, може да се каже, добър човек, така че не заслужава ничия омраза, най-малкото моята.

Аз съвсем съзнателно съм пресилил заглавието и драматизирал съдържанието. Исках да кажа и да осмея нещо, което, боя се, част от четящите са отказали да проумеят. Дали поради интелектуален капацитет или заради (псевдо) нравствени предразсъдъци - не мога и не искам да зная. Сега като си чета сарказма сякаш съм прекалил с окарикатуряването й и с изразните средства и като че ли леко съжалявам. Туй ми съжаление май е белег, че почвам и аз да остарявам:)

Но като знам и като си спомням какви ми бяха мотивите тогава да седна и да разправям - и защо използвах онзи стил на писане - не изпитвам грам угризения.

Не, аз наистина не мразя г-жа Г - моята все пак и все още уважавана тъща. Аз мразя това, което тя олицетворява... и с което ща-не ща се сблъсквам всеки ден. Аз мразя липсата на всякакъв полет на мисълта и отсъствието на капчица въображение. Аз мразя дълбокия провинциализъм и дребното мислене. Аз мразя нежеланието и неспособността на човека да ползва главата си по предназначение. Аз мразя посредствеността и наглостта. Аз мразя желанието на посредствения и ограничения човек непременно да те вкара в неговите си стереотипи и разбирания. И не можех да се примиря, че такъв тъкмо човек е новата ми родственица... и понеже би било крайно невъзпитано от моя страна да я подложа на директен присмех, бях решил да го направя по тоя начин - без да поругавам пряко личността й, да я осмея, запазвайки анонимността й. Попаднах на този сайт и ми се видя идеален за целта.

Мислех, че така е по-дискретно. Имах нужда да изразя отношението си към манталитета и ограничеността, които ме заобикаляха. Затова писах. Не съм искал и не съм целял "да пускам лафове на шараните тука да ми се кефят" - и никога не бих си позволил да наричам така непознати за мен хора. А и не си падам особено по наизустяване - то е за тези, които нямат собствена мисъл в главата. Аз твърдя, че имам.

Не, аз не се чувствам длъжен да споделям нейния начин на мислене и манталитет. Не, аз не се чувствам длъжен да задоволявам на всяка цена и с какви да е средства очакванията и изискванията й. Не, аз мразя да ме карат да ходатайствам и да търся службици на хора, които не познавам. Не! Не! Не! Има още толкова други "не", най-важното от които - Не, мила ми госпожо, аз не съм женен за теб, а за дъщерята ти и ти няма да ме превъзпитаваш само защото тя ти е дете и аз съм безнадеждно и безгранично влюбен в нея.

Някой по-горе ме запита дали не ми е показала вече червения картон. Не е, тя никога няма да бъде в позиция да ми е арбитър. С нея играем в съвсем различни ешелони. Аз знам кой съм, какъв съм, какъв е семейният ми произход, какво съм постигнал дотук и какво още мога. Мога много. Знам, че звучи нескромно, но аз съм наясно със себе си. И тъй като при нас няма сегрегация или някаква форма на кастово разделение, такива като мен и нея често пресичат пътищата си. Но повечето хора приличат на нея, а не на мен - по убеждения, по бит, по начин на говорене, мислене и действия. Понеже винаги съм се мъчил да се разграничавам от тях (така и ме възпитаваха), конфронтацията често е неминуема. Аз съм малцинство, но имам право да отстоявам все по-стесняващата ми се лична свобода на мислене и изразяване. И го правя по начина, по който мога: с надсмиване и сарказъм спрямо посредствените. Без значение дали са ми тъщи или не; дали са по-възрастни, по-богати, по-влиятелни или по-каквото и да е. Може да звучи елитарно и надменно, но не ми пука.

Затова избрах да разкажа за отношенията ми с тази жена по такъв странен и за мнозина може би неприемлив начин. Пък и без да обиждам никого, прегледах няколко други истории в сайта - повечето хора пишат някак шаблонно и сиво - исках да избягам от стандартните клишета. Трябва да знаете обаче, че в реалния живот никога не съм употребявал груби или обидни слова спрямо нея. Само леки стрелички понякога:)

Тя е в добро здраве сега (и нека остане в такова за идните стотина-двеста години) и скоро ще я направим баба, вече съм се погрижил за това. На нейните години заслужава едно внуче. Но в мое лице тя никога няма да има син.

Благодаря за отделеното време и съжалявам, че се проточи. Ако съм скандализирал или подразнил някого - съжалявам и за това. Отдайте го на младата ми неопитност:)
С уважение към всички : зетят

 
  ...

1-50 от 52
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker