Мразя свекърва си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мразя свекърва си
преди: 14 години, 9 месеца, прочетена 16816 пъти
Здравейте ,аз съм на 23г и имам дете на 2г и 6м. преди време много обичах свекърва си виках и мамо от все сърце, докото не се роди детето ми. В началото тя идваше да го вижда през 2-3 дни и после постепенно спря, до ден днешен тя не му е купила нито една дрешка или играчка дори, когато е тежко болен не идва да го види и по телефона не пита как е. За разлика от племеницата /детето на големия и син/, което боготвори и затрупва с какво ли не. Затова я мразя от цялата си душа, изпълнена съм с гняв и ненавист и полудявам, когато уж се радва на детето ми, /когато им ходим на гости с мъжа ми/ и му вика "ох умирам за тебе баба много те обичам" , е това любов ли е, това си е чисто лицемерие.

Немога да си представя, че детето ми ще иска да остане при нея заради племенницата, с която обича да играе, само при мисълта и ми иде да крещя. За това и искам да имам второ дете, за да си играе моето с братче или сестриче, а не да иска да ходи при племенницата.

Посъветвайте ме как да преодолея този гняв и омраза, защото чувствам че изпадам в нервна криза, а с мъжа си не мога да споделя естествено.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 9 месеца
hash: 231191f210
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Хехе, много мразя лицемерните хора. Ти си доста тарпелива, аз съм мъж но ако бях на твое място отдавна да съм и "намекнал", да не говори глупости от сорта на това, че детето много и липсвало. То е ясно. Кажи му на мъжа ти де. Незнам той как е но аз поне бих искъл д знам ако нещо тормози съпругата ми (ако имах такава). Иии, незнам...говори с него, но едва ли може ниакои нещо да промени. В крайна сметка тази жена е майка на мъжа ти и я уважавай мъничко, но не можеш да я накараш да обича детето ви за съжаление. Незнам, аз лчно не я разбирам ама...
Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: ff7d3a248c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да се промени. Мълчи си пред съпруга, ако му кажеш той може да се обърне срещу теб и да си развалите отношенията. Не бързай с второто, само братовчедка му ли е дете покрай вас-извеждай го на детските площадки. Всички свекърви са лицемери-винаги се пази от нея може само да ти навреди.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: ddcc1aaab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Номер 2, какви ги говориш бе човек? Как така да не казва нищо на съпруга си? Та това е неговата майка. Невероятно се дразня когато някои/мъж или жена/прави разлика между децата си.

Напротив мила,говори с него обясни му,дай му пример с нещо.Той трябва да отреагира някак.Ако застане на страната на майка си/както стана при мене/то тогава направи си сама изводите.Но обикновено човек се дразни когато е пренебрегнат-когато обича другото внуче повече,то тя обича и единия си син по-вече.Не давай това да продължава.Както разбирам детето контактува с тези хора,ще започне да прави само разлика.Ще израсте с чувството,че братовчетка му е по-достойна и по-умна и по-красива и с една дума заслужава цялото внимание,което на него му е отказано.Ще позволиш ли това?Аз не го позволих,с цената на много скандали и нерви.Съпругът ми разбра,че го правят на глупак и им"сипо отделно".Дано и при теб стане така.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: cfdf1d4e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Отрови ми живота тази женичка, но живота си и го връща а на мъжа ми който ме тормози дори сега на нова година 2011 и на него му се връща , няма да му се размине.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 08b77a49dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   И моята е такава. Добре,че детето ми е супер и по външен вид и по интелект, а обичаната й внучка и дъщеря са много зле, горките. Нито възпитание, нито култура! Да не говоря, че до 6 години не спираше да обижда детенце, все му викаше невъзпитано и го ругаеше. На мен ми бе мъчно, да говори така за детето ми. Но сега ми е все тая - то отдавна е задминало любимите деца на дъщеря й. Така, че връща се.

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 08b77a49dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Дошла тя на гости и аз съм излезнала и казала на мъжът на сестра ми- много свястно момче е той- дошла съм, а я няма да ми сложи да ям. При положение, че мъжът ми бе в къщи. Предствяте ли си- като дойде иска да я храня като бебе, а аз като ходя у тях, заради мъжът ми, защото го обичам, и мъжо излезнал, ходя да си закусвам по градинките и там да си пия кафето. Тази и не готви, когато съм у тях. Или сготви и го държи до 11 вечерта, за да нахрани само себе си и сънът си.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 24e139aa1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Та ти, ако не можеш да споделиш с мъжът си, с кой би могла? Не слушай номер 1 да я уважаваш мъничко (?!?!). Това е лицемерие. Или я уважаваш, или не.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 1217c751c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Едно време като бях снаха свекървите бяха лоши, а сега като станах свекърва снахите станаха лоши. Защо ли е така?

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 05227187a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Майната и на свекървата ти! Просто бъди над тези неща и не издребнявай толкова. Явно се мисли за кралицата-майка, която винаги е права и не е длъжна да дава обяснения на никой.
Не си останала на нейната вечеря, така че не оставяй такива надежди и гледай да я каниш по време когато може да мине и само с едно кафе. Но е редно когато мъжа ти кани майка си, да се съобразява с твоите ангажименти, ако не да се погрижи да остави майка си доволна (като искат да си ядат заедно, насаме, но без да те тормози теб). Питала ли си какво мисли мъжа ти по въпроса и защо позволява майката да се разпорежда във вашия дом? Ако тя си позволява такива своеволия то е защото мъжа ти не се грижи за твоя престиж. Понякога мъжете имат нужда да знаят твоите очаквания. Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e0fee4fa51
гласове:
1 2 3 4 5
  (91 гласа)

10.   И моята не е по-различна, само искат да я съжаляват и манипулира чрез сълзите си съпругут ми. МРАЗЯ Я!

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 200e1e59bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Страшна работа е това зверилище. Сега ми е на гости водим я по доктори, че кожицата и се свиди. Цял ден клюхти в хола на телевизора и като се прибера ме емва от вратата. Слагам масата, гребе с лъжицата да може и света да лапне най добре. Да прибере масата или да измие чиниите не може, ръцете я болят. ако видите как маха с болните ръце с лъжицата ще станете разногледи. Слагаш и вдигаш, обслужваш и вечно мрънка. Това трябва така, онова не е така. Вече втора седмица ходя на работа без почивка, за да не съм в къщи. Дано доживея докато и видя гърба да си отива на село, че луд да станеш нищо не е. От нейните внучки по добри няма, нищо че не могат да си обършат задника, а за моя син дето я посреща с наредена маса дума не издумва. Не си трови душата мила, такива като твойта и мойта с лопата да ги ринеш. Тегли и едни сиктири и я отпиши. Въобще не мисли за нея, че ще се разболееш от ядове и тревоги. Помисли си като дойде видьов ден и започне да се насира, кой аджеба ще и бърше гъза. Ти ли, много ще има да чака. Да не си посмяла на стари години да я гледаш. Които са добри за нея сега при тях да отива. Тия дъртелници, като ни чернят живота не мислят, че един ден ще паднат на нас. АМА ДА ИМА ДА ВЗЕМАТ.

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 4f35cf7c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Миличка, съчувствам ти! Моята свекърва е безумно влюбена във внуето на сестра си. Дори докато бях бременна ме успокояваше, че ще обича моето дете, колкото внучето на сестра си и няма за какво да се притеснявам. не знам какво да те посъветвам- аз повдигнах този въпрос пред мъжа ми и ми беше обяснено, че леля му е като родна майка. Днес си живеем в тежки конфликти, като аз съм "низвергнатата" - защото родителите ми са разведени /децата на такива не са хора и не са годни да гледат свои деца/, от раждането на детето ми ми се задава въпроса кога ще и го дам.... Ад Е! Опитва се всячески да покаже колко е грижовна и по - подходяща за негова майка. Натрисат се със свекър ми когато на тях им е удобно, но като поискам да се обадят предварително става скандал. Така че ако ще си защитаваш позицията бъди готова за тежка битка

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5a7821d7f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (119 гласа)

13.   Отвратителни коментари и то от млади жени, не им отива. Защо се мислят за нещо повече - като гледам не могат две изречения да вържат и пълно с правописни грешки. И може би свекървите са прави. Има поговорка "каквото повикало, такова се обадило"- ако снахите се държат зле какво очакват от възрастната жена. Не е нужно да обичаш свекървата - но можеш и си длъжна да я уважаваш. И един съвет от мен - не намесвайте мъжете си - ако сте умни ще се разберете сами.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 894e396eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Баба ми беше същата маймуна, а татко все я защитаваше. В същото време плюеше по родителите на майка ми, които бяха много добри хора, особено дядо.
Аз и брат ми бяхме ратаите в къщата и вършехме работата на бабичката и дъртака родители на баща ми - мързеливи, завистливи, стиснати и лоши хора, които гледаха ако има как да вземат от семейството, но не и да дадат и да ни използват до дупка. Всичко това се дължеше обаче на баща ми, който колкото и зле да се държаха с него все гледаше да се подмазва и да угажда на родителите си. Те от своя страна боготвореха братовчедите ми, които нито можаха да се изучат като хората, нито да си намерят що годе добра работа.
Ние с брат ми бяхме за тях все мързеливи, все не учехме достатъчно и все ни сравняваха с братовчедите ни. Е аз изучих, инженер съм и имам хубава работа, брат ми сега учи и показва добри резултати, а братовчедка ми едва избута средното си образование, братовчед ми го изгониха от работа защото е пияница.
Затова си гледай детето и да не ти пука за дъртата вещица!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ab5fe89eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   14 - много добре описано... такава е и майката на баща ми. Тя пък насъскваше собствената ми сестра срещу мен, а баща ми срещу майка. Винаги ме е изкарвала най-долната, защото приличам чисто физически на семейството на майка, докато сестра ми - на нейното.
Е, сестра ми стана мързелива и злобна. Не успя в живота и се омъжи за един турчин. Днес работи във фабрика в чужбина, той не иска да работи и едвам свързват двата края. Домакинството им прилича на кочина. Аз завърших висше, имам прекрасен съпруг, който не я познава дори и ще се погрижа да продължи да е така.
Свекърва ми е много разбрана и точна жена.
Послушах майка си - първо гледах свекървата, после мъжа и НЕ СЪЖАЛЯВАМ.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 65b533ae5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Навярно има от вас дами такива. който си имат момченца а? Какви ли свекърви ще станете с тоя език. Още повече, че от млади сте зли, неграмотни и просто хора без работа. Малките момченца много бързо ще пораснат и тогава някоя ще ви нарича как ли не и то напълно ще сте го заслужили. Е хайде със здраве! И аз имам свекърва. Не я обичам, но не я и мразя. Все пак майката си е майка. Не всички хора са еднакви, но това не дава право на едни да съдят други.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 91fcad51a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Извинявай, не знам какво е да имаш свекърва и така нататък, нито какво е да си в подобно положение, нооо.. мразиш я, защото не затрупва детето ти с подаръци ли? !? ! Може да има финансови проблеми. И освен това, факта, че не го затрупва с подаръци не е толкова лош - знаеш ли колко често бабата и дядото разглезват децата, отрупвайки ги с разни неща и научавайки ги, че могат да получат всичко, което мама и тате не купуват.
Съвета ми е гледай си детето, съпруга, грижи се за двамата и не се ядосвай толкова за подобни неща. Помисли - можеше да е много по-лошо. Можеше да е някоя от онези луди "майки-орлици", чийто син цял живот се е крил зад полата й и тя да не ви оставя на мира - да се нанесе във вас, да те критикува за всичко, което правиш, да започне да плете интриги.. Тстс.. По-спокойно ;)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9da4d1a53a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   И аз!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fdffbdfb57
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Здравейте! Аз също имам една змия в къщи. Когато се сабрахме, да живеем заедно със съпруга ми, тя беше най-добрата на света. Аз оставих всичките си приятелки само заради нея, защото аз тръгнех на кафе и тя с мен, аз ходех на фитнес и тя седеше по 4 часа с мен във фитнеса за да не ме изяде някой! Това продължи така около 2 години, докато аз не останах без приятелки, защото не искаха да излизат с мен заради нея. Аз обаче споделих със съпругат си, той и забрани да излиза с мен и от тогава, аз станах най-лошата. ЕЕ ние се омъжихме, аз забременях малко трудно и тя го разнасяше каде ли не, а всъщност нямаше проблем и при двамата, простто напрежението беше в повече. Докато бях бременна, тя веднъж не се качи за да попита дали имам нужда от нещо, аз прах холната гарнитура в 8 месец, а тя спеше на единят фотйол. След това, аз родих и тя докато бях в болницата 6 дни веднъж не дойде. После бяхме в домът на нашите до 40-тият ден на маника и тя един пут не дойде или не се обади за да види как сме! Хайде това го остави. Прибрахме се в къщи и ада започна. Тя започна да ми се бърка в отглвждането на малкият, започна да седи постоянно при нас и да ме командва, да не говорим, че аз бях бременна и готвех за всички, но това не ми тежеше. После когато мъжут ми я отряза, лелеее стане нетърпимо. Започна да говори какви ли не глупости, пред наши близки и приятели, който обаче знаеха, че не е така. Да обаче аз се държа с мъжът ми, не и обръщам внимание, не и се връзвам на думите и съм си добре. Тя не спира да говори и да прави какво ли не против мен, но аз съм по силна от нея. Малка, но бореща се за семейството си. Опитвах се, всякак за да сме добре, но с такъв чожек няма как! И да и аз ще бъда свекърва и то 2 пъти, защото сега съм бременна пак с момченце, но никога не бих позволила детето ми да страда. По- добре на страна, за да са добре те! ААА забравих, докато бях бременна, ние с мъьът ми спехме н един изтърбушен диван, защото тя неможеше да освободи стаята, за да я направим спалня, но мъжут ми скръцна с зъби и слезнаха на долният етаж. Мислили сме да отидем в домът на нашите, защото те обужават съпругат ми, а и тои тях, но при полужение, че къщата е негова, не мислим, че някой може да ни накара да се изнесем. Имааа ощеее много какво да разкажа, но няма за какво да Ви, разказвам за ада в който живеех, защото сега не ме бърка. Имам мъжът си и децата!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e214a8c10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Такаа, нека ви разкажа малко и аз. Свекърва ми е нечистоплътна и мързелива и всичко пада върху мен. Взима доста голяма заплата, но казва, че са 350лв. Всеки месец прави поръчки от Ейвън за по 100лв, купува си дрехи и не ги пере слага ги върху един стол и след 2 3 дена пак ги облича. Не ми помага с нищо, никога не взима детето, просто за да прекара време с него ;( Омръзна ми...

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a33611cfbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Съгласна съм с коментарите, че свекървите трябва да се уважават - така правех доста дълги години. Не съм съгласна обаче, че това е задължение. Уважаваш докато те уважават в отговор или поне спазват приличие.

Моята например, не е направила в живота си нищо за децата си освен, че ги е изхранила. Това, че нищо не им е подсигурила, било защото не зависело от нея. В същото време свекъра се тупа в гърдите как по соцвремената взимал по 450 лв. тогавашни пари. При това положение дори жилището им са го купили родителите на двамата. Като семейство нито на театър, нито на ресторант са ходили някога. Парите са заминали в неизвестна посока, в момента дори правят първия ремонт на дома си от 20 години насам. То не прилича точно на дом, апартамент в центъра на окръжен град е пълен с хлебарки и прилича повече на боклучарник, но това е друга тема.

От моя страна сме добре жилищно подсигурени, макар и без подобни на свекъровите доходи. Въпрос на приоритети според мен. никога не сме живяли богато, но никога не сме търпели и тежки лишения.

Когато дойде момента да я помолим да каже дали се наема да ни помага за бъдещото ни дете, защото ми се налагаше да се върна бързо на работа, даде ясен отговор колкото звездите, ако до тях се бях допитала. С много настоявания от страна на мъжа ми дойде все пак да помага. Въпреки, че ме виждаше как изнемогвам в режима работа/ дете/ домакинстване по нощите, за да прекарвам време с детето, а тя да не се мори с нищо, ме обяви, че не съм ходела на работа, а по кафенета и съм била престъпник спрмо детето си задето не съм й го давала тя да си го гледа на 200 км. от София.... И това го чух не от нея, а зад гърба си. Е, съжалявам, но тук уважението изчезна безвъзвратно. Не стига, че никаква активност в живота си не си проявил, бил си винаги просто консуматор, но и критикуваш тези, които не са. Забравих да спомена, че скорошното ми връщане на работа е с цел предсрочно изплащане на жилищен кредит от мен и съпруга ми, за да може децата ни да растат в центъра при добри ясли, градини, училища и т. н. и също да им осигурим жилища.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e752fe2b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

22.   Значи за да обичаш свекърва си тя трябва да му купува неща, да го гледа вместо теб, да ви дава пари и така нататък.

Много интересно наистина :).

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a33611cfbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   № 22, коментар № 21 съм. Никой не казва, че свекървата трябва да замества майката, при нас проблемите дойдоха от това, че не го позволих. Обаче обичта и уважението трябва да се заслужат - кой както го разбира. Независимо свекърва, майка или "учинайка" си, те не ти се полагат по право. За да бъде уважаван човек, трябва да се старае да буди уважение и да дава обич, не акъл когато не му го искат, а особено ако му е и в недостиг...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 127e00e586
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   22, това е типично за съвременните жени - хем да им се дават неща наготово, независимо дали от мъж или свекърва, хем да са независими и никой копче да не може да им каже.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a33611cfbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   То защото съвременните мъже пък са цвете - болшинството хем колкото жената работят, хем толкова и взимат, хем за детето грижата трябва да е нейна, хем родителите и роднините й да не се месят и мяркат, хем и да им се прслужва очакват.... най - добре или коментирайте така, че да сте полезни на авторката, или "ай, сиктир"

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 127e00e586
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   До номер 25
Това "ай, сиктир" на матерния ти език ли е или си го научила в курс към Бюрото по труда?
Иначе съжалявам, че от такива мъже имаш впечатления, но следващият път си отваряйте очите.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a33611cfbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Хаха, 26, избивай комплекси правейки се на интелектуалец. Минала съм през "Бюро по труда" - Юридически фактултет на Софийски университет за обогатяване на езиковата култура и години свободна практика, без да ми се е наложило да стоя без работа или да ме изхранва някой. На елементарни хора философстващи как момичето едва ли не само е предизвикало отношението, без дори да я познават или на такива квалифициращи все жените /и не доближавали такава вероятно/, се говори по елементарен начин.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: fbf1fd6e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   И аз мразя моята, не мога да я понасям. От опит ти казвам не споделяй с мъжа ти, ще се обърне срещу теб. Моя 42 години е живял с майка си и сега дори когато се изнесохме предпочита нея пред мен и я вика при себе си и даже спят на едно легло. До тук всеки, който е коментирал е прав по свой начин. Отсей мнения и премисли добре. Ти най-добре знаеш как ще реагира мъжа ти ако му кажеш за майка му. Успех.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 127e00e586
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   До номер 27. Да, интелектуалец съм. И доста жени съм доближавал, от много години съм само с една :)
Имам достатъчно житейски опит да преценя, че "философстване" как еди-коя-си свекърва е демон, без най-малкото да сме запознати и с нейната позиция, е не по-малко безпредметно от търсенето на причините за ситуацията само в снахата.
Такива многострадални светици съм слушал, че, ако не ги познавах отблизо, щях да се удавя в сълзи от мъка по съдбата им :)
А пък и има фактори като следродилна депресия, при някои продължава години. Ако свекървата идваше по-често, дали пък нямаше да е проблем, че на снахата и се месят и не и остава лично пространство?
Самият факт, че нашата героиня е готова да лиши детето си от контактите с братовчедка му, за да угоди на ината си, говори достатъчно, че в нашият телевизор също има повреда.
Наличието на толкова омраза най-малкото не е здравословно и вместо да я подсилваме, по-добре да посъветваме авторката да поработи върху себе си.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a33611cfbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Стискаме ръце - в крайна сметка едно и също мислим. Любовта и уважението не се дължат, омразата убива - първо мразещия. Бъди щастлива, момиче, живей и се усмихвай на мъжа до теб, за когото нищо негативно не си казала. Майка му... какво за нея? :) Жива и здрава, животът е най - добрия учител, знаеш... Не губи време в омраза и не се чувствай длъжна да обичаш някого. Може да говориш с мъжа си без злоба към майка му: "това и това ме нараняват, така се чувствам", просто да обясниш. Занимавай се с неща извън ежедневието, много си се съсредоточила в околните.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7f4cd02308
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Ама защо омраза? Не разбирам ти защо се ядосваш, че чак пълниш душата си с такова чувство? Я си гледай детенцето, радвай му се и бъди щастлива, че няма кой да ти се бърка. Като не иска да го вижда тя губи. Пък с племенницата - ако ще и дворец да й купи? Теб това какво те засяга? Не е твоя майка, ако синът й се чувства ощетен, разбираемо. Ама пак по-добре, че като остарее и иска да я гледате - може да я пратите там, където си е посяла :)Ако пък добротата е във вас - давайте :)
Аз моята вече бивша свекърва и досега я наричам "майко". Просто жената си е безкрайно добра и съвестна. Независимо, че вижда малката на няколко месеца. Но винаги е готова да се отзове, една година пътуваше всяка седмица 200км, за да ми помага (въпреки, че със сина й вече сме разведени)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 75438991fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   На нея не и пука за теб и за детето, ами тогава защо на теб да ти пука за нея? Игнорирай я и готово! Като иска да види детето ти, кажи че не може защото имате други планове, дори и да нямате. Въпросът е дилекатно да и покажеш, че е нежелана. Пък да видим тогава как изведнъж ще се сети, че има внуче и как ще почне да прави всичко възможно само и само да го види. Просто с такива хора така се действа. След като ясно ти е дала да се разбере, че не я е грижа, ти защо си го слагаш на сърцето? Плати и със същата монета! Нека тя е тази, която се почувства изолирана и пренебрегната, не ти. Както казват хората, каквото повикало, такова се обадило! Така, че гледай си детето, ако искаш и второ роди и хич да не ти пука за нея. Тя губи!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 55eb91c517
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   ха-ха. Няма такъв филм в живота- да се държат лошо с теб, когато имаш нужда от помощ за детето- да се пазят да не с еангажират, да делят помощта за детето кога помагат на снахата и кога на синът (т. е ако е за синът-да, ако е за снахата- не) и после с цялото си нахластво да търсят обич и уважение. Никой не е длъжен да отвръща с любов и уважение на егоизма и пресметливостта. Няма такъв филм в живота. Изискванията от хора не даващи това, което изискват от другите си е просто НАСИЛИЕ.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 55c7afb4bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

35.   24, Това за съвременните жени били такива, съвременните деца били такива всичко съвременно ви дразни, всички не живеели по вашия начин, не гледали децата си така както вие са по-малко достойни да изразяват мнение -грешите! Не живеете живота на тези, които споделят тук, че да ги ограничавате до собствените си разбирания. Живеем различен живот от вашия, работим, колкото работят мъжете ни, гледаме и обичаме децата си колкото и вие вашите. Да уважаваш човек, които се отнася към теб с предрасъдъци, да те унижава и подценява, да те убижда и нарянява- само господ е толкова велик, че да прощава на всеки.Ние сме просто жени, изпитали ограничените разбирания на свекървите, които не искат да се " принесат" в двежещия и променящ се свят.Ние живеем така, децата ни ще живеят иначе! ТОВА Е!!!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 127e00e586
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   До, номер 34, една от страните на проблема е, че предразсъдъците се не по-малко присъщи и на младите. Младите жени се надъхвате взаимно какви чудовища са свекървите, настройвате се да водите войни и после се чудите защо не се получават взаимоотношенията със свекървите. Моята съпруга и тя мина през периода на омраза "а приори". От това никой не спечели само загубихме енергия, която можеше да се впрегне в нещо по-позитивно.
Сега като я питам защо е било всичко и тя не може да ми отговори. Сега общува с моите родители 7-8 пъти по-често отколкото с баща си, но похабените нерви не се връщат.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7bf4c1d533
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   36, предразсъдъците са присъщи за всички, аз конкретизирам себе си и ситуацията, в която съм изпаднала. Относно вашия случай-чудесно!!! Съпругата и майка ви са стигнали до общи изводи, но съгласете се, че не всички майки умеят да общуват по този начин. Има неща, които както казах "само Господ прощава". Ние не се раждаме, с мисълта, че ще мразим свекървите си, не се настройване, не плануваме лоши отношения. Но стигне ли се до там:
- ще се отрека от моят син, ако се омъжи за теб;
-ти си най "простия" човек, когото познавам;
аз няма да идвам да виждам внучето, вие ще я водите;
-раждате деца, за да ги гледам аз (без веднъж да вземе внучката, за да я гледа);
- раждаме секцио, защото сме глезли ( а риска да загубим бебето);
- не говори за семейството си пред мен, зощото не ги понасям;
Няма да те обеждавам какви хора има, без значение дали е свекърва, но детето ми е на 1год., а милото през такива скандали е минало.Свекърва ми не умее да общува, тя крещи, тя не намира блага дума за никого, тя се храни от чуждите нещастия. Аз не съм длъжна да интригантсвам, само и само да тече диалог. Не съди, без да бъдеш пряк свидетел на това, което се случва в домовете на хората. Ти няма как да знаеш нали???

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d80d4c874c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Боже като чета какво ви се случва ме хваща страх съвсем сериозно.. и аз съм в трудно положение, от 2 г съм със приятеля си а от 6 месеца живеем заедно в апартамента на майка ми която е в чужбина. Уговорката ми с нея е тя да плаща наема а аз да гледам по малката си сестра която живее с нас. Със приятеля ми наехме собствена квартира но тъй като заплатите ни са минимални не можехме да се справяме и се принудихме да живеем там, не че аз имам нещо против но.. Забравих да кажа че съм на 20 а той на 24. Проблема ми идва от майка му естествено, както пишеше по горе аз също не съм я мразила преди да я опозная но уви - опознах я! Това не е обикновенна жена тя има чувство за собственост към сина си. Разбирате ли тя знае кое е най доброто за него винаги а аз естествено не :д Той е на 24 но това не и пречи да го обгрижва като перволак, плаща телефона му, купува му всички дрехи, поръчва му парфюмчета от ейвън по нейн вкус, води го на зъболекар и още мн неща но няма да пиша за всичко. Обичам приятеля си и не искам да го загубя. Силен човек съм но разделите малко ми вгорчават живота. Този мъж ме правеше щастлива и ми е помогнал в ситуаций в които друг не би, но ето го и лошото майка му не го оставя на мира. Постоянно му намира задачи и мисля че е за да го отдалечи от мен, попринцип всеки има нужда от услуги, но нейните винаги трябва да се свършат когато почиваме заедно забележете. Времето със приятеля ми никога не ми стига, в месеца се виждаме три пъти и естествено аз искам да прекараме това време заедно само че тя почти винаги проваля плановете ми. Знам че цялата му рода не ме харесва, ако той ме държеше за ръка това нямаше да ме притеснява, но усещам че това не е точно така. Знам че ме обича но майка си обича повече а аз това не мога да преглътна. Наречете ме егоистка и как ли още не но ако не съм на първо място има ли значение на кое следващо ще съм? Много се караме за нея и той винаги я защитава, опитах с добро, обясних му как се чувствам не разбра, опитах и с лошо но резултат никакъв.. От семейството му зад гърба си чувам само лоши думи за себе си и му ги казвам но той извърта казаното винаги. Не вярва на мен а на тях и постоянно повтаря че те си били такива. Те може да са такива но аз се гордея със себе си и няма да позволя на никой да ме унижава не заслужено. Борих се, повярвайте ми но става само по лошо, вече мисля за раздяла. Кажете ми какво да правя нямам много сили за още болка. Мисля че ако сме далеч от майка му и баща му нещата ще се пооправят но само да повдигна теме за чужбина или друг град и веднага получавам отказ, може малко да се вманиачавам но мисля че тя пак има пръст. Тя ми прави на пук, това е ясно въпросът е как да процедирам аз. Много ми е болно че мъжът ми не застава зад мен, това ме кара да мисля че все пак не съм направила верният избор. Нямам много опит със свекърви, тази ми е първа но интуицията ми казва че ако остана винаги ще е така, щом 2 г не се преборих със нея дали ще мога някога да се справя? Нейният коз е че играе курвенската, аз никога не съм можела. Винаги съм държала на честноста и гледането в очите но маи не е била вярната тактика. Омръзна ми да ни праща храна при положение че съм предупредила приятеля си да и каже че не искаме. Омръзна ми да чувам намеци че не мога да готвя от сорта на ""много си отслабнал"" ""не може да ядеш само суха храна"" и др. Факт е че не съм добра готвачка и не ме е срам от това но повярвайте не съм оставила гладен нито него нито сестра ми. А след няколко дни идва най хубавото-отивам да живея с него не къде да е а на селото му с дядо му, тъй като майка ми се прибира от чужбина за известно време а той не желае да живее с нея (което разбирам) Там вече незнам как ще се справя, в гнездо с усоиници. Сигурно ще ми кажат и леглото как да си оправя но ето аз го правя заради него а той? Много се отдалечих от темата и много дълго стана така че спирам. В общи линий въпросът ми е какво да направя за да спра влиянието й върху него и изобщо възможно ли е това, защото той много я обича? ! Възможно ли е да имам щастлив живот с този човек или да бягам преди да е станало късно...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 24a62c3da7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

39.   Искам да се обърна към всички свекърви, които може би четат в теми като тази.
Мили госпожи, приемете искрените ми извиненения и дълбокия ми срам, заради постове като всички по-горе. Дойде поколение, което сякаш е израснало по сиропиталищата и не знае какво е семейство, уважение и отношения между близки хора. Този народ оскотя и загуби всичките си ценности. Съчувствам ви за несбъднатите надежди да почувствате опора на старини в лицето на младата жена до сина ви.
Аз съм на 44 години и от 20 години съм снаха. До ден днешен моята свекърва освен целувка, прегръдка и обич, друго не е видяла от мен. За мен е чест да дойде в дома ни и да я посрещна! Благодарна съм й за всеки съвет и за всяко напътствие. Ще каже някой: тя, твоята свекърва сигурно е добричка и затова. Да, прекрасен човек е, но аз познавам една друга жена - също прекрасен човек, чиято снаха я преби, хора! Преби майката на мъжа си, бабата на децата си! И горката не смее да им пристъпи прага да си види внуците. Докато моята свекърва я водим с нас по почивки и екскурзии да види свят, гледаме нищичко да не й липсва, да й е спокойно на душата на старини. И трябва да ви кажа, гордея се с това!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 77df9d951d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   Знам как се чувстваш моята пък само се прави. на умна и добра а само стои и пие след това почва да се. заяжда примерно снощи бях се саблякла и помолих мъжа ми да ми донесе чантата че я забравих в хола, а телефона ми е там в нея и той отиде и беше пред вратата на стаята ни когато злата ми свекърва започна да му говори повече да не ми носи нищо че е момче не било правилно така сякаш ми слогува, а не е така защото ние винаги правим всичко един за друг и той ме моли понякога за такива неща всеки ден сме си така

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 155abffb11
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Гледната точка на една свекърва, бивша снаха
Аз съм свекърва на 2 снахи. Стремя се да съм любезна и добра, да им бъда в помощ, да помагам с децата, да им правя подаръци.
Не мога да им заменя майката, това не е възможно, обръщението/думата/ не прави автоматично същността на отношенията. Стремя се към добри взаимотоношения, защото имах свекърва като описаната. Едната снаха обичам като собствена дъщеря и отношенията ни са роднински, за другата имам резерви, прибирам си ги обикновено в джоба и винаги премислям какво казвам в нейно присъствие.
Много е трудно да се намери общ език, ако снаха и свекърва не споделят общи морални ценности. Аз и любимата снаха имаме християнски морал, другата е с разкрепостени разбирания, сина също. Като има конфликт, разрешаването му трябва да бъде на база на някакви общи ценности и интереси извън съпруга/син. Например моята свекърва и аз се помирихме след 25 години от брака ми на базата на моето добро и премерено отношение, тя на стари години започна да се страхува от отвъдното и да ходи на църква и там я очовечиха.. Никога на съм отстъпвала от принципите си на християнка и моите и на семейството ми интереси и възгледи. Моят мъж винаги е бил на моя страна, не мога да го отрека.
Не одобрявам лицемерието и не съм лицемерила пред свекърва си, за снахата не е съвсем така, по-добре нищо, отколкото думи на неодобрение.
Можеш да подобриш ситуацията като привлечеш половинката на своя страна. От личен опит ти казвам не може един млад мъж да обича майка си повече от жена си, това са различни неща. Различен тип привързаност е, моят мъж ме обичаше и още обича като съпруга и любовница, а майката е уважение, почит, признателност, кой си ляга вечер до него и му шепне на ушенце, така де? Направи го да се чувства като бог в леглото / мъжете обожават френска любов, има съвети в нета, възползвай се, заведи го за 2-3 дни някъде на хотел с топъл басейн иии ще видиш как става съвсем друг към тебе/, не говори за майка му 2-3 седмици и ще видиш как се променя и прислушва към тебе. Направи го зависим със секс, тя не може това. Ако те обича ще се претърколи палачинката към тебе.
А що се отнася до финансовите желания за подаръци, ммм там е въпрос на възможности, омразата към децата на другото дете на свекървата не са полезни, създават само негатив, който идва само у мразещия и не е разбираем за съпруга/син. Дразнещо е, още повече когато съпругът има сестра и тя е върха на сладоледа, нейните деца са " бабините сладурчета", а нашите са "ония". моята бивша свеки казваше:"Снаха ми е дошла с децата СИ! " Моите, личните, сега след толкова- 10 години от смъртта и не ми пука, съжалявам за обидата, която носих в себе си и се трових дълго, без да си дам прошка на себе си. Сега и я давам и на нея тази прошка, съжалявам я за действията, защото Господ забавя но не забравя. нека оставим на Него отмъщението.
Бъдете благословени момичета от Господ и мене и по-спокойно, по-хитро и действайте с разум, а не с чувства. Планирайте постъпките си, не се оставяйте на омразата, ще ви съсипе. Направете така, че съпругът да види действителността каквато е. предизвикайте крайни действия от баберата в негово присъствие или ако го няма запишете на телефона как лае и приска омраза и слюнка в негово отсъствие, като не забравяте, че е постановка и трябва да изглеждате хрисими и доброжелателни или поне не злобни и нападателни.
Ние жените сме силни със слабостта си и нуждата от закрила и защита, от любов и повече секс. Колкото и да сте съсипани и уморени намерете време да сте мааалко по-добре изглеждащи и любящи в негово присъствие, ако кипите идете в кухня, тоалена, някъде и си посъскайте тихичко.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: fa1e34a1fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   със мен е същото. аз само че имам близнаци.. моята идва 1-2 пъти в месеца (неделя) и седи по 5 мин и бърза да си ходи че имала много работа. Тя дори не ги взима и не и се радва пък за дрехи и играчки да не говорим.. да се Ядосваш няма смисъл само и доставяш удоволствието да те мачка!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 130ba4e72a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Номер 42, Шапка Ви свалям, дано да е вярно казаното. Да Ви споделя: снаха съм и то отвратителна и противна. Имам много образования, знам езици, печеля много, къщата ми е блестяща и имам всеки ден 3 топли яденета, всичко е изпрано и изгладено и не се обаждам на свекървата и Нищо не моля и не искам от нея. Сама си отговарям. Не съм наследница, купила съм си сама всичко. Не изневерявам. Много съм противна, лоша и отвратителна и те така откакто се познаваме. Е как се процедира в този случай? Благословена бъдете и вие!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3e9a554a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   При мен положението е тъкмо обратното. В дома на свекърва си чувствам спокойствие и хармония, отношенията ми с нея, въпреки че е обикновена селска жена, са много по-добри, отколкото тия с майка ми. От 4 години се налага с детето ми да живеем в дома на майка ми в голям окръжен град. Въпреки че и аз имам право на някакъв процент собственост от покойния ми баща, тук никога не съм се чувствала у дома си. За всяко нещо, дори за личните ми вещи, тя трябва да определи къде да стоят. Изпада в истерия, ако донеса нещо свое и го заменя с нещо нейно, макар че аз използвам тези вещи. С удоволствие бих си останала в собствената къща в малкото градче, но там нямам работа, а и синът ми учи тук в престижно училище. Той за нищо на света не би останал сам с баба си. Още повече, че чувства нейното отношение към него. Тя боготвори племенницата ми - детето на брат ми, както и него самия. Те не живеят тук, а на друго място в града, но това не пречи техни дрехи и вещи да са на почит пред нашите. Миналата година майка ми изхвърли всички образователни игри и други играчки на сина ми, но остави тези на племенницата. Техните неща не ги изхвърля, независимо че ние сме тук, а те не! Брат ми е наясно с отношението и и с положението, той е добър човек и между нас съществува здрава връзка. Само заради това не е могла да ни настрои един срещу друг. Но ми е много мъчно и трудно да живея така!
Така, че мили момичета с откачени свекърви - радвате се, че това отношение от страна на свекърва ви, а не на собствената ви майка! Защото тази страна на медала е много по-грозна!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d8848ece02
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   Боже, хората са полудяли! Ядосваш се, че някой не обича твоерто дете? !? Да ти имам проблемите!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8261e46791
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Ужас наистина!
Тя НЕ е длъжна да обича, купува и гледа детето ти!
Има право да избира кой да змачи повече за нея и кой не!

Ти нямаш право да издребняваш, но имаш право да я поставиш на мястото и. Щом не я интересува детето ти, то не и го води.

Не на теб трябеа да ти е мъчно. а на съпругът ти. Не му пили на главата! И как може да завиждаш на другото дете и да разделяш братовчеди...

И ще раждаш, защото на малкия му е скучно. Някой ден и жена му намери, за да му е весело...
Ами научи го да се забавлява, запиши го на нвщо...

Оф, явно аз се побърквм, че ти говоря...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9afc2d4bff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Проблемите ви идват там, че чакате да ви дадат нещо или да имат определено отношение. Ако ги нямахте тези очаквания, нямаше да се изяждате от злоба. Като виждате, че обръща повече внимание или обича някое дете по-вече, просто се отдръпнете. Ако вие си гледате дето като загрижени родители, няма да ви е яд, че тя гледа другото дете или му е купила нещо. Вие сте меркантилните, после че чудите защо сте отхвърлени.
Особено, снахи, които са се заврели в дома на свекървата. Нямате права там. Като сте толкова голямата работа, направете си свой дом и си бъдете господарки там. Никого няма да обслужвате, на никой манджа няма да поднасяте и от никого няма да зависите. с кого и да живеете заедно, ще има конфликти -и с майки, и с братя и сестри и т. н. Хората не са сиамски близнаци, слепени с главите, та да мислят еднакво.
Казвам ви го като снаха. Не съм чакала нищо от свекърите-нито пари, нито имоти, нито да ми слугуват или да ми гледат децата. С мъжа ми сме живели по кофти квартири, мъчила съм се с децата. но не съм се съобразявала и делила общ дом и финанси, не са ми давали акъли. не всичко е било цветя и рози, но основните конфликтни точки сме ги избегнали. Свекърите ми имаха 5 внуци. Ами виждала съм различното отношение, изобщо не ми е дремело. Важното е било аз как се грижа за децата си, а не простата селянка свекърва ми. Направиха няколко брутални изцепки спрямо мен и до там. После-супата е ледено студена. Това получиха от мен.
Само един пример ще дам-направиха скандал, когато забременях с второто дете и спряха да ни говорят. Еми, много им здраве.
Светът съществува в нашите глави, според нашата оценка. Като не можете да промените нещо, преосмислете вашето отношение и бъдете в мир със себе си. Вместо да се заливате със злоба и ежеминутно да си тровите нервите.
Успех на всички снахи, докато и те станат свекърви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker