Роднински връзки, осиновяване, съвпадения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Роднински връзки, осиновяване, съвпадения
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 3484 пъти
Здравейте! Става въпрос за най- добрата ми приятелка и мен. Познаваме се повече от година. Много си приличаме, дори на външен вид, освен по характер. Случи се нещо наистина странно. Пътувахме заедно в чужбина и понеже сме малолетни, трябваше да имаме копия от актовете за раждане. Те имат толкова общи неща! Номерата на дубликатите са последователни, номерата на самите актове също. Извършени са от едно и също лице и са от една дата, но през 2 години. Какво значи това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: cb3c71db61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това значи, че сте родени в един и същ град, в една и съща година и в една и съща болница. (лото, сигурно сте и от един и същи клас и така нататък).
Физическата ви прилика е нещо нормално. Често местните хора от едно място си приличат и действително може да сте ДАЛЕЧНИ роднини.
Трябва обаче да знаеш, че чисто медицински погледнато, чисто биологически погледнато истински роднини са само роднините по права линия - баща, майка, братя, сестри, баби и дядовци. Първите братовчеди дори не са истински роднини и в развитите страни на Запад браковете м-у първи братовчеди са позволени, но не се практикуват често.
В Намибия (Африка) се женят прекалено често първи братовчеди и затова имат албиноси - прекалено много албиноси, но това е изключението.
С две думи - дори да вземем, че до първи братовчеди човек е роднина, след това не си роднина с никого.
И у нас втори, трети и т. н, братовчеди могат да се женят и да създават поколение. Вие не сте роднини с две думи, освен ако баща ви, майка ви не са едни и същи. Вероятността да сте две сестри, които са осиновени е почти невъзможна - вие трябва да сте разнояйчни близначки, за да сте родени в една година, а и такива не се разделят при осиновяване. Най-много да имате общ баща, но и това не вярвам (представи си баща ти да е имал за любима нейната майка в годината, в която е направил теб).
Забрави с две думи. Понякога приятелството е по-ценно от роднинството

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c4d27dded3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, не говори наизуст каквито глупости ти дойдат на главата. Албиноси не се раждат, защото братовчед е надул корема на братовчедка си. От такива кръвни връзки се получават всякакви генетични малформации. Когато имаш възможност и решиш да обогатиш общата си култура, направи си една екскурзия до село Стрелча. По време на турското робство, за да се запазят хората там са оплождали който хванат от семейството, за това на времето там имаше хора с китки, стурчащи от рамото и едно страшно красиво момиче-щеше да е перфектно, ако имаше нос-сещай се какво се опитвам да кажа. Според българското законодателство връзките до 3-то коляно са подсъдни. Това е и 1 от причините преди сватбата да се прави Васерман.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: cb3c71db61
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Номер 2, Васерман не се прави вече преди сватба, това е стар тест против турбеколоза и не виждам, какво отношение има.
Иначе, в България е позволено да сключват брак всички след първи братовчеди - втори братовчеди могат да сключат брак, така че не е до трето, а до второ коляно - майка и син не могат да се женят, баща с дъщеря (дори да са осиновени, първо се разосиновяват), дъщеря с брат, първи братовчеди. След това няма забрана, а първите братовчеди върви ги хвани, че са такива и доста турци/роми/помаци така си се женят.
Албиносите се получават повече от средно статистическото, ако в една страна в продължение на много поколения се женят първи братовчеди заради културата. Така е в някои общности в Африка, където феноменът е изследван. Там албиносите се набиват на очи - нали са бели. Получава се, ако например се насложи повредения ген, след като многократно имаме женитба на първи братовчеди. Може и друга малформация да се получи - зависи от повреденият ген в обществото...те са имали албиноския, има такива джуджета в Латинска америка и Израел, в резултат на същата причина
На Запад женитбата първи братовчеди е позволена. Рискът от малформация е леко завишен в сравнение с нормалните двойки (7%) Роднинство след 2 братовчеди не е такова по законите на биологията и обществото.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: faf12b8ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, Васерман е специален медицински тест за СИФИЛИС, а не за туберколоза. Вече е заменен с VDRL или TPHA тестове. Това, което не разбирам, е какво общо има теста с роднинството?

Авторке, ако си от малък град, е просто съвпадение. Но, ако дубликатите са издадени през две години, няма как да са с последователни номера. Или поне е малко вероятно. Не се безпокой, съвпадение е.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 18c4d85fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какво значи това? Това значи, че празнувате рожден ден на една и съща дата и нищо повече. Номерата на актовете за раждане дори на близнаци не са поредни или еднакви. При вас е просто случайност. Номерът на аккта за раждане или добликата не съдържа данни за родители или родниннски връзки така че....
Тук №2 е прав " Албиноси не се раждат, защото братовчед е надул корема на братовчедка си. " Защото ако беше така, как №3 ще обясни албинизма при животните и те ли правят деца с братовчеди а?
Васерманът няма нищо общо с изследване на гените. Нашият Семеен кодекс постановява, че не могат да сключват брак помежду си роднини по права линия (родители и деца, дядо/баба и внуци). Забраната тегне и върху женитбите между братя и сестри, техните деца (т. е. братовчеди) и други роднини по съребрена линия (чичо/леля и племенница/племенник) до четвърта степен включително. Не могат да се женят помежду си и роднини по осиновяване (осиновители и осиновени, както и братя и сестри от различни бракове).

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c4d27dded3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 3, ето ти извадка от семейния кодекс: "Не могат да сключат брак лица, които са роднини по права линия и по съребрена до четвърта степен, както и лица, между които акта на осиновяването създава отношение на родители и деца или братя и сестри. "

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 91a2de5529
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Не сме родени на една и съща дата. Просто актовете са всички възможни номера еднакви. Има и други съвпадения между нас. Да, градът ми е малък, но има висока раждаемост. Благодаря на всички.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b1793831b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Значи да разбирам, че досега ти не си знаел рожденната к дата? Нито пък тя твоята. И другите неща. Какви гаджета сте тогава?

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ab491d0cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   8, Първо е тя (авторката). После тя пише че става авъпрос за най-добрата й приятелка, не гадже.
Иначе според мен е шпросто съвпадение

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 91a2de5529
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, благодаря. Разбира се, че сме знаели коя кога е родена. Просто е странно. Майките ни се държат странно. Само се усмихват, когато стане въпрос за това. Благодаря за отделеното внимание.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b3af17ec4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Еми какво да правят, ако не се усмихват? Да ви обяснят, че всяка е била със съпруга си и не е имала любовни отношения с бащата на другата? Приятно им е, че се разбирате. А и децата обичат тайни и мистерии - може да поровите още, но ще стигнете до една истина - родителите ви се обичат, вие сте приятелки и това е най-важното. :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 65664d5320
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   има вероятност да сте близначки със сменени години по документи... и то голяма при мен и моята отвлечена близначка е 3 години по документи

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker