Изморена съм и самотна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Изморена съм и самотна
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2810 пъти
Здравейте, жена съм на 32години. Семейна от 10години с едно дете 4 членно семейство сме, като броя и баща ми. Майка ми почина преди 4 години, съпруга ми живее при мен в бащината ми къща. Сама съм нямам братя и сестри. Много ми тежи затова и споделям с вас защото няма с кой. Докато майка беше жива всичко беше ок. Много разбрана жена, много умна и възпитана, и ми беше като приятелка, но особенно силна връзка имахме помежду си...
Почина на 59г от рак на панкреаса и останах с татко който е с извинение че го казвам но простоват човек селски тип не ме разбира, с него не мога да разговарям. Той е на 78г какво ли и искам от възрастен човек, но винаги майка всичко е вършила и мъжката и женска работа в къщи. Татко работеше като вол майка също от нищо не съм лишена през тези години. Обаче така се завихриха нещата че се наложи да работя аз, а съпруга ми да гледа детето ни. Работата ми не е лека никак изисква изключителна наблюдателност и внимание както и точност. Татко пенсия взема но тя е 190лв аз не мога да си позволя и да искам за помощ. Ще кажете защо не работи мъжът ти? Ами не че не иска напротив но няма кой да гледа малкия който е на 4годинки, а моята работа е доста доходоносна но тежка. В един момент се оказа, че съм останала без приятели защото ден и нощ работя, детето се е разлигавило до неузнаваемост а когато искам да си почина мъжът ми казва искам да изляза да пия по едно с приятели. За да не ги лиша от нищо останах сама с самотата. Замислям се, здравето ми се влоши от недоспиване, очите ми са уморени, няма баби да ме отменят, не вярвам и на гледачките които ходят по домовете да гледат деца, ами ако ми окраде къщата. Детето ми ходи и на детска градина но до от 7 до 14ч. Много съм самотна липсва ми комуникация с хора, но не с такива с каквито общувам а с близки и да имам приятели за да пия едно нормално кафе и да си поговорим събота и неделя. Нямам избор добре че живея в къща и имам двор че да си изкарвам продукция... грижа се за градината с удоволствие. Надявам се не съм ви отекчила.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 614207daea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Детето ми ходи и на детска градина но до от 7 до 14ч. Много съм самотна липсва ми комуникация с хора, но не с такива с каквито общувам а с близки и да имам приятели за да пия едно нормално кафе и да си поговорим събота и неделя. Нямам избор добре че живея в къща и имам двор че да си изкарвам продукция... грижа се за градината с удоволствие. "
? ! А през това време какво прави онзи търтей, "съпругът"? ! :)
Защо ти освен да ходиш на работа, трябва да се грижиш и за къщата и градината? ! ...
Мисля, че сама си се вкарала в този филм и не вярвам
да издържиш дълго... физически и психически...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4c9b9f8df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами съседите, нямате ли някои разбран или разбрана съседка с които да поговориш и как така и на работата ти няма такива хора, аз се чувствам по същия начин, но поне от време на време се виждам с приятели, дано и при теб изкочи някои приятен човек с които да можеш да поговориш и споделяш. Успех.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7d879a5371
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Все едно чета за себе си!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 18506734e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   от Авторката:Съпругът ми стои в къщи но не по негова воля. Да аз съм си избрала да живея този живот защо ли? Ами ако и двамата работхме какво щеше да е? тОЙ 300-400ЛВ Аз 4 пъти повече и детето кой ще го гледа? Аз от 5 до 24ч съм на работа всеки ден. Нямам колежки там където работя а и през цялото време гледам по мониторите. Това ще се страда за единият насъшен и най вече да не страда детето и да не е лишено от нищо. Мислила съм за на вън но не се получава..

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b5a3f9d745
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо- можеш да изискваш от съпруга си малко повече помощ в домакинството.
Защо ти е градинка? Да си вадиш продукция? Каква продукция? Пет кила домати и някоя краставица... Ами продават се. Ако мъжът ти не помага за градинката си спести поне тези грижи, като започнеш да си купуваш готова продукция.
Второ- каква детска градина от 7 до 14ч? Нали за България говорим. Може и аз да не съм разбрала нещо.
Детето не е малко, за да ходи на целодневна детска градина, което между другото става и задължително от тази есен.
Съпругът ти да се стегне и да си намери работа и той като мъж. Не се оправдавай с извинения, че е по неволя. Няма начин да няма начин.
Колкото до наемните бавачки- има такива, който са професионалисти с педагогическо образование. Може да потърсиш из нета. Ако съпругът ти започне да работи за 300-400 с част от тях може да се плаща на такава жена, която по няколко часа да гледа детето. Ако пък не искаш да се довериш на чужд човек за грижите на детето ти, може да си наемеш жена, която да те отменя в домакинската работа.
Не си споменала дали си от какво населено място си. Социалните ти контакти може да са ограничени не толкова заради малкото свободно време, с което разполагаш, колкото заради липсата на хора, с който да комуникираш.
Намирисва ми, че проблемът е в съпруга. Искай от него повече внимание. Той като си седи с детето, поне една романтична вечеря да вземе да ти сготви, че да не си толкова отчаяна...

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 54badf9657
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По 19 часа работиш?? И то пред монитори?? Това е абсолютно нездравословно, дори опасно за здравето ти. Мисля, че трябва да си намериш друга работа с по-малко часове, е да и по-ниско заплащане, но поне ще съхраниш здравето си. Иначе трябва да стегнеш мъжа си. Той не може ли да върши твоята работа, наполовина например.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker