Не знам какво да сторя - домашно насилие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не знам какво да сторя - домашно насилие
преди: 11 години, 10 дни, прочетена 2213 пъти
Здравейте, искам да ви споделя нещо, което тормози душата ми от доста време! Момие съм, на 17, уча в добро училище, имам хубави оценки, изглеждам добре - като цяло всичко е наред при мен. Има, обаче един проблем, който ме мъчи от много години, или по-точно откакто родителите ми са разведени и майка ми си има нов съпруг.
След развода им се започна едно ходене ту при единия, ту при другия.... баща ми ме взимаше за ден, после майка ми. Случиха се, обаче едни неприятни случки когато бях в четвърти клас. Родителите на баща ми не смея, а и не искам да ги наричам баба и дядо бяха дошли в училище без да ме предупредят... не знам какво се случи, но получих страшно главоболие. Оттогава не ми е стъпвал кракът в дома на баща ми, постепенно спря да ме търси и ето ни днес - ръкостискаме се на улицата и се държим като стари познати. Не страдам заради това, а заради факта, че майка ми тотално откачи откакто се събра с любовника си и се омъжи за него.
Има ли сме караници, които завършват със заплахи от сорта ''Е, заминавай при бащичко си, той да те храни... и без това не съм ти длъжна".... "Същата тъпанарка си като него, как можах да те родя... ''... може би не е кой знае какво, но това наранява душата ми.... при все, че баща ми пет пари не дава за мен... да не говоря пък за втория си баща!
Този човек се държеше добре с мен, в началото, но изведнъж започнаха.... обидите, заплахите. Няма да забравя... купува се нещо за ядене, примерно, .... храним се и изведнъж се започва "Баща ти кога е купувал и ви е хранил така... "... и до ден днешен не мога да се храня спокойно в негово присъствие и обикновено ставам първа от масата. Когато дойде рождения ми ден, мама ми обеща лаптоп, защото досега използвах компютъра на втория си баща.... просто исках да си имам свой. Дотук добре, само че той не знае вече 5-ти месец и се налага при най-малкия шум да го крия под леглото, защото знам, че според него не заслужавам нищо....
Има и още много неща, които са ме обидили и наранили, но ще ви разкажа за отношението му спрямо братчето ми, което всъщност е негов син...
Не знам какви са били проблемите им, но преди 3 години научих, че ще имам братче ин-витро.... никога не съм смятала това за проблем или някаква белязка, но явно бащата на това дете не мисли така.
След раждането му се наложи да остана при бебето, защото мама щеше да излиза. Всичко беше наред до момента, в който вторият ми баща дойде при мен и каза "Ако му направиш нещо, ще те убия''. Тези думи ме сразиха.... как е възможна да сторя нещо на това невинно създание, още повече мой брат?
Имаха скандал с майка ми, в който той и каза как той е платил за създаването на брат ми, и как може да прави каквото си поиска с него....
Днес, вече порасналото ми братче направи малка пакост.... вторият ми баща го заплаши с "Гупак, ще те убия'' и после го наби..
Не очаквам да ме подкрепите морално, нито да ме съжалите, просто исках да споделя с някого.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 дни
hash: 7ce6e6e333
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило момиче, по-добре сподели историята с някого на когото имаш доверие, че ще може да поговори спокойно с майка ти и да обсъди проблемите ти. Ако нямаш толкова близък роднина - леля или другите ти баба и дядо, може да поговориш с психолога в училище, или с учител на когото имаш доверие. Насилието не бива да се толерира. Ако решиш отново да споделиш с майка ти се опитай спокойно да и изложиш аргументите си. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 9 дни
hash: 99e03d9e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Слушай сега, недей да стоиш така!!! Ти си почти пълнолетна и скоро можеш да се махнеш, но братчето ти не може! Поне неговият живот спаси, моля те, момиче, ако наистина го обичаш, не го оставяй да живее така. Като навършиш 18 и се махнеш, ако искаш при себе си го вземи, отгледай го. На социалните кажи да приберат втория баща...

Накратко: Свържи се със социалните да приберат втория ти баща, той като се махне, всичко ще се нареди. Ако ли не, навършиш ли 18, взимай братчето и офейквай. Само не се предавай, не се обезкуражавай!

Ще следя.

Момиче на 19 г.

 
  ...
преди: 11 години, 9 дни
hash: d4fbef9a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Децата най- много страдат от безотговорността на родителите, ти вече го знаеш за съжаление. на 17 години би трябвало да живееш безгрижно, но съдбата ни изпраща трудности, след години може би ще се върнеш мислено назад и ще осъзнаеш, че си се превърнала в по- състрадателен и добър човек, за себе си и околните. Бъди добра приятелка на приятелите си, грижи се за тях, те ще го оценят и ще си създадеш собствено семейство от приятели, една среда в която да се чувстваш защитена и пълноценна, може би когато постъпиш в университет. На 24 години съм аз, жена, нашите се разделиха когато бях на 10, имам мащеха, братче и т. н. Преодолях го, имам свой живот, баща ми ми се превърна в най- добър приятел, подкрепям го, вече аз и така. Нещата се нареждат с времето, вярвай в това и в никакъв случай не се поддавай на пороци и не падай духом, макар че дори и да минеш през това (като мен), един ден ще събереш парчетата от разбитият си свят и ще се изправиш пред света една силна млада жена, която няма да повтаря грешките на миналото си и на родителите си. Четох историята ти и имам предчувствие, че нещата при теб ще се наредят с времето. На първо време намери вътрешният си мир. Излизай на природа, спортувай и се успокой. Всеки ден слънцето изгрява наново и живото предоставя нови шансове, запознаваме се с нови хора. Не изпускай шансовете си. Желая ти сила! :))))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 дни
hash: 48f668afb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Горката! Като навършиш 18, намери си работа, квартира и се изнеси от всичките си роднини! Отстрани звучи страшно и трудно, но не е чак толкова. Много момичета, дето са родени на село и са от бедни семейства, отиват в града, и се оправят сами - продавачки в магазин, сервитьорки.. Щом те могат, значи и ти можеш. В средата, в която си сега никога няма да бъдеш щастлива и винаги ще те дърпат назад. Даже като почнеш работа ще почнат и пари да ти искат. Така, че без да им даваш обяснения, намираш си работа, квартира за 2 дни ще си намериш - и се изнасяш с багажа си!

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 321e7ff270
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Така нареченият ти ''втори баща'' е пълен изрод. Според мен най-добрият вариант е когато навършиш пълнолетие да си намериш работа, каквато и да е... да си потърсиш дом, квартира или пък да отседнеш при приятелка известно време докато се установиш. Не можеш да вживееш в такава среда. Също така се оплачи без той да знае на социалните, разкажи им за това, което той говори и как заплашва по-малкият ти брат. Това е сериозно. Сигурна съм, че те ще вземат мерки и ще го приберат. Тогава всичко ще е спокойно. Пожелавам ти успех! : -)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker