Родителите- егоисти! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите- егоисти!
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 3364 пъти
Здравейте! Заглавието казва, почти всичко, но ето подробности. Родителите ми, не работят от години. Не са въздрастни, и не са болни. Баща ми е типичен грандоман- все на едро, все са му малко парите, които получава за труда си( ако, разбира се се излъже да поработи) все Той разбира от всичко, все Той знае всичко. А, пък всъщност не е точно така. Майка ми, се води по неговия акъл и просто си седи. Есента продадоха една нивичка, нито ми каза, нито говорихме- нищо. Аз в същия ден отидох да ги видя- чак и мойте 100лв взе! Зимата, си купи кола, с парите от нивата-уж за да почва работа. Купи я, знаете как е- това пипнеш, онова смениш и няма кинти.... И сега кръстосват двете села( 60к) и нещо не правят. Чоплят, някакви домати... Не мога повече да ги издържам! Просто, сили не ми останаха! Не ме разбирайте погрешно- винаги, ще помагам, но искам да виждам, че се случва нещо. Не просто да си лежат. Моля, за съвет, как да ги накарам да се стегнат? Не мислят за нищо. Нито за усигуровки, нито за идващата зима... Помогнете, моля. Не става с говорене- постояно го правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: c31328cc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   А ти на колко години си? Какво точно искаш? И защо го искаш?
Защо не си гледаш своя си живот, а искаш да командваш те как да живеят? Или се притесняваш да не изядът наследството ти, преди да си го наследил/а?
Какво е егоист - човек, които мисли за себе си, след като са отгледали децата си за кого да мислят или искаш да продължават да мислят за теб?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 185f5137a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам, пич/мацка! Аз вече съм решила да не помагам. Имам само майка, тя е на втори брак. Много я обичам, но се уморих аз и мъжа ми да даваме. Всеки път като се видим ми иска нещо. А и ние като повечето българи едвам се оправяме. Те работят и двамата за малко пари, болести имат вече, че са възрастни... съжалявам, но и аз искам да живея. Тя едно време като ходеше по почивките и все нагримирана, с хубави дрехи, аз сменях две избелели тениски и ме беше срам да ходя така на училище. Вярно, всеки греши, но никога няма да забравя как когато бях на квартира сама, й се обадих да даде някой лев, че не ми стигна заплатата и бях наистина гладна, тя ми каза "Голяма си, оправяй се" и дори не ме покани да хапна у тях (а живее в лично неин голям апартамент близо до квартирата ми). А сега като съм семейна и с по-добър доход само гледа какво да вземе от мен. Уморих се, наистина се уморих. И й се обаждам веднъж в седмицата. Живее на близо, но вече се виждаме на няколко месеца по веднъж. За мен това е решението. Няма да им обясняваш на вашите нищо, няма да ги обвиняваш, няма да искаш промяна. Нищо! Просто намали вижданките и спри даването. Ако ти предлагат от продукцията си - не приемай, защото ще стане като покупко продажба - ние ти даваме домати, ти си длъжен сега да ни дадеш пари/ да купиш кило кайма, че така и така ще идваш за доматите. Като ти искат пари, защото нямали, кажи, че не можеш да им дадеш. Нямаш ли дете да кажеш, че няма обувки, анцуг и трябва да се купуват. Или, че искаш да си купиш жилище на по-хубаво място и/или по-голямо, че нова кола искаш, и затова събираш. Като спреш да даваш, може и да почне работа баща ти. Но все ми се струва, че ще продължават да те манипулират и да ти вземат парите. Добре де, ама не ти ли се ходи на една екскурзия, на по-скъпа почивка? Знаеш ли колко е хубаво?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 78e864f6fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мойте родители са същите, но поне работят... Аз съм на 14 и чесно казано ми писна аз да им помагам с каквото мога, а да не виждам никакъв резултат... и мойте ми взимат парите, имало е случей който да нямам един лев за да си хвана автобуса и да утида на училище защото имаме къща която стуят и това е на изплащане, не искам да се притесняваш... Поговори с тях, направи малко драма! Кажи им как се чувстваш, кажи им, че не само на тях не им стигат парите, ти си дете нуждаеш се от пари, а като станеш абитюрентка какво ще те правят? Извинявам се за правописните и понктуационни грешки! :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9ebee92e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1.
Авторката съм, не не ме е страх, че ще ми пропилеят " наследството" то няма почти нищо за пропиляване. Разбира се, че искам да си гледат живота, но не е нормално дъщеря да ги издържа 5 години? ! Нали? Към номер 2.
Ти си успяла да намериш баланса, но за себе си не мога да кажа същото. Не съм почивала от 2 години и май скоро няма. Благодаря ти.
Очаквам мненията ви.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9ebee92e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пак съм Авторката.
Към номер 3.
Миличко, аз не съм дете, голяма жена на 29 години съм. И не им стигат парите, защото не работят и не са пенсионери. Единствения им доход в продължение на години, идва от мен. Но, вече се изморих.... Много.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c31328cc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке та ти проблем нямаш, просто спри да даваш! Нау„и се да казваш нямам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: dfaff230ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам те авторке. Те са свикнали, че даваш. Просто колкото и да те болно, колкото и да ти е гузно и виновно вдигаш телефона(не лично, че ще ти е по-трудно) и им казваш, че имаш проблеми в работата и не можеш този месец да им пратиш пари. Следващия пак. Не са деца, не са малки хора. След като за живи и здрави да работят.
Ти всъщност говорила ли си с тях, казва ли си им как седят нещата за теб? Интересно ми е каква е тяхната позиция. Те изобщо не мислят за пенсия, за нищо явно. И са спокойни защото ти даваш, няма да ги оставиш гладни. Но остави ги веднъж за да им дойде акъла.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e328384214
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке, няма какво да направиш за тях. Те така са научени да си живеят за кефчето. Намери си стабилна работа в някой по голям град далеч от тях само така няма да те манипулират. Може и да ти е мъчво от начало но не е необходимо да си мъченик.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9ebee92e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторката съм.
Благодаря на всички. Изнасянето в големия град, не ми върши работа- направих го. А, колкото до разговорите, и те са провеждани, но няма ефект.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d126ecc869
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не искам да те успокоявам, но всички тия умници дето ти дават съвети много скоро ще изпаднат в твоето полужение. Съвети се дават най-лесно. Куцо, кьораво и сакато - все съветници се извъдиха.
Знам колко ти е трудно и особенното в твоят случай е, че баща ти е с по-различен характер и както каэваш, майка ти се влияе от него. Положението е такова не само при теб, не само в България, а по цял свят. Просто някои не са големи късметлии и са останали по-рано без работа. Това е правителствена политика, трябва да се смачка средната класа, малкият и среден бизнес, населението да потъне в дългове и мизерия. Абсолютно никакво значение няма кой ще управлява държавата на хартия, конците на марионетките се дърпат от хиляди километри. Никъде не назначават хора над 30 годишна възраст, освен ако не са роднини или много близки приятели на някой от възловите играчи във фирмите. Това е факт и който и каквото и да приказва, за да ме обори няма да постигне нищо. Капиталистическата демокрация не работи. Измислени кризи, които следват една след друга. Лъжи и измами на политическите върхушки по цял свят, които слугуват на корпорации и банки. Капитализмът, Социализмът, Фашизмът - това са порочни системи, които създават дифицит, корупция, класово деление, безработица, бедност, бездомност, глад и войни.
Въпрос на време е системата да рухне от самосебе си. Живеем в най-изобилното време в историята на човечеството, а прахосваме всичко и го приемаме за даденост. Съсипахме околната среда и атмосферата, дойде време да се самоизядем от алчност и глупост.
След някоя и друга година това ще се промени и колкото и да не им се вярва на някой ще живеем в свят без пари и граници, колкото и налудничаво да звучи това в момента. Свят в който човекът и природата ще са основният преоритет. Но докато дойде това време, ще страдаме много и ще плащаме за грешките на няколко поколения.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2ae8c5f60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, не приказки, а действия трябва от твоя страна. Като за начало просто им резни кранчето. Когато ножа опре до кокала решения винаги се намират. Също така вземи предвид това, че за тяхното поколение намиране на работа наистина е много по-трудно. Предложи им те да се преместят в по-големия град?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b339f1f213
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж какво, ти нищо не им дължиш и за нищо не си им длъжна!! Тяхна работа и тяхно е задължение е било да те отгледат. Не си ги молила за живота, те са решили да те имат и това ги поставя тях в позиция на дълг пред теб. Като гледам - станала си самостоятелна възрастна жена. Дали е тяхна заслугата или не - вие вече нищо не си дължите. Няма "синовен дълг", просто няма такова нещо. Помисли, ти очакваш ли нещо от своето дете? Очакваш ли да те уважава безпричинно и да ти е благодарно за нещо? Това са някакви нелепи капани, които повредени родители залагат от самото детство, както сама казваш - от егоизъм. Да си се грижел за тях, понеже са ти родители. Е, ама не всеки, който е родил, е родител. Има и друго. За какво им е да се променят? Да се пънат да търсят работа и поминък? Като могат наготово. Ти само поощряваш мързела и егоизма им като им "помагаш". Мечешка услуга е това и те ще страдат от нея, защото и твоите възможности са ограничени. Като клекнеш и ти - всички ще сте зле. колкото по-рано им се наложи да си вземат живота в свои ръце, толкова по-лесно ще е за всички ви. Не бой се, като огладнеят, неволята ще им помогне. А ти през това време ще си на почивка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9ebee92e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Благодаря ти номер 12.
Но, понякога не е толкова просто... Все пак аз немога да си представя, те да мизерстват, а пък аз да си " почивам" То, ще бъде една почивка.... Незнам пък и на 60 години, колкото са нашите мисля, че е малко късно да се променят. А и за мен.. 28 години са си 28 години. Благодаря на всички за мненията.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a7c4522442
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   здравейте аз съм на 25 години и от 5 години работя в Италия в едно казино заплатата ми е 1500евро. С моите родители аз не разговарям от почти 2 години. Причината е брат ми, понеже всеки месец ми звъняха за пари и до момента съм им изпратила около 30 хиляди евро, за ремонт на къщата, кола на брат ми и всичко останало. В един момент им казах стига, защото не съм банка. Баща ми каза, че не иска повече да ме вижда. Брат ми от своя страна ме нарече боклук само горката ми майчица дума не обели. A нима е справедливо според вас да даваш и даваш и в един момент след като спреш кранчето да ти обърнат гръб. Нима това е родителска обич, да те обичат и уважават докато даваш и да те захварлят като изразиш мнението си. Елена

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9ebee92e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Елена, здравей аз съм Авторката.
Мила, не не е справедливо! Съчувствам ти, от личен опит знам какво ти е)))) Просто, и аз може би трябва да постъпя като теб- за малко, колкото да ги " тонизирам" )))

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker