Семейни проблеми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейни проблеми.
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2368 пъти
Здравейте, аз съм момче на 16 години. Реших, след толкова много истории които съм чел тук с цел да намеря някоя която да описва и моето положение по някакъв начин, просто и аз ще напиша моята. Както много хора и аз имам семейни проблеми. Баща ми има проблеми с алкохола, с цигарите, има много дългове. До преди почти 2 години имаше работа но беше уволнен и оттогава всичко това е стоварено изцяло на майка ми. Тя храни къщата, купува му и цигари и алкохол.. от съжаление и наивност предполагам. Отдавна се убедих, че той е най-големия възможен егоист, и мисли абсолютно и само за себе си. Заради него сме в такова положение, че всеки месец парите не достигат понеже майка ми изплаща кредит, взет за неговите заеми, който е почти колкото заплатата и. Няма ден който да мине без викове и караници относно пари. Относно мен.. Казвам си че нещата все някога ще се оправят.. после след следващата караница изпадам почти в депресия. Става ми мъчно да гледам майка ми да минава през всичко това.. да слушам как плаче, заради това че сме на този хал.. чувства се зле, че не може да ми осигури много. Отвратително ми е просто.. откакто се помня баща ми е имал проблеми с алкохола.. когато отиде да работи в чужбина за около 3 години нещата малко се пооправиха но след като беше уволнен и се върна, всичко отново започна да става все по-зле и по-зле. Опитвам се да измисля някакъв начин.. нещо което да направя за да се подобрят нещата поне малко. Говорих с майка ми и я питах защо просто не си тръгнем.. и защо досега не сме си тръгнали. Отговора беше, че не иска да и тежи на съвестта ако баща ми ( който е много слаб характер ) направи някоя глупост и се самоубие. Казах и, че не е длъжна да продължава да търпи.. тя дори не ми каза и защо го прави. Не знам какво да направя, не знам дори защо пиша тук в момента. Не очаквам някакви отговори понеже не задавам конкретни въпроси, просто исках да споделя на някого, може би и с малка надежда, че ще ми бъде казано че всичко това е нормално, не е толкова зле колкото аз го виждам, или нещо друго което да ми помогне по някакъв начин да не изпадам в депресия и да се затварям в себе си, а да се убедя че всичко наистина ще се оправи някак си, все някога.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: ed196f4118
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля че развод ще е най-добрият вариант.Така баща ти рано или късно ще усети че ще ви загуби напълно и ще спре ако държи на вас. Майка ти го търпи за да може уж да отраснеш с баща.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 76ee3b40bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обясни на майка си, че е по-добре да тежи на съвестта й вместо на гърба й. Освен това е лошо и за теб (тук мисля че сам ще намериш какво е най-подходящо да й кажеш).

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c0ffc17fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей приятел, моята история е същата, с тази разлика, че изрода, тоест баща ми, не пие алкохол от години, а пуши и при мен е ужаас;

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 06beedee14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И при мен е същото.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2ec1dabed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Милото момиче! Пожелавам ти да имаш хубаво семейство и да си щастлива!!

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d4a89393c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ще ти разкажа историята на съпруга ми. Преживял е абсолютно същото. Все едно чета неговата история. Разказвал ми е как му е било омръзнало всяка вечер, всеки божи ден да му се обаждат посред нощ ЕЛА В КРЪЧМАТА И ПРИБЕРИ БАЩА СИ, ЧЕ НИТО МОЖЕМ ДА ЗАТВОРИМ НИТО ПЪК СПИРА ДА СЕ ЗАЯЖДА С КЛИЕНТИТЕ, ДА ГИ ПСУВА И ДА СЕ БИЕ С ТЯХ. Разказвал ми е как са стояли гладни, а той си е харчил заплатата по кръчми, хазарт и проститутки, а той е ходил на училище гладен и със скъсани маратонки и скъсани дрехи. Един ден майка му просто не издържала и са се развели след поредния скандал. Сега баща му тъне в мизерия. Задлъжнял е хиляди левове и всеки лев който хората са му дали е бил профукван за алкохол и цигари. Разпродаде цялото си имущество и естествено го изпи. Постоянно звънеше за пари. Изнудваше ни с изречения от сорта, че бил гладен и не е ял от месец да му дадем пари за хляб, а всъщност ги искаше за алкохол. Един ден се сбогуваше с нас щял да се самоубива. Жив и здрав си е. Кой нормален човек се самоубива? То се иска кураж за тази работа. Вече не му обръщаме внимание. Даже мъжа ми не му вдига телефона. Мило момче такива хора не се оправят. На майка ти няма какво да и тежи на съвестта. След 2г ще завършиш. Ще си намериш някаква работа и ще имаш някакъв доход, но никога не се поддавай на провокациите нито на баща си, нито на майка си, че им трябват пари за алкохол, цигари и дългове. При първа възможност поеми живота в свои ръце. Махни се от този човек. Ако можеш вземи и майка си и ще видиш колко по-добре ще бъдете. Мъжа ми всячески се опита да му помогне. Намери му работа, квартира, даде му пари, но боклука си е боклук. Накрая мъжа ми му каза: аз си имам семейство и ще гледам него. Ти когато трябваше да ни гледаш и помагаш не направи нищо за нас. Сега не очаквай нищо повече от мен! Мога да ти кажа, че от както вдигнахме тотално ръце от него мъжа ми се успокои и вече не е толкова нервен колкото беше всеки път щом баща му го потърсеше. Вече се чуват много рядко. И по-добре. Такива хора са загубена кауза!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 25528716a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как така тази твоя майка се страхува за баща ти, а за теб и твоето състояние не я е грижа?
Една жена с дете първо трябва да е майка и после съпруга.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c829e54e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "че всичко това е нормално, не е толкова зле колкото аз го виждам" да авторе нормално е! И не е толкова зле. Не се връзвай толкова, защото не си наясно с всички подробности, ти си детето в семейството. Проблемът ти е, че се карат, ами те са съпруг и съпруга, над 70% от семействата в България се карат за пари, нищо ново. Баща ти е работил в чужбина 3 години, парите, които е изкарал там в България би трябвало да ви стигнат за 9-10 години, защото тук той щеше да работи над 10 години за същата сума, но някой е харчил повече, когато е имало /визирам майка ти/. Заемите които изплащате не са негови, а общи семейни, изяли сте ги заедно парите. Повечето жени със съпрузи работещи навън свикват да живеят без мъжа си, свикват да харчат повече и този неща им тежат, ако мъжа се застой у дома, а камо ли две години. Вярвай много е лесно да не мислиш за мръсните чорапи и ризи на съпруга, а само да теглиш от сметката му, жените лесно се учим на този начин на живот, но мъжете не са банкомати.
Помисли няма ли на теб в момента да ти е по добре да няма родители у дома и да имаш банкова сметка от която да теглиш, а а ко живееш три години така и изведнъж всичко секне? ето така се е чувствала майка ти когато баща ти е бил в чужбина. Сега от две години този начин на живот го няма и това е проблема, празна е банковата сметка и майка ти й се налага да пере и готви повече. Знай скандал не става само с един човек, нужни са двама и обикновенно и двамата са виновни, единният по назад във времето другият в настоящето.
На 16 си учи, мисли за себе си за твоето бъдеще, проблемите на семейството няма да оправиш, нито ще оправиш световните проблеми. В това семейство ще си още година и половина - две, ПОСЛЕ, мисли за после, направи така че в товето бъдещо семейство да нямаш такива проблеми и детето ти да не се чувства така.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7ce975dd0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От Автора до номер 8
Виждам, че не си разбрал/а напълно ситуацията ми. Първо, когато баща ми беше в чужбина, парите които пращаше на майка ми отиваха точно за заемите а някой път даже и не стигаха. А тези заеми не са ползвани за да бъде хранено семейството, а само и единствено за неговите дългове. Майка ми никога не е била зависима от баща ми. Няма 1 ден в който да не е работила. Както написах по-горе, нещата бяха по-добре когато беше 3 години в чужбина, но не защото той е пращал пари (както казах тези пари отиваха за неговите дългове), а просто защото го нямаше и не трябваше да му търпим пиянските истории. И не ми е проблема това че се карат.. проблема ми е, че виждам как майка ми се измъчва и как и е все по-тежко и по-тежко, но не спира да се опитва и продължава да го търпи въпреки че 1 милион пъти е показал, че не заслужава абсолютно нищо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b1eea08b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дано майка ти се разведе .. ще бъде по-щастлива, само че баща ти може да се опита да я направи съдлъжник по кредитите и да я кара да плаща, но ... поне няма да му гледа физиономията всеки ден.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5e868a7b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Моя съвет е да опиташ (предполагам няма да има смисъл) да говорите с баща си двамата да го питате мисли ли да работи пак и пр, пробвай да потърсиш в джобса за него работа покажи му обявата и виж каква ще е реакцията му.

Най-вероятно от горното няма да има полза, затова виж това - помагай на майка си с каквото можеш докато не навршиш 18 - домакинска работа, готвене, чистене, КАКВОТО МОЖЕШ и се сетиш! След 18 ако положението е същото се замисли МНОГО СЕРИОЗНО - дали да не започнеш работа примерно почасово докато си в 12 клас(незаконно е мисля, но много го правят), или изчакай да завършиш и тогава помисли за следване, но защо и не за работа, изнеси се с майка ти и виж дали баща ти ще Ви потърси дали ще се поправи. Ако не стане - поговори с нея да се разведе - колкото по-рано стане това, толквоа по-вероятно е да започнете начисто, а след още години ти да започнеш твоя самостоятелен живот, а тя - да продължи своя, да срещне друг мъж и да бъде щастлива...

М21

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker