Близките на приятеля ми не ме уважават - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Близките на приятеля ми не ме уважават
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2741 пъти
Ходя с приятеля си от мноого години. У тях винаги ме третират като слугиня- аз ходя до магазина, аз мия чиниите, аз им прислугвам.. Когато бях на 18 не ми правеше впечатление, но сега на 26, няма как да не ми прави. Той смята, че те са прави и не се меси почти.. Това е общата картинка.
Сега сестра му живее в друг град, има дете, и едва ли не постави условието да съм ходела да гледам детето й за месец..
Постоянно слушам мои приятелки как биват уважавани в чуждите къщи, не ги третират като слугини... и сравнявам с моята ситуация.
И се отблъсквам все повече, та те сега ме използват и третират по този начин, а ако се можа за него, на какво ли ще бъда подложена? !
Според Вас да бягам ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9944752e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бягай.. на далаче. Инак ще те докарат до такова състояние, че на 40 ще си белокоса..
Жалко все пак за осемте години от живота ти, но по - добре да се осъзнаеш късно, отколкото прекалено късно. Ако останеш с него след време ще трябва да си и майка и слугиня (най - вече и на всички от фамилията му), а предполагам и работеща жена, разбира се.
Желая ти успех! Бъди смела и прегърни свободата! Никога, ама никога не се отказвай от личното си щастие!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0e1b5c9f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако сте под един покрив и къщата/апартамента е техен разбира се, че те ще поставят правилата. Макар, че е супер нелепо да те използват като слугиня. След като вече сте големи с приятелят ти, защо не се изнесете? Защо не се махнете от този ад? Специално аз не съм имала никакви проблеми с родителите и близките на приятелят ми, но при първа възможност се изнесохме, защото не искахме да сме им в тежест. Може би и вие трябва да направите същото. Не ги защитавам, но да трябва да помагаш в домакинството, но да ПОМАГАШ. Не да го вършиш само ти! Защо един път не се защитиш? Защо не обясниш как се чувстваш на приятеля си? Ако той не те защити и не заеме твоята страна, бягай докато можеш! Не си заслужава да живееш като слугиня и да търпиш такова отношение!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8abf4316e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   :)))
"Според Вас да бягам ли?"
:)))
Да, и по възможност - по-далеч...
Той от приятелка ли има нужда или семейството му -
от слугиня.... изяснете си този въпрос
и ако отговорът не те удовлетворява - ... лек път...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d6945b889f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дали да бягаш!? !? Където и да идеш като се държиш слугински ще те имат за слугиня. Не бягай а се научи се да отказваш, но не разко в очите измисляй си поводи причини все едно много искаш да помогнеш ама сега не можеш. По малко по малко ще спрът да искат.
Дали да изоставиш връзка продължила 8 години сама ще прецениш колко обичаш приятеля си.
Аз например отрязах наведнъж в очите цялата фамилия на мъжа ми, искаха да гледам дядовците на мъжа ми, макар че те имат живи и здрави деца, аз да сменям памперси на дядото, на мъжа ми, ха, от къде на къде? Но сега вече 10 години семейството му не говори с мен. А ти ако отрежеш, така като мен, ще загубиш гаджето, аз бях си навила моя мъж да бъде на моя страна.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9ea0d7d30f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   бягай надалеч и не се обръщай, не само роднините не те уважават но и той. ако се омъжиш за него ще стане още по зле.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 288d2cacc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ооо това е нищо.... до колкото разбирам, ти живееш там. Аз съм с моя приятел от три години, живяла съм при него 2 месеца.. просто не издържам психясалата му майка! Сега, когато вече не живея там, а ходя чат-пат на ГОСТИ за ден - два, тя ме посреща с препарати на вратата да мия прозорци... или да правя зарщавати... Да бе как пък не! Аз съм на 23 години и съм цапната в устата та и казах: Ооо браво сетила си се да изчистиш, свършиха ли турските сериали? :D:D:D хубавото е, че като хвана моя насаме и му друсна кротък скандал, той започва да е ищцяло на моя страна! Ясно им дадох да разберат, че аз слуга няма да им бъда, и че в нас не слугувам, където наще работят, като волове, а ще слугувам на някоя си, която има 5 години стаж и 20 години пред турските сериали.... Е няма как да стане!
Тропни с крак и бъди жена! Ако от сега не им дадеш, да се разбере, то представи си, ако се ожените и имате дете... не ми се мисли!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a23b15f075
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Разкарай се от там със скоростта на светлината... когато се ожените това ще ескалира в нещо голямо... казвам го защото майка ми е била подложена на същото, сега са пред развод и тя го мрази до полуда.... ще си съсипеш живота

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e80a690aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да, махай се. Никой не може да те задължава да слугуваш на чужди хора. Те искат, защото ти им даваш.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e680a29d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж мила просто в началото всички сме така да помагаме и им слугуваме за да им допаднем, работата е там че ти така си ги накарала да те третират като си им одисвала в началато и те така са свикнали.
Препоръчвам ти да говориш с приятелят си и той да говори с тяхните да не продължават да се държът така с теб, защото като гледам живееш адски кошмар. И в никакък случаи се омъжвай за него ако не се оправят нещата, защото после няма връщане назад.

Късмет :))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9f445c565a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Махай се веднага! Щом сега е така, в бъдеще ще е по-зле. Не говоря от личен опит, но имам човек пред мен, който е бил в същата ситуация и от млад и жизнерадостен човек с планове за бъдещето, се превърна в една развалина депресирана, без самочувствие и воля и без самочувствието че заслужава нещо добро в този живот. Оставиш ли се да те мачкат, да те тъпчат и дори една благодарност да не изкажат за това, което правиш бягай надалеч, независимо кой човек ти го причинява. Това поведение бавно и сигурно смазва самочувствието ти като човек, кара те да се чувстваш втора ръка и най-лошото е че оказва влияние върху всички аспекти на живота ти - тоест очаквай и в приятелствата и работата ти да започнеш да се чувстваш смачкана и незаслужаваща нищо добро. Казвам ти бягай и не се замисляй, ако поне малко мислиш за себе си и живота си! А мъж който е съгласен да се държат така с теб, не те заслужава. Може да си била 8 години с него, но по-добре 8, отколкото цял живот. МлАДА СИ на 26, имаш време да срещнеш човек който да те цени. Вземи си поука от тази ситуация и повече не позволявай да се отнасят така с теб!

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 67965b7504
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не, не е редно. Поговори с мъжа ти.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f8b4bfd846
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ами кажи на приятеля си да се застъпи за теб в такива случай и ти бъди по корава и отказвай като те командват. Ако приятеля ти стой от страни и гледа как се караш с семейството му явно не му пука твърде много за теб. И или не ходи в тях повече или направо приключвайте.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 274705175d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   БЯГАЙ МНОГО БЪРЗО. Мила тези хора просто са възпитани така. Най вероятно с майката на приятелят ти са се държали така, един ден ако имаш син и той си доведе жена съпругът ти ще се държи така и с нея а ти няма да имаш сили и смелост да възроптаеш. Затова и приятелят ти не прави нищо, защото за него е нещо нормално, това е виждал през целия си живот в своето семейство. Аз съм мъж, но вникъкав случай не толерирам такова отношение към жената. Баба ми и дядо ми живяха по този начин, когато обядвахме или вечеряхме баба ми никога неможеше да се нахрани като хората. Щом дядо ми свършеше с първото казваше на баба ми иди да ми сипеш и тя си оставяше залъка и му сипваше, но за нея това беше нормално, третирали са я по този начин винаги. Баща ми се държеше по същият начин с майка ми. Сега той живее с третата си жена. Незнам колко обичаш приятелят си но ако не промени отношението си към тази ситуация и ако не направи всичко възможно да се отделите от техните, ами скъпа по добре го остави. Повярвай ми не след дълго ти ще си го намразила и тогава ще имаш единствено едно гадно чуство че си испуснала много неща в живота си в името на това да угаждаш на един егоист. Повярвай ми това ми се е случвало пред очите и затова знам какви са последствията. Извини ме че пиша така за приятелят ти, но по начина по който си представила нещата си правя такива изводи, дано бъркам.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 851d548298
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От написаното разбирам че след като имаш време да правиш всичко ти, явно не си заета с нищо друго. Така и е? Ако не ходиш на работа и си зависима от тях финансово, стоиш в къщи еми домакинската работа е слугинска и затова те третират така! Моят съвет е да се опиташ да промениш нещата ти самата, защото те няма да се променят. На хората така им е супер изгодно, безплатна прислуга в къщи а те са царедворците! Хората ти няма да можеш да промениш, но себе си можеш! Промени се ти! Намери си работа, бъди заета 8 часа, намери си хоби, например танци или спорт, или йога, ето ти още 2 часа по три пъти в седмицата. А като взимаш и заплата ще имаш и парички за прическа, маникюр, шопинг, кафе с приятелки. И всичко това ще е време за теб, а останалото ти реши дали да е за разходки с приятелят ти, за вас дамата или да слугуваш на родата му! А сестра му като иска да и гледаш детето, защо не? Има професия детегледчка, заплаща се по 3лв минимум на час, или по ваша договорка но така че и двете страни да са доволни. Така от Пепеляшка ще станеш мацка и уверена в себе си жена!!! Жена която си знае цената. И когато започнеш да се променяш и да се уважаваш, нека се чудят какво става. Тогава и приятелят ти ще започне да те уважава и защитава и цени повече. Ако ли не, нека се спасяват сами, а ти гледай да спасиш себе си! Избери и живей така че на теб да ти е добре и да бъдеш ти щастлива! Успех ти желая!



бивша Пепеляшка

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 877d2c88b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Трябва да си призная, че родителите му са взели сериозни и твърди мерки за сигурност, това ме радва много. Никой родител не иска момчето му да се хвърли с поредната интерсчийка, която ще иска той да бачка, а тя да пие кафенце и леви десни по барчета и купончета, защото знаем какво се получава в такава ситуация. Добре организирани родители, добра дисциплина и хармония. Иначе на по осъзнатите им е ясно, че за една жена няма нищо по хубаво от самостояятелно момче, понеже манипулацията ще бъде ефективна. Бъди човек, остани при него!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 274705175d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   До 16 ти да не си свекървата?

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 666e5bcd8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   номер 16, авторката съм.
Нещо не си разбрал историята ми. За каква дисциплина ми говориш. Винаги съм била по- добре материално, и за тези години стотинка не съм им поискала, нито нещо съм видяла. Докато по празници никога не съм ги пропуснала, те веднъж не се сетиха за мен.
Приели са ме за даденост. Това е проблемът. Нито си клатя краката по кафетата, нито някога са ми давали пари.
номер 15, предполагам и ти ме разбра.. :) проблемът явно е в мен. в добротата ми. и макар да сме много години заедно с това момче, семейството му ме отблъсква..
И май както казват някои - "Ако родителите бяха еди- какви си, и детето щеше да е по-различно''

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b7d040a66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Авторке, не слушай тези тук, които ти говорят против приятеля ти и семейството му. Ти не ги познаваш и те не те познават - как ще ти дават ъкъл, който се отнася САМО до теб и хора КОИТО САМО ТИ ПОЗНАВАШ?
За твоя консумация - това, че те карат да правиш каквото и да е за да помагаш на това семейство, не трябва да те отблъсква, а напротив - радвай се - хората ти имат доверие и те смятат за част от семейството им.
Не гледай от лошата страна на нещата, а приеми че - ИСТИНСКОТО СЕМЕЙСТВО Е СПЛОТЕНО В РАДОСТ, НЕСГОДИ, МЪКА И ЩАСТИЕ и се радвай, че Бог ти е пратил такова изпитание.
Иначе за кого живееш? Не се раждаме, за да живеем за СЕБЕ СИ!
Който поддържа това е лъжец - защото не е така.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 294b6d9de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До 17 - Майка ти съм ;):*)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 94835f6158
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   АВТОРКАТА:
номер 19, има разлика м-у това да те чувствам близък и да те използвам. Много пъти са прекалявали.
за техни празници не съм ги забравила, а те за толкова мн години не са се сетили 1 цвете да ми дадат! за каква близост говорим? !
за услуги не съм ги молила-само съм давала от себе си.
съгласна съм с теб и схващам идеята ти, но има разлика м-у това да те чувствам близък и да те използвам цял живот.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 274705175d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   До 20 Няма как да си майка ми, тя е интелигентна и съвременна жена.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 88fac80004
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До 23 Да това си пролича. Как бих могъл да бъда толкова интелигентен човек на съвремието. Да не забравяме, че в днешно време са най-умните хора в България; :Д като авторката, която се чувства като слугиня... :Д

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker