Брат ми е самотен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Брат ми е самотен
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 3605 пъти
Аз съм момиче на 22 години и искам да споделя с вас проблемите на брат ми, който е на 19 години. Той е самотен, няма никакви приятели, по цял ден си стои вкъщи пред компютъра и аз вече се тревожа за него.

Проблемът не е от един или два дена, а вече от доста дълго време. Като малък си беше напълно нормално дете, цял ден играеше футбол с момчетата от квартала, имаше си компания, въобще беше едно будно и щуро дете. Но след като настъпи пубертета горе долу преди 5-6 години той се затвори в себе си и остана сам самичък. Ето сега завърши 12-ти клас бяха на море заедно целия клас, минаха всички балове и т. н. и той отново по цял ден си е пред компютъра вече втора седмица не е излизал никъде, представяте ли си? Аз си имам приятели и често излизаме с тях и всеки ден виждам как негови съученици са по заведения, кино, на плажа заедно с приятели и гаджетата си, просто виждам как се забавляват, а той си е сам самичък. Не е имал приятелка досега даже преди време разбрах, че не е приел предложението на две момичета, които пък са си супер хубави мацки. Той е срамежлив стеснителен такъв определено не му върви в тая сфера.

Както казах от доста време си е в това положение и най-накрая реших да направя нещо по въпроса. Признавам си, че закъснях доста! Първо реших да поговоря с нашите. Баща ми е таксиджия, а майка шивачка аз пък съм студентка междудругото. Та попитах ги какво мислят за брат ми и реакцията на баща ми просто ме отчая. Каза нещо от сорта на "Напълно си е нормален, просто няма сродна душа той си е малко различен от останалите, аз не го вържа, щом не излиза значи си е добре така пък и вместо да ми хайка по цял ден да харчи сума ти пари и да стане като сина на колегата, който го прибраха за притежание на наркотици, да си стои вкъщи, след време ще навлезе в ритъма на живота и ще се промени". Майка ми пък се е опитала няколко пъти да разговаря с него по тая тема, но каза, че той видимо се е притеснил много и тя не е задълбочила разговора, тя също се тревожи за брат ми но дотук.

След това реших аз да направя нещо. Понеже няма приятели каня го да излизаме навън да пием по една бира да се разходим в парка да отидем на плаж или да покараме колело просто да излезем само двамата и да се забавляваме, но той твърдо казва не и съответно не мога да го накарам да излиза насила. Между другото май няма и да учи, защото изкара слаби оценки на матурите, а той се надяваше да кандидатства с тях, не беше никак слаб ученик, но се издъни просто. И си викам аз щом не излиза с мен поне да му намерим някаква работа, просто да се занимава с нещо да е сред хора и да изкара пари не е малък все пак. Намерих му чудесна работа като барман в заведението на един приятел. Работата не трудна, вярно заплатата не е много висока, но никой не иска пари от него, просто идеята ми беше да е сред млади хора, всеки ден щеше да общува с много нови хора, щеше да бъде сред млади хубави момичета, познавам ги сервитьорките там доста са "щурички" въобще разбирате ме нали за какво става въпрос. Смятах, че това е доста добра възможност за него, но
той отново не прие за съжаление.

Така като го погледне човек ще си каже, че е щастлив. Той има страхотно чувство за хумор, общува си с нас не е такъв депресиран и задръстен, слуша си музика танцува си даже, но все пак малко или много мисля, че вътре в него изригват вулкани, няма как да е доволен от положението в което се намира. Та искам да чуя мнения на различни хора, ако някой е бил в подобно състояние да даде съвети, ще съм ви благодарна ако ми обърнете малко внимание и ми помогнете със съветите си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5fa20b35d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами много просто - защо не го викаш с теб и твоята компания да излизате заедно???
Според мен може и да крие нещо - например да е гей - и затова да се е затворил в себе си и да отхвърля мацките. Не знам, но според мен го карай да излиза с теб и твоята компания.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e6041b78ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Брат ти е голям късметлия че има такава грижовна сестра като теб, евала ти, ти сама си написала отговора си, няма какво да се добави, освен когато излизаш с прлиятели го викай често с теб и така, полека лека ще стане по-общителен.
Поздравявам те че помагаш на брат си, в днешното трудно и икономическо време и роднините вече станаха врагове....
Бъдете живи и здрави

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 38f0a6ba9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ти разсъждаваш от гледна точка на това как би се чувсвала ти на негово място и мисля, че си далече от истината на него какво му е. Важното е той как се чувства. Ако се чувства добре спрете да го пресирате иначе ще му потъпчете самочувствието все едно прави нещо неправилно. Ако един човек е щастлив, значи всичко е наред. Не може да го промениш, ако той не желае. В един момент просто ще му писне и ще търси нови изживявания.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 54bf8d4355
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, пубертета започва между 12-13 годишна възраст и завършва чак на 21 години. През този период е нормално човек да е депресиран и изморен без дори да е направил нещо. Често през този период хората търсят равновесие в социалния, семеен и полов живот (знаеш, хормони) и своя сродна душа (между другото баща ти е прав, особено с това за дрогата). В този период хората търсят възрастното си „Аз“, но понякого им е трудно да се откъснат от детството. В прочем, след като брат ти е бил абитуриент е нормално да е депресиран. Някои юноши след абитуриентската вечер и края на училищния им живот се депресират до голяма степен защото им липсват незабравимите преживявания и моменти и приятелите. А след като дори не излиза с приятелите, сигурно се е откъснал от тях и ге е сметнал за нещо ненужно за него, А ТИ ТРЯБВА ДА ГО ПИТАШ КАКВИ СА ЦЕЛИТЕ МУ В ЖИВОТА И ИМА ЛИ ЛЮБИМА ПРИЯТЕЛКА ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ОРИЕНТИРА ПО ПРАВИЛНИЯ ПЪТ.

Един Мъж с ОПИТ!!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c6d98728b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И моя син беше така. Чак на 21-22г се появи желанието му да се покаже пред света, да излиза, да води социален живот. Вече си има и приятелка, даже се изнесе при нея... един ден ми каза:"Чак сега разбирам колко много съм изпуснал като съм седял все пред компа"... Ама а де, времето се изтърколи. Печели, че има по-съхранена психика от други свои връстници, които са преживяли какво ли не до тук.... Сега си "наваксва"... изглежда и се чувства като закъснял тийнейджър. Сега прави това, което се прави на 18-19г. Усещането, че може да е самостоятелен, че може сам да си проектира и направи живота е особено зареждащо и мотивиращо за млад човек.
Вече не го мисля-да се оправя сам от тук нататък.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 889020058a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм същата като брат ти. Самота е това, чувста се самотен. Нямаш приятели, нито любим човек до себе си, а когато някой се опита по някъкъв начин да ни помогне не приемаме, защото знаем че това е съжаление. Поцял ден си стоим пред компютъра и мечтаем за един различен живот който знаем че няма да имаме. Страхът изиграва най-голяма роля в живота ни, това ни потиска, страх от запознанство, страх от тови хора, страх да не допуснем някоя грешка, да не объркаме нещата, страх да не се изложим, страх от това какво мислят ората за нас. Понякога чувстваме празнота в сърцето си, усеща ме я като някаква тежест. Свикваме с мисълта че нещо ни има, че сме различни от останалите и това ни прави още по затворени, стеснителни, срамежливи. Точно затова сме изолирани от обществото, стоим като вълци единаци защото не смеем да поемем риска. Всичко е толкова объркано, искаме приятели а не можем да ги спечелим. Макар да сме заобиколени от семейството си, знаем че нещо ни липсва, много е сложно и объркано. Ако някой знае решение за това чувство нека да пише защото брат ти както и аз ще се съсипем психически ако продължаваме. Явно има проблем който може да се отстрани но не знаем какво да правим.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a6e963a270
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   какво обича да прави? има ли нещо такова което не може да се прави у дома? това е един вариант да излезе..
шофьорска книжка има ли? ако не - защо не вземе да се запише поне на тези курсове?

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ad8c97261d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Животът е най-големия учител... Не можеш да му помогнеш, ако той (брат ти) няма нужда от помощ. Ако наистина не е щастлив, един ден ще се изправи пред страховете си, но само когато е готов и ще ги надвие, така малко по-малко ще стане мъж. Нали в това е смисъла. Недей, така Директно да се натрапваш, иначе ще му дотегнеш, ясно е че ти е брат и го обичаш.
А от цялата история, ти помисли твоя урок, какъв е? Хората са различни, имат си приоритети, убеждения...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2023861708
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, искам първо да огбележа, че брат ти е късметлия, че има такава будна и отговорна сестра. Аз имам също много грижовна и съвестна братовчедка, която ми е като сестра, но за съжаление с нея се разделих от доста ранна възраст, .... просто тя трябваше да замине за чужбина за да следва, а аз нямах възможност да общувам много с нея по Skype.

Аз, съм изпадал в подобно положение... не мога да се похваля с щастлив тийнейджърски живот. И аз като него ходех и ритах с момчетата футбол, но между 17-та и 21-та година усетих силна нужда от гадже и истински приятели.
Всичко си дойде на мястото когато станах студент.... с изключение на гаджето. И до днес имам проблеми, но какво да се прави... такъв е живота.
Мен лично ме пробуди едно момиче в което се бях влюбил, тя ми отвори очите и ми промени мисленето. Предлагам да му потърсиш някоя супер висока категория жена... нямам предвид някоя пичка от местната дискотека, а някоя, която той ще сметне, че ще успее да обладае и тя да е със самочуствие. Разбери, какви жени харесва, попринцип.
Мисля, че любовта и нагона ще го пробуди? :)
Дано съм помогнал....

M 21

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 65d4e383c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   О, много добре разбираме за какво става въпрос, авторке! Искаш да развратиш свястното си братче. :D Знаеш какви сме ние хората - искаме другите да са като нас и мачкаме различните. А може би наистина си е щастлив така? Защо тъпчеш грубо в неговият свят? Аз съм в подобно състояние от много години и така ми е по-добре, спрямо алтернативата.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3c5d7a007e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ти си прекрасна сестра. Колкото до брат ти, определено нещо го притеснява, трябва да го помолиш да ти сподели :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 88f329b076
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   То може да се нарече, че и аз съм като брат ти, или поне бях. За сега си намерих 1 приятел и чат-пат излизам с него, но не ми е достатъчно. Искам да съм заобиколен с хора, доста съм контактен, но не мога да контактувам с всеки, защото рядко одобрявам хората поради простата причина, че в днешно време хората са егоисти. Според мен брат ти не е затворен човек, просто няма сродна душа. Яд ме, че е сайта е много зле и не позволява да си оставяме кординатите, защото съм сигурен че мога да му помогна :( Това да си седиш вкъщи е много гадно, ако ще да имаш най-готиния комп на света. Няма нищо по-хубаво да ходиш навън с приятели по басейни, барове, паркове, планина или море. И да подчертая супер гадно е да му се прави забележки за това, че не излиза. На мен ми правиха и ми идваше да пребия този дето ми го казва. Аз какво съм виновен, че няма с кой да излизам? ! Слава Богу вече съм леко по-добре, но има какво още да се желае. Да ти кажа, честно бих искал да се запозная брат ти, ще ходим на фитнес насам натам и ще видиш как ще си вдигне самочувствието и няма да може да го познаеш. Ако системата позволи остави му скайпа, аз ще му пиша, ама така че да не разбере, защото ще се обиди или ще го е срам. Аз съм на 21. Ако си хване една приятелка със сигурност няма да си седи у тях, но у дома никой няма да го открие нали така?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a6e963a270
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   не мисля, че му е добре така! сигурен съм, че и той иска д аима приятели, приятелка и т. н.
но нещо го спира!
както казаха по-горе - вероятно може да е гей
друга причина може да е здравен проблем - може да е болен от нещо което да му пречи да си живее пълноценно.
Болестта може да не е животозастрашаваща - но въпреки това да пречи много (при мен е така)
Всъщност като прочетох това, все едно го е писала моята сестра! тя е точно като теб - преди ме караше да излизаме заедно - аз отказвах като твоя брат.
Сега нея я няма тук - казва ми да ида при нея и да започна работа.
аз все още си стоя по цял ден у нас и не мога да се реша.
Много е трудно
не изоставяй брат си! скоро може да има нужда от теб - когато се реши да излезе :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 82d555142d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не само брати се чусва така...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5973516bff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз се чувствам по абсолютно същия начин, но съм твърдо решен да променя нещата. Живейте си живота пълноценно, никой няма да ви върне загубеното време.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: dfb3ef2c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Казвам го за брат ти - Ако обичаш, не налагай своите изгледи и представи за приятен живот на брат ти...
Явно просто вмомента не му е до такъв вид контакти...
Остави го, когато му се прииска да излезе - ще излезе...
Но трябва през време да му предлагаш да излезе с теб, защото може догодина да му се иска, но няма да го каниш...
Просто ти казвам... Не се натрапвай, само го подкрепяй!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 179b0713b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   И аз имам същия проблем. Дъщеря ми е почти на 16 години, а по цял ден стои вкъщи. На всички мои покани да излезем навън отговаря категорично с НЕ. Тревожа се за нея. Няма нито една приятелка. Притеснителна е. В училище стои сама на чина. Не говори със съучениците си, освен ако те не поемат инициативата. Ако и зададат въпрос отговаря им и до там. После си стои вкъщи. Ами през ваканцията?

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9f7bfcac93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Пробвай да излезеш само ти с него, да не е с голяма компания, за да не се притесни. Все едно ловиш сърна или елен в случая :). Може и да пробваш да го прилъжеш да излезете само двамата, но да се уговориш с някой приятел или приятелка и така да ги запознаеш, да посоциализира. Каквото и да направиш недей го насилва, но може да го изманипулираш в негова полза :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker