Различни мнения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Различни мнения
преди: 14 години, 9 месеца, прочетена 3201 пъти
Здравейте! Искам да споделя с вас, че имам проблеми с моя баща. Той е сириец, а майка ми е българка. Аз цял живот съм живяла тук в България. Баща ми е много консервативен човек и това е разбираемо, тъй като в неговата страна начина на живот е много по-различен от този в България. От тук започва и нашето неразбирателство.

Сега съм на 20 години, студентка съм. Баща ми не ме пуска да излизам навън вечер. Понякога дори изобщо не ме пуска. Дори в редките случаи, когато поискам да изляза следва разпит-с кого съм, къде съм, какво правим, за какво си говорим, какви са тези хора, с които излизам и други подобни. Изобщо не може и да става дума за излизане с момче.

Опитах се няколко пъти да говоря с него за тези негови правила, но резултат никакъв. Неговото мнение е че всички млади хора, които излизат навън след 21.00 ч. са боклуци (мнение, с което изобщо не съм съгласна, има много способни и невероятни млади хора), че знаят само да пият алкохол, да пушат цигари и да правят неприлични неща.

Той много добре знае, че аз не съм такава, а ако бях нямало да съм жива. Каза, че съм още прекалено малка, за да го разбера. Каза още, че дори и на 40 години да стана пак щял да ме контролра така, защото не искал дъщеря му да стане развалина. Аз му заявих, че не споделям мнението му. Казах му го съвсем спокойно, а той ми удари няколко шамара. Всъщност донякъде го разбирам, явно иска да ме предпази. От друга страна обаче и на мен ми е тежко. И аз искам да подишам свободно понякога.

По принцип съм силен характер и съм много търпелива, но на моменти ми става наистина тежко. Няма никакви признаци той да си промени мнението. Не позволява някой да има различно от неговото мнение. По принцип не ме е яд толкова, защото не ме пуска навън, а за това че ме контролира ужасно много. Мисля си, че ако не направя нещо това ще продължи и за напред в живота ми. Моля ви да изкажете мнение по въпроса или да ми дадете съвет. Дали преувеличавам проблема?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 9 месеца
hash: 93766cf2cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Скъпа, попитай татко си как тогава се е запознал с майка ти?Дистанционно ли е било при тях? Как си се появила на този свят?Ти си нормално момиче и имаш нужда от приятели и ПРИЯТЕЛ.

Да, баща ти е по-различен, но щом живее в България, би трябвало да е разбрал и приел нашия начин на живот и нашите обичаи. Не пишеш нищо за майка си, тя какво е предприела, за да ти помогне? Ти съвсем не си малка, имаш своите права и задължения. Като срещнеш своята половинка, всичко ще се нареди от сомосебе си. Ще имаш покрепа от него! Горе главата и успех

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 419266df6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти кажа този проблем го имат около 500 млн. жени в ислямския свят. Моето мнение е че не е нормално да не те пуска никъде. За съжаление не знам какво да те посъветвам, може би да поотраснеш повече и да се махнеш надалеч, за да не може да те контролира. Кой знае ако решиш да се ожениш за немюсулманин какво ще стане...

Успе!

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 9008b6cfc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съгласен съм, че си силен характер. Проблема ти не е толкова малък, но ти си знаеш решението. Малка си още, за да бъдеш самостоятелна, но сега е чудесен момент да усвоиш "тихата дипломация", пък след години не пречи с най-добри чувства да му "обясниш" ,че не трябва да се меша в живота ти.

До номер 1 и 2: искам да ви кажа, аз съм христянин по принцип, не искам да защитавам изобщо арабите, но само за ваша обща култура ще кажа че исляма позволява на мюсюлманите брак единствено с христянството и юдеизма. бракове с всички останали религии са забранени. Като цяло арабите са добри хора. Проблема е различието в културите.
Ралф

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 1e21abd373
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо не отидеш да учиш в друг университет, друг град, където той няма да може да те контролира.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 50f4989055
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Сякаш не съм се сетила да отида да уча в друг град. Каза, че няма да плаща квартира нито да ми дава каквито и да е пари. А смятам, че няма да е много лесно да работя и уча едновременно и да си покрия всичките разходи.

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: eaaa5d6df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Трудна ситуация. Ти си пълнолетна и той не би следвало да определя начина ти на живот по този груб начин.
Защо нищо не казваш за майка ти? Представям си колко смачкана от живота е тя.

Единственият начин да се спасиш е да станеш самостоятелна. Далеч от тях (не мсиля, че имаш майка, която те подкрепя) и самостоятелна-ако не сега, то след като завършиш и започнеш работа.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 965f2bac2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Леле... :( Ужас, честно.. аз съм на твоята възраст и двамата ми родители са християни, имало е ограничения, но чак дотам пък. Знам, че светът е лош, че добрите момичета се влюбват истински, а повечето момчета само се подиграват с тях, но чак пък да не те пуска да учиш... Щом не ти е позволено да определяш живота си, той както е определил за теб? Ужасно е трудно да се издържаш сама, докато учиш. Аз съм студентка редовно и като чуят това работодателите, не ме искат :( Знам, че един ден ще си намеря работа, но ти трябва да имаш от самото начало.

Не знам направо какъв съвет да ти дам, много ми е тъпо, че такива неща се случват на свестните момичета :( На твое място по цял ден бих мислила начин да се опълча на това. Говори постояно с него, затваряй се в стаята си, постоянно му обяснявай колко е вредно това за теб. Ти имаш правото да си като всеки млад човек, а това дали да се превърнеш в развалина, пак само ти можеш да го избереш, а не той вместо теб :(

Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 03b2f7278e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Cъщото положение. И знаеш ли какво се случи с мен-омъжих се за мюсюлманин и сега е даже по-зле. Съвет? Нямам съвет, моли се на Аллах мъжа ти да те пуска поне с приятелки и да е някой от сирииците, живеещи в България.
Да се опълчи ? ще я убие. Стигало се е до опрян нож в гърлото ми няколко пъти.Баща ти НИКОГА няма да склони, да направи какъвто и да е компромис.
Желая ти упех

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 7f939fcb07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Според мен ти и пълнолетна и можеш да правиш какво си искаш и трябва да се преместиш да живееш сама и да избягваш онтакт с баща си за да разбере че ти сама можеш да се грижиш за себе сии аз сам на 12 години и моя баща е по сащия начин не ми дава да излизам до късноо кара ми се като разбере че имам приятел и на мен ми ства гадноо като знам че моите приятелкии ги пускат а мен не разбирам те дори знам че ти си мислиш че аз сам малка да говоря така но мен всащнуст аз знам и много хора са ми казвали че сам много зряла за възраста сии :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 953595188a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хаха, номер 9 утрепа коня! Абе, девойче малко, ти къде се буташ да даваш съвети???? Ти си само на 12! Била зряла за възрастта си.... Боже,колко мъка има по тоя свят....Много ясно,че вашите няма да те пускат до късно,та ние на твоите години още с кукли си играехме, пък те вече искат на по 10г. да ходят на дискотеки и да правят секс и кой знае още какво... Напълно подкрепям баща ти, а родителите на твоите приятелки са супер безотговорни. Ама ще водош и ти един ден като станеш родител, вие сега така я мислите...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker