Моля посъветвайте ни! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля посъветвайте ни!
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 1914 пъти
ЗДРАВЕЙТЕ! Преди повече от 10 години, още ученичка, се запознах със настоящия си съпруг. Бяхме гаджета за около 6 месеца. В негово лице срещнах голяма си любов. Всичко беше прекрасно, но се разделихме. След раздялата ни се запозна с друго момиче. след 1 месец тя забременя, ожениха се и им се роди дете. Аз се примирих след около година, може би, защото не го срещах. Тръпката обаче си остана. Създадох нова връзка. Нищо не ми липсваше, срещах разбиране и уважение и щяхме да се оженим, но един ден се срещнах отново с голямата си любов. Бил разделен с жена си. Започнахме да се срещаме. Бяхме пораснали за 5 години, от както бяхме се разделили. Решихме, че ще пробваме. Той беше пуснал молба за развод, а аз приключих с последната си връзка. По време на неговия развод обаче имаше проблеми от страна на бившата му съпруга, които го отделиха от детето му, тогава 3 годишно, и той прекъсна всякакви отношения с него, въпреки моите молби да не го прави.
Преди 2 години родих дете, а преди 1 сключихме брак след 6 години съвместно съжителство. Нямаме проблеми от страна на бившата му съпруга. Преди седмица тя му се обади да се срещнат относно детето. Аз го помолих да не отказва. Отиде и се срещна с детето си след 7 години. Сега вече се срещат.
Искаме да му кажем, че има брат и баща му има друго семейство, но да бъдем деликатни. Не искаме по никакъв начин да нараним детската му психика.
Дайте съвет как да подходим.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 725aedb70e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доколкото разбирам, детето сега е на 10 години. Вероятно е негово желанието за контакт с баща си, който изобщо не познава. Аз съм в подобна ситуация, но от другата страна. Бившият ми съпруг, баща на детето ми, вече си има друго семейство и друго дете. Нищо лошо. Неприятното в тази ситуация е, че той не търси достатъчно сина си и не отделя достатъчно време, внимание, грижи. Което сина ми забелязва и му тежи, не е малък вече, 13 годишен пубертет. Съветът ми е, след като сте решили да поддържате връзка с това дете, нека да е поне наполовина толкова силна, колкото е и с вашето общо дете. Така първото дете няма да се чувства предадено и изоставено от баща си. Тепърва ще има нужда от много внимание. Освен ако няма друг мъж в живота на майка му, съответно и в неговия. На практика вие за него сте непознати. Дали ще се запознае само с баща си, или и с жена му и вашето дете - еднакво е. Най-важното е вие да сте спокойни, усмихнати и дружелюбни. Което съм сигурна, че ще е така щом имате желание за това.
Пожелавам ви успех!
Детската психика е крехка, но децата някак си успяват по-лесно от нас да преодоляват такива моменти.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 697402e309
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами първо запознайте двете дечица без да им казвате, че са роднини. Вижте как ще протече срещата ще се харесат ли, ще станат ли приятелчета и т. н. и ако между тях се появи приятелство тогава нещата ще са доста по-лесни, но гледайте да изберете правилния момент и да им кажете без излишни подробностти. Децата на тази възраст обикновенно не приемат такива нещо супер драматично, виж ако изчакате и станат тийнове, тогава ще е по-трудно и като нищо ще получите куп упреци защо не сте им казали по-рано и т. н. Все пак това си е доста шокиращо и е хубаво да бъде съобщено в подходящия момент и без излишно драматизиране, а после ако питат да отговорите спокойно на всичките им въпроси.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker