Да имаш бебе в днешно време е лукс! Съвети? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да имаш бебе в днешно време е лукс! Съвети?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 4094 пъти
Здравейте!
Аз съм жена на 25г. и като всеки нормален човек искам да имам бебе. Омъжена съм от около 3г., но със съпруга ми се пазим много от евентуална бременност и всеки месец се притесняваме дали цикъла ми няма да закъснее, защото ако забременея няма да можем да гледаме бебето. Оттук идва и въпроса защо няма да можем да го гледаме и защо толкова време след сватбата сме си само двамата. И двамата имаме висше образование, което за мен в днешно време вече няма тежест, работим по специалностите си, но не взимаме достатъчно пари. Общо месечните доходи и на двамата са около 900 лв. С тези пари плащаме сметките си: ток, вода, кабелна, интернет, климатик, храна. Готвя само на газ, защото с една бутилка от 10лв. караме около половин година. Храним се с бобови култури, ориз и картофи, на работа си нося храна и пестя от транспорт, защото ходя пеша. Хубавото е че не плащаме наем, защото имаме апартамент, макар и малък.
Напоследък се измъчваме много, защото искаме да си имаме бебе, но практически няма как. Родителите ми все питат дали няма да има, но на тях им е лесно, защото няма да го гледат те. Въпреки, че съм добра в работата си и се старая безумно много усещам как все си търсят причина да се заядат с мен и да ме изгонят. Все още не са ми дали и трудов договор, а съм на изпитателен срок. Чувствам се несигурна в работата си, защото не е държавна, а работодателя ми е много некоректен към всички – постоянно напускат хора. На работа допълнително ме натоварват, колегите ми нарочно лъжат разни неща за да ме злепоставят и да ме уволнят. Затова всеки ден ми е подарен.
Реално няма как да гледам бебе с тези пари. Как да се издигна в работата и да взимам повече пари, като дори сега ме мамят и ме карат да изпълнявам много длъжности, а ми плащат само за едната? Сега в момента изпълнявам три длъжности и ако откажа четвърта ми се цупят и чувам зад гърба си разни слухове.
Не знам как повечето хора изкарват заплати от по 1000 лв. и не ги харесват, а аз едва изкарвам около 500 лв. Усилено кандидатствам и по обяви, ходих на няколко интервюта, но отказвах работата, защото не ми предлагаха нищо повече освен по – малко работа, но това е подлъгващо.
Защо в България стана лукс това да имаш дете? Нима е нещо лошо да искам да създам семейство със човека, когото обичам, а да не мога? Нещо толкова естествено като дете…

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 888a8119b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като се повъртиш още малко и ще разбереш че е крайно време с мъжлето и на самолето! Бъдеще за нормалните и обикновенни хора в България няма!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5f6ddf45e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   С пестене не става. Даже още по-зле става положението. Трябва да търсите с мъжа ти други начини да изкарате пари, друга работа, някакъв бизнес да започнете. Просто да седите и да разчитате на тези заплати, то за вас не стига пък камо ли за бебе. Ако ще да спреш да ядеш и оттам да пестиш, пак няма да стане. Освен това не съм съгласна, с това че бебе се гледа и с малко. Ок може да се отгледа, да не умре от глад и да има покрив над главата си. Само че тази мизерия и пестене в един момент скапва психиката и те отвращава от живота. Все пак човек трябва да се радва и забавлява, а не само да пести и да се стиска. Просто трябва да се търсят нови начини за изкарване на пари, аз така смятам, а не да умирате от глад, и да мъчите и детето си също. Не знам има много начини разровете се, потърсете, първо някаква допълнителна работа, после може нещо друго да измислите, но в никакъв случай не стойте в това положение.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 90426c9fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм в майчинство, мъжа ми работи. Доходите ни на месец са 1200лв. Като махна всички заеми, сметки и квартира накрая чисто остават 290-300лв. Имаме си 1 детенце. Не сме останали гладни. Дрехи и количка-от приятели. Всеки ден купувам зрънчо, бисквитки, шоколадчета. Не го лишавам. Трудно ни е, но нито сме гладни, нито детето е лишено. Ако всички мислеха като вас, то щяхме да се затрием като нация!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2ba8fcd0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не знам, мила! Лоша работа! Номер 2 те съветва да започнеш бизнес, ама от опит мога да ти кажа, че и с бизнес в България не е лесно. Имам предвид дрибните бизнесмени, а не разните мафийоти с откраднатите милиони. Държавата направо ни закопава, всеки ден все нови и нови разпоредби, все нови и нови такси и в един момент се оказва, че работиш само за сметките и данъците! Страшна работа! Та в България и това не е решение, защото тум големите вериги и държавата направо убиха дебния и семейния бизнес. Та май верно само терминал 1 и терминал 2 са решението, колкото и да е лошо, ама това е. Пък дано там някъде, в някоя нормална държава намериш щастието си и родиш не 1, ами 2 дечица, защото тая държава просто не заслужава! Виж само как се отнасят към майките и ще ти стане ясно!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a9fd075c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Какво точно работите с мъжъ ти? Ако сте на изпитателен срок не е ли логично да взимате по-малко пари, тоест след тръдовия договор да ви вдигнат заплатите?

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0941ef686a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е такива истории като чета и много ме хваща яд. Такива двойки, които искат да имат нормални доходи и да имат деца... Ах...
Нормалните хора...
Заминавай в чужбина.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 876441e5ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Здравей!
Проблема е само в теб и той е, че прекалено много мислиш вместо да решавате проблемите.
В живота на всеки човек винаги има някакъв проблем. Проблемите се решават поетапно, един по един. За да имаш дете на този етап е необходимо само едно - ЛЮБОВ. Естественно да има и трудности, но ако има любов ще ги решите безпроблемно.
Желая ви успех!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 17852fce30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Към номер 1! Много е лесно да го кажеш нали?? Искам да попитам, ти ако си хванала самолета, много ли лесно става??? Лесно ли оставяш живота си, роднините, приятелите и както е в случая, домът си, който не е под наем? А и лесно ли се събират пари за самолет, квартира и нормални разходи, поне за един месец, докато се окопитиш(ако се) в чуждата държава!?

По въпроса с децата, работата и т. н.... Ние с моя приятел също искаме бебе, но като вас се притесняваме. Аз в момента уча, остава ми семестър и евентуално, може да поработим по тоя въпрос, но пък съм безработна(уча задочно) и нали се сещате, ако сега забременея, няма да имам майчински, които дори минимални, пак щяха да са от полза, защото трябва да съм работила преди това 18 месеца! Имам огромно желание да работя, но ми е писнало като чуят, че уча (макар и задочно) все едно съм им изяла попарата. Много пъти са ми казвали: "Ти си млада, сигурно искаш да имаш деца"
Аз казвам: "живот и здраве"
А те ми отговарят: " ми ние искаме човек, отдаден на работата си, а бременност, майчинство, ще попречи на развиването на бизнеса ни"
...

В никакъв случай не искам номер 1 да се засегне от това, което написах, аз ако имах пари щях да хвана цялата рода и на самолета, ама... Има много обстоятелства, които изброих, по- горе!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d29b238ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми.. не става. И ние сме женени от няколко години, и ние искаме бебе, а получаваме общо 1000 лв. Не е въпроса само да го храниш детето и да му обръщаш внимание, и да не е голо и босо. Това ще може да го осигурим, но все ще мизерстваме, ще смятаме стотинките. Не знаем какво да правим.. а съм 10 години по-голяма от теб и решенията трябва да се вземат "сега, веднага". Но с тези доходи това решение е много трудно да се вземе.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 97e12e48ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей,

моите родители са ме отгледали на почти минимални заплати, в училище си спомням, че ми даваха по 1лв., с 50ст. си купувах баничка за закуска, с останалите си вземах един кренвирш за обяд. За вечеря най-честата храна беше картофи и боб (бобът и лещата са много хубава храна впрочем). А сега работя добре платена работа и им помагам финансово... Детството ми беше приятно въпреки, че сещам се, колко много съм ревал за глупости, които другите деца имат, а аз - не. То не бяха електронни игри, обувки, топки и др. глупости... Първият ми компютър ми беше подарен (стар Правец) от приятел, който си взе по-хубав 32-битов компютър с Windows... Да, ама и Правеца служеше за нещо - научих основите на програмирането (макар и на Бейсик). Този тип детство ме направи силно мотивирана личност, която се бори за място под Слънцето, а не чака да получи нещата наготово.

Идеята ми е, че едно дете може да живее и без всички тези луксозни простотийки, които получават другите деца наготово.

Да не би нашите прадеди все в лукс да са се къпали? За Бога, да не би дори великите (днес) германци да са се къпали в лукс допреди 50-60 години (когато в Германия е имало ужасна хиперинфлация и срутена икономика, довела до социални бунтове и до Втора Световна)?

Ще получиш най-различни мнения, но според мен, ако искате да имате дете то е нормално да пристъпите към тази крачка.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 28e476cc3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Взимаш 500 лева, а си с висше образование??? Ми то на мен значи не ми трябва да ходя в университет. Ще уча 4 години и ще взимам някакви мизерни 500. Изхода от това положение е летището.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f2efadaecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Просто го направете. Едно бебе не е ЧАК такива разходи, особено в началото - нито има някакви особени разходи за храна, нито за дрехи... можете да карате с еко-пелени, които се перат. Изобщо... стига с този страх, ще намерите начин да ви стигат парите.

Помислете вашите родители с какво са разполагали като средства и възможности.

--
Щастлив татко на 32

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 04bfc45dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   900 лв? !? Аз съм безработна самотна майка и за нищо не света не бих се отказала от детето си! А ти - помотай се още малко и щеима да се чудиш защо си самичка. Даже и квартира не плащате? А знаеш ли как бившият ми работи тук-там за по няколко лева и плаща и квартира. Че даже и 100ля за издръжка ми дава!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6fa1689ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ние със жена ми имаме дете на 5г. и получаваме общо около 1000лв. общо до момента с тези пари успяваме да се справим 3мата и детето не е лишено от нищо, но не е и презадоволено, ако искате няма проблем и по обстойно да си поговорим - пишем моят меил е minko123@abv. bg

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ef719f988e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ако разсъждавате така, ще осъзнаете, че никога няма да настъпи подходящото време, а сроковете са ограничени.
Едно бебе не изисква кой знае, какви жертви - казвам го като майка и човек, който също не разполага с големи доходи.
По-нататък ще трябват повечко средства за образование и старт в живота, но и на това му се намира лесното.
Нали ако и нашите родители са мислели само как ще се ощетят от появата ни, нямаше да ни има?!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9e6d623add
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   :(... Едно е да искаш, друго е да можеш,
а пък трето и четвърто е да го направиш...
Мисля, че на Вас проблемът не Ви е в парите, а в егоизма...
Когато през 1990 година разбрах, че съм бременна, бях на седмото небе от радост!!! Тогава рафтовете на магазините бяха празни, нямаше храни и дрехи; основните продукти - брашно, олио, захар, ориз... - се купуваха с разноцветни талони; за отглеждането на бебе над 4 месеца се полагаше кашонче с 24 пюрета от по 180 гр на месец.... често храните бяха с изтекъл срок на годност... за специалните млека;памперси, бебешката козметика (а и продуктите за възрастни) - изобщо да не говорим как се намираха!!!! По това време ти си била на 3 години....? ! Защо не разговаряш с майка си, как е успяла да те отгледа, а после и да те изучи...
Дали месечния ти доход е 900 или 9 000 лева - все тая, щом си броиш стотинките!!!
:))) Наистина, Терминал 2 е решението.... но не онзи, на Летище София, а Терминал 2 вътре в душата ти!!!!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a8d24da0c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Номер 2, заради такива като теб България е с такава ниска раждаемост на българите. Аз оспорвам това, което твърдиш. Аз и моето семейство сме реален пример, че бебе може да се гледа и с малко пари. Общия доход на мен и мъжа ми е 700 лв и ние гледаме 7 месечно бебе с него. Знаеш ли как става? Адаптирано мляко не е задължително да се взима от първата аптека, катос е разтърсиш можеш да го намериш и на 10 лв кутията. Аз взимах Фризолак на 10. 50 една кутия. Пюретата си ги правя сама вкъщи - от хубаво месо и пресни зеленчуци. Варя ги и ги пасирам, после във фризера. Едно пюре ми излиза под левче! Някои дори са ми и по 50 стотинки, ако са зеленчукови само. Дрехите - ами купувала съм и купувам от по-евтините детски магазинета - не от централните магазини. Също така съм взимала запазени, да не казвам почти нови и с уникална визия дрешки от магазини втора употреба - излизат стотинки. Количка, креватче и т. н. може да се намери и от продавалника на добри цени. Ние така ги взехме. На детето ми нищо не му липсва, а разходът е стотина лв на месец. Ние сме пример, че бебе може да се гледа и с малко без да му липсва нищо, стига да има желание. Ако трябва да чакаме да имаме над хиляда лв доход, еми то може и да не дочакаме. Ние сме щастливо семейство, което няма много, но има най-ценното - детенце. И честно казано се замисляме и за второ!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8071b5d58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Много работи от нормалния живот станаха лукс в България и по лошото е, че нещата стават по-лоши всеки ден. Съвет адекватен не мога да ти дам защото за всеки човек ситуацията е различна, а аз не съм запознат с твоята.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 04bfc45dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   №17 ме разби. Макар, че казва истината, малко е пресилено. Авторке, не бива чак такова нападение, но просто не си брой всяка стотинка, просто го направете, и обичайте. Това е най-главното за едно дете. Колички и дрешки ще се намерят - дори и втора употреба, едно бебе не изисква кой знае какви разходи. По-скоро сипромени начина на мислене, ще стане. Само го обичайте и бъдете до детето - това е най-ценното!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6d3263ba75
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Аз ще си задам въпроса така: Защо авторката и съпругът и да са егоисти? Не са ли егоисти тези, които заради желанието си да имат дете раждат такова и после го измъчват в мизерия с по 50 стотинки на ден за баничка? Авторите просто мислят как да осигурят по - хубав живот на един нов човек и в това няма нищо лошо! Ако бяха егоисти изобщо нямаше да искат деца!
И да, изходът е само извън тази държава!!!

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 97e12e48ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Изходът не е извън тази държава, а е промяната в мисленето. Всички бивши социалистически държави имат много ниска раждаемост (с изключение на католическите такива), долу-горе на нивото на супер-развитите държави (което е известно и като демографско-икономически парадокс). Армения, която е по-бедна от България, има по-голяма раждаемост, а както знаете арменците не са тъпи...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 97e12e48ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Освен това какво значи нормално отглеждане на едно дете? Всъщност имам познати от много богати семейства и всичките са глупави лигльовци. А ние от по-бедните семейства сме по-образовани, по-културни, по-добри като хора.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: eb60af9e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (58 гласа)

24.   Хора, какво има за мислене? Авторката и без това ще си зареже приятеля, за да намери по хубави условия с дете, то е ясно.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 63c7909a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   №23 Твойте родители са те отгледали с почти минимални заплати. Сега провери колко е една баничка 1, 20лв и кг картофи 1, 70лв и боб 4, 50лв, колко струва един кренвирш 1, 30лв и пак кажи колко джобни трябва да дава днешният родител на детето си за кренвирш, баничка и билетче до тук 100лв месечно, ами кино театър учебни помагала. Днес да заведеш детето си на кино струва 30-36лв общо за майка, баща и дете.
Какви приятели трябва да имат за да им подарят на детето "стар" 8-10 годишен компютър.
Иди провери колко струват евтините детски обувки, дрешки, зимни и летни, всички минимални нужди на едно дете. Най накрая удари чертата и кажи не получи ли цифра около 6000лв годишно или 500лв месечно. В сметката имай предвид, че на децата до 10г възраст им се купуват дрехи и обувки поне на всеки 3 месеца, защото представи си имат наглостта да растът, а и сезони се сменят. Вероятността да го пратиш на училище с миналогодишното яке и то да му става е минимална. А детските дрехи са по скъпи и от тези за възрастни.
Имам дете на 15 и мога да ти напиша подробна сметка за една година, за която искаш детска възраст. Днес е 27 юли и купих на сина си четвъртия чифт чехли за това лято, а чехлите са по 13лв №42 на "мат стар"-а най-евтиното и най-здраво което сме намерили. Само за обувки годишно ако дадем 300лв сме минали тънко.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9cbd0e650e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Поздравявам всички млади семейства и авторката с Bon Jovi - Livin' On A Prayer. Горе главата, обичайте се и ще видите, че можете всичко. Успех!

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6bc2db1f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Ako става въпрос за дрехи, обувки, количка, проходилка и други такива не е необходимо да са чисто нови. Сигурно имате приятелки, роднини, чиито деца са по-големи и на тях вече не им трябват бебешките или детските неща, които макар нови или в запазено състояние вече не им трябват. Те с удоволствие биха ти дали всичко каквото им е останало, за да си разчистят малко място. Аз например съм взимала от някои приятелки и роднини, а и давала също на други, когато вече не са ми трябвали. Децата израстват бързо и много неща остават и неносени или неизползвани даже.
Аз имам в чували някои неща и се надявам да ги дам на сестра ми в скоро време.... дай боже.
С малко повече изобретателност може да се мине и по-тънко. А за храна някои неща може и да са домашно приготвени, излиза по-евтино....
Аз съм си гледала първото дете точно в голямата криза на 1990г и знам какво е да чакаш от 5 ч сутринта за 4 бурканчета мляко(защото само по толкова даваха на човек), олиото, захарта, сапуна и праха (най-пости, не маркови)беше с купони т. е. имаш право на определен брой от тези неща на месец. Колко съм стъргала сапун на рендето, за да мога да изпера с пералнята бебешките дрехи. Памперсите още не бяха излезнали тогава....



Иначе в генерален план изхода е изритване на мафията, която е засмукала всичките ни ресурси от управлението на страната веднъж завинаги. И ново модерно управление със стратегия за развитие, съставено от млади, кадърни и чисти хора по всички нива, при което фокуса да е гражданина, обикновенния човек.... Да не се оставяме на комунистите още да ни баламосват-ето сега пак сме на изходна позиция, все едно сме пак 90г.... аман от тях, аман.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5460361253
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   от номер 11, отгледан от родители на минимални заплати:
27, звучиш точно като майка ми. И тя така разчиташе всичко до стотинката и постоянно се нервеше. А ако случайно ми се приискаше да взема пари от семейния бюджет да си купя сладолед - ужаст.. Виж, не отричам, че е трудно... А ако знаеш Правец-8Д що за компютър е ще разбереш защо ми го подариха :) хе-хе. Иначе, аз съм ходил на кино само веднъж в живота си и два пъти на театър. Както казах основното забавление в детството ми беше да изляза да играя на улицата с другите дечурлига. Но точно това странене от развлеченията на по-заможните ме направи мотивиран. Нещо като спортна злоба - т. е. завист и злоба, която ме мотивира. И още ме мотивира.

А да, беше ужасно като майка ми забременя за втори път. Направо изпадна в истерия, ама баща ми ме пращаше при нея да я моля да си имам братче/сестриче. С минимални заплати. Ужасно, нали? Говорим си за 1996-та. Но в крайна сметка аз и сестра ми сме живи и здрави и сме благодарни, че сме отгледани и възпитани прилично, макар и в бедни условия.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 63c7909a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   №30 Повече от благодарна съм, че ме чувстваш толкова близка и ме сравняваш с най близкия си роднина, майка ти. Само не знам защо прецени състоянието на нервите ми по този начин. Това че вашата майка е преживявала ужасТ за един сладолед съвсем не значи, че и аз съм така. А Правец-8Д са били най-добрите за края на 20 век, все пак производство 1985-1992г. така пише в нета.
Нали се сещаш, че през 1996 е нямало как да имаш компютър модел 2006г, от какъвто ти пиша в момента.
Сегашните родители с минимални заплати не могат и да си помислят да облечат или обуят себе си камо ли дете. Темата тук е за родители със средни за страната заплати, които не могат да си позволят да осигурят на дете живот дори, като твоето детство. Общият доход на това семейство е 900лв, а детство както твоето в днешни дни струва 450-500лв, тези родители също трябва да оживеят, а само на помощи от приятели няма как да се живее.
Както и да го смяташ, издръжката на едно бебе под 450лв месечно не пада, дали с пране или памперси, дали с купена храна или домашни пюрета е без значение, разбира се ако искаш бебето да е здраво, иначе може и на брашняна каша да оживее, ама може и да не оживее. 200лв е само месечното отопление, през зимата, на жилището с бебе и дете до 3-4г възраст.


/Модератор7 - Не се бъзикайте с Правец 8Д. Пазя си един такъв експонат. Рам паметта му е цели 48KB или 0,000048GB, а цената му беше около 400 лева, което сега сигурно прави над 4000.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c18074ac6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Много е лесно да кажеш хващай самолета, ами после какви са гаранциите, че в чужбина ще си намериш работа. На мен и съпругат ми ни трябваха почти 4 месеца за да си намерим работа в Италия живеехме в колата правехме душ в баня която се заплаща 1 евро и ядяхме само хляб. Сега след като си намерихме работа аз взимам по 1500 евро заплата, а съпруга ми 2000 евро. Апартамента ни е под наем и струва 350 евро ток, вода, гас който на месец не са повече от 50-60 евро. За дъщеря ми се грижи майка ми която живее с нас. И приблизително заделяме повече от 2500 евро на месец, както се казва бели пари за черни дни. Ако сте борбени и силни опитайте си късмета и вие, но бъдете подготвени за най- лошото, защото повярвай ми ние българите сме нищожества в очите на чужденците и като те видят че си зле ти казват ИДИ СИ В БЪЛГАРИЯ, КАКВО ПРАВИШ ТУК...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6d6ab63341
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Към №30 Правец-8Д http://kids.souee.org/starnet/studentpages/P32/1133404_orig.jpg ха ха това компютър ли е или телевизор с клавиатура ? :Д Най-вероятно дядо ми е имал такъв, ама не те обиждам - тези дни само гледам да дразня за това не обръщай внимание. И какво имало 48КВ памет да бе полека.


Само да питам толкова ли е било зле през 1996 щото само това повтаряте. Ние по история това учихме тази година, ама аз не я слушам учителката и да е казала нещо такова аз пак не съм разбрал ама едва ли.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c785a87057
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Авторката не е писала повече, но аз ще кажа две неща:

1. Дете не се отглежда с пари, а с любов.
2. Пари не се пестят, а се печелят.

Ако има достатъчно разум, ще разбере. Ако не, не си струва да се обяснява.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 20699876b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Да така е.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 48bcb71c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Ами да ви кажа не това е живот. то вие се лишавате да живеете а сте млади на 25 години. Не ходите никъде сигурно или всичко тряцва да сте сметнали преди това. Не лъжете авторката че само с любов ще се отгледа дете. Колко лева ще взима майчинство за първата година 380 защото толкова е когато са те осигурявала на минималната а втората година???? Пари за мляко ако няма кърма знаете ли колко струва по 200 лв на месец а памперси а другите глупости около детето. Тази държава нищо не помага на младите родители нищо разберете го това. А знаете ли колко взима един приемен родител 900 лв, а аз като студентка редовно обучение знаете колко взимам 100 лв???? За какво държава говорим??? за държавата на абсурдите. Парите са важни защото от там си почват караниците.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 26d1b81854
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Ние имаме две, този дето иска ражда, заплатите не са ни много, децата са били и на адаптирано мляко. Според мен не трябва прекалено много да се вглежда човек, а ако иска просто да ражда.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6d3263ba75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Авторка: Леле, това аз ли съм го писала.
Колко много неща се случиха от тогава.
Напуснах тази ужасна работа, намерих си спокойна държавна работа с добро заплащане.
Вече си имаме и детенце! :)
Да сме живи и здрави и ние и вие!
Успех на всички.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 26d1b81854
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Лукс е, ако искаш всичко да му е скъпо и т. н. Какво се чудите за едно дете, искаш го и раждаш.. Едно дете все ще го отглеждаш като го искаш. Варианти винаги има, може и с неща втора употреба някъде, ако не е розово положението. Но двама човека с работа искащи дете, не ми е ясно какво има да се чудят. Не парите са проблем, детето иска много внимание, то му е най-важното.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker